1915 Olayları´nı "Siz de bunu yaptınız" ve "Türkler değil, Kürtler yaptı" diyerek geçiştiremeyiz.
"Siz de bunu yaptınız" demek olanların kabulü olur.. Ki katliamlar olmuştur, lakin kimse Ermeni diye hedef olmamıştır!
"Türkler değil, Kürtler yaptı" deseniz Türk ile Kürt´ün ayrılığı yok. Hesap yine Osmanlı Devleti´ne yani Türkiye Cumhuriyeti´ne gelecektir.
Gelgelelim demagoji değil, tarih konuşmak gerekir..
Dönemin Ermeni önderlerinden Ermenistan´ın ilk Başbaşkanı Kaçhaznounni, Ermeni Tarihçi Lalayan ve daha bir çoğu Türklerin Ermenileri kaybetmemek için defalarca kapılarını çaldığını dostane yaklaştıklarını bunun karşılığında Ermeni Çetelerin Türklere saldırdığını hem de Taşnak Partisi´nin kongresinde dile getirdiler.
Doğu Perinçek´in AİHM´de görülen davasında da davayı kazandıran belgelerdi bunlar.
Lakin Türk Milleti, gündemi demagojiden ibaret incelerse, Perinçek´in AİHM davasında dahi Ermeni meselesini hukuki olarak bitirdiğini bilmez ise daha çok kez bu suçlamalar ile karşılaşacaktır.
Ermeni Soykırımı diyene, Perinçek - İsviçre Davası´nın Karar Dosyası gösterilmeli, ki tartışma başlamadan bitsin.
@Bukern 1915 Olayları´nda aslında Türklerin pek bir dahlı yoktur. Türkler Tehcır Kanunu nedeniyle Soykırım ile suçlanıyor.
Lakin olaylar Kürt halkı ile Ermeni nüfusu arasında yaşandı.
Özellikle Çarlık belglerine yansıyan, Ermeni çetelerin Kürt halkına ciddi kıyımlarda ve tecavüzlerde bulunduğu yönünde.
Türk ve Ermeniler arasındaki çatışmalardan kat ve kat fazlası Ermeniler ile Kürtler arasında yaşanıyor bölgede.
Mehmet Perinçek´in 150 Belge´de Ermeni Meselesi kitabını öneririm. Orada bu kıyımların Çarlık Askeri Belgeleri´ne nasıl yansıdığını bulabilirsiniz.
Ancak dediğim gibi 1915 tartışmalarına siz bunu yaptınız onu yaptınız, yok biz yapmadık Kürtler yaptı diyerek girilmesi Devleti haksız bir zaafa uğratır ve doğru zeminde tartışılmasını engeller.
Bu işi Kürt Türk diye ayırmak zaten başlı başına saçmalık. Senin de dediğin gibi türk Kürt ayrımı olmayan zamanlar o zamanlar. Maalesef bizim ulusalcı kesim kendine toz kondurmamak için sallayıp duruyor her zamanki gibi oysa zaten millet olarak alnımız ak, eğilip bükülmeye ne gerek var.
@Bukern Ulusalcı´dan kastını anlamadım ama yanlış anlaşılabilir..
Malum Ulusalcılık, Aydınlıkçılar ile özdeşleşti 😇
@Bukern Aydınlıkçılar, genel itibariyle Perinçek ve ekibidir.
Sol içerisinde MDD hareketine öncü olmuş daha sonra MDD içerisinde silah tartışmalarıyla ayrılıp bilimsel devrime yönelmiş kesim.
Dönem ve bugünkü gazeteleri nedeniyle isimleri Aydınlıkçı olarak anılır.
Bununla birlikte Ulusalcı yorumuna da katılmıyorum.
Türk demek de bir dayatma değil, yukarıda senin de bahsettiğini ayrılmama durumudur, birliktir.
Yoksa 21. yüzyılda ne ırkçılığı be kanka :)
Bir Kürt veya Arap vatandaşa sen Kürt değilsin türksün her sabah ne mutlu türküm diye bağıracaksın demek bence dayatmadır. Bunun dışında malum ulusalcı kesimin Türkçe dışındaki yerel dilleri yasaklama uygulamaları da yine bu dayatmalara örnektir.
Milli birlik ve beraberlik fikrine kesinlikle katılıyorum ancak biz farklılıklarımızla güzeliz güçlüyüz. Şahsen bir kürdün Kürtçe şarkısını dinlemek beni mutlu eder.
Irkçılık maalesef yüzyıl dinlemiyor.
@tm_ergenekon kardeşimin tarih bilgisinin ne kadar da iyi olduğunu bize gösterdi. Aslında tehcir kanunun Türkler le bir alakası yok. Özellikle Ağrı Van Kars Ardahan civarlarında ermeniler tehcir ettirilmeseydi şu an ki ermeni nüfusu şu an ki Kürt nüfusundan fazla olacaktı. Bilgi şuradan geliyor. 1904 Doğu bölgesi Nüfus sayımı: Ermeniler: 661.000-Kürtler: 420.000-Türkler:93.000 yani tehcir meselesinin çoğunu Osm. bağlı kürt komutanlar yaptı.
Ama hiçbir kıyım gerçekleşmedi.
Kardeşim hiçbir Ulusalcı/Kemalist/Aydınlıkçı ne ad koyarsan koy, Kürtçe´den Çerkezce´den vs rahatsız olmaz. Bunlar ülke insanının değeridir, kimliğidir.
Bizi biz yapan değerlerdir. Millet ise bizin adıdır, bunun içinde Kürt de vardır, Arap da vardır, Ermeni de vardır.. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkes vardır.
Her milletin bir adı vardır kardeşim.
Kimse dayatma yapmıyor, ırk vurgulamıyor... Lütfen önce Türk tabirini anlayalım..
Anayasaya yazılısı:
"Türkiye ahalisine din ve ırk farkı olmaksızın vatandaşlık itibarıyla (Türk) ıtlak olunur." açık açık ırkçılık yapmadığını, din ayrımı yapmadığını bu topraklarda hepimizin bir olduğunu kardeş olduğunu daha nasıl kural haline getirsin?
"Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran, Türkiye Ahalisini Türk Milleti denir." bundan daha güzel nasıl açıklasın?
Ben hiçbir Kürt´ün bunlarla sorunu olduğunu düşünmüyorum.
Milleti anlamak gerekir kardeşim, Kürt´ün sorunu Türk değil, devletin bugüne kadar onu yalnız bırakması..
Terörün eline bırakması.. işsiz aşsız bırakması.. tabiri caiz ise kendi yurdunda yabancı gibi davranması.
Ama halen PKK´ya karşı devletin her operasyonundan sonra bölge HDP´yi sokaklarından kovuyor.
Bu yüzden yaşlı vatandaşlarımız Türk Askeri´ni dualarla karşılıyor...
Bizim sorunumuz ırk, dil vs değil kardeşim, bağımsızlık.
Yoksa ne Kürt´ün arzusu Kürdistan, ne de Türk düşman Kürt´ün adına..
@DewrickAll Teşekkürler kanka :)
Tabii o dönem şartlarında Ermeni nüfusu hem Osmanlı tarafında yer aldığı için hedef olabilir, hem de Osmanlı´ya karşı savaşıp, bölünme tehlikesi yaratabilir...
Tehcir fikrini ortaya atan da Alman komutanlar...
@Bukern https://youtu.be/VOUb0BZCCtM
Ay bayıldım yetet
Bu ülke de hiçbir kürt vatandaşın hakkı falan kısıtlanmıyor. Herkes dilediğince kürtçe şarkı söyleyip söyleyebiliyor. Ama şu varki türkler, kürtler, araplar, çerkezler, abazalar vs. hepsi Türk milletini oluşturur.
@Bukern Katılıyorum sana. Ben kürdüm. Baya araştırma yapmıştım zaten. 80 lerde kürtlerin varlığı bile yasaklanmıştı. Yani kürt yok idi. Ülke deki herkes Türk sayılıyordu. Ama şimdi her şey değişti..
@Bukern Haklısın. Zamanında baya sıkıntı olmuş.
@Bukern Perinçek bu ülkede Kemalist yegane çizgidir.
Atatürk'ün bütün eserlerini 30 yıl araştırıp cilt haline getiren Perinçek
Ergenekon Kumpası'nda ordu ile birlikte savaşan Perinçek
Ermeni Yalanı'nı bitiren Perinçek
15 Temmuz'u defalarca uyaran da, ilk açıklamayı yapan da Perinçek
Rusya ile savaş noktasından müttefik noktasına getiren Perinçek
80ler diyorsunuz, 80ler de Kürt vardır ve Türk'le kardeştir diyen yine Perinçek ve ekibi
Yok o takmıyormuş, bu tanımıyormuş...
Biz Kemalizm'i mi tartışıyoruz yoksa Maskeli Beşleri mi?
Siz Kemalizm'i halen PKK kuyrukçusu CHP ile anarsanız, daha çoook düşman olursunuz Kemalizm'e Mustafa Kemal'e.
Ancak unutmayın ki Kemalist adı ingilizlerin infaz ettikleri Kuva-yı Milliye askerlerinin adıdır.
Ne 80lerde Our Boys darbesinin çocukları kemalisttir, ne de PKK ABD kuyrukçusu şakşakçılar.
Perinçek'i tanımadan yorum yapmayın lütfen.
Özelden devam edelim.
@AnestezistDoga
Kusura bakmayın, burada konuyu kapatıyorum.
Iyi günler.
Kim Kardashian'ın ülkemize hiç yaşanmamış bir olayın iftirasını atıyor. Ermeni soykırımına inanan ve Türkiye'yi böyle saçmalıkla suçlayanlar, hem Atatürk'e hem ülkemize düşmandır. Kim Kardashian'ı halen öven ve takip edenler artık aklınızı başınıza alın ve bu kadını yüceltmeyin.

O kim oluyor ki,
Thanks
Ermenistanı bize savunan malum kadının ırkı Hocalı katliamında masum insanlara yaşattıkları vahşeti unutmuş olmalı sanırım (!) Hani adamların kafa derilerini soydular, hani hamile kadınların karnını deşip bebekleri çıkardılar..
Cevap
12Cevap
bu yeni bir şey değil ki, her sene bize bu ermeni soykırımını dayatıp haklarını ve topraklarını teslim etmemizi istiyorlar büyük orta doğu projesi için
hangi organıyla düşünmüşte yazmış sallamıyorum kimin ne yaptığı ortada türkler tarih boyunca hiç katliyam yapmadı yapmış olsaydı hiç biri kalmazdı
Tam tersine bu katliamı yapanlar Ermenileri , Ermenilere katliam yapan Fransızlar ve Kurtlerdi. Sureyya Sertin "ölüm kampı Haçın" kitabını okuyun.
Mdem oyle Uygur türklerine yapilan iskenceyi zulmude konuşsun. hocali katliaminida konuşsun. Barbar yunanlilarin İzmir isgalindeki barbarligini eziyetinide konuşsun.
Kürtlere yapılan işkenceler de konuşulsun mu?
Bayılıyorsunuz Amerikan propagandasına kapılmaya...
@TM_Ergenekon varsa bir iskence konusulsun hodri meydan.
@TM_Ergenekon ayrica ulkemin yapmadigi bir so ykirimla suclanmasi karsisinda susmamam amerikan propogandasi yapmaksa en ala propogandaciyim oldu mu
Hah ben de bunu diyorum!
Varsa bir katliam lafı bırakalım, konuşalım :)
"Uygur türklerine yapilan iskenceyi zulmude konuşsun"
Sen bir başka Amerikan askerini savunurken, birileri de senin ülkendeki Amerikan askerlerini savunur.
Dahası sen yaptığın yorumla, farkında bile olmadan Ermeni Soykırımı´nı kabul ediyorsun, ama onlar da bunu bunu yaptı diyorsun.
Bu doğru değil.
@TM_Ergenekon cok yanlis yere cekiyorsun. Uygurlara yapilan zulmu kinussun demek amerikan askerini savunmak mi? Çinin yaptigini destekliyorsun onu bilemem.
Ben ermeni soykirimi kabul etmiyorum ml. tarihte kanita dayanmadan yillardir soykirim iddiasi yaoanlar gozlerinun onundeki çin ornegine agizlarini bile acmiyolar tepkim buna
@TM_Ergenekon ermeni soykirimi var diyenler ispati bile olmadigi halde bizi sucluyolar. Ama ayni kisiler gozlerinin onundeki zulme sessiz. Suriyedeki katliama sessiz. Afrikada onlar yuzunden acliktan olen cocuklara sessiz
Ermeni Soykırımı var diyenler ile Çin´de Uygur Soykırımı Türkiye´de Kürt Soykırımı var diyenler aynı kişiler.
Rabia Kadir nerede kalıyor?
Bir tek Türk Devleti kabul etti mi Rabia Kadir´i ülkesine?
Bir tek Türk Devleti, Uygur katliamı var dedi mi?
Bakın sonunda ne oldu, o Uygurlar Suriye´de Türk Askerileri´ne ateş ettiler.
Kimlerin safında? El Kaide !
Hanımefendi, sizler Türkiye´yi savunmak gerekince Amerikan karşıtı oluyorsunuz, başka devletler söz konusu olunca anında Amerikan planlarına uyuyorsunuz.
Ne olur yorum yapmadan önce biraz merak edin, biraz araştırın.
Propaganda Kurbanı Hassasiyet: Doğu Türkistan ↗
@TM_Ergenekon bak simdi kurt soykirimi var diyen kim pkk hdp kisacasi illegal orgutler . bunlarin amaci ne ulkeyi bolup devlet kurmak. bunu destekleyen kim amerika. Burdan ne anliyoruz BÖL PARCALA YÖNET. Burda kürtler kamplara alinip iskence mi goruyor , ya da ölduruluyor mu kadinlarina tecavuz mu ediliyor?
Çindeki olay su uygur turkleri devlet kurmak mi istiyor ya cin devletine silah mi sıkıyor? O insanlara burdaki kurtler gibi mi davraniliyor? Sen burdaki kurtlerle ordaki uygurlari ayni sartlarda degerlendiremezsin.
@TM_Ergenekon eger o insanlara burdaki iyi davranilsa ve bunun uzerine o uygurlar çine isyan etse derim ki ya bak adamlarin ulkesinde boluculuk yapiyolar.
Sincan Uygur bölgesi Çin Anayasası tarafından güvence altına alınmış Özerk Bölge.
Kendi hükümetleri ve başbakanları mevcut.
24 Saat yayın yapan Uygurca, Kırgızca.. 5 farklı Türk Dili´nde televizyon mevcut.
Çin Halk Cumhuriyeti tarafından kültürün yitirilmemesi amacıyla Göktürk Kurultay´ları düzenleniyor, sürekli Türk Çalıştayları yapılıyor.
Çin´deki çocuk yasağına tabi değiller.
Türkiye Cumhuriyeti bu hakları herhangi bir halka verse benim için isyan sebebidir, bölücülüktür.
Okuduğunuz haberlerin doğruluğunu sorgulayın ve lütfen attığım linki gözden geçirin:
Propaganda Kurbanı Hassasiyet: Doğu Türkistan ↗
Bunu yazan şerefsize şunu demek lazım bizim öldürülen çocuklarımız gençlerimiz için ne paylaşacaksın?
Kim kardashianın ve tipsiz kardeşinin sokak köpeklerinden daha değersiz olduğunu biliyor muydunuz?
Kendisi ermeni asıllı zaten babasının hayrına savunmuyor , trend olma meselesi (bence)
Karsilikli olmustur diye dusunuyorum. her iki milletde birbirine coluk cocuk kadin olumleri yapti o donem... tarihi gerc3k bu
Çok şey düşünüyorum da söyleyemem
Azerileri de paylassaymis kopek hocali soykirimini
Bu kadına hayran olan adamlar düşün şimdi
ağzı olan konuşuyor
Fikrim yok
Kendisine de sektir diyorum
kendi görüşü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?