Hak ihlalleriyle sık sık gündeme gelen bekçi olaylarının bir yenisi Ankara Etimesgut ilçesinde yaşandı.
“Serkan isim genç çöp dökmek için dışarıya çıkıyor. Bölgede görevli iki bekçi, apartmandan içeri girmek üzere olan gence neden dışarıda olduğunu soruyor. Çöp dökmek için çıktığını söyleyen genci bekçiler öldüresiye dövüyor
Türkiye'de o kadar polis varken bence bu bekçilik sistemine bile hiç gerek yoktu. Herifler kolluk kuvvetimi, başka bir şey mi anlayamadım gitti. Her gün bir skandalları ortaya çıkıyor. Bence polis varken Bekçiye gerek yoktu.
Ankara'da çöp atmaya çıkan genç bekçiler tarafından coplarla dövüldü! Bekçilik sistemi gerekli miydi?
Bekçileri güzelce eğitseler her önüne geleni bekçi yapmasalar bu olayların hiç biri olmaz aslında. En çok bekçilerden korkar olduk düşünsene gece sevgilinle yürüyorsun y*baz bir bekçiye denk geliyorsun seni alnından vuruyor.Önüne geleni bekçi yapmasınlar. Psikolojik sıkıntıları olanlar iş bulamıyor bekçi olayım bari diyor adamlar bir şey demiyor alıyor. Bekçilerin güven vermesi lazım sosyal ilişkilerinin sağlam olması lazım. İyi analiz yeteneği olması lazım karşıdan gelen adamın neci olduğunu anlaması lazım. Sokağa çıkma yasağı yok arkadaş gece sokağa çıkarsın öyle gece adam sokakta diye şüphelenip adama kafayı takmazsın. Bekçiler hırsızları önlemek için varlar sağcı-solcu yazı çatışmalarını önlemek için varlar oranın vatandaşının huzurunu bozmak için orada değiller. Malesef ülkemizde her şeyi baştan sağma yapıyoruz. Hiç bir şeye özen göstermiyoruz. Ehhh bekçi işte diyoruz. Bekçilik kutsal bir meslektir her meslek kutsaldır. Bekçileri çok iyi hazırlaman lazım psikolojik sıkıntılarını ölçmen lazım. Her önüne geleni bekçi yapmaman lazım. Bekçilik olsun mu olmasın mı bu beni ilgilendirmez. Olmasa da olur ama illa bekçilik olacaksa dediğim gibi olması lazım. Gecenin muhafızları :D
Her zaman şu kafadayım bekçiler aldıkları yüksek maaşı hak etmiyorlar. Polis ve asker aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor. Sadece geceleri gezen bekçilere neredeyse polis maaşı ödemek saçma böyle maaşı böylerine versirsen böyle artistlenirler. Çek asgari ücrete maaşları tek bekçi kalıyor mı gör bakalım.
Polis varken zaten gerek yoktu polis sayısı arttırılabilirdi veya bekçileri seçerek alabilirlerdi önüne geleni bekçi yaparlarsa daha kötüleri de olacak bu zihniyetle maalesef. Halkta suç oranının azalmasını medya etkisiyle bekçilerin sayesinde sanıyor 🤦♀️
Durup dururken bir memur insana vurur mu sence? Görünenin arkasında ne var? Ekmek yediği yeri tepmez kimse. Atar gider yapmıştır işler ilerlemiştir. Bekçiler iyi ki var gece geziyorlar ne güzel. Geceleri bazı semtler öyle haldeki her sokak başı mafya ve çete havasında. Bekçiler de olmasa halk nasıl güvenle dolaşırdı bilmem. Bizim insanımızda karşı gelme var, sivri dille konuşma var. Polisi ve bekçiyi küçümseme var. Dur dediğinde duracaksın, sorgulamasına yardımcı olacaksın. Sen düzgün biri isen zaten ona göre muamele görüyorsun.
Yalan yanlış haberler yaymaya çalışmayın. Bizim mahallemizde kavga olduğu zamanlar oldu o zaman bile adamlar hiçbirşey kullanmadı. Ankarada akşamları sokağa çıkmak isteseniz güven içinde yürürsünüz. Halkın güvenliği için yapılan güzel bir çalışma , güzel şeyleri takdir etmesini bilin. Uygulamayı getiren kişi , sırf sizin görüşünüzde değil diye insanların ülkemiz için yaptığı güzellikleri yermeye çalışmayın. Sokaktaki ağaç için yapılmadı insanlar için yapıldı bu uygulama. Bir gün akşam evinize dönerken sarhoş adamın biri gelip size musallat olursa o zaman anlarsınız değerlerini.
Polislerde bile çürük elmalar çıkıyor. Dun üç kontrol noktasından geçtim iş için ilk iki noktadaki polisler efendiydi ve iyi görevler diyerek ayrıldım ama üçüncü noktada tartışmak zorunda kaldım beni ceza yazmakla ve bu cezanın çok yüksek olmasıyla tehdit etti , bende zaten yazmanı gerektirecek bir durum varsa yaz dedim ama yazmadı geçmeme izin verdi yani egosunu tatmin etmek istiyor. Uzerindeki üniformayi bu yolda kullanmak istiyor. Sonucta her meslek grubunda var bu türler bekcilerdede dahil, görevlerini güzel yapsalar ve eğitimli kişiler olsalar çok güzel bir sistem ama böyle şeyler halkın artık güven duymamasina ve bir süre sonra nefret etmesine sebep oluyor. Fazla tartışmak iyi değil sadece haklarını bilsin millet yeter.
Devlet gerekli görmüş ki böyle bir sistemi uygulamaya koymuş. Evet bence gerekli Ayrıca bekçiden sokaktaki it rahatsız, uyuşturucu satan arkadaşım*rahatsız, hırsızlık yapan sütü bozuk rahatsız. Bekçiden bu ülkede huzur isteyen insan rahatsız değil... Yukarıdaki meselenin de ne olduğunu bilmiyorum ama kimse kimseye durduk yere dayak atmaz. Olayın kıçından* yakalayıp meseleyi çarpitmanin lüzumu yok. Bir bütün olarak görmek lazım nedir ne değildir bilmek lazım fikir beyan etmek için... Ama yanlış olan kısmıni da belirteyim. Lise mezunlarından bekçi almayacaklardi. Lisans mezunlarından alacaklardı. Lise mezunları bekçi alınması büyük hata...
tek meziyetleri liseyi bitirip gençlik kollarına üye olmak olan insanları bu kadar yüceltirsen olacağı buydu polis sanıyorlar kendilerini. Copla darp etmek nedir ya? Ne kabahat işlemiş darp ettikleri kişi alt tarafı çöpü çıkarmış. Herhangi bir kavga olduğu zaman izlemekten başka bir şey yapmazlar asayiş sorunlarına müdahale etmezler tek yaptıkları şey mahallede gruplar halinde horoz gibi gezip gençlere gbt yapmak. Garip bir güruh ya.
Bu olay elbet bu kadar değildir kimse görevini böyle riske etmez , ama tutumlarında bir gariplik var bekçilerin yolda konuşmayım diye göl kenarına çektim kendilerini bile tanıtmadan kimlik ver tekmisin arabada bir acaip tavırlar karanlıkta gelmiş iki adam kim soruyor dedim bekçiiii biraz üstelesem beni de döverlerdi valla GBT baktırıp kurtulduk 🙄
Gecelerin yargici yeni dönem bekcilik sistemi sunu gösteriyor ki; vasifsiz, niteliksiz bos beles adamlara azicik güc verirsen kendilerini dünyanin sahibi sanar, adamdan sayarlar. Bu durumlar okullarda ders olarak okutulmali, böyle insanlara hak etmediklere yerlerde görev verirsen, yetki verirsen nasil davranacaklarina dair.
İki şerefsiz yüzünden tümüne mâl etmemek lazım, bunları bekçi yapanları asıl sorguya çekmeli. Akli dengesi bozuk, psikolojik deli veya psikopat ruhlu insan müsveddeleri çok. Bir ihmal olduğu aşikar, derhal böyle güven vermeyen tiplerin görevleri ellerinden alınması lazım.
Evet bekçilik sistemi gerekli ve destekliyorum. Bende sokağa çıkıyorum ve geziyorum. Bekçileri sayısız defa gördüm. Hiç kimse olayın tek yönüyle yargılanmamalı. Bekçiler içinde hata yapan oldu diye sistem yargılanamaz. Bakalım bu olay araştırılması sonucunda kim suçlu kim değil anlayacağız.
Hiç bir işe yaramıyorlar geçen sene hırsız girdi mahalle bir eve bir geldiler bir daha yok geçen gün yine hırsız girdi adamlar boş boş para alıyor
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bugün bekçiyi geri getirdiler, yarın polis işkencesini getirirler Doğu Perinçek'le ittifak yaptıkları için hızla 90'lara dönüyoruz Bundan sonra akp'nin çöküşünü izleyeceğiz
Zamanında polis de bir çocuğu vurdu, ozaman da polise gerek yoktu diyordunuz. Şimdi bekçi, yarın zabıta devam edecek. İşin arkasında başka bise var mesele çöp değil. İşini amacı dışında yapan görevden alınsın ya herkes kolayca bir mesleğe bürünmesin herkes mafya olmuş
Bence Zabıta Türkiye'deki en gereksiz bir kurum. Adamına göre muamele yapan o kadar çokki. Dilenciye göz yumarlar ama mahalle aralarında alın teriyle meyve sebze satanın, simit, tatlı satanın ekmeğine çomak sokarlar.
Bekçiler gerekli olsa da verilen yetkiler son derece saçma. Polisin dahi yapmadığı şeyleri kendilerine hak görüyorlar. Ben de gün içinde çoğu kez saçmalıklarına denk geliyorum. Umarım düzenleme gelir bu konuda
Neden dövdükleri hakkında bir bilgi var mı ya da kimse olayın nasıl olduğunu biliyor mu? Belki genç bekçilere hakaret etti, analarına sövdü? Olmayan şeyler değil, duyuyoruz o adamlara neler denildiğini. Adamlar alınlarının teriyle, emekleriyle para kazanıyorlar. Olayın aslını astarını bilmeden kimse bekçilere bir şey diyemez.
Şu sorudaki rezilliğe bakın. Neyin ne oldu bilinmeden onlarca ezbere yorum. bir insanın durduk yere dövüldüğüne arkasında bir şey aramadan hemen inanmak isteyen inansın.
Bekçiler kolluk kuvvetidir ve emniyet genel müdürlüğü mensuplarıdır. Asayiş için devriye atarlar. Emniyet teşkilatının personele ihtiyacı var. Bazı bekçiler, gündüz de görev yapıyorlar. Birçok işe bakıyorlar. İçlerinden çok güzel insanlar da tanıdım. Gerekli ya da gereksiz tartışmalarını bu sebeple absürt buluyorum. Suç oranlarının azalmasında ciddi bir katkıları istatiksel olarak da rakamlar verildi. Ha görevlerini icra etme konusunda, eleştirilebilirler bunda bir şey yok.
Gerekliydi. Bir çok faydası oldu. Bir iki nahoş olay yüzünden bütün herşeyi çöpe atmak yanlış olur. Misalen bir iki asker polis yüzünden tüm silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatını lav etmek ya da suçlamak gibi. Yapılan olayı tasvip etmiyorum. Zaten gereken cezayıda alacaklarını düşünüyorum
Eksi veren gerizeaklıılar neye göre eksi veriyor. Sırf eleştiri olsun diye eleştiren asalaklar sürrüsüde zaten başka yerde olmazdı. Gerizekalıı aptallar ve ergenler
Bekçilerin tek amacı darbeye karşı alarm sistemi.. hala anlamadinizmi? Amaçlarını soranlar bunu bı düşünsün. Birde vasıfsız gençleri alıp o göreve sokarsan elbette kendini bordobereli falan sanacaklar. bekcilere suc bulamam.. ben sisteme suc bukurum. psikolojik eğitim yok bişey yok formalite sınav ve formalite eğitim ve sal sokaklara olacağı buydu
Bekçi var bekçi var bizim buradakiler kadınların üstüne düşüyor sadece şimdiki dönemde değil daha önce de vardı bekci kadın görünce asla tek bırakmazlar evine kadar bırakırlar isterse kadın erkeklere saygılılar oturup sigara içiyolar çok seviyorum burdaki bekcileri ama her yerde aynı olmuyor her bekci aynı değil yani bence bekci olmadan da olmaz
Acaba olay sadece böyle mi olmuş çöp dökmeye gittim diyip direk dövmek. Belki oğlanı uzun zamandır görüyorlardı suistimal ediyordur oğlan. Bekçileri ciddiye almama gibi birşey var ortada ukalalik yapmıştır belki. Belki bekçiye saldırmıştı sadece bumudur olay?
Bekçilik uygulaması doğru. Polis geceleri mahallelerde hırsızlık kontrolünü sağlayamıyordu. Eskiden de bu sistem vardı ve polisin çok işini rahatlattı. Bekçilerde de diğer tüm mesleklerde oldugibi kötü insanlar olabilir. Ancak durduk yere kimse kimseye saldırmaz, mutlaka bu haberde başka bir iş vardır.
bir b*k yaptıkları yok gezdikleri yerden para alıyorlar bide ustune vatandasi dovuyolar soyle bir tasakli birine denk gelsinler ozaman gorurum ben onlari bekcilik kaldırılmalı
Güvenlik güçlerinde alımları saçma buluyorum. Nerede okumamış nerede meslek edinememiş insan varsa hepsi polis / asker oluyor. Hal böyle olunca kafasında iki işlem yapamayan, bir şeye yorum katamayan insan belinde silah taşıyor.
Çünkü polis asker olmak yürek işidir. Senin gibiler klavyeden atıp tutarlar. Ama polis asker seni ve senin gibilerini korumak için canını hiçe sayıyyor. Eşi ailesi çocuklarıni arkada bırakıyor.
Çok gereksiz bir sey it kopuklsri alip bekci yapıyorlar onlarinda g.ötu kalkiyor haliyle bunu iptal etmeliler ama su var arada iyi dayak yiyen bekci bozuntusu oluyor
bekcilerin görevlerini dogru bilip o yonde hareket etmeleri gerekir cia ajanı gibi davranıp kendilerini istihbaratcı sanmaları daha bu tarz cok olay yasayacagimiza isarettir malesef
Hakkıyla kazananı değil de arkasına millet vekilini alıp torpil yaptırarak adamları bekçi yaparsanız kendini gün gelir emniyet müdürlerinden bile üstün görürler. Adamlar torpille geldikleri için dokunulmaz sanıyorlar kendilerini.
Bekçilik sistemi gerekli değildi saçmaydı çoğu kızabilir ama bildiğin hükümet militanı oldular.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiç bir baltaya sap olamamış boş beleş insanları alıp beline silah, cebinede 5 bin tl maaş koyup, bir sürü de yetki verirsen böyle olur. Hem bunlara hemde bunları bekçi diye dibimize koyanlara hiç bir şekilde verdiğim vergiyi helal etmiyorum. Haram olsun!!!
Bekçilik sistemi çok tartışılıyor şu sıralar. Açıkcası bir yararını gördüm mü diye sorarsanız evet 2 defa gece sokak da olumlu olarak bir müdahaleleri vardı. Şiddet tarafını görmedim ama bu yazılana da bakılınca sistemin bir yerinde sıkıntı var belli ki.
İkametine dogru gitmiyor. İkametine gitmesi söylendiği zaman gitmemekte ısrar ediyor. Sözlü ve sesli bir şekilde karşılık veriyor ve gitmiyor. Ailesi de gelince iyice bağırmaya basliyolar. Kardeşi bekcinin arkadan yaklasip boğazını sıkıyor. Sonra biber gazı ile müdahale edilip ters kelepçe ile göz altına alınıyor. Zaten sağlık raporunda da darp diye bisey çıkmıyor
Polislerin yükü azalsın ama polis hakları da olmasın diye oluşturulmuş bir kolluk kuvveti işte , gereksiz
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
G#tlere basları ayrı oynuyor beline tabanca takınca adam olmuyorsun devlet sana yetkılerınde çoluk çocuğa veya millete dayak at dıyemı verdi milleti koru diye hayır çeksen silahı vursan şunları vatan haini olursun ama kendileri yapınca kahramanlar mk
Bence gerekli çünkü başta en büyük üç il olmak üzere gece olmak üzere olaylar ve hırsızlık bitti gibi ama içlerinde çok gereksiz var torpilli yani egolu onlar işi bok etmekte
gereklide eğitimsizleri almamalı adam konuşmayı bilmiyor ama sorsan mahallenin bekçisi hiç olmazsa 2-3 aylık 1 eğitime tabi tutsunlarda öyle görev versinler
Ben yararlı olduğunu düşünüyorum. Bekçilerin varlığı saçma sapan tiplerin gece mahallede dolaşmasına engel oldu ama yetkileri düzenlenmeli midir bence evet.
Yetkileri ve yurutmeleri aynı polis gibi kusura bakmayın herkes aynı görevi yapıyor ve personel eksikliği olduğu için ve geçmiş zamanlarda bekçi nasıl bişeyse aynı şey ve o yönetmelik aynı şekilde yürütülüyor
bu mudur yani neden dışarı çıktın? çöp atmaya ! demek öyle al sana cop ! başlangıç gelişme yok sonuç var 😏 herkesin işine saygı gösterip ilerlemek varken illa bir başkaldırı, illa bir elindeki gücü kullanma meramı😏
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Olayı tam bilmeden bu şekilde yorumlar yapılmasını yanlış buluyorum. Şahıs kimliğini göstermedi ve evine dönmedi sonra aile bireyleri geldi ve bekçilere hakaret etti ve boynunu sıktı. Fotoğraflar da mevcut. Boyunlarını sıkan birilerine iltifatla yaklaşacak değiller.
Egm nin açıklamasına baktım. Araştırdım da ortada fotoğraf görüntü vs. bir şey yok. Zaten apartmanın güvenlik kamerası sökülmüş. Gelip burda fotoğraf var diye yalan söyleme
#hikmet0858 Zaten polisleri çağırdılar. Biri sizin boğazınızı sıkarsa karşılık vermeyin, polisi çağırıp bekleyin öylece. Çok mantıklı geliyor, bekçi bu yani boynu sıkıldı diye ölmez (!)
Önüne geleni bekçi yapıyorlar ve Türkiye şartlarına göre çok yüksek maaş veriyorlar.. Eğitim seviyeleri desen düşük.. Kimin işine yarıyor bu sistem ya da kim fayda sağlıyor ona bakmak lazım..
Gecelerin yargıçları derken dalga geçiyorduk olm. Kardeşim dersin, sokağa çıkma yasağı var dersin, abi der, çöp atmaya çıkmıştım der, tamam bir daha olmasın der geçersin. Hadi en fazla ceza kesersin, dövmek neymiş?