• -Kadına şiddet.
• -Cinsel suçlar.
• -Terör suçları.
• -Uyuşturucu madde ticareti.
• -MİT'e karşı işlenen suçlar.
• -Adam öldürme. re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (0, 0, 0), justifyLeft, p
Arkadaşlar bazı şeyler sadece hafifletilmiş geçen sene ağır bir suç işleyen bir adam bu yasa gazetede yayınlanınca tahliye edilmeyecek. Madde 107 koşullu salıverme başlığını okuyun atıyorum 15 sene ceza alan bir adam 7. 5 sene yattıktan sonra koşullu salıvermeye tabi oluyor vsvs. Birileri suç işler işlemez tahliye edilmeyecek. Bu verdiğim sadece tek bir örnek İnternetten yasa tasarısı metninin tamamını okusanız keşke sadece bazı şeyler hafifletilmiş ha gönül isterdi ki hiç olmasın ama ama ama işte.
Şüphesiz..
Bu ülke hatalarından ders almıyor.
Eskilerin yerine gelenler yaptığı icraatler dısında hep eskilerin hatalarını eleştirmekte ve sonunda onların hatalarına düşmekte...
Resmen ülke 1999yılındakı döneme günden güne yaklaşıyor...
Yapılan ekonomik hatalar.
Yıpratılan halk.
Verilen af.
Korona (o vakıt te deprem vardı)
Ve daha sayamadıklarım...
Yazık yazık her şeye yazık...
Merhaba ötekileştirilen Ülkem...
Devlet affı sadece kendisine yapılan durumlarda kullanabilmeli. O yüzden siyasiler ve gazeteciler vs serbest bırakılmalıydı. Tecavüz, cinayet vb. suçları işleyen kişileri devlet nasıl bırakabilir? Neyi affediyor? Ortada harcanmış hayatlar var ve o kadar kolay bırakılmamalı.
Hafif suçlular çıkıyor demek SUÇ SUÇDUR bunun affı olamaz. Tecavüzcüler çıkıyor. Bu nasıl vicdandır ya ne pislik insanlarsınız. Yaşadığınız her türlü belayı sonuna kadar hakediyorsunuz.
Tamam
Cevap
64Cevap
Tebrik ediyorum böyle zor dönemlerde dışarıdaki halkına maddi yardım yapamayan devlet bir de insanların elindekiler daha rahat çalınsın gasp edilsin diye hırsızları katilleri tacizci adamları dışarı bırakıyor cidden muazzam bir plan ne için peki bütün bu riski ne için alıyorlar?
Bazı beyefendilerin istedikleri adamlar çıksın diye bunca insanın güvenliği tehlikeye atılıyor özelliklede koronadan dolayı işlerin durduğu insanların paraya muhtaç olduğu bir dönemde.
Bu yasayı geçirenleri tebrik ediyorum.
Burda kabaca birşey yazmışsın ve burdaki bilgisiz cahiller üstüne ekleme yapıp saçmalamışlar, bilmem devlet söyle böyle zaten devlet bazılarını küçük bir şeyden içeri atmış içeride gerçekten bu kadarını hak etmeyenler var en basit arkadaşımın babası tek bir basit kelime için cezaevindr 20yıl verdiler ve 5çocuğu var en büyüğü 19yaşında okulu bırakıp çalışıyorlar ya bunlara benzer falan filan cidden Allah bu milleti ıslah etsin hepsi dört dörtlük hatasız dışarda parasıyla kurtulmuş 10adam öldüran var fakirin garibin hakkını yiyen var işte millet bencil bu devirde ki bütün insanlar cehennemlik cahilye devrindrn beter bir devir başkasının hakkını yemeye emek diyorlar zinaya aşk diyorlar herkesin canı cehenneme olacak Allah yardımcımız olsun ne diyeyim ıslah etsin de bütün ümmeti cehennemde yanmasın
aylan bebegın olumune sebep olan serbest kalacak mesela? bu konudakı felsefık ve ıdeolojıden sıyrılmıs yaklasımınız nedır
Ya ben demiyorum içerideki herkes suçsuz ya da suçlu keşke elimde olsaydı herkese hakkettiği cezayı ben verseydim işte bu kötü ama adalet diyip böyle yapıyorlar zina yapıp masum bir bebeği öldürmleri bunun cezası öteki tarafta cehennem, bu dünya da idam olsun derdim ama Allah tan başka kimse kimsenin canını alamaz onlar ömür boyu hücrede müebbet hak ediyorlar
hanı bılgısız cahıller falan gıbı buyuk laflar edıp sonrada boyle dusununce:))
Tek bir konuya tek bir tarafa da değinmedim gene oku zaten adalet yok şimdi bile suçlular dışarda suçsuz lar içeride var
Bir kelime için kimseye 20 yıl vermezler, yalancı
@Ragnar_Lodbrok anası kaşar bunun kardeşim
Resmen suçluları aramıza salıyorlar. Yazıklar olsun ya.
Asıl suçlular zatrn dısarda geziyordu ki. bazi hicbirsy bilmeyen salaklar yorumlarda sallamışlar gerçekten zeka seviyesi yerlerde şu yorumlara bak. herseye burnuzu sokmayın ya her alanda uzman bizim millet masalalh hem imam hem doktor hem hukukçu hem siyasetci maşallah. Zaten asıl azılı suçlular ceza bile almiyor . cezaevjnde yatan herkes cani canavar değil insallah Allah başlarina verir o zaman anlarlar. bizim insanimiz kendi basina gelmeyinnce anlamaz Allah o sekilde ışlah etsin iftiraya uğrayan hafif suclardan yatan sirf fakir oldugu icin borçtan yaan var neler neler var Allah ıslah etsin bunlari insallah baslarina gelirde gorurler
devlet kendısıne karsı yapılan sucları bagıslayabılır hatta cumhurbaskanına hakaret edenlerı affedebılır ama vatandasa yapılan haksızlıgı bagıslayamaz.. dunyanın hıc bır ulkesınde boyle kepazelıkleryok.. mahkumu affetmek nedır yahu? zaten af baska bıseyle oluyor onun bıle etrafından donuyorlar.. ulkemızde hukuk sıstemının halı ıcler acısı!
İşin ilginç yanı, kadına karşı işlenen suçların muaf tutulması.
Hani senin abinin veya babanın karısına/sevgilisine şiddet uygulaması sonrası içeri atılması affa tabii değilken, senin abini veya babanı vurması sonucu içeri atılan kadınlar serbestler..
Burada mesele kutsal kadın cinsiyetine karşı işlenen suçlar.
Diğer cinsiyetin bağırsaklarını söküp, boynuna da dolasan hükmü yok..
O tecavuzculeride cikacaklarsa kapida bekleyelim millet olarak en azindan devletin yapmadigini yapariz.
Sonra Berfin neden sevgilisini affetti diye suçlansın !!! E adamı salarsanız kız da affettim seviyorum der tabiiiii
Onu salmıyorlar ki, küçük suçları salıyolar
13 yılı vardı. Berfin de şikayetini geri çekince salıverilecek... ki şikayetini de geri alacağını söyledi zaten
İlk önce ver cezayı medyada görünsün örneğin, sonra çıkar ne saçma bir şey bu vermeseydin o zaman o cezayı suçu var ki yatıyor vermişsin.
Konu hakkında bilgisi olmayanlar önyargılı yorum yapacaklar muhtemelen.
Terör, cinsel, uyuşturucu kadına yönelik şiddet suçları kapsam dışı.
Gözümüz aydın olsun hırsızı serbest bırakan hırsızın habarin yapanı içerde tutan bir af düzenlemesi olmuş. artık önümüzü arkamızı sağlama almalıyız tecavüzcülerde dışarı çıkıyor uyuştucularda.. kutlarız artık hep birlikte.
Netflix teki diziye tepki verenler bir zahmet şimdi konuşsalar ya! Bu ahlaksızlıktan bıktım bu ülkede ikiyüzlülükten. Ne yaptılar ettiler iyi uğursuzu aramıza saldılar!
Hayırlısı olur umarım herkes için kimse pişmanlık duymaz
90 bin katil sokaklara dağılacak.
Aferin bu kararı verenleree
Inşallah aralarından biri bu vekillerden birinin birseyine zarar verir.
Çokça amin 👍🏼
Kasten öldürme indirim kapsamı dışında
@SarışınHukukçu suç suçtur!!
Yaw he he. Madem suç suçtur bütün suçların cezası aynı olsun. Ne boş konuşmuşsun
Hükümet sadece yandaşlarını çıkarmaya yönelik böyle bişey yaptı, hırsızlar, rüşvetçiler, dolandırıcılar ve tecavüzcülere yönelik bir yasa
Merhaba, ceza almış olanların yani onanmış olanlar fakat yatmayanlarım henüz tutuklu olmayanların cezaları da düştü mü?
İşlediği suç kapsam içindeyse ve Mart 2020 den önce işlendiyse sayılıyor diye biliyorum
@BenSoru-Yorum taa 2015
Ceza ne zaman onandı?
@Faruk_ist3434 marttan önce
Normalde onandıktan sonra fazla sürmez infaz için çağırırlar. Bahsettiğin durumlardaki cezalar da düşüyor evet
@Faruk_ist3434 ceza onandı ama yargıtay bozacak mı diye bekliyoruz
Daha onanmamış o zaman
@Faruk_ist3434 hayır ceza onandı itiraza gitti
İstinaf onamış yargıtay da onayınca ceza kesinleşir
@Faruk_ist3434 işte ya onayacak ya da dicek ki bozuyorum onu bekliyoruz
Hayırlısı olsun hakkınızda
@Faruk_ist3434 bize de vuruyor mu
Vurur evet
Hani devlet anca kendi şahsına işlenen suçları affedebilirdi hani kişiye özel işlenen suçların affına ddevlee değil mağdura özeldi
Düşünmek bile istemiyorum. Tek dileğim en kısa zamanda böyle dusunen insanlardan kurtulmamiz
Bulaşacagimiz 90 bin insan daha oldu.
@Coronavirüsss
@Corona_Virüsü
@_Corona_
Hedefler belirlendi bunlara daha çok bulaşalım
Aynen virüs canlar 🤗
Muhaliflerin içeriye girebilmesi için hapishanelerin boş olması gerekiyordu şimdi rahat rahat içeri atabilirler 🙄
Dışarı cıkınca hesaplarını görüp tekrar içeri giriyor çoğu, mağdurların insan hakkı yok. Mahkumlar hem şuçlu, hem haklı !
Söyleyebileceğim tek birşey var.
"Nasılsaniz öyle yönetilirsiniz."
Rezalet. Benim gibi naif bir insan, bu suçlularla aynı coğrafyada yaşamayı haketmiyor
Yanlış karar. Madem böyle bir karar verildi Alaattin Çakıcı da çıksın yanlış iş yapana yargıyı o sağlasın.
Kişiye özel gruba özel düzrnlemeler yapildı,
Bu zulum herkesi bogacak ,
Bir mikrop bütün mikropları ifşa edecek ,
Az kaldı
Iti uğursuzu salıp muhalifleri içerde tutuyorlar ne şerfsizler ya
Bu salgın dan daha tehlikeli oldu işte , bütün tecavüzculer dışarda
Tecavüzcüler, kadın katilleri aramızda niye salgın var diye bırakın gebersinler orda...
Serbest mahkumlar görseldeki gibiyse problem yok 😃
Yine her zaman ki gibi
Dolandırıcıya
Tecavüzcüye
Torbacıya
Gelen Bir Af
Kızının yaninda bıçaklanan ve Ben ölmek istemiyorum diye haykıran Emine Bulutun kocası da buna dahil mi acaba 🤔
Hayır
acilen Kur'ana göre şeriat yasalarının gelmesi lazım ve herkes hak ettiğini hakkıyla bulmalı. Adam cinayet işlemişse idam edin. Kıssaya kısas
Yorumlara baktım galiba kimsenin akrabası sevdiği yoktu o insanlar içerisinde herkes saydırmış
olsa bile ne fark eder? toplum için tehlike çoğu.
yine de suçlu olan kişi cezasını çekmeli ki akıllansın. yoksa hırsızlık, dolandırıcılık (umarım salınanlar arasında taciz, tecavüz, kadına - hayvanlara şiddet suçları yoktur) gibi şeyleri tekrar yapmayacakları ne malum? aile bireyi bile olsa herkes cezasını çekmeli.
Fetöden tutuklu ya da yurtdışı yasağını delenleri kapsıyor mu acaba?
Salınacağımı bilsem ben de kalkıp suç işlerim o zaman
Bir ülke ne kadar dibi görebilirse o kadar dipteyiz. Yazıklar olsun.
Üzücü ve samimiyetsiz buluyorum.
Pislikler dışarı çıkartılıyor, masum olanlar ise zulüm görüyor
Ağır mı olacak bilmiyorum ama Şaşırmadım ülkemizin aptal gibi verdiği kararlara gerçekten şaşırasınm gelmiyor şu sıralar
İçeriye kimleri atacaklarsa koğuşları boşaltıyorlar
Bu ne saçmalıktır abi ben dürüst vatandaşım, Ne kadar hükümlü varsa şimdi dışarıda
Yanlis buluyorum. Kesinlikle erken tahliye olmamali ve bu konuda sabit fikirliyimdir
Suç oranı tavan yapacak dün Rahşan affını eleştirenler sizi sahneye alayım !
Başlık ve içerik yanıltıcı. Cezalarda yarı oranda indirim yapılacakmış. Halihazırda %67 yatıyorlardı %50 ye inecek çok büyük fark değil bu
yaptıklarına pişman olmuşlardır belki umarım hayırlı olur.. herkesin ailesi çolugu çocugu var
sonuçta onlarda insan kötü insan diye birşey yoktur kötü zaman geçiren insan vardır.. ailesi olan mahkumlar felan vardır yaptıkları suçtan umarım ders çıkarmışlardır. bir daha yapmazlar.. inş
İçeride kim kalacak o kadar mahkum varmıydı Türkiye'de
Suç oranları artacak desene akp ve küçük ortağının eline sağlık
Dolandırıcılıktan kapalıda yatanlar nolacak? Yeni girenler?
Kaynak göstermelisiniz, soru eksik detayları da eklemelisiniz.
kötü kulları sen affetsen ben affetmem.. diyorum.. bye
çok saçma bence suçlu suçludur hiç kimsenin çıkmaması gerekiyor ve cinsel tacizle ilgili maddeleri okudum da iğrenç
Oyle borcunu odeyemeyenler girdiyse ciksin. Otekiler yine ayni suclara devam eder.
Hükümetimiz en iyisini bilir
Yazıklar olsun ne diyeyim. Allah'ından bulsunlar.
Ohh ne güzel umarım hak edenler çıkar
Ulkemize hayirsiz ugursuz olsun.
Daha ne olsun.
Gazeteciler dahil miymiş acaba?
90 bin ne mahkumu serbest? Bence önemli nokta bu.
ülke sokakları artık daha güvenli yani?
Hakkım varsa haram olsun
Sandikta görüşürüz Tayyip bey diyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?