sanırım 1 tanesi için. bence realistik. artık bu maske işini böylece hükümet çözebilecektir. gönlüm ister ki daha ucuz olsa idi ama işte piyasa. karlılık. virüs ekonomisi. fırsatcılık takip edebilirlik vs. tekrar düşündüm de 1 tl para değil zaten satanda kazanacak neticede makul. fikir değiştirdim. bizim tlnin kıymeti olmadıgından fikrim değişti. fabrika 20 kurusa 30 kurusa maleder. gerisi satana kar. ben hükümete bu kararıyla artı yazıyorum. önceki geç kalan uygulanamaz kararlarıyla eksi yazmıstım maske konusunda. şimdi sahada görücez satıcıları baglıcakmı bu 1 tl. yoksa sallamıcaklar mı. bence 1 tl den satıs olacaktır. maliyeti karlılık ok. ama insanlar pek almayacaklar kanımca. onun yerine özel yıkanabilir. filtreli bir kere alayım full kullanayaımcı olacaklar. 1 tl lik maskeleri de kullan at diye alırlar. elinde tasımak istemez markete gider maskeyi takar işini görür sonra atar. maskesiz evine döner ya da maske sıkıntısı olmayan yerlere gider. misal arabasını yıkatır. şirketler personeline verir. onları stoklarlar. geç kalındı bu işte. ptt den maske alabilen varsada azdır. ilk olarak maske luzumsuz beyanları da hafızalarda. hayırlısı demek lazım
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fiyat iyi ama sınırlama olmasi gerek bence. Bazi gözü dönmüş kisiler stok yapacak, saldiracak diger vatandasa kalmayacak yine. Kolonyabda olsugu gibi. Basta millet stoklari tukettiklerinden ne maske bulunabildi, ne dezenfektan. Evinde olan almasin. Ya da en fazla 10 tane alabilir bir kişi diye sınırlama olsun. Yok adam gider 50 tl ye 50 tane alır. Sonrski gelen kisiye eczacidan cevap maske kalmadi. Boyle adaletsiz olacak yine. En azindan devlet 5 tane veriyordu. 10 gun sonra 5 tane daha. Ha cok mu iyi sistemdi bu hayır. Ama stokculugu önlediği kesindi. Kimj aldi kimi alamadi. Kiminin bu sistemle eline hic maske gecmedi. Tek yarari stokculugu onlemesiydi. Simdiki sistem iyi. 1 tl den fazla olmamali. Tavan fiyat demisler. Kimi eczane 75 kr, kimi 50 kr da satabilir. Maskenin kalitesine göre. Mesela 3 katli maskeye 1 lira ister. Biraz daha kalitesiz tek katli olanlara 50 kr ister. Ama dedigim gibi yine bir sınır olmasi lazım. Bizim vatandas sadece kendini dusunuyor. Diger vatandas ne yapar diye düşünmüyor. Fiyatbsinirlandirilmis. Bir kişi de 10 tane alabilir bir seferde denirse iyi olur. Yine tc ile sisteme geçsinler 10 tane alındı diye. Cunku adam o eczanede alamaz. Baskasina gider orda tekrar 10 tane alır. Sisteme gecerlerse diger eczane siz almışsınız hakkınız dolmuş der.
Yani en başında dağıtım olayı yerine fiyatları böyle bir düzene sokmak daha kolaydı. Hani hem insanlar mağdur olmazdı hem de devlet bununla uğraşmaya vakit harcamazdı. Bu süreçte maske satışı olmadığı için maske bulamayan çok insan olup aynı maskeleri birçok kez takmak zorunda kalanlar oldu. Hani bu aksaklığın yaşanacak olması böylesine kalabalık bir ülkede hani ülkenin bazı şehirleri dışında tabii bunun zaten aksayacağı ön görülebilecek bir şeydi. Kime, hangi eve, hangi kişiye kısa sürede yetişeceksin? Hani keşke en başında bir fiyat düzenlemesi yapılıp en fazla 1 TL olsaymış da böyle sıkıntılar yaşanmasaymış.
Kod gelme olayı, ücretsiz dağıtımı derken şimdi de bu çıktı. Neyse ki 1 TL bu durum için iyi bir fiyat. Umarım yine yükseltmezler fiyatları. Kolay ulaşabileceksek buna da okeyiz.
Biz bir buçuk aydır bu b*ku neden yiyoruz o zaman çok affedersiniz? Bir buçuk ay önce bu önerildi, üstelik bir lira olsun denilerek. Ne oldu şimdi? Bir maskeyi dağıtmayı beceremeyenler yüzünden bu bir buçuk ayda hasta olanların hesabını kim verecek? Amerika'ya maske yollandı siperlik yollandı bizim sağlık çalışanlarımız kaderleriyle baş başa gezdiler. Eczacılar teröristtir diye başladık satsınlar diye bitiriyoruz perdeyi bir şeyi anlayacaksınız diye neler gidiyor hayatımızdan. Önce tamam eczacılar dağıtsın dendi sonra kamu kurumlarında çalışanlarla sgk'lı çalışanlar kurumlarından alacak dendi. Kurum yöneticileri çıktı bağırmaya başladı ulan biz maskeyi nereden alalım, alacağımız yeri gösterin dağıtalım dediler o da gösterilemedi. bir ara evlere yollanacak denildi kodlar patladı hatta bazılarına hiç gitmedi şimdi deniliyor ki ''tamam yaaww satalım'' gerçekten harika bir mücadele örneği.
Kanun sunulduğu günlerde anca kod geliyor ki daha gelmeyen insan çok fazla. Sorsak kod geldi mi desek %70i hayır diyecek. Ben aldım şükür diyorum. Ama ücretsiz dağıtım yapılmadı desek yeri var. Coronanın en sıkıntılı yaygın zamanında herkes maskesiz kaldı, şimdi baya azaldı eskisine göre, anca bir çözüm var. Tekrar yayılmasın amaç herhalde
Devletin ücretsiz olarak dağıttığı maskelerin kaliteside ne yazık ki ortadaydı. Ki dağıtım ne yazık ki bir çok aileye ulaşmadı. Şimdi ise altından kalkılanamayan dağıtım işini halkın parası ile yapılmasına karar verildi. 1 TL ye alacağınız maskelere lütfen dikkat ediniz. Hangi kumaştan yapıldığına, dikişlerle mi tutturulduğuna yoksa ultrasonik olarak tanımlanan sadece makine den çıkmış olmasına mı, kaç katlı olduğuna, katlar arasıdna melbone adı verilen filtrenin olup olmadığına. 1 TL'ye bir üreticinin bugünün hammadde maliyetleri ile bunu yapması çok zor görünüyor. Bu nedenle lütfen aldığınız maskenin kalitesinden emin olunuz.
Şu maske konusu tam bir karagöz oyunu ya da Mario mu demeliydim. Birde uygulama ile alınıyor şifre diyorlar. Yorumlara bakılırsa o da fos...😏 Tekrar denemeyiniz...😂
Sadece tavan değil kalite de önemli... 3 katlı cerrahi maske yalanıyla,3. sınıf toz maskelerini halka hizmet diye yarım yamalak dağıttılar. Kaliteye bakmadan , anlamadan almayın derim. Cerrahi maske ve toz maskesi çok farklı virüs filtre etkisi gösterirler.
Ha şey değil miydi; devlet bedava maske dağıtıyor ama Avrupa’da kimse maske bulamıyor ben öyle duymuştum 🤔 Hatta evlere getireceklerdi felan
Hatta hatta Türkiye’den İtalya İspanya’ya yardım gitti. Amerika İngiltere bizden gelecek uçağı bekledi felan. Salgını mükemmel yönettiğimiz gibi maskeler evlerde dolup taştı.
Bu haberde yanlışlık olmasın? Bizim ülkemizde bedava veriliyor maskeler ama Avrupa’da maske yok, yalan haberdir bu. Avrupa’ya yazık ya 😕
Ben bundan daha garip daha tuhaf bişey görmedim ne yani bana mesaj gelmedi (ki gerçekten gelmedi) ama arkadaşıma mesaj geldi hemde bu 10 günlük maske olduğu için sistem artık otomatik gönderiyo ben daha bir tane alamazken arkadaşım 2. paketi aldı o bunları 5 kuruş vermeden ücretsiz alabiliyorken ben neden sistemin boku yüzünden para vereyim 1 lira veya 50 kuruş fark etmez o alan kişiler benim hakkımda da girmiş olmuyor mu kahretsin bu sistemin ya
Madyadaki haberlere bakıyorum dediğin gibi, hükümet işi ele aldı bedava dahatılacak dendi satır satır manşetler yayınlandı, sonra devlet işi ele aldı 1 liradan fazla üçrete satılmayacak dendi, satır satır manşetler yayınlanıyor. Harika bir devlet yönetimimiz var, millet napsın hep alkışlıyor...
Maskelerin üst kısmında tel olmalı burun kısmını sarmalı. Çoğu maskeler telsiz her yerden açıklık mevcut. Fiyat 1 TL her bütçe için iyi. Ulaşılabilirlik olmalı ama maskelerde kaliteli olmalı. En kötü ihtimal elinizdeki maske yetersiz ise içine kağıt peçete koyup öyle çıkın dışarı.
Bez maskeler bir işe yaramıyor , özel filtreye sahip ve gözleri kapatan tek yekpare maskeler kullanılmalı ve en fazla maskenin filtresi atılıp yeni bir filtre takilıp maskenin daha uzun ömürlü olması daha mantıklıdır Ama bunu hangi yetkili onaylar İste orası meçhul
sadece bu bile hukumetımızın ne kadar cahıl plansız ve ani kararlarla hareket ettıgının yeterli bir delilidir.. daha oteye gıdıp alım olmaya gerek yok.. herşeyde oldugu gıbı bu iştede ellerini yüzlerine bulaştırdılar.. ayrıca daha türkiyede insanlar maske bulamazken abdye yaptığımız maske yardımlarınında terör örgütü pkkya gittiğinide unutmayalım! allah sizi gerçekten affetsin akp seçmeni!!
Yapılması gereken de buydu sonun da doğru bulundu devletin dahil olduğu hiçbir yerde verim olmaz Çünkü bu devletin mantığına aykırıdır Amerika'da da olsa İngiltere'de de olsa Komünizmin hüküm sürdüğü Ülkelerde de olsa devletin bulunduğu yerde verim olmaz Parası olan parasıyla alsın parası olmayana da devlet versin
Zamanında 100 lük 1 kutu eldiven 10 lira şeffaf 1 kutu 100 lük eldiven 2 lira maskeler ise tek tek streil halde pahatlenmiş şekilde 100 lük kutular içinde 10 liraydı. Hatta galoş bone kulak bonesi kolluklar vs sudan ucuzdu. Bilseydim eve depolardım. Şimdi maskeler streil değil ama 1 lira ya da gerçek maske olan 3m aura maskeler 60 70 lira. Ben deprem çantası oluşturuyorum oraya 3m maskelerden alacaktım. Fiyatlarda uygundu almadım şimdi ise 1 maske dahi almak istediğinde adamlar yok diyor.
bedava dağıtmayı beceremediler şimdi parayla... 1 tl yi nereye vermiyoruz değil mi? peki cebinde 1 tl si bile olmayan ne yapacak? daha geçen akşam Ankara işkur önünde çay satan karısı kızı ve kendisi işsiz kalan bir adam vardı. 3-4 tane satabildim demişti bu adam nasıl maske alacak söyleyin parayla maske satmaya karar veren çok bilmişler.
ülkemizdeki kadar şerefsiz insanlar yok kaç defa maske de başvuru yaptım ailede sadece 1 kişiye çıktı şimdi satışa koyuyorlar ki en azından para kazanalım diye çok şerefsiz adi insanlarımız var. yazık diyorum ne diyim.
Bizim maskeler yurtdışına gitti unuttun galiba o yüzden dagitilamadi belkide o yüzden sürekli dağıtım. sekli değişti zaten yeterli süre kazanmak için bilemeyiz ama en azinda rahat rahat satın alabilicez tabi yine bir sorun çıkmazsa
60 ükeye her birine 100 tonlarca bedava tibbi malzeme gönderip milletine gelince parayla satıyor. İnsanlara yardım eden belediyelerde fetöcü pkklı diyor değişik adam
Ücretsiz maske dağıtmak, seçim arifesi olmadığı ve para kazandırmadığı için rantsız ve ölü bir yatırımdı. Elbette böyle yararsız bir uygulama başarılı olamazdı. O yüzden satarak para kazanmak gibi dahiyane bir fikir akıllarına geldi.
Tükürdüklerini yalasdıklarını düşünüyorum :D Bedava dağıtmayı beceremediler sonunda herkesin dediğine geldiler, 1 ay kayıp oldu sırf belkide maske alamadığı için ölen öldü giden gitti. Her zaman ki gibi yapılan yalnışlar, başka bir şey değil.
Baska ulkelere gonderecegine sow yapmaya Once kendi insanini dusunseydi. Ne demisler once can sonra canan. Yaziklar olsun yine yuzune bulastirdilar bunuda
En az 50'li li paket şeklinde satılacakmış. Herkes çıkarıp şu durumda 50 tl nasıl verebilir? İnsanlar ekmeğini zor alıyor. Madem böyle bir şey yapılıyor, adetli satışını yapmaları gerekir.
Ya ne güzel karar bizim maskeler eldivenler yurt dışına hibe gerekiyor bizde burda maske alalım eldiven alalım çok saçma eldiven ücreti 80 olmüş bu arada
Guzel bence kac haftadir paramizla rezil olduk paran vsr alamiyorsun prosedurlerden dolayi. e kendileride icinden cikamadilar bir turlu. boyle daha iyi oldu
eczanelere 3.40 tan sattılar eczaneler 3.75 ten satıyorlardı ve bir çoğunun elinde binlerce maske var napacak bu adamlar şimdi bunların zararını kim karşılayacak, zaten 2 aydın bir maske dağıtım işini beceremediler ellerine yüzlerine bulaştırdılar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bedava yapsaydınız bari tşak mı geciyorsunuz adamla diye kızılası hatta ana avrat sövülesi durum Not :ana avrat Biraz az kaldı galiba sülalecek sövmek anca tatmin eder
Yurtdışına uçak kaldırdık kendi vatandaşımıza da az sabret şu tepeyi aşınca der gibi oldu bu kadar adam akıl edemedi mi bunu şimdiye kadar ya da çözümü süreç martta başladı o günden beri sms bekliyoruz şimdi 1 TL adam sana 5 10 TL dese ne diyeceksin
dostum kötülemeye çalıştığın chp sokağa çıkma yasaklarında halka bedava ekmek dağıttı biliyor musun buna kim engel oldu ikinci haftasında? objektif bakmayı bilmiyorsunuz
devlet niye böyle bişeye izin vermiyor aceba dostum? yarın öbür gün chp hiç birşey yapmadı demek için olmasın? bizzat şahit olduğum bir konu bu. bedava ekmeği yasaklamanın bir mantığı olamaz.
@lliwsonja chp hic bisey yapmadı demek için degil chp ogrenci akbilini dusurdu sagolsun normal vatandasın akbiline 205tlden 275tl zam çaktı ilk icraatı bu zaten kıyagını ögrencilere yaptı corona oncesi.. ama o ekmek olayı bence bu durumdan siyasi olarak kimsenin algı yapmasını istemiyor olabilirler o yuzden enhellemis olabilirler.. bu virus suresince zaten devamlı siyasi cıkarım pesinde herkes birlik olmak gerekirken devleti karalamaktan baska isleri yok he o ekmek durumuna inan bende bisey diyemiyorum cunku insanlar sokaga cıkıp ekmek arabaların yagmalar kavgalar cıkar anladın mı yani belki bunlar. dusunulerek yapıldı bisey diyemiyorum
Şahsi fikrimi söylüyorum ülkede neye ihtayaç varsa ona zam geliyor ve ulaşılması güç bir hale geliyor. Artık kimin cebine ne giriyor bilmiyorum ama tek zarar eden vatandaş oluyor ihtiyaç sahipleri oluyor.