Akit TV’deki Derin Kutu programında kız çocuklarıyla ilgili skandal ifadeler kullanıldı. Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, ‘kadın-erkek rolleri ve ilişkiler’ konusunun tartışıldığı programda, 12-17 yaş aralığındaki kızların doğum yapmaya en müsait yaş aralığında olduğunu savunarak, doktorların da bunu onayladığını iddia etti.Prof. Özgüven’in sosyal medyada büyük tepki toplayan sözleri şöyle: “Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama, süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş. Yani ben diyorum ki; erkekler olsun, kadınlar olsun, biraz zekamızı koyalım.”
12 yaş doğum 11 yaş cinsel ilişki 10 yaş evlenme... nereye doğru gidiyoruz nasıl bir zihniyet bu? Bu adam ve böyle düşünen herkes net pedofilidir. Her ağzına geleni söyleyebilecek insanlar artık bilirkişi olarak konuşmasın mümkünse. #sapıkpic.twitter.com/oMmktlfE30— Ayşe (@ayse_karahann) May 15, 2020
"12-17 yaş arası çocuk doğurmak için en ideal yaş" diyen profesör hakkında ne düşünüyorsunuz?
Birde bunlar husisi yapılıyor kadınlar bu dünyaya köleliğe gelmedi kadınlar özgür ve kendi kararlarını kendileri verirler kadınlarım hayatlarının tek amacı evlenmek değil ayrıca hiç kimse pis yaşlı bir adamla evlenmek zorunluluğunda değil kadınlar kuluçka makinesi değil çocuk doğurmaya da gelmedi kadınlar bu dünyaya elin bunak sapık birisinin konuşmasınagöre kimse evlenmez herkes istediği zaman evlenir kimse ona sormayacak yakında evlilik yaşını 5 yaşa indirecekler birde onları söylerken gram utanmıyor o zaman kendi kızlarını torunlarını 10 11 yaşında evlendirtsin 12 sindede çocuk doğursunlar çok istiyorsa krndisi uygulasın kimseye karışma hakkına sahip değil onu öyle diyor diye çocuk yaşta kimse evlenmeyecek çizgi film oyuncak çocuklarına göz dikecek kadar adileştiler birde normalleştirmeye çalışıyorlar cahilin aklını çelip namus diyip diyip fakirin küçük kız çocuklarını yaşlı adamlarla evlendirtip çocuk yaptįrma peşindeler sapıklar arap ülkesine çevirecekler bizim dinimizde böyle bir şey yok çok istiyorlar kendi kįzlarına torunlarında uygulasınlar
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aşağıda yazılanlar bedene faydası, manevi sevabı Allah'a aittir. Oruç tutarken gün içinde yemek yemek gibi bir durum söz konusu olmadığı için iftar ve sahurda ölçüyü kaçırmadan, aşırıya kaçmadan yemek yenmesi durumunda mide ve bağırsaklar koca bir sene yorulmuş olsa bile kendini düzenleme fırsatı buluyor. Mide asidinin düzenlenmesi sayesinde sindirim sistemi çok daha iyi çalışıyor. Ancak söylediğimiz gibi, bunun için iftar ve sahur vakitlerinde aşırıya kaçmadan, ölçülü ve yetecek kadar yemek önem taşıyor.
Hafızayı Güçlendirir!
Oruç tutarken uzaklaştığımız fiziksel istekler, beynimizin yapılan işlere yoğunlaşmasını sağlıyor. Gereksiz aktivitelere yoğunlaşan vücut, algılama ve öğrenmeye odaklanarak hafızamızın daha iyi çalışmasını sağlıyor. Az yemek zihin açar ve kişisel gelişime katkıda bulunuyor. Ramazan ayında oruç tutmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımıza katkı sağlıyor. Oruç, gün içinde insanları anlamayı ve gün içinde hoşgörü içinde hareket etmemizi öğretirken, zihnimizin daha pratik çalışmasına fırsat verir. Sindirimle zaman harcamayan vücudumuz, düşünmemizi, hafızamıza odaklanır.
Yaşlanmayı Geciktirir!
Ramazan orucu tutanlarda kandaki lipit ve kolesterol düzeyi azaldığı için damarlar kendini tamir eder. Oruç sayesinde damarlar temizlenir ve kan dolaşımı artar. Yani oruç tutmak, hücrelerin yenilenmesini sağladığı için bedenimize ve zihnimize sağlık getirir ve yaşlanmaya büyük ölçüde geciktiriyor.
Kansere Karşı Savaşır!
Kanser, vücudun herhangi bir yerinde birkaç anarşik hücrenin başkaldırması ile başlar. Vücudumuz sürekli metabolizma ile uğraşıyorsa vücudumuzun genelini kontrol edemez. Oruçlu kişide ise organizma kendini kontrol etmeye vakit bulur, böylelikle kötü faaliyetlere anında müdahale eder. Bunun sonucunda kanser hücrelerinin oluşumunu başından engellemiş olur.
Kötü Alışkanlıkların Bırakılmasına Yardım Eder!
Oruç tutulan zamanlarda alkol kullanımı çoğunlukla tümden terk ediliyor ya da çok daha aza iniyor. Aynı şekilde sigara tüketimi de gün içinde söz konusu olmadığından iftar ve sahur arasındaki zamanda da dikkatli davranarak ve iradenize sahip çıkarak bu kötü alışkanlıkları tümden bırakma fırsatı bulabiliyorsunuz. Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklarınız varsa ve ramazan ayı boyunca bu konuda çok daha dikkatli davranıyorsanız oruç tutmadığınız zamanlarda da bunu yapmaya özen göstererek çok daha sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.
Karaciğerin Dinlenmesine Yardımcı Olur!
7 gün 24 saat çalışmaya devam eden, tüketttiğimiz onlarca zararlı zararsız yiyecek ve içecek nedeniyle oldukça hırpalanan karaciğerimiz, oruç tutulduğunda kendisine biraz zaman ayırabiliyor ve dinleniyor. Bu dinleme süreci de vücudumuzun çok daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına, karaciğerimizin her zamankinden daha iyi bir duruma gelmesine olanak sağlıyor.
Zihinsel Fonksiyonları Artırır!
Beyinde yeni kök hücrelerin oluşmasını sağlayan oruç, parkinson ve alzheimergibi zihinsel hastalıklara karşı koruyucu bir role sahiptir. Ayrıca bilimsel faaliyetlerde orucun zihinsel fonksiyonları arttırdığını ortaya koymaktadır.
Cildi Temizler!
Sindirim sisteminizin temizlenmesine bağlı olarak tüm vücudunuz temizlenir. Bu durum karaciğer ve böbreklerinizdeki toksinlerinizin de temizlenmesini sağlar. Dolayısıyla cildiniz de temizlenir ve aknelerinizin azalmasına katkıda bulunur.
Sabırlı Olmayı Öğretir!
Oruç tutarak belirli bir zaman boyunca yemek yemeyip bir şey içmemeye alıştıran kişinin, sabretme özelliği artar ve bu özellik insanlar için önemli bir psikolojik gelişmedir.
Yeme Alışkanlığınızı Geliştirir!
Oruç, yemek yeme alışkanlığı bozuk olan kişilerin yeme alışkanlığını düzenler. Oruç yardımıyla yeme alışkanlığı düzene sokulurken doğru beslenme alışkanlıkları da kazanılmış olur. Bu şekilde de aşırı yemek yeme alışkanlığı düzeltilirken, obezite ve aşırı kilo alma probleminin de önüne geçilmiş olur.
0
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Özür dilerim orucun faydalarını bir soru soran arkadaşa atacakken buraya atmışım. Tekrar kusura bakmayın. Profun ünvanları elinden alınmalı hemen.. bu nedir yaa?
Öncelikle şunu bilmeliyiz ki 1400 sene öncenin toplumsal olgusuyla bu zamanın toplumsal olgusu aynı değil. Ozamanki toplumsal olaylar için olan dini yargıları bu çağda uygulamaya kalkışırsak doğru olmaz. Hadisleri okuyan bir kişi bu işe şaşırmamalı. Açıkça yazılan Hz Ayşenin 9 yaşında evlendiği ve hatta oyun çağında olduğudur. Bazıları 18-20 yaşında diyor fakat bu ihtimal oyun çağında olduğunu anlatan hadisler olduğu için düşük bir ihtimal. Malesef bu böyle bilmeyen varsa yüzleşsin. FAKAT BUNUN BÖYLE OLMASI;Bu zamanda daha bedeni gelişmemiş insanları evlendirmek gerektiği saçmalığını haklı kılmıyor. İnsanlar sadece kız olarak düşünüyor ama bu ülkede küçük erkek çocuklarınıda evlendiriyorlar. Neymiş zina azalıyormuş böyle yapınca. Tabi eğitime gerek yok bu zihniyete göre. Kuran mealide okumasın insanlar hadisleride öğrenmesin. Adi pisliklere tapsın istiyorlar.50 yaşındaki bir adam 9 yaşındaki kız çocuğuna mı kalmış adı pisliklere bak sen. Sanki bütün sorunlar bitti geriye cinsellik sorunu kaldı. Bu piçi bıraksanız 10 yaşındaki çocuklada evlenir. Açıkçası ben Türkiye'den umudumu kestim. Türkiye gelişmez bu kafayla. Eğer müslümansak ve hadislere inanıyorsak Evet 9 yaşında evlenmiş Hz Aişe. Ama bu bu çağda zorla kız çocuklarını evlendirmeyi haklı kılmaz. Aşağıda yorumlarda gördüm 30 yaşındaki adam 15 yaşındaki kızla evlenirim diyor sebep olarak zina tehlikesi kalmıyacakmış beyine bak.25-35 aralığında kız mı kalmadı? Acıyorum gerçekten. İğrençsiniz. Öte yandan peygamberin evlenmesini doğru bulmuyorsanız zaten müslüman olmanıza gerek yok. Ha ben bu konuda birşey diyemem. Bunun neden böyle olduğunu Peygamber veya başka biri bize bu olayı açıklamadı kaynak yok yani bunu açıklayan. Kıyamette bize açıklanacağını umuyorum. Ayrıca GENEL OLARAK aklı başında kendi ayakları üzerinde durabilen denk insanların (yaşları yakın) kendi hür iradeleriyle evlenmesi gerekiyor. Hadislerde ve Kurandan genel olarak çıkarılan sonuç bu. Peygamberin 9 yaşındaki bir kızla evlenmesi. şu an 50 yaşındaki bir adamın 9 yaşında bir kızla evlenmesi gerektiği ve kızı aklı başında değilken evelndirelim gitsin mantığını ortaya çıkarmaz. Tek kelimeyle İĞRENÇSİNİZ. Ben Amerika'ya veya Hollanda'ya gitmek istiyorum galiba. Bizim ülkemiz kadar anlayışsız. Beyinsiz, bir boktan anlamayan bir toplumu yok en azından. Dik kafalı değiller kibarlar. Sabrım taşıyor. Bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler. Güzel günler gelicekmi acaba Türkiye'ye?
@DarthMaul0 Kitap uymuyor demedim. Hadislerin O zaman sosyal olayları ilgilendiren şeyleri düzenlediği gibi bu zamanı düzenlemesini beklemeyzesin diyorum. Müslümanım Kur'an'a inanıyorum kardeşim.
Saçı sakalı ağarmış iğrenç mahluklar çıkmış daha ergenliğini yaşayan çocuklara salya akıtıyor. Bu ne ahmaklıktır? Allahın ahmak, kalitesiz, pedofiliyi meşrulaştırmaya çalışan zihniyetsizleri!
Toplu yaşamanın, çocukları korumanın ilkelerinden bir haber, bacak arasıyla düşünen iğrenç insanlar. İğrenç ötesi yaratık bunlar. Kadına damızlık muamelesi yapmaları bir yana, saçından sakalından utanmadan sübyanların vücudunu analiz etmekten utanmayanlar. Kahrolsunlar, bunlara tepki göstermeyen RTÜK başta olmak üzere herkes kahrolsun.
Bu amiplerin hiç düşünme yetisi yok galiba, koskoca 'profesör' olmuş dediği lafı nasıl kendine yakıştırıyor. Bu gibi yaratıklardan bıktı bu ülke. İnsanda Allah korkusu olsa, vicdan olsa bu lafı kullanmaz. Bizim memleketimizde çocuklar evlendiriliyor bunları engellemekte zorlanıyorsa kalkmış bu dangalak ne diyor.. Bunları TV lere çıkartanlara onlara cezai işlem uygulamayan tüm kurumlara da selamımı iletiyorum..
Allah korkusu olup olmadigi ben bilemem. Ancak., ergenlik yasina girmis bir kiz evlenebilir. Zaten islam erken yasta evlenmeyi öneriyor. Eger sakinca olsaydi, alemlerin rabbi erken evlilige izin vermezdi. Burda tutup da bir seyden haberin yokken sov yapmanin alemi yok. Yeri gelir bilimsellikten bahsedersiniz, ne zaman islama karsi zit dusunce hemen bilimselligi de cope atarsiniz. Sizin inancinizi gercekten merak ediyrum, islam dusmanlari
Evet 9 yasinda girmisse 9 yasinda, akil gelmisse islam evlenebilir diyor. Kimseyi de evlenmeye zorlamiyor. Siz o yaslari onemsemiyorsuniz cocuk zannediyorsunuz da akil basa gelmis oluyor, herseyden sorumlu oluyor. Bugun 18 yas mantigi sadece insanlarin kafasindan koydugu kuraldir. Allah da bir kural koymus. Saygilarimla.
@endoflife sorun orda değil zaten. Sorun insanların zorlamasında. Sen 9 yaşındaki bir çocuğu aklını çelerek veya zorlayarak evlendirebilirsin. bu yaştaki bir çocuğun cinsellik yaşaması ne kadar doğru. Ayrıca ülkemizde cinsellik eğitimi bile yok. İnsanlar cinselliği yanlış öğreniyor yanlış anlıyorlar. ya da tamamen sadece kötü olarak bastırmaya çalışmaktan başka yaptıkları birşey yok. Çok iyi niyetli düşünüyorsun. Bu kadarıda iğrençlik kusura bakma.
@endoflife 9 yaşındaki kuzenimi ben bu gün elinden tutup parka götürüyorum 😒9 yaşındaki ni bırak 18 yas bile evlilik için küçük bunu uzmanlar ortaya koyuyor insanlar degil eger böyle kurallar olmasaydı ozaman her önüne gelen 5 yaşındaki 4 yaşındaki çocukla evlenirdi siz sapıksınız ve pefofolisiniz
9 yaşındaki bir çocuğun evlenmesini doğru buluyorum demedim.😑. Sadece Evet peygamber 9 yaşındaki bir çocukla evlenmiş. Benim bunu kabul etmem pedofili olduğum veya reşit olmayan bireylerin evlenmesini tasvip ettiğim anlamına gelmez. Kimseye bağlı değilim okuduğum kitaplar böyle diyor. Dinimi ailemden değil cilt cilt kitaplardan öğrendim sorgulayarak. Karşılaştırdım, diğer dinleri ve inanç sistemlerini inceledim ve sonuç olarak çıkan sonuç bu. Gerizeklı değilim. Reşit olmayan çocuğumu evledireceğime veya onu evlenmeye zorlayacağıma ölmeyi tercih ederim. Böyle birşeyi tasvip etmiyorum.
@birazkülbirazduman 18 yasindaki kizin 69 yasindaki adam ile evlenmesine niye bu kadar karsi cikmiyorsun? 9 yasinda olgunlasmamissa evlenilmesi dogal bulunmaz zaten. 13 yasinda cinsellik yasayan kizlara neden bu kadar karsi cimmiyorsun, cunku sen islam dusmanisin?
Islam erken yasta evliligi tavsiye ederek kizlari koruma altina aliyor. Gunumuz sistemi aileyi korumadigi icin erken yasta evlenenler evligi yurutemez dusuncesi var. Islam aileyi kodudugu icin erken yasta evlilik yurutulebilir
@endoflife karsi cikmadigimi nerenden çıkardın tam olarak? Ben senin yazdigin yoruma göre yaziyorum sen oyle oldugumu var sayip iftira ediyorsun ama sen müminsin ben din dusmaniyim.. 9 yaşındaki bir çocuk yetiskin bir adamin yatagina atılıyorsa ve bu sana normal geliyorsa 18 yaşındaki eriskin olmus bir kizin istedigi ve sectigi adamla evlenip yatagina girmesini yadirgiyor olamazsin! Akit ve turevi kadin cocuk dusmani kanallar yayin yapmaya baslayana kadar muthis bir inkar vardi 9 yasindaki peygamber karisi icin, su an ne oldu da bunu kabullenir oldunuz merak ediyorum.
Ki zaten pedofili sempatizanisin, zihniyetinizi ne dinler ne de kanunlar temizlemeye yetmiyor.
@ezginur2 uzmanlari bosver sen uzman ol. O uzmanlarin hepsi yalanci. Erken evliligi islam tavsiye ediyor. Islamdan daha iyi bilecek bir uzman var mi? Varsa da meydan okuyor islam, isla
@endoflife evet islam daha kendi banyosunu bile yapamayacak yastaki kiz cocuklarinin evlenmesini oneriyor, sonra da laf anlamazlarsa dövün diyor. Rehberin islam olsun kimsenin inancina bir sey dedigim yok, ama laik bir ulkede kanunlara ragmen cikip cocuklara göz koyarsan işinde "uzman" insan evladi yargi mensuplari gereken cevabi verir.
@endoflife kızların erken evlenmesi arap geleneginde vardır Türk kültüründe yoktur islam peygamberi hz Muhammed'in ise 9 yaşındaki çocukla evlendigini çoğu islam alimi yalanlıyor her neyse bin yıl fazlasından öncesi bu güne göre düşünülemez yıl 2020 ve 9 yaşındaki çocuk evlenebilir diyorsan sende bir pedofilisin
Peygamberin 9 yaşında biriyle evlenmesini normal bulmuyorum. Hadisler olmadan müslüman olamazsın. Çünkü bu zamanda uyduğumuz kuralların çoğu hadislere dayanıyor. O zaman namaz kılan abdest alan her müslüman pedofili sana göre. Bu normal birşey değil fakat bunun mantıklı açıklamasının kıyametten sonra bize bildireleceğine inanıyorum ben. Bu açıkça insanların ihtilafta olduğu birşey çünkü. Ya dinimi bırakacağım ya da buna inanacağız başka çarem yok. En azından kendimi kandırmıyorum en sahih diye nitelendirilen kitabın aktardığı bu. Benim buna inanmam defeatle söylüyorum bunu tasvip ettiğim anlamına gelmez.
@birazkülbirazduman peygamlerin kac yasinda kizla evlendigini bilmiyorum. Ama bircok kisi ile evlendigini bunu da islami yayma amaci ile yaptigini biliyorumm. 18 yasindaki kiz 70 yasindaki adamla evlenenemez demiyor islam. 9 yasindaki kizi adamin yataggina atiliyor. Bunlar yalan camur at izi kalsin. Din dusmanlarinin isi bu. Herkesin akli var. Akli gelmemis bir kiz evlenemez zaten. Hem islam aileyi korur. 9 yasindaki kizin da ailesi var. Ailesi de korur zaten. Ben sahsen kendimden cok küçük birinden hoslancagimi zannetmiyorumm. Ama islam kiz cocuklarini erken evlendirerek koruma altina aliyor. Gunumuzdeki cocuklar tecavuze ugruyor, ya da cinsellik kurbani oluyor. Siz 13 yasinda evlenilmez cigirtkanlik yaparken, bir cocuk daha kotu yola bulasiyor. Evlilik kötü degildir. Islam tarafindan koruma altina alindiktan sonra
9 yaşındaki bir bir insan kız degildir "çocuktur" işinize gelince çocuklar işinize gelince kız ekini kullanıyorsunuz o tecavuzculerde sizin dusunce tarzinizla zaten çocuklara tecavuz ediyor nasil olsa cinsel organı var hem tarihteki kisiler veya peygamberler evlenmiş diyerek saldırıyor elalemin süt kokan çocuklarına, normal saglıklı 18 yaş bile evlilik için küçük diyebilen biri 9 yaşındaki çocukla düşünürmü evlenmeyi? Sanmıyorum
Ayrica bir erkek 5 kadınla evlenip istediginin koynuna giriyor istedigini ise dövüyorsa buna ragmen kadın şikayette bulunamıyorsa boşanamıyorsa erkek kadını bir obje tarla dogum aracı olarak kullanıyorsa o evlilikte kadın korunuyor diyemezsin tek korunma yolu resmi yolla evliliktir resmi evlilikte ise uzmanların belirlemiş oldugu 18 yaş sınırı var
@yuiRin5 profosor erken evlenmenin dogru oldugunu soylemis, buda uzman bu uzmanin soyledigini neden bahse konu almiyorsun? Erken evliligi yanlis bulan ve bilimsel olarak bunu dogru bulmayan uzmana ben uzman demem. Cunku benim rehberim alemlerin rabbi. Beserden cikana gore mi degerlendircem yoksa herseyi yaratan allaha gore mi?
Arkadaşlar cahil insanlara laf anlatmak için bu kadar zamanınızı kötü kullanmayın. Adam 9 yaşındaki evliliği savunuyor ona laf anlatma derdindesiniz bırakın Allah'ından bulsun.
Siz Allahın kanunlarını degil bedevi ve emevi kurallarını uyguluyorsunuz islamda var sandıgınız bir çok şey emevi uygulaması tıpkı ölünün kırkının islamda olmaması nazar boncugunun eski türk dini şamanlara özgü bir şey oldugu gibi diyeyim
Allah 9 yaşındaki çocuğu 20 yaşındaki erkeğin altına atacak kadar zalim degil erken yaş evlilik olmaz onun adı tecavüzdür neyse anliyabileceginizi pek sanmıyorum
@endoflife arkadaşım Allah bize insan olduğumuz için toplumsal olayları düzenlememiz için beyin vermiş. Biz e karışmıyor. Yönetimin şeriat olacak demiyor. Allah sana 9 yaşındaki çocuğu evlendir demek istemiyor. Peygamberin 9 yaşında bir çocukla evlenmesi Senin için bir örnek teşkil edemez çünkü Peygamberin bir diğer hadisi insanların degiyle evlendirilmesi yönünde. Yani peygamber 60 yaşındaki adamın 20 yaşındaki kadınlarda evlenmesini tasvip etmiyor. Anladın mı m*l beyinli. Kızları korumaya alma fikri kendini alım zanneden şarlatanların işi anladın.
Laik yargı kadınları yeterince koruyor genellikle senin zihniyetindeki bagnaz ve cahil insanlar ise buna hayli kızgın Çünkü kadın size göre erkegin 4. karısı olabilir, cariye, kuma, muta, yapılabilir çocuk oldugu halde tecavüz edilebilir, kocası dovsede sovsede ayrilamaz öyle degilmi? Kapı gibi kanun ise 18 yaşına kadar çocugu koruyor evlilik içerisinde koruyup güvenligini saglamak adına ayrılırken dahi nafaka baglıyor... Çöp zihniyetli birey..
@yuiRin5 biz emavi degil, birebir ayet be hadisten aliriz. Emaviler de hata yapmistir osmanli da. O nedenle olcu allahin ayetleri ve resulun sunnetleridir. Islamla ilgisi olamayan bircik dusuncr islama ait gibi gosterilip islam dusmani yapiliyor. Oysa islam gercektir. Fikrleri ve gercekligi karsisinda hicbirguc duramaz
@endoflife pedofilisin, sapiksin. Laik düzen sizin mantar gibi uremenize engel olamadigi icin suclu degildir, aksine seni ve senin gibi cocuk tecavuzculerini yetistiren zihniyet sucludur.
Her kelimenle midemi bulandiriyorsun, bana bildirim gonderip durma.
Sapıklara neden cevap veriyorsunuz? Asla hatalarını kabul etmezler çünkü o sapık dünyaları onlara göre normal olması gereken yaşam biçimidir. Ayrıca koskoca profesör olmuş demişsin. Eğer akepe döneminde olmadıysa siyahi olayım :) Aksi takdirde ak it e çıkıp böyle sapıkça konuşmazdı. Ben 18-19 yaşındakilere bile çocuk gözüyle bakıyorken 12 den itibaren becerilebilir anlamına gelen bir konuşma yapan bu ruh hastalarına derhal hadım cezası gelmeli diyorum ama bu hükümette zor...
Aynen haklisiniz bu kişi sapik bir pedofoli zaten küfürlerinin arkasına sığınarak kendini belli etti konuşmamak ve reel hic bir ortamda barindirmamak şart bu tip sapıkları
@endoflife Ben 18-19 yaşındakilere bile çocuk gözüyle baktığımı yazdım ama sen beni tanımadığın halde arkalarından baktığımı iddia ettin. Akepe zihniyeti budur. İnsan gibi tartışacak zekaya sahip olmayınca iftira atarlar. Ayrıca beni tanıyanlar bilir burada hangi yapıda olduğumu. Senin gibi çocuk evliliklerini savunan biri değilim. Peygamberiniz evlendi diye bu kafada olanlar (vakıflarda kurslarda) tecavüz ediyorsunuz. Kız erkek çocuk ayırt etmeden...
@RuhKız sorund değil diğer kızların da cevabı güzel :) hepsine katılıyorum laiklik Türkiyeye gelmiş en iyi olaydı zamanında maalesef aksini diyenler çoğaldı.
@cicimod aynen öyle 😊 şu ahmakta diyor allah beni niye perisan etsın Allah seni zaten beyinsiz olarak perisan etmiş 😂😂 beyin olmadan yaşıyor zavallı cahillik diz boyu daha ne olsun. Neyse havlasin kendi kendine dimi kiz
@RuhKız Aman sinirlenmeyelim birbirimizi kırmayalım mübarek günlerde. Zaten maalesef İslamı iyi anlayıp gerçek Müslüman gibi yaşayan çok az. Geneli cahil ne iğrenç şey var kabul ediyorlar. Alkol alıp küfür edip başkasının kadınını kızını taciz edip zina yapıp nefsine yenik düşüp sonra abdest alıp temiz oldum diyen topluluk bu maalesef.
9 yaşındaki peygamber esini ilk kez duyuyorum; doğruluğu konusunda hicbir bilgim yok. Ama sunu biliyorum Hz. Muhammed kadinlari korumak icin de evlilik yapmistir. Ayrıntısıni bilemeyiz tabii ki belki ailevi bir durumdur. O dönemin şartlarıyla 2020 şartları bir degil asla. Her neyse konumuz da bu degil zaten, İslâma bağlamayi bırakın her seyi.
AKP, CHP , MHP, HDP... Siyaset yapak Tayyip gitsin de kim gelirse gelsin dmek degildir. Siyaset yapmak ülkenin en iyi konuma gelmesi icin hep birlikte çalışmaktır. Evet, bu maalesef ülkemizde görülmüyor ama lütfen konuyu saptirmayin. Sizler yok AKP, yok islam dedikce birbirinize düşmanlık yaptıkça bunun sonu gelmeyeck.
Olaya sosyal boyutlarda bakın. Tepkimizi ortaya koyalım ki buna artık dur densin. Konu 11-12 yaşındaki bir çocuğa cinsel obje gözüyle bakılması. Konusmasina baksaniza vücudu mükemmel, rejenerasyon kabiliyeti... Resmen sapkınlık.. Bunların Avrupa'da yasanmamasinin en büyük sebebi: insanlar bu duruma sessiz kalmıyor. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan tepkilerini gösteriyorlar. Bizim yapmamız gereken de bu. Birlik olalım ki bu sapıklar, tacizciler bitsin. ÇOCUK İSTİSMARI SON BULSUN ARTIK!!!
@Kahvekokusu_ Malesef İslamın ana kaynaklarından Sahih sayılan hadis kaynaklarında durum bu. Ben bunun nedeninin illaki mantıklı bir açıklamasını kıyametren sonra yapılırd üye düşünüyorum çünkü Bu ihtilaf halindeki büyük bir konu. Bunun illaki özel bir nedeni vardır diye düşünüyorum. Öte yandan böyle birşey olması 9 yaşında bir çocuğun heleki bu çağda evlendirilmeye kalkışılılmasını asla haklı çıkarmaz. Yasalar bellidir şu an 18 evlenme taşıdır isteyen 18 inden sonra ne bok yerse yiyebilir. Öte yandan düşüncelerinizin hepsine katılıyorum.
@Kahvekokusu_ şöyle açıklayim. O dönemde araplarda kızların yaşı adet gördüğü yaştan itibaren sayilirmis. Adet göreli 9 yil olduğuna göre kiz en az 18 19 yaşlarında oluyor. Evliliğini o yaşta yapmış oluyor bazıları tabi olayi saptiriyor.
@Olasılıklarareneda o kadar asılsız yalanlarla dolu iftira hadis geziyor ortalıkta hepsine inaniyorsan o senin cahilliğin. 60 yaşında doğuran kadın da duydum ben bos konuşma. Benimle muhatap olma bidaha uğraşamam senin cahilliginle. Yazanin ski kopsun
Sapık pedofili bunu düşünen adam. 12- 17 yas arası kizlarda ideal regl yas aralığıdır, ergenliktir; kadin olma yasi degildir! O yaş aralığı ergenlik ve hizli gelişim sürecidir kadin olup cocuk yapma yaşi değildir! Aksinin savunan sapıktır, cahildir, topluma yararını birak kendine bile yararı olmayan bir insandır. Köylerde erken yaşta zorla evlendirilen kız çocuklarının aileleri de namusluyuz diye geçinmesinler, namus zihniyettir. Parasiziz diye aglamasinlar, kızlarını sapık düşüncelere satıp hayatlarını karartmasinlar. Ben bunu düşünen adamin bile ağzından çıkan bu söze rağmen kızını bu şekilde yönlendirmesini istemem, varsın kendi basını kendi kemirsin!
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
bu ayşe'nin dediklerine bir noktada katılmıyorum oda 11 yaş cinsel ilişki şeyine laf etmesi buna laf etmesini dogru bulmamamın sebebi ise o yaşlardaki çocukların zaten böyle şeyler yaptıgı ve eger onlara bunları yasak edersek bu tür şeylerin kendi gözlerinde daha da çekici kılcagı için burda
yapılması gereken şey egitimdir bu kısım hariçinde herşeye katılıyorum ve bide şeye katılmıyorum bu ayşe'nin bu kişinin pedofiliyle alakası yok eger süper kelimesini o anlamda kullanmadıysa yani adam 12 yaşındaki kızlar kendilerinden yaşca büyükle evlenip çocuk yapsınlar
dememiş ama pedofili söylemi olmasada yine de bu adamın dedikleri çok yanlış 12 yaşda hamile olmak ney lan? bu kız ergen olmuş artı onun hayatın gerçeklerini ögrenmesi, arkadaşlar edinmesi, aşık olması lazım çocuk dogurmaya degil hem 12'de çocuk dogurmak kızın saglıgına
hem fiziksel hem de psikolojik olarak zarar verir uzun zaman öncesi için bunu demiş olsaydı tamam derim ama o zamanlardaki olgunlaşma yaşı ile şimdiki aynı degil!
Hevesi var küçücük kız çocuklarına aklınca kılıf uyduruyor şerefsizin evladi. Bunları adam yerine koyup televizyona çıkarmak nedir ya , bir sürü pedofilinin kendinde herşeyi yapma hakkı bulmalarını sağlamak değil de ne. Bu kadar uğraşıyoruz erken evlilikler bitsin kizlar okusun mal mal adamlara mahkum kalmasınlar ayaklarının üzerinde dursunlar diye , zorla çolugunu çocuğunu eğlendirecek kişilere cesaret vermekten başka ne işe yarar bu. Bunu adam diye televizyona çıkaran kanalin ben taa antenine kadar...
Ben artık televizyonda kadına zorla şiddet veya taciz tecavüz görmek istemiyorum bir erkek olarak söylüyorumki bunları kadınlara yapanları kendi cinsimden kabul etmiyorum , artık bir masum zarar görmesin istiyorum, ayrıca haklısınız o yaşlı bunaklar sözde profösordur gerçekte bir genç kız için herşeyi yaparlar pislikler.
@Kamelyalı_Kadinnn Rica ederim , ama başta türkiye olmak üzere müslüman ülkelerinde böyle şeyler olması zoruma gidiyor, oysaki peygamber efendimiz gibi yaşasaydık kızlarsa fatma annemiz veya hatice annemiz , ayşe annemiz gibi olsalardı hepsinden öte müslümanca yaşasaydık eminim ülkede 1 ya da 2 tane zor görürdük bu haberleri , yapılan araştırmalara göre günden güne türkiyedeki müslüman sayısı azalıyor , hadi inanmıyorlar virüs olsun deprem olsun panik halinde , ALLAHIM yardım et rahmet et nolur kurtar , arkadaşım veya bir büyüğüm seni bilmem ama benim bile zoruma gider istemeye yüzüm olmaz , sen düşün senden bişey istesem verirmisin hayır ama beni tanıyosun seni seviyorum dediklerini yapıyorum vs o zaman verirsin dimi tabi bizlerler ALLAH (c. c) kıyaslanmaz işte bundan kaynaklanıyor , bak ne şeyler duydum haberlere çıkmayan 12 yaşındakı kız tacize uğrucak ama annesi kızıyor halbuki dinlese kızmasa kızı anlatabilirdi veya avukat hanımın eski sevgilisini kandırıp ilişkiye girmesi sonucunda ailesine bile diyemeyen birisi olması bunlar gerçek bu kişiler bana bizzat anlattı ağzım açık dinledim ülkem TÜRKİYEM🇹🇷 severim ama türk halkını sevmem benim bildiğim türk halkı bu değil , Dinimiz hakkında kimseyi eleştirmek istemem ama insanlar duaları sureleri bilmiyor , nasıl bir toplumuz sadece senin boyun uzun kısa çirkin güzel kilolu zayıf vs birbirimizle uğraşıyoruz , veya senin sevgilin var benimde olsun nolcak sen haramsevdaya girdin bende gireyim unutmayalımki KABİRDE (MEZARDA) YALNIZ OLUCAZ , elimden geldiğince insanlara doğru yolu gösteriyorum ve hiçbirzaman pes etmem korkmam yaparım , sende bu sitede vs görürsen durma cevabını ver 1 kişi 1 kişidir.😊 2 dir görüyorum görüşlerimi beğeniyosun teşekkür ederim.
Yumurta rezervi olarak en verimli yaş aralığı onu kastetmiştir.. Yas ilerledikçe kadının ovulasyon rezervi azalır kaliteside düşer. Hamileyken ikili test yaptıran 2 kadından 30 yaşında olanın hastalıklı çocuk doğurma riski daha fazlayken 20 yaşında ki bir hamile kadının hastakıllı çocuk doğurma riski daha düşüktür.. Bunlar bilimsel veri ve yaradılışımız... Yas ilerledikçe yumurta sayısı azalır kalitesi düşer.. Adam doğru söylüyor.. Bu kalkın 12 yaşında evlendirin çocuk dogurtun anlamina gelmiyor..
Evet doğru en iyi rezerv küçükken lakin adam zekamızı kullanalım diyerek evlendirin demek istiyor. Kaldı ki demiyor olsun bunu söylemek böyle algılanacağından senin dediğin gibi anlataın bari
Dinimizdede zaten evlilik ergenlikten çıktıktan sonra olması gerektiğini savunuyor yaşadığınız sevgililik hayatları duyduğunuz ihtiyaçlar aslında bunun bir açıklaması ben demiyorum ki çocuk bu yaşta olsun ama bu tercih meselesidir benim annem de beni 17 yasında inen doğurmuş. adam doğamız gereği insan vücudunun hormonal çalısımının süpere yakın olduğunu kastetmiş ben görüşlerinde absürt birşey göremiyorum çoğunuz geriye baktığınızda zaten anne babalarınızın geç yaşta çocuk sahibi olduğuna pek denk gelmezsiniz. Anlatmam istediklerimi anlatabildiniz bilmiyorum ama adam aslında yanlış birşey söylememiş günümüz insanları fikirleri değişti bunu ona göre saha güzel bir cümleyle aktarabilseydi bu kadar tepki görmezdi bence.
Her cahile prof unvanı veren sistem içine girdik. Umarım böyle tiplerle karşılaşmam. O yaşta insanın daha aileden öğreneceği düzen ve bir şeyler bitmemiştir. Yeni yeni o yaşlarda düşünmeye başlıyor. Sabah sabah yine sinirlerim zıpladı. Belli değil mi hangi kanalda konuştuğu şeref yoksunu pisliğin. Ağzımı bozmayacağım.
Bunlar provake ifadeler toplumda çalkantı olusturup isim duyurma çabasında olan kendi gündemini oluşturmak isteyenler, bu kişi görevli olduğu unide bile pasif kalan biridir muhtemelen hazımsızlık var vs. Corona bu tipteki üç beş kisiye fırsat oldu kiminin derdi para kiminin derdi makam mevki, biri var mesela çok iyi biliyorum günlerdir tv lerde , açık bariz adamın derdi bakanlık başka birşey değil, bir başka kişilerde işte böyle provake peşinde. Tabi bu ve benzeri konuşmaların faturası RTÜK ten devlete çıkarılıyor. İyi analiz etmekte ve takılmamakta fayda var. Bizler birliğimizi ve dayanışmamızı bilgi ve toplumsal geleneğimizle sürdürmeye devam edelim. Saygılar.
Kadın vücudu hakkında bilgisi olmayanlar yargı yapmış bu adamın dediği şuanki 12-20 yaş bireyleri için mümkün olamaz mental ve erişkinlik kafası olarak ama bunun arka yüzünü bilmek lazım insanları yargılamadan çünkü bilimin her zaman bir tarafı karanlıktır ahlak dışıdır bugün baktığımızda hitlerin insan üzerinde yaptığı deneyler olmasaydı tıp bu kadar ilerlemezdi veya şöyle söylemek gerekirse hala etik olmadığı düşüncesiyle bir çok deney yapılmıyor bu düşüncelerden arınmak gerekir bilimselliğin yolunu açmak
Demek bunları konuşmaya başladık.. Ülke olarak ilerliyoruz.. Güzel..
Bir kızın adet görmeye başlaması, doğurganlığının başladığının ispatıdır.. Artık o kadın olmuştur.. Bu benim fikrim değil, tıbbın söylediğidir.. Orta okulda öğretirler zaten bunu..
Bu fizyolojik olarak hazır olduğunu ortaya koysa da psikolojik olarak hazır olmayabilir.. Evlilik için ikisinin de hazır olması gerekir..
Benim annem 15 yaşında evlenmiş, 16 yaşında beni kucağına almış.. Fizyolojik olarak hazırdı, psikolojik olarak da babaannemler onu buna hazırlamıştır..
Küçük yaşta oynanan evcilik oyunları, kızları ve erkekleri ciddi anlamda hazırlıyor..
Şu an anneme sorsam diyecek ki “dünyaya bir daha gelsem yine o yaşta evlenirdim” diyecek..
Hıhım Anneliğe hazırlamışlar 15 yaşında. O ancak olsa olsa kandırma olur. Evlendirelim de aklı vermezken başımıza bela olmasın mantığıyla diye değilmi. Yobaz gelmişsiniz yobaz gideceksiniz.
30 yıl önce böyle olması bu olayı haklı çıkarmaz. O zaman Sende 9 yaşında biriyle evlenebilir sin sorun yok dimi? Bu işin teknik boyutudur. Bu zamanda kız erkek farketmeksizin küçük yaşta evlenmek ne kadar doğru. Sırf cinsellik için evlenmek ne kadar doğru. Gözü açılmasın istiyorsunuz sorun burda. Beyni gelişmesin eğitim almasın köle olsun istiyorsunuz sorun bu. Profesör bunu biyolojik olarak mı kastediyor sadece ahaha! diyorum sadece.
İngiltere de 15 16 yaşında doğum varsa oda doğru değil ki ingiltere diye kabul mu edelim yani... Ne dersen de 15 16 yaşında evlenmek doğurmak hamile bırakmak suçtur kanunen ve öyle olmalı hukuk a saygınız olsun
Kimsenin günahına sevabına karışamazsın günah sevap kişiseldir kesinliği yoktur.. Ayrıca 16 yaşında benimde sevgilim vardı sevgili ol akta bir sıkıntı yok çocuğuna doğru eğitim vererek hepsinin önüne geçebilirsin zaten bir insan evlenmefen önce sevgilisi olsun artık 18 yaşını geçince de cinsel ilişki yaşasın ki eşini ileride düzgün seçsin sağlıklı aile kursun...
@DarthMaul0 bu söylediklerinizin hiçbir pedogojik yanı yok.. Toplum ahlakına faydası da yok..
18 yaşında cinsellik yaşasın ama başkasıyla evlensin mi? Böyle saçmalık olabilir mi? Edeb, ahlak, iffet gibi kavramları olmayan insanlar anca bunu savunabilir..
Materyalist zihinin ürünü bunlar.. Avrupa, Rusya bu zihniyetin bataklığında can çekişiyor!
Aile, akraba ilişkileri sıfır! Nasıl kaliteli toplum olabilirler?
Bu millet dünyaya nam salmıştır yardımlaşmada birlik olmada.. Bunun altında sağlam aile sağlam inanç yattığı, manevi değerler olduğundan..
Materyalist zihinler, robottan farkı yok.. Çalışıyor ama ruh yok!
İslam'da erken evlilik denilen kavram var buna hemfikirim ama bahsedilen erken yaş akıl bağı yerinde olanlar için var 9 yaşındaki bir çocuk ne kadar evlenip kocasıyla ilişki yaşayıp çocuk doğurabilir kesinlikle yanlış. O çocuğun ki çocuk diyorum yaşını yaşamamış sabi bir varlık bu kadar da düşmeyin Allah aşkına Rabbimiz in söylemek istediği erken evlilik bu değil. Bu kesinlikle sapkınlık hastalıktır. Ayrıca Peygamber efendimizin 9 yaşındaki çocuklarla evlendi diyen arkadaşlarımız var. Arkadaşlar lütfen yanlis eksik bilgilerle yazmayın Peygamber efendimizin zamanındaki iklimler doğa sıcaklıkla beraber 9 yaş bizim şu andaki 20 ve 20 üstü evlilik çağındaki hanımları ile denktir. Ve peygamber efendimiz asla evlendiği her kadınla beraber sadece cinsel ilişki icin evlenmemiş tır. O zamanki kadınlara yapılan zulmlere karşı o evlendiği hanımları himayesi altına almıştır. Lütfen okumadan arastirmadan yargı dagitmayin. Asıl bu sapkinliklara tepki gösterin.👍
Toplumsal olarak yanlış, lâkin acaba bilimsel olarak doğruluk pâyı olabilir mi? Sonuçta erkeğin cinsel organı ile kadın cinsel organının tek amacı, üremek. Kadın ve erkeğin en genç yaşları ise bedenin en hazır olduğu zamandır. Eskilerde 14-15 yaş evlilik yaşı idi zaten. 16-17 de ise çocuk olurdu. Eskilerden kastım 100-200 yıl değil. Örneğin, Moğolların oba hâlinde kaldığı zamanlar. 1200lü yıllarda mesela. Hatta bizim Türk töremizde, Oğuzlarda bile bu vardı.
Lâkin günümüze dönersek, biz hayatın gerçekleriyle iç içe bir millet değiliz. Psikolojik olarak zayıf ve karakter olarak eksik. Yani günümüz toplumunda 14-15 yaş evliliği kabul edilemez. Buna ben dahil. Yani bende karşı çıkarım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Adam Yalan söylememiş tıpda bu kanıtlanmış bir durum şimdi şunu düşünün taze bir yumurta mı lezetli yoksa taze olmuyan mı? taze olan lezetlidir ( Aklıma başka bir benzetme gelmedi 😅😭) neyse 12 yaştan sonra yumurtalıklar gelişme aşamasını bitirmiş artık doğurmaya hazırdır bu illa evlenmekle alakası yok her kadın 9 ila 12 yaş arasında adet oluyor bu kadının yapısında var misal eskiden ağrıları olmuyan kızlarım sonradan ağrıları olur bunu nedeniyse yumurtalıkların artık doğurtmak istediği için olduğuda ama birde şu bay profun kadınlar ve erkekler zekamızı koyalım dediği için çok gıcık bir söz dediği doğru ama sonunda bunu demekle 12-17 yaştaki kızlarla evlenme fikrini zekamıza koyalım gibi olmuş...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dunya genelinde cocuk yasta unluler arasinda sevgililikler oluyo. 15 yasindaki Aleyna Tilkiye mast yapanlar cocuk p*rnosuyla yasayanlar bugun halen kalkip bu erken evliligi islama baglamaktalar. Bu kadar terbiyesizlige gerek yok. Islamin hic bir maddesinde erken evlilim ibaresi yoktur. Bu tarz pislikler ancak islam disi dinlerde mevcuttur. Bunu yapan sozde musluman gorunumlu pislikler islama leke surmektedir. Ben elhamdullilah muslumanjm iyiki musluman dogmusum. Sabaha kadarda bunu tartissaniz islamdan zerre sogumayacagim. Ne amac guderse gutsun bu sorularin tum sonucu islam boyle kotu bir dindir anlami tasimaktadir. Akilli muslumanlar oldugu surece bu zihniyetlerin burunlari yerlerde surtmeye biz muslumanlarinda kafalari dik sekilde olmaya devam edecektir.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Kal-tak gizliden sormus nicki belli olsa ona bu konusmanin devamini neden paylasmadin
Adı üstünde Ak-it tv şaşırtmıyor beni pedofili hiç bir şekilde kabul edilemez
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Babam 49 doğumlu ve babasını 10 yaşında kaybediyor tek çocuk ve çok varlıklı amcalarıda malına mülküne sahip çıkar anasıda dul köy yerinde ocakları tütsün diyerek evlendiriyorlar babam 15 yaşında baba oluyor be. 9 kardeşim ve en küçüğüyüm 2 de vefat var ama şunu söylemeliyim babam belkide 30 lu 40 lı yaşlarda baba olduğunu anladı birtek beni şuanki babakar gibi sevdi ve oynadı bu kardeşler için eleştrel bir şey olsabile adamın gördüğü bir baba prafili yokki kendisi kendisini yetiştirmiş şimdi burada babam pedofili mi ben iyi bir olay demiyorum ama 15 yaşındaki genç erkekle 15 yaşında gençbir kızın evlenmesi pedofilimidir ya da engel olmalımı14 15 yaşında cinsellik yaşayanlarımız var tabiki ergenliğin verdiği cahillik ama buda saklanacak bişey değil var toplumun tepkisinden karkarak birşeyler konuşmazsak o pedofili öteki sapık beriki namuzsuz dersek doğru yaşam normunu bulabilecekmiyiz işin bilimsel kğltürel kısmına bakmayacakmıyız
Annesi bu arkadaşı 12 yaşında tecavüz mahsülü olarak doğurdu sanırım ki çok zekice bir açıklama yapmış kendisi. O yaşlarda bir kız çocuğu için isteyerek doğum yaptı demek başka türlü mümkün değil zaten
Gorevinden alinmis, bu ayri mutlu etti beni. Boyle zihniyetlerin ogrenci yetistirmesi, zaten icler acisi bir durum. Biz bu tur dusunceye sahip bir gelecek istemiyoruz. Bilincli, mantikli ve en onemlisi cahilce dusuncelere maruz kalmayan bir nesil istiyoruz. Dolayisiyla bu tur insanlarin bu rezil zihniyetlerine karsi cikmak, sesimizi duyurmak, cok mutlu ve umut verici oldu benim icin. Guzel seyler de olabiliyor..
Adam önce fiziksel kanunu anlatıyor (dediği şeyler doğru) daha sonra konuştuğu şeyler ise iğrençlikten başka bir şey değil. Akit TV ye çıkan biri ne kadar mantıklı olabilir ki. ya da bu ülkede profesör olmak bu kadar kolay mı? Evet kolay.. ah şu işlerin içinde olsanız neler dönüyor neler. İki kelime ingilizce konuşmayı bilmeyenler doçent oluyor. ya da Üniversite de tanıdığı olanla mülakatta yüksek puan alarak akademisyen oluyor. Bu dünya'da sanırım bunlara dur diyecek gözü kara insan çıkmayacak. Öbür tarafta Allah'ın adaletine inanıyoruz.
12-17 yaş arası kız daha çocuktur ergenliği dahi bitmemiştir daha kendi vücut fizyolojisini tamamlayamamış bir kız nasıl doğum için süper yaş oluyor böyle sapık düşünceli insanların eğitim de öğretimde tıp aleminde ve toplumumuzda yeri yoktur ne yani ülkemizde her şey mükkemmel sanki başka bir sorun yokmuş gibi tek derdimiz bu mu saçma sapan şeyler şeylerle uğraşıyorsunuz...
o yaşta bir kızın daha erkeğin cinsel organını görmemiş olduğunu, onu geçtim daha kendi cinsel organını tanıyamamış oldugunu düşünemiyor musunuz? hangimiz o yaşlarda fiziksel ve düşünce olarak olgunduk? bu bir travmadır. çocuğun bedeni ve zihinsel gelişimi zamanla yerine oturur. zorlayarak değil. yorumlara baktığım zaman bu insanları savunanları görüyorum. halimiz içler acısı. toplumsal olarak geri kalmamızın sebebi kesinlikle zihniyet. sizler de canlı örneklerisiniz.
bunun sahıp oldugu ne kadar akademık unvan varsa hepsı tuvalet kagıdndan farksızdır.. tahsil olmuş ama eşşeklilk baki kalmış.. muhtemelen kızıda yoktur deyyusun! arkadaslar.. bırakın artık su ugursuzların pesını!! bunlar bu ulkenın en buyuk dusmanı!! adınız kadar emın olun hdpden daha tehlıkelı!!!
@cembay3507 bak bunları bız zaten bılıyoruz! benım bahsettıgım kesımı bılemıyoruz!! cunku eylem baksa nıyet baska;) mesela kacı hatırlıyor bu ulkenın? bu akıtın muduru hacda sadece erkeklerın kaldıgı bı otelde asırı vıagradan oldugunu? bunu duymasak bız onu hala dını butun bı ınsan sanacaktık!! bahsettıogım nuans cızgısını anlamlısın.. pkklıların ne serfsız oldugunu ulkenın yuzde doksanı bılıyor ama bunları bılmıyor!
Akit tv tamamen omurgasız embesil insanların bulunduğu haber anlayışına johny deep ile johny sins in arası ne kadar açıksa o kadar açık p*rno yıldızından örnek vermemdeki sebep kadınların kollarına kadar sansürleyip birde yetinmeyip saçlarınıda sansürlemesidir bu tür insanların soyunun tükenmesi taraftarıyım elimde bir tuş olsa öldürmekle öldürmemek arasında tereddütte düşmeden basarım
Daha gelişim çağında vücudundaki vitamin ve mineral depolarını o dünyaya gelecek bebeğe harcasın ve o "kadın" gelişemesin. İleride kemik erimesine bağlı tüm hastalıklarla savaşsın. Hayatını daha ON İKİ! yaşında bitirsin! Bir tükenin artık! ELİNİZİ KADINLARDAN ÇEKMEDİNİZ BARİ KIZLARIMIZA DOKUNMAYIN!!!
Küfür etmeyi hic sevmem ama her türlü sayarım bu yaratiga ! 12 17 yas arasi cocuktur çocuk Sapkinliğini nasilda televizyonda rahat rahat dile getiriyo bosuna dememisler her okuyan ADAM olamaz diye bunun profesörlüğüne tüküreyim
Bu adam profesör ise, sizde sıradan bir insansanız bir düşünün kim haklı diye? Adam bilimsel konuşuyor , bir kızın da erkeğin de olgunlaşmaya başladığı yaş 13 zaten. Biz çocuğumuz kızımız diye düşünüyoruz duygusal bakıp pis sapik diyoruz, ama adam tamamen doğa kanunuyla ilgili konuşuyor hemen sapik yaftasi yapıştırmak sizi akıllı yapmıyor. Evet kızımı 13 yaşında evlendirmem, adam da zaten kızlarınızi evlendirin demiyor o yas en uygun yaş beden olarak diyor, erkek deseydi kimse sesini çıkarmazdi konu kız olunca hemen namus davası, adam en hazır olduğu dönem demek istiyor toplum olarak sapik pefofili çok diye de hemen hassas noktanizdan vurulmuş gibi konuşuyorsunuz. Ülkenin eğitim seviyesi ortada zaten fazla söze gerek yok
Adamın dediği belki fizyoloji olarak doğru ama bizim ülke gibi ülkede bu söylenebilecek laf değil. Çocuk tecavüzleri , zorla çocuk evlendiren okutmayan aileler bu kadar cokken sen kalkıp bunu dersen onlara cesaret vermiş olursun. Bunu dinleyenler fizyoloji anlamaz aaaa bizim kızı da sunla everelim , ya da demekki dogurur ha o zaman 14 yaşındaki kızı alayım diyecekler bunu farkedemiyor musunuz
@Kamelyalı_Kadinnn Evet bu söz bu ülkede söylenmez, ama gel gelelim doğuda çocuklar evlendiriliyor. kimse sesini çıkarmıyor ama? Tamamen ortam uyuşmazligi yüzünden söylenmesi yanlış, adam bilimsel bakıyor ve ona göre doğru bu. 13 yaşındaki kızlar mesela şu an çok küçükler bebek gibiler eskiden öyle değildi kocaman kadın gibiydiler mesela yabancı kızlara bakın 15 yaşındaki kız 25 yaşındaki Türk kızıyla aynı olgunlukta gözüküyor
Kadın gibi değillerdi öyle giyiniyorlardi sadece baş örtü etek derken yaz oluyor 18 gibi. Bu ülkede bu söylenecek laf değil. Kaldiki herkes isyan ediyor doğudaki erken evlendirilen çocuklara. Dinime bağlı bı insanım ama 12 ,9 yaşında evlenebilir kizlar diyen alimede oyle güzel sovuyorum ki. Bu halk sapik bu halk meraklı zaten söylenmez Türkiye de
@Kamelyalı_Kadinnn Yok öyleler, ben Rusya'da doğdum mesela oranın 15 yaşındaki kızlari buranın 25 yaşındaki kızlarına olgunluk konusunda fark atar beden olarakta zihin olarakta. Sadece Rusya değil Avrupa da öyle 13 yaşında bakıyorsun iri kocaman olmuş kadın gibiler burdaki kızlar sadece çok küçük 25 yaşındaki kızlarımız bile hala çocuk gibi
@yuiRin5 Gerek var mı yanlarında olmaya biz liseye giderken yetişkin gibiydik boylarimiz uzundu bizden sonra gelen liseye gelen nesil 1.50 boyundaydi küçülme var bunu anlamak zor değil her sene nesil küçülüyor. Eskiden mesela 10 sene önce kizlar 22 20 yaşında olgun sayilip evleniyordu şimdi 27 den önce evlenmiyor çoğu 25 çocuk yaş sayılıyor hatta
Kesinlikle saçmalık bu profesör değil olsa olsa profesör taklitçisidir. İnsanların kendi tercihini bilemem ancak böyle bir şeyi hele ki bir profesörün söylemesi saçmalık resmen. Bir sağlıkçı olarak o yaştaki bir insanın rahim kesesinin gelişmediğini ve doğumlarda ölüm oranının yüksek olduğunu söyleyebilirim.
Tam okumadimda vucut olarak adet olduktan sonra çocuk dogurabiliyorsun galiba tıp olarak ama bu demek degildirki evlensinler ! Eskiler 13. ..18 evlenirdi ama şu an daha bilinçliyiz çocuk yapabilen her erkek çocuk ya da kiz çocugu evlendiremeyiz ki ! Akılları ruhları çocuk !! Vallah ben 24 yaşlarinda bile evlenmek istemiyordum!
12 17 yaş çocuk daha be bide süper kadın demiş kendi kızı içinde bunu düşünüp evlendirebilir mi acaba bunun ben bilimsel olarak doğru olduğunu düşünmüyorum bu vakıflarda tecavüz edilen erkek çocukları içinde bir kereden bir şey olmaz demişti profesör bide bu sapık zihniyetli şerefsiz herif
12 17 yaş arası kadındır ne demek onlar birer kız çocuklarıdır medeni yasayla da 18 yaş altının çocuk kabul edildiği biyolojik araştırmalar sonrasında kararlaştırılmıştır bir insan hayatı ortalama 70 sene neden 17 yaşında çocuk doğursun bir insan, acelesi ne? Pedofolik fantazilerinizi kendi hastalıklı beyinlerinize saklayın.
Ağlayacağım gerçekten sinirim bozuldu ya🤦♀️ Ya ne evlenmesi ne çocuğu ulan onlar daha kendileri çocuklar! Allahım sen bana sabır ver ya! Şöyle cahilleri torpille adam yerine koyuyorlar sonra bu saçma sapan konuşuyor sonra çocuk evlenmeleri niye arttı? Niye çocuklara cinsel istismar var?
bacım çocuğu döl israflari bunlarda ahlak terbiye yok kardeşine annesine çocuklara erkeklere kadar göz dikerler ırz dusmanlari bildiğin ve rtuk dizilerde öpüşme , rakı , sigara sansurlemek yerine gerçekten toplumun ahlakını boza şeylerle ilgilense biraz keşke
Türkiye’deki birçok profesör böyle. Yok deprem sebebi zina, kotona sebebi eşcinsellik... bildiğim kadarıyla Türk kadınlarında en verimli yumurta 28 yaşında üretiliyor ve bu yine kişiden kişiye değişiyor. Yani eşcinselliği, evlilik dışı rızalı ilişkiyi, açık giyinmeyi bırak tek saç telinin bile görünmesini... lanetleyen bu insanlar küçücük kız çocuklarının seks yapmasını destekliyor. Anlayamadım ben bunları.
Süper kadından bahsetmiş. Süper dişi: Kromozomal hata sonucu meydana gelen bir durumdur. Bu konuda doğru söylüyor olabilir biyolojik olarak. Ayrıntısını bilmiyorum tabi. Çocuk yaşta evlilik de çağımızın en büyük yanlışıdır. Bırakın insanlar hayatı anlasınlar, okusunlar, kendi ayakları üzerinde dursunlar. Kiminle evleneceklerine de kendileri karar versinler. çocuk yaşta kiminle evlenen kızlar aile kararıyla biriyle evlendiriliyor!
Adam 12-17 yaş arası insan bedeninin çocuk doğurmaya en elverişli yaş olduğunu söylemiş o yaşta evlenin çocuk yapın dememiş ve günümüzde o yaşta insanların evlenmek ve çocuk sahibi olmak için zihnen uygun olmadığını hâlâ çocuk olduğunu bu yüzden de böyle bir şeye kesinlikle karşı olduğunu söylemiş bir şeyleri kırpıp insanları linç etmeye bayılıyorsunuz adam fizyolojik bir durumdan bahsetmiş sadece pedofili ilan edilmiş komik
Burda eleştirilecek şey adamın kendisiyle alakası olmayan tıbbi bir konuda konuşmuş ve toplum tarafından yanlış anlaşılacak konuşmanın sonunu dinlemeyen kişilere demek ki erken evlilik iyidir fikri empoze etmiş olmasıdır TV ye çıkıyorsan cümleleri özenle seçmek gerek çünkü bir sürü insana hitap ediliyor ve toplumda cümlenin kendi işine gelen kısmını alıp bak prof da böyle diyor diye kendini aklayacak bir sürü insanla yaşıyoruz
Eskilerin 12-17 leriyle bu zamanın 12-17leri arasında anne-kız farkı var, her anlamda. Canı her istediğinde karşı cinsle temasa geçen bir gençlik yerine, edebiyle evlenen gençlik en asili.. Bu yüzden erken evlilik daha mantıklı. Ama bu yaş tabiiki 12-17 degil..
@mutantnproud Organizma olarak bir kız vücudu, regl görmeye başladigindan itibaren , icinde bebek besleyebilecek durumdadir. Nitekim regl olayı zaten "döllenme oluşmadı" demek. Ama ben biraz da eskilerle şimdiklerin dirayet farkini vurgulamak istedim aslinda.
Hamile kalabiliyor ama doğum yapacak kadar gelişmiş olmuyor vücudu. Bu yüzden 19 yaş önceki hamilelikler hem anne hem de bebek için riskli kabul edilir tıpta. Ergenlikte kız hamile kalabilse bile düşürme riski çok daha fazladır. Dirayetten ziyade biyolojik engeller de var yani.
@mutantnproud Doğrudur. Böyle bir risk olmadigini iddia edebilecek kadar tıbbi donanıma sahip degilim.. Zaten 12-17 yaş evliliğini savunacak pek bir güruh oldugunu/olacagini sanmıyorum. Savunanlara da Allah basiret versin ne diyelim.
O yaştan doğum yapan cok tahlisiz çocuklarımız var. Dunyaya getirdikleri cocukların hic birinin ustun zekalı asıri saglıklı odugunu görmedim. cocuk algisinı toplumda silip cocukların cocukluklarına el koymak istiyorlar. Gel de böyle bir ulkede cocuk dunyaya getir aileler cocuklarınizı iyi koruyun. Bu ulkede prof bile höyle konusuyorsa sonumuz vahim
Biraz zekamizi kullanalim derken zki beynine baskı yapıyormuş seref yoksunu sapığın!
Farkinda misiniz iyice kudurdular, akitin hizmet ettigi akil yandasi olduklari hükumetten belli. Hepsi mi tecavuzcu hepsi mi azgın olur hic mi bir insan çıkmaz hayret
Sizin zihniyetiniz fesatlığa çalışıyor olabilir mi? Hem kadın hem de çocuk açısından en sağlıklı olan dönemi söylüyor adam niye o yaştaki kızlara tecavüz ediyormuş yahut cinsel gözle bakıyormuş gibi algılıyorsunuz? Eskiden zaten 18 olmadan evlendirilirmiş kız erkek demeden, şimdi 25e kadar bekliyolar da noluyor sağda solda sürtüyorlar. 17 yaşına gelipte eline erkek eli değmemiş kız mı kaldı sanıyorsunuz şu yeni nesilde..
TC fiili bir islam devletidir. Hepimiz bunu kabul etmeliyizki ya da isterseniz kabul etmeyin ama küçük çocuklarla evlenme sınırını Hz Muhammet belirlemiştir. Hadislere ve rivayetlere göre Hz. Muhammet, Hz. Aişeyle evlendiğinde Aileşenin 9 yaşında olduğu iddia ediliyor. Yaşı 11-14 idi diyen hadislerde var ama onlar daha çok zayıf hadislerdir.
Türkiye bir cumhuriyet ve laik ülkedir kesinlikle İslam ülkesi değildir şeriatla yonetilmiyoruz ayrıyetten Müslüman nüfusu sadece fazla buda İslam ülkesi yapmaz
Öncelikle anayasa değişmez bilgisi yanlıştır. Kanun-i esasiye anayasası haricinde TC'de bu güne kadar 4 farklı anayasa yapılmıştır. Yönetilmeye gelecek olursak cumhuriyetçiler tarafından yönetilmiyoruz, tek din, tek, tek, diyen tekçiler tarafından yönetiliyoruz.
Ben mevcut durumu söylüyorum. Söylediklerim, savunduklarım değildir. Beni yanlış anladınız sanırım ya da anlayamadınız. Haşa ben bir yaratıcı değilim sadece hadis ve rivayetletden yola cıkarak bir çıkarım edindim. 18 yaş altı evliliği doğru bulmamam, Hz. Muhammedin 9 yaşındaki bir çocukla evlendiği gerçeğini değistirmeyecek.
İslam inancında çocukluk nerede biter? Bir birey (kadın/erkek) büluğa erdiği an (erkeklik oragnı faal hale gelen erkek ve regl olmaya başlan kız) çocukluk biter! Benim annemin (rahmetli) teyzesi 15 yaşında evlenmiş ve 16 yaşında anne olmuş, ve bu insanlar bir ömür (80 küsur yıl) yaşamışlar.
2 gün aç kalsa karısını anasını kerhanede satacak böceklere mikrafon uzatılırsa gayet normaldir bu. Bu tür böceklerin konuşmaya hatta oy kullanmaya bile hakkı yoktur.
Herşeyin bir zamanı vardır.. Okul okuyacağı yaşta çocuk doğurmak çok saçma.. O yaşta kız çocuğu evlendiren aileleri kınıyorum.. Yazık günah ya kendisi daha çocuk çocukluğunu yaşayamadım bir çocuk sahibi oluyor.. Allah böyle zihniyette olan ailelere hidayet nasip etsin...🤲🤦
Büyük ihtimalle 12, 17 yaş arası bir kızı yoktur diye düşünüyorum. Empati yapabilme özelliği sıfır. Böyle bir insanın profesör olması da beni bir hayli şaşırttı beyni olmayan bir insan büyük ihtimal ülkemizde ki ezber sistemi ile buralara kadar gelmiş gözüküyor
Adının yanına yazılan profesör kelimesi bence bu kafaya fazlalık gelmiş. Aklı ve mantığı olan biri zaten bu cümleleri kurmaz. Belli ki kafa yapısı çok farklı yerlerde. Acaba kendi kızı olsa bu yaş aralığında çocuk sahibi olmasına müsade eder mi? Eğer bu lafları söylüyorsa buna engel olmayacak bir yüreği olmalı. Gerçi bu ve bunun gibi pisliklerde ne akıl vardır ne de yürek. Boşa oksijen israfı.
Hastır lan bir kere bilimsel olarak 21-30 kadının en doğurgan yaşları, onlarca bilim insanı bunu açıkladı. İt, 12-17 yaş çocuk ulan çocuk. Doğurganlıktan bahsediyor bir de. Önlerine geleni profesör yapmaya başladıkları dönem maalesef ipini koparan profesör olmaya başladı herhalde.
subyancı ve sapkınsan bu sana normal gelır tabı. sıyonızmın ve karanlık gucleın planıdır bu dunya genelı oezllıkle musluman ulkelerı ahlakını bozup onların yapısını egıstırmek boylece kulturlerınden uak olacaklar ve ırklarını ulkelerını umursamayıp kolelesmeye uygun hale gelecekler. tabı bu 30*40 yılda degıl daha uzun surelı bır plan
Olabilir biyolojik olarak en verimli ve sağlıklı hücreler açısından. ama henüz varliginin yetisinin bilincinde olmayan bireyler için bunu dusunmek çok vicdansizca. insan bu. ve doguracaksa da insan doğuracak kedi değil. medeni toplum uygarlık diye soyleniyorlar hem. hemde böyle insan yetiştirilmesi isteniyor. bireyin kişiliği, aklı vicdani gelismeden yaşı isterse 30 olsun bir evlat sorumluluğu almamalı. katigini ver önüne bir şekilde büyür olmuyor.
profesör tamamen boş yapmış, kaldı ki reşit bile olmayan ''çocuklar'' mevzubahis, ama bu yaştakilerin evlenip çocuk yapmasına karşı olan (haklı olarak) güruh, aynı hassasiyeti bu yaştakilerin daha çocuk yaşta cinsellikle tanışmasına ve hata üstüne hata yapıp, geri dönülemeyecek noktalara gelmesine karşı göstermiyor...
Bunu da sonuna kadar son ses açıp izleyin. Nerede hata yaptığınızı bir görün. Akepeli diyin, eksiyi verin, umurumda değil. Gözünüze soka soka hatalarınızı göstermeye devam edicem.
@mutantnproud süper kadın diye adlandırılan kadınlar, biyolojik olarak evlenmeye müsait diyor. Soruda ise her kadını kast ettiğini söylüyor ama öyle değil. Normal şartlarda 15 yaşındaki bir kızın evlenmesine; hatta üniversite okuyana bile karşı olacağını söylüyor. Ben de süper kadın ırkının olmadığını biliyorum. İnsanların hata yaptığı yer, 12-17 yaş mevzusu.
Yerin dibine batsın sizin gibi primitif beyin yoksunu insanlar. Leş gibisiniz geberin gidin bu ülkeden sizi toprak bile kabul etmez o kız çocuklarının ahını alıyorsunuz bu ülkedeki herkesten bela alıyorsunuz küfür işitiyorsunuz hoşunuza gidiyor herhalde
O yaşta ki çoğu kızın cinsel organı gelişmemiştir ve doğum yaparken ölme oranı çok yüksektir ayrıyetten yetişkin bir insana göre daha fazla acır ve kanar enfeksiyon riski de daha fazladır ayrıyetten o çocuk o çocuğa bakamaz
Ayak takımı yeni bir linç buldu Hadi iyisiniz malzeme çıktı 2 hafta geviş getirirsiniz artık. Yavrum söyledikleri aklınıza yatmıyorsa ne diye peşine düşüyorsunuz? Bırak havlasın size ne Hem kabul etmiyorsunuz hem de köpek gibi peşine düşüyorsunuz. Ne tuhafsınız be...
Eksi verenler sikimde* değilsiniz Buğday Tanesi büyüklüğünde beyin de yok sizde. Sadece linç etmek için bahane arıyorsunuz köpek soyları... Hiç bir meselenizi de konuşarak halledebilecek çapta değilsiniz. Sadece köpek gibi havlayıp hayvan gibi linç ederek sorunu çözebileceğinizi zanneden ayak takımı sütü bozuklarsınız. Başka bir şey değil...
Programın tamamını izlemenizi ve o pedofili dediğiniz adamin rejenerasyon un biyolojik açıklamasını ne üzerinden örnek verdiğini anlamanızı tavsiye ederim. Ezberlenmiş klişe kelimelerle abuk subuk tatava yapmayın.
Profesöre gülmekten katılıyorum ( izahı olmayanın mizahi olur) kadınlarda doğum için ideal yaş aralığının 20/32 yaş arası olduğunu düşünüyorum, ne daha erken ne de daha geç , en sağlıklı yaş aralığı 20/32 yaş arasıdır.
Çocuk yapabiliyor olmak doğru olduğunu göstermez insanı vahşi doğadan ayıran şey düşünebilmesidir 18 den sonra anca bir bebeği dünyaya hazırlayabilir kadın bence bu 22 den sonra kızların olgun düşünmeye başladığı yaştan sonra olmalı
Adam zaten konuşmanın devamında o yaşta bireylerin hâlâ çocuk olduğunu ve zihnen böyle bir şeye hazır olmadıklarını 18 yaşında bile evlenilmemesi gerektiğini söylüyor ama orayı kesmişler
Bu ülkede ne sapık ne tacizci ne de çocuk istismarı bitmez. Ağzı olan konuşuyor; keske düşünmeyi de öğrenseymis. Böyle p**tlar konustukca küçücuk cocuklara saldırmak icin kendilerinde bir özgüven buluyorlar. Resmen istismara teşvik etmis.
9 yaşındaki peygamber esini ilk kez duyuyorum; doğruluğu konusunda hicbir bilgim yok. Ama sunu biliyorum Hz. Muhammed kadinlari korumak icin de evlilik yapmistir. Ayrıntısıni bilemeyiz tabii ki belki ailevi bir durumdur. O dönemin şartlarıyla 2020 şartları bir degil asla. Her neyse konumuz da bu degil zaten, İslâma bağlamayi bırakın her seyi.
AKP, CHP , MHP, HDP... Siyaset yapak Tayyip gitsin de kim gelirse gelsin dmek degildir. Siyaset yapmak ülkenin en iyi konuma gelmesi icin hep birlikte çalışmaktır. Evet, bu maalesef ülkemizde görülmüyor ama lütfen konuyu saptirmayin. Sizler yok AKP, yok islam dedikce birbirinize düşmanlık yaptıkça bunun sonu gelmeyeck.
Olaya sosyal boyutlarda bakın. Tepkimizi ortaya koyalım ki buna artık dur densin. Konu 11-12 yaşındaki bir çocuğa cinsel obje gözüyle bakılması. Konusmasina baksaniza vücudu mükemmel, rejenerasyon kabiliyeti... Resmen sapkınlık.. Bunların Avrupa'da yasanmamasinin en büyük sebebi: insanlar bu duruma sessiz kalmıyor. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan tepkilerini gösteriyorlar. Bizim yapmamız gereken de bu. Birlik olalım ki bu sapıklar, tacizciler bitsin. ÇOCUK İSTİSMARI SON BULSUN ARTIK!!!