Başarılarını gıpta ile izledik, izliyoruz. Aldığı önlemler günlük değil yılların birikimi. Sistemleri sorunsuz tıkır tıkır çalıştı. Çok hızlı test ve vaka bulma ve buna mukabil düşük ölüm oranı üstelik nüfusu yaşlı denen Almanya bu. Ben hep derim. Dünyanın gizli süper gücü diye. Dışardan test almadı. O bizim yaptığımız hızlı test kiti kullanmadı. Her şeyi ile kendi milli sistemlerini kullandılar. Bu emekleri sonuç veriyor. Helal olsun diyorum.
Ben şahsen Almanya’da da okulların açılacağını düşünmüyorum 4 Mayıs’ta Almanya’da yaşayan yakınlarımın görüşü de bu yönde. Bizim ülkemize gelelim bizim ülkemiz için daha yolun uzun olduğunu düşünüyorum. Haziranı aşacağını düşünüyorum bu salgın olayının. Her ne kadar bir haftadır virüs artış hızı kontrol altına alınsa da iki hafta içerisinde yine bir yükseliş yaşanacağı kanısındayım geçen hafta yaşanan olay yüzünden. Sabretmemiz gerekiyor, bazı şeylerin farkına varıp evlerde kalmamız gerekiyor. Evet kolay değil hiç birimiz için psikolojik için epey bir yük biniyor üzerimize ama yapacak da bir şeyimiz yok. Böyle bir virüs ön görülen bir durumdu en nihayetinde. Tek ihtiyaç sabır şu an için.
Pardon Almanya 🇩🇪 yı, komple Avrupa olarak değerlemeyi doğru bulmuyorum...
ABD %3 büyüme yerine %2- küçülme yaşıyor, corona yüzünden evsizler ölüme terk edildi, TÜRKİYE 🇹🇷 dahil ABD 🇺🇸 bir çok ülkeden sağlıkçı olarak yardım istiyor, 🇫🇷 Fransa bakın evlerindeki insanlarını ölüme terk etti, Çin 🇨🇳 den gelecek maskeleri ABD ketenpele ile ellerinden aldı, 🇪🇸 İspanya keza aynı durumda!
Virüs daha peak yapmamışken, gerçekten AVRUPA nın normale döndüğüne soru sahibi olarak siz inanıyor musunuz? 🙄
🇪🇺 Bu arada, Avrupa birliğinden ayrılmış İngiltere 🏴 ve Afrika hastalığın yeni yayılmaya başlaması, sevgili ♥ Avrupalı sömürgeci ülkeler için kabusa dönecek, yine olan masum ve savunmasız insanlara olmuş olacak!
Tespit doğru, Almanya Avrupa'nın en güçlü ekonomisi, bu kararına Avusturya'da eşlik ediyor. Ancak denemeleri felaketle de sonuçlanabilir, bekleyip göreceğiz.
Bana göre sadece moral depolama amaçlı yapılan açıklama ötesine geçmez, çünkü ok yaydan 🏹 çıkarsa, tekrar toparlaması he ülke için çok zor, herkes ülke içi kontrolü ve sınır 🛂 girişlerini korumaya devam edecek ve alarm kodunda hazır bekleyecek olarak yorumlaya biliyorum..
Ülkede korona var üstüne milleti bir saatte sokağa döken bir bakan ve millet aç açıkta işsizlik korkusu korona dan beter aldı başını gidiyor yetkililer koltuğunu sağlamlaştırma çabasında, salda gölü desen şu an katlediliyor gitti bile peşkeş çektiler orayıda tüm bunlar varken halk çocuk tecavüzcüleri dışarı çıkmasın diye dert yakınıyor ama mafya babalarına af geliyor 🤦♂️ bu ülke normale dönmez kardeşim boşuna ümitleme hiç!!
Virüs tam anlamıyla bitene kadar hic bir tedbir elden birakilmamalı normal hayata dönülmemeli, Avrupa gereksiz önlemleriyle salgını pek ciddiye almadı. Sözde medeni dediğimiz yaşlı kıta yaşlı insanları göz göre göre ölüme atarak insanlıkta bir daha sınıfta kaldılar. Bizimkilerde bunlara özenir zaten
Avrupa hata yapıyor insanları dışarı sevketmek bu salgını dahada büyütür.. Onlar bu psikoojiyi uzerlerinden atmak istiyorlar ama bu durum psikolojik değil ortada virüs ile mücadele var..14 gün değil 25 gün sonra dahi bulasicilik devam ediyor.. Ayrıca sosyal mesafe 1-2 metre bile yeterli değilken ve salgın pik donemlerindeyken bu çok yanlış..
Bu süreci Almanya kadar iyi yönetebilseydik bizde normale dönmeye hazırlanırdık belki. Kız kardeşim sağlıkçı dün ' hiç bir şey artık eskisi gibi olmayacak ' dedi , oturdu içime..
1- Etkisini kaybetmeyecek. 2- Sürü bağışıklığı uygulanıyor. Maksat, sağlık sisteminin çökmemesi. 3- Yani bu virüsten hemen hemen herkes payını alacak. 4- Umalım o zamana kadar aşı ve ilaç geliştirilsin.
En dip rakam şu an belirsizdir. İngiltere, İspanya, İtalya da ölümler azalsa bile en dip rakamı görmeden hareket edemezler. Hatta şu an bile hazırlanmaları hata... Tedavisi bulunmadan sayısal veriler dip leri vurmadan bir hamle yapılamaz.
Avrupa normale dönüyor dediniz ama ne kadar kayıpla normale döndüler, Bir Yunanistan olamadık. İlk vaka çıktığı günde sokağa çıkma yaptılar ilk günle şu anki vaka sayıları arasındaki fark 3,000 bizim ise 60,000
Türkiye de 5 parabol bekliyorum. muhtemelen Almanya Çin Rusya Kore İsrail Hollanda gibi ülkeler 1-2 prabolle olayı kontrol altına alacaklardır. Ama ABD İtalya İran Türkiye İspanya da 3-4 parabol olur.. En az
Nereye kadar böyle devam edebilirdi ki Mecbur normale dönecek Ölen ölecek kalan kalacak Yayılma artacak önlemler kalkarsa Bu aşikar Ama başka seçenekte yok Kasalar boşalıyor böyle
Almanya'dan değil de, İtalya, İspanya ve İngiltere'den bahset. Hadi onları saymıyorsun, o zaman Fransa'dan bahset. Almanya zor durumda lâkin gizliyorlar her zaman ki gibi. Ama Avrupa da Türkiye ile birlikte en sağlam sağlık altyapısına sahip. Zaten sanayi'si meşhur. Yani medikal cihaz üretiminde sıkıntı çektiklerini sanmıyorum. Onlarında tek sıkıntısı, içinde barındırdıkları yasalara uymayan Türkler ve göçmenlerdir.
Çin bizim Türkiye’den çok gelişmiş bir ülke olduğunu hepimiz iyi biliyor. Orası iki buçuk ayda ancak bu salgından kurtulduysa artık gerisini siz düşünün.
kasalar tamamen boşaldığında , halktan bir kaç yüz kişi kredi ve faturalarını ödeyemeyip icralik olduğunda birileri hükümete bunun hesabını sormaya başladığı zaman yasaklar kalkmaya başlar..
mahallede karantinadaki herkes iyileşti bir apartman komple hastaydı hepsi iyi şu anda bana kalırsa haziranda normale döneriz doktor hemşire akrabalarım var 3-4 saat zor uyudular bu dönemde
Daha dur bakalim hocam Avrupa nereye kendini toparliyor Almanya' nin uretim gucu fazla parasi var. Alt yapisi var. Almanya ondan bu kadar rahat. Avrupa. beli falan toparliyamaz en az 1.5 ay daha
Bizim aldiklarimiz önlem falan değil virüs ne zaman doğal olarak tukenirse o zaman hayat normale döner genel olarak bizde kapanan yerler hariç hayat zaten normal
Türkiyede ki cahil insanlarımız sokağa halen ısrarla çıkmaya devam ederse ülkede insan kalmama derecesine geldiği zaman virüs zaten kendiliğinden bitecek.
Avrupa ülkeleri IMF'nin kapısını çalmış. IMF'ye borçlanmayan tek Avrupa ülkesi biz olduk. Almanya'da daha hafif geçmesinin sebebi dünya sağlık örgütünün onlara daha öncesinden deyip erkenden önlem aldıkları için.
Çok zor bir soru yaşıyarak görücez avrupanın yaptığı doğrumu bilemiyorum ama bu şekildede hayat devam etmiyor bizimki tam orta yol gibi oldu ama keşke insanlar dikkat etse yoksa daha uzun sürer gibi
Benim annemin arkadaşından öğrendik kendisi öğretmen okul açılmayacakmış eylüle kadar yeni bir seneye bile başlayamıcaz yani eski hayatımız olmicak okul olacak mı belli değil...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En son normale dönecek ülkeler listesi: Türkiye, İran, ABD.)) At fava bekle :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bu dediğin sadece almanya için geçerli. Almanya =avrupa demek değil :D