Fuji TV ve Netflix ortak yapımı Terrace House Tokya’da rol alan Japon güreşçi Hana Kimura, hayatını kaybetti. Ölüm nedeni henüz belli olmayan Hana Kimura’nın, sosyal medya yaptığı son paylaşım “Seni seviyorum. Sana uzun ve mutlu yıllar diliyorum. Özür dilerim” oldu. 22 yaşındaki güreşçi, paylaşımında kedisiyle birlikte olan fotoğrafını kullandı. Hana Kimura, son dönemde sosyal medya kullanıcılarının lincine maruz kalmıştı.
Siber zorbalığın cezası ne olmalı sizce? Sanal dünya diye kimse kimseye hakaret edemez, taciz edemez.. Kimi insanlara bakıyorum, hepsi sanalın gizliliğine güvenip, tehditler, hakaretler, tacizler savuruyor insanlara.. Şu interneti insan gibi düzgün şekilde kullanmayı ne zaman öğrenecek bu insanlar. Bu sitede bile böyle ipsiz sapsızlar var, milleti rahatsız edenler, görüşlere saygı duymayıp hakaret edenler, başka işiniz yok mu sizin milletle uğraşıyorsunuz?
Buda Kimura'nın yaptığı son paylaşımı;
“Her gün saldırgan nitelikte yüzlerce düşünce… Bunların beni yaralamadığını söyleyemem. Sevilmek istediğim bir hayattı. Beni destekleyen herkese teşekkür ederim. Onları seviyorum. Ben zayıfım, özür dilerim. Herkese teşekkürler, sizi seviyorum. Hoşça kalın” şeklinde paylaşım yaptığı görüldü.
Netflix'in sevilen Japon yıldızı, Hana Kimura siber zorbalık yüzünden intihar etti! Siber zorbalığın cezası ne olmalı sizce?
Böyle şeylerle karşılaşınca gerçekten çok üzülüyor ve böyle insanlarla aynı isim altında toplanıyor olmaktan utanıyorum. Bizler bir türlü anlayamıyoruz durmamız gereken yeri, had bilmeyi. Hayatını böylesine göz önünde yaşayan insanları kuklaymışlar gibi görüyor istediğimizi yaptırıyor, istediğimiz giydiriyor istediğimizi söyleme iznine tabii tutuyoruz kendimizi. Belki de kendimizde olmayan şeylerin, kendimizin beceremediği çalışıp çabalayıp bir yere gelemeyişimiz ya da belki de onların sahip olduğu hayata sahip olamadığımız için böylesine hırçınlaşıyoruz bu insanlara. Kendi içimizdeki sorunların, kendi özgüvensizliğimizin, kendi başarısızlığımız ve kendi hayatımızın bedelini neden insanlara ödetiyoruz? Dışavurum olan bu hırçınca davranışın sorumlusunun neden bu insanlar olduğunu düşünüyoruz? İnsanlar çok kötü gerçek anlamda aşırı kötü düşüncelere sahipler. Oturdukları yerden, insanlardan mükemmel bir fiziğe sahip olmalarını bekliyorlar, onların istediği gibi giyinmelerini bekliyorlar, ikili ilişkilerinin onların istediği gibi olmasını bekliyorlar.. üzücü ve çok acizce. Söyleyecek şey kalmadı artık.
Asya kültürü çok acımasız bu konuda. Özellikle her biri fabrikadan çıkma gibi kusursuz lanse edildiğinden kendini dışlayan en ufak kusuru olan kişiler çok yapıyorlar bunu. Güzellikleri ayrı dert zeki olmaları ayrı dert.
Gerçek hastalar psikiyatriste gitmezler; gerçek hastaların, hasta ettikleri kişiler gidermiş ya işte zayıf insanları da intihara sürükleyen zorbalar var. Maalesef cezası yok işte.
Yöntem basit abi o siber zorbayı alıyorsun sandalyeye bağlıyorsun sonra kafasına sert bir cisimle vuruyorsun tam yan tarafından ama sonra bu bilincini yitirme aşamasına geliyor bu aşamada insanlara saygı duyma, hoşgörü, empati dersleri veriyorsun sözel olarak. Beynin öğrenmeye en açık olduğu zaman.
Ah be Japon kardeşim. Senin gibi hassas insanlar ebediyete gidiyor ama yerine gaddar insanlar kalıyor. İyi olunca mı insan zayıf oluyor yoksa? Kötü neden güçlü kalıyor? Dünyaya çivi çaktığını sananlar gebermenin dibini sıyıracak haberi yok.
Umarım aynı linçleri kendileri de başkalarından yerler bir gün. O zaman belki anlarlar yaptıklarının sinir bozucu olduğunu , ne kadar aşağılık insan olduklarını
Algı yaratma da ve kaos ortamı çıkarmakta üstümüze yok bütün insanlar için geçerli ve aşırı ön yargı işte neler yaratıyor yerimizi yerini bilmeyen insanlar var.
Herşey elimizde mevcut. İnsan sağlığını kendisi korur. Ben farklı durumlar olduğunu düşünüyorum inan bizim ülkedeki yenilen linçler gibi olmamıştır bence.
Çok saçma ya. Klavyesi olmazsa hayatta hiç bir vasfı olmayan insanlar birilerine yorum yapmaya bayılıyor. Belki bu olayın içinde başka şeyler vardır belki yok ama bu siber zorbalara cezalar gelmeli. En büyük cezada bunları takmamak olur.
O taraflarda çok sık oluyor bu ve kesinlikle korkunç bir durum. Bir insanı sevmiyor olabilirsiniz fakat bu ölüme götürecek kadar kötü olmamalı bu kin çok fazla.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Netflix'in sevilen Japon yıldızı, Hana Kimura siber zorbalık yüzünden intihar etti! Siber zorbalığın cezası ne olmalı sizce?