Merhabalar herkese. Bugün gördüğüm bu fotoğraflar beni fazlasıyla mutlu etti. Zira Türk Silahlı Kuvvetleri terörün yuvası olarak belirtilen Kandil dağına gün akşam Türk bayrağını dikti.. Son yıllarda yapılan başarılı operasyonlarla zaten PKK terör örgütünün birçok üst düzey sözde yöneticisi öldürülmüştü. Kaçacak yeri kalmayan, Diyarbakır' da HDP binası önünde annelerin başlattığı 'çocuğumu geri ver' çığlığı sonucu geri dönmek isteyenler ve daha bir çok konu sebebiyle dağılma sürecine gelen terör örgütüne bu şekilde 'BİTTi' gözüyle bakılıyor. Sence Kandil dağına Türk bayrağı dikilmesi, terörün bittiğini mi gösterir? #funda#terörbitti (mi)? #türkiyem
Türk askeri Kandil dağına Türk bayrağını dikti. Sence bu terörün sonu olabilir mi?
Öncelikle iki kavramı birbirinden ayırmak gerekiyor. Terörle mücadele farklı bir şeydir teröristle mücadele farklı bir şeydir. Türkiye bugüne kadar terörle değil teröristle mücadele etme yoluna gitti ve bu politik ekonomik siyasi diplomatik her yönüyle bir çok hata yaptırdı Terörün sonunu getirmek için yapılması gereken şeyler çok fazla ama çok basit Öncelikle parasal kaynaklarına çökmek gerekiyor. Örgütün genel kaynakları uyuşturucu kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı. Bu kanalların kurutulması gerekiyor Daha sonra lider kadrosu gelir. Bir örgütü yok etmek istiyorsanız ayak takımını değil lider kadrosunu yok etmek gerekir örgütün lider kadrosunun nerelerde yaşadığını biliniyor. Tıpkı geçmişte Asala operasyonlarında olduğu gibi lider kadrosuna operasyon yapılıp temizlenmeli Bunlar yapılırken medya desteği önemli toplumsal destek ve medya desteğini devletin arkasına yığmak gerekiyor. Bir de örgütün uluslararası ilişkilerini yürüten ekibin susturulması gerekiyor Yoksa kandil Dağı’na bayrak dikmekle terör bitmiyor
Genel itibariyle çok haklı önerrmeler olsa da iki ek olsun: Bölge devletleriyle işbirliği olmadığı sürece bütün çözümler kısa süreli kalacak.
ASALA ile mücadele dediğiniz gibi önce para kaynakları ve yurtdışı bağlantıları kesildi. En son Kürdistan Referandumu´nda da aynı şeyi gördük. Rusya, Türkiye, İran, Irak ve Suriye bir olunca silaha bile gerek kalmadan silah bırakıp kaçıyorlar. Bkz Barzani
@TM_Ergenekon uluslararası bağlantılarını kuran ekibi susturduğunsa zaten diplomatik olarak da gereken her yerle doğru noktalardan bağlantı kurmuş oluyorsun.
Öcalan gitti, yeni Öcalanlar doğdu.. ASALA´nın bitirilişini örnek vermişsiniz.. ASALA MİT´in yurtdışı çöpçülerinin Almanya´da Yunanistan´da vs destekledikleri operasyonlar ile bitirildi.
Siz o fareleri bitirmediğiniz sürece her zaman bir lider çıkacaktır.
Ancak dediğim gibi anahatlarına katılıyorum :) Memnun oldum tartışmadan.
@TM_Ergenekon Evet. Sonradan ayarı bozuldu. Özellikle de uyuşturucu baronu Behçet Cantürk'ü masum göstermeye çalışan kitabından sonra bir daha okumadım onu.
Ben o kitabını da okumadım.. Soner Yalçın Sözcü´ye girdiğinden beri, daha doğrusu CHP saflarına kaydığından beri kendi çizdiği karakterle çok büyük bir savaş halinde.. Yılda en fazla 3 bilemedin 5 yazısı beni heyecanlandırıyor içeriden çıktığından beri... Gerçi artık onlara da dönüp bakamıyorum..
Soner Yalçın, Sinan Meydan... bu isimler gerçekten çok ciddi üzüntü yaratıyor bende.
alakası yok, adamlar kandil'den çekilmişler demekki. zaten terör dediğin olay dış güçler destekli olur. avrupa ve amerika istemezse o bölgede terör olayı olmaz. bir kere kaynak sağlam, o bölgede her zaman terör eylemi yapacak insan bulmak çok kolay bunlarada silah ve para desteği verdinmi istediğin eylemi yaptır. ha son yıllarda neden eylemler azaldı dersen bunu fetö'ye bağlarım. orduda ve devletin içinde hainler olmasa bunlar bu kadar büyüyemezdiki zaten. normal bir devlet olsaydı şimdiye kadar kökleri kurumuştu.
Olmaz. Bitmez. terorden nemalananlar bitmedikçe finans kaynakları kesilmedikce. TURKIYENIN üzerine yazılmış 2010 yılında bilinen 500 yıllık senaryo vardi. Pkk nin işleyişi ile alakalı örnek 50 yıl silahlı eylem 50 yıl siyasi oluşum bir sonraki 50 yılı izleyeceğiz oda benim teorimle.. suriye ve ırakta resmilesen bir kürdistan kurulacak ve tüm dünyaya kabul ettirilecek. Umarım misaki milli ile bize bağlamazlar Inslh. Esat suriyede yikilmaz. Yeni dünyanın anahtarı rusya ve cin in desteklediği esat in elinde
Amerika desteğini bunlardan çekmediği sürece maalesef bitmez.
Eğer gerçekten bitirmek istiyorsa AKP ve MHP hükümetini ABD'ye karşı dik durmaya davet ediyorum. Bir yere bayrak dikmekle terör bitmez. Yıllarca halkımız böyle avutuldu ama görüyorum ki hala bu palavraları yiyenler var.
Kandil artık eski pozisyonunda değil, güçleri Suriye ye kaydı lider kadrolarıda fakat psikolojik sınır olarak zaten ordumuz Suriye’de yedi bitirdi özellikle Afrin operasyonunda psikoloji olarak çok geriye gittiler ve Türk ordusu karşısına çıkma cesaretleri yok, savaşacak güçleri de yok Amerika desteğini kestiğinde anda 2 3 ayda dümdüz edilirler Suriye’de. Kandil le birlikte Irak ta ellerinde olanSincan bölgesine operasyon başlar sonrasında ordumuz bu ortamda bile görevlerine Suriye’de , Irak’ta, Libya da devam etmekteler allah yar ve. Yardımcıları olsun. Bitmesine gelince de daha yıllar sürer sonuçta ya hepsi silah bırakacak ya da teslim olacaklar ancak o zaman biter, çok geniş bir konu bitmesine yönelik stratejiler adımlar günlerce konuşulur. Çok güzel bir soru sormuşsun tebrik ederim.
26 inci paralelin guneyi o bolge hakurk.. haftenin.. duhok.. basika.. zaho kandile giden bu hat yillardir dovuldu sinir otesi harekatlarla en son pence opreasyonuyla mobil usler kuruldu bolge asimetrik teroristlerin hareket bolgelerini kisitladi.. ama kandil ne yazik ki eskisi gibi oyle pkk nin ana toplanma yeri degil.. suriye ic savasiyla ozellike isis.. isid.. deas adina ne derseniz oynan tiyatroyla ypg adi altinda kantonlasma surecinde 27inci parale dogru el kaim irak iran sinir kapisi ve tam olarakda yeni kandil yapilan sincara tasindi... asil hedef sincar olmali bundan sonra ve 53uncu kuzey enlemlerine kadar ki hatta afrine kadar butun bu teroristler m4 karayolu baglantilari ve logistik baglantilari kesilmeli.. Turkiye icindeki butun bilinen hucreler operasyonla temizlenmeli... dag kadrolari artik sehirlerde siviller gibi takiliyordur... onemli olan bu illegal yapilanmalarini kesmek...
BİTEMEZ, biterse başka bir sıkıntı/pranga vururlar bu ülkeye. Bugün adı pkk ve ne olduklarını biliyoruz. Yarın tehlikenin ne ve nereden olacağını bilmiyoruz. O yüzden en azından bildiğin bir bela, bilmedigin beladan daha iyidir...
BİTMEMELİ çünkü pkk bitince asker polis ne iş yapacak? Birbirlerini mi becerecek? PKK'nın sayesinde emniyet birimleri teyakkuzda ve kendilerini eğitimli/nitelikli kılıyorlar. Hendek operasyonu niye oldu bu ülkede? Biraz da askere/polise "meskun mahalde operasyon yapabilme yeteneği kazandırmak için"... Hiçbir şey gözüktügü gibi değildir. Oyun içinde oyun vardır. Siyaset böyle boktan bor sey işte...
Not; idrak özürlülere kapatayim yorumumu ki, gelip kusmasinlar. ..
Yıllardır verilen mücadele, onca emek, yitirilen canlar ne bileyim... Rabbim askerimi ve tüm kolluk kuvvetlerini Muzaffer eylesin, onları her türlü fenalıktan, haince çevrilen namlunun ağzından, her türlü şer'den uzak ve muhafaza eylesin. Allah'ın izni ile biter, kökü de kurur.
Pek sanmiyorum ama umarim öyle olur Terör örgütünün aktif silahli yapilanmasini bir nebzede olsa bastirmis olabiliriz fakat Türkiyenin ve Dünyanin her yerinde örgütün Ekonomik destekcileri bulunmakta belkii bir cogumuz bilir hemen hemen her ilde semtler, mahalleler mevcuttur Türk Polisinin, Askerin bile rahat rahat giremedigi buralara da operasyonlar arttirilmali basi bos birakilmamali.
Baya geriledi pkk olayları ne kadar çok tepelerine üstlerine gidersek o kadar geride kalırlar baya azaldı hatta kabuğuna çekildiler bu itlerin bulunduğu noktalara kadar ilerleyip kellelerini almak lazım
ama unutmayın ki terör su an siyasetin içine karışmış düşman içimizde
Türkiyede ve dünya genelinde terörü bitirmek için teröre destek veren ülkeleri ortadan kaldırmak gerek.. . Bunun içinde öncelik İsrail , İngiltere , Fransa ve İsrail yönetimi altında ki Amerika... Bunlar yokedildiğinde diğer piyonlar kafası kopmuş tavuk gibi sağa sola dağılırlar...
TSK, başına gelen her talihsizliğe rağmen bu ülkedeki en güçlü kuruluşlardan biridir. Bu ülkede asker bitmez. Şöyle bir gerçek de var ki, terör de bitmez. Yüz yıllardır üzerimize nice oyunlar oynandı. Aktörler farklı, zihniyet aynı... Mutlaka bir yerlerden bir şeyler yine patlak verdireceklerdir çünkü bir türlü rahat duramıyorlar (pardon...) ş*r*fs*zler... Ama bak buradayız! Küllerimizden doğuyoruz her seferinde! Gurur duyuyorum hepsiyle. Allah yar ve yardımcıları olsun.
Türkiye'de terör bitmez. Belki silahlı terörün şimdilik bitmesi mümkün olabilir. Lâkim siyâsi terör mevcut. Dünya'nın merkezindeyiz. Medeniyetin beşiği olan Mezopotamya, yani Anadolu. En değerli jeografik pozisyondayız. Burada istihbarat savaşlarının bitmesi çok küçük bir olasılık.
KS sizin sayenizde gelişiyor valla. Bu siteye verdiğiniz emeği yeni gelenler bilemez de biz eskiler biliriz. Benim gibileri devamlı hesap açıp kapattı ama siz hep buradasınız. İstikrarlı bir şekilde KS de devam ediyorsunuz bıkmadan, usanmadan.
Maalesef sonu olmaz. Amerika, Rusya gibi devletler çıkar peşinde olduktan sonra daha çok canlar yanar. Dışa bağımlı bir politika izlemezsek o zaman durdurabiliriz.
Teror bitmez ama Türk askeri isterse heryere bayrağını diker, malesef çok büyütüldü Kandil, yok girilmez edilmez diye ama, Türk’e imkasiz de sonra otur seyret. Ama malesef siyaset baska bir olay :)