Bizim ülkemiz neden süper güç olamıyor Elin ABD'si Çinlisi süper güç olabiliyor ve aynı zamanda dünya üzerinde söz sahibi ülkelerden bir kaçı bu ABD ve Çin Elin Çinlisi Amerikalısı süper güç olabiliyorken biz Türkler neden süper güç olup neden dünyaya hükmedemiyoruz Keza Rusya'da dünyada söz sahibi devletlerden bir tanesi ama bizden güçlü Bizler neden süper güç olup dünyaya hükmedemiyoruz ve süper güç olabilmek için ne tür adımlar atmamız gerekiyor millet ve devlet olarak Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz süper güç olamayız.Çünkü Anadolu insanı cahildir. Anadolu insanı y*bazdır. Geleneklerine bağlıdır. Yenilik istemezler. Yenilik olmazsa süper güç olunmaz. Süper güç olabilmek için ülkenin dinamik olması lazım. Sürekli yenilenmesi sürekli yenilenmesi lazım. Neden süper güç olamayız açıklayayım;
Dediğim gibi Anadolu insanı cahil 600 yıldır bu böyle. Osmanlı eğitimi Anadoluya vermek yerine fethettiği ülkelere vermiştir. Anadoluyu imar etmek yerine fethettiği bölgeleri imar etmiştir. Hal böyle olunca Anadolu insanı köylü kalmıştır. Süper güç olabilmek için Cumhuriyetin ilk başlarında muhteşem adımlar atılmıştı. Köy enstütüleri kurulmuştu. Ve tam verim sağlanıyordu köylüler aydınlara dönüşüyordu. Malesef ki kapatıldılar. Bir ülkenin süper güç olabilmesi için. Siyaset tartışmaması lazım. Siyaseti cahiller, fakirler ve eğitimsizler tartışır. Siyaseti kimler tartışır? Hiç bir işi olmayanlar. İşte bu yüzden ülkenin %80'i siyaset tartışıyor din tartışıyor.Öncelikle süper güç olabilmemiz için;
Yeni fikirlere açık olmalıyız, dinlemeliyiz, karşı tarafa sürekli bir fikir aşılama azminde olmamalıyız. Eğer bir ülkenin milleti yeni fikirlere açık olursa özgürlük sağlanır, refah sağlanır. İsteyen açık gezer isteyen dinini yaşar din uğruna toplu katliamlar yapmaz dinin kişi ile Allah arasında olduğu bilincine varıp bu şekilde hareket eder. Böyle olursa tartışmalar yaşanmaz. Tartışma boştur. Beyni yorar.Önemli olan düşünmektir. Dediğim gibi ilk önce yeni fikirlere açık olmalıyız gerici olmamalıyız.515 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılikincisi:Halkın hayalleri:
Millet hayal kuruyor sürekli sürekli. Türkiye süper güç olsun, Türkiye zengin olsun falan filan. Hiç Amerikalıların ya da yabancıların ülkemiz zengin olsun kalkınsın gelişsin süper güç olsun dediğini duydunuz mu? ya da başka ülkelere b*k attığını. Hayır duyamazsın çünkü o vatandaşlar vatandaşlığını yapıyor. Sosyalleşiyor, yiyor, içiyor, evleniyor, çalışıyor. Bizim milletimiz siyasetçi. Siyaseti bırakıp kendi hayallerimizi gerçekleştirmemiz lazım millettçe. Devlet devletliğini millette milletliğini yapmalı. Bırakın Büyük Türkiye Cumhuriyetini, Turan'ı devlet kurmaya çalışsın. Bırakın ekonomiyi devlet kalkındırsın. Bırakın siyaseti devlet yapsın. Biz kendi hayatımızı yaşayalım. Fakirken zengin olabiliriz bundan haberiniz var değil mi? bunu nasıl yapabiliriz? kafayı kullanarak. Millet bunu bilmiyor. Kısacası siyasete karışmamalıyız. Amaaa halkın haklarını savunmalıyız. Milletçe birleşerek gerektiğinde protestolar yapmalıyız. Olması gereken bu zaten. Gelişmiş ülkelerde bu böyledir. Amerika'da Trump'a yapmadıkları protesto etmedikleri küfür kalmadı ama onlarda eleştiri özgürlüğü var. Vergi dışında herşeyi eleştirebiliyorsun. Türkiye'de öyle yapanlar vatan haini kesiliyor. Abicim vatan hainini halk mı belirliyor, devlet mi? gözünü seveyim.
Cevap sahibi+1 yıl
Yeni fikirlere açık olmaktan bahsettik, halkın siyasete bağımlılığından
Gelelim sistemlere:Sistemlerimizi deneme yanılma yoluyla buluyoruz çok yanlış adam akıllı bir heyet toplanıp öyle belirlemeliyiz.
Eğitim sistemi, Adalet sistemi, Güvenlik sistemi
Eğitim sistemimizi iyi oluşturmalıyız ki eğitim artsın bilgi artın birikim artın. Millet herşeyi g*tünden uydurmasın. Eğitim arttıkça suçlar düşüyor. Cahillik düşüyor.
Adalet sistemi:Adalet sistemi çok iyi düzenlenmeli. Yeni kurallar getirilmeli. İyilerin kurunun yanında yanmayacağı ve sisteme güvenebilecekleri. Kötülerin ise cezasını veren bir adalet sistemi geliştirilmeli.
Yeni güvenlik sistemleri kurulmalı. İŞte yabancılarda ki FBI, CIA gibi.
Daha sonra kurumlarımızı kuvvetlendirip yatırımlarımızı arttırmalıyız. Nasa'ya benzer kurumlar kurmalıyız. Diyanet'e yatırım yapmayı bırakmalıyız. Gereksiz. Düşünün mesela sizin dininiz Hristiyan olsun ama Türkiye'de cumhurbaşkanı olsun. Sırf dininiz Hristiyan diye Türkiye'de Hristiyan diyanet'i açıyorsunuz ve milyonlar yatırıyorsunuz. Ne gerek var. Y*bazlık kafasından çıkmamız lazım.
Cevap sahibi+1 yılSon olarak üretim. Herşeyi üretebilme gücüne sahip olmamız lazım. Böylece refah artar. Sen bilgisayarını, arabanı, telefonunu hepsini üretirsin. Kendi ülkenden alırsın. Bütün meyveleri sebzeleri üretirsin. Dışardan almak yerine ülkende üretirsin. Ülkeyi fabrikalarla donatırsın, ormanlarla donatırsın.
Eğitimle halk yeni fikirlere açık oldu, düşündü, sorguladı, bilinçlendi. Ve güçlü bir ülkenin temellerini arttı.
Eğitim sistemi ve diğer sistemler. Bilinçli bir halkın devamını sağladı.
Üretim ile başka ülkelere gerek kalmadan herşeyi üretebilir hale geldik.
Tabi süper güç olmak bu kadarla kalmıyor. Paranın güçlü olması lazım TL'nin değerinin artması. Şirketlerin güçlenmesi, efsane filmler-fiziler, oyunlar, arabalar herşeyin sizden çıkması gerekiyor herşeye el atmanız. İşte emperyalizmle her yere yayılmanız Amerika gibi holywood, oyunlar, filmler-diziler sayesinde kendini dünya'ya sevdirdi ve şu an kültürleri popiler kültür oldu ve her insan bu kültürü benimsiyor, özeniyor. Ülkeleri zengin falan. Daha bir çok şey var kaynakları güzel kullanmak. Ülkemizde şu an bor var ama işleyemiyoruz. Ve ülkemizin altında tarih var ama çıkartamıyoruz halbu ki cennet vatan.
Cevap sahibi+1 yılVe son olarak bir değiliz.7 devletiz 7.
Almanlar 7 devlet mi? Tek devlet. İngilizler 7 devlet mi? Tek devlet. İspanyollar 7 devlet mi? tek devlet. Ruslar 7 devlet mi? tek devlet. Biz 7 devletiz birleşip Büyük Türkiye Cumhuriyetini kurmamız lazım. Heralde biri yıkılırsa diğeri yaşar kafasındayız ama çok kötü bir kafadayız. Çünkü ülke işgal edilse bile isyan edip yeniden devlet kurarız bunu bilmiyorlar. Onun için Turan hedefiyle birleşip tek devlet olmamız lazım. Bütün TÜrk devletleri birleşmeli ve ülkeler eyalet olmalı işte Türkiye eyaleti Azerbeycan eyaleti Kazakistan eyaleti şeklinde. Orta Asya'yı göktelenlerle donatırız Türkiye'de kültürel ve turistlik bir yer olur.- +1 yıl
Aynen öyle bende senin gibi düşünüyorum Siyaset boş ve faydasız bir iştir İnsan ayırmaktan ve birliği beraberliği bozmaktan başka bir işe yaramıyor Her türlü ahlaksızlık var siyasette Kutuplaşma küfür kavga adam kayırma torpil yalakalık yalan her türlü pislik var Onun dışında yandaşlık çok var bizim ülkemizde yani Akraba Kayırmacılığı ve Torpil (Adam Kayırma) buda önemli bir sorun İş yandaşa değil ehline verilirse o zaman süper güç olabiliriz
Cevap sahibi+1 yılBencede en önemli şey dürüstlük. Mesela İtalyanlarda biz gibi ailesine akrabasına düşkün insanlar genel olarak ama orada torpil diye bir şey yok. Dürüstlüğü ve gerçekliği benimsemeliyiz.
- +1 yıl
Bide eğitim sistemi düzgün olursa ve her Milli Eğitim Bakanı değiştiğinde eğitim sistemi değişmezse o zaman iyi olur ülkemiz için Zira sınav sistemi içinde aynı şeyi söylüyorum adamlar zırt pırt sınav sistemini değiştiriyor bir OKS yapıyor bir ÖSS yapıyor bir YKS yapıyor bir TYT yapıyor Vallahi bizimde kafamız karışmış durumda Bunların önüne geçebilmek için ise Eğitime siyasetçilerin hiçbir şekilde karışmaması gerekli ben buna karşıyım yani Eğitimi siyasetçiler başbakanlar cumhurbaşkanları parti başkanları değil Öğretmenler ve Eğitim Uzmanları belirlemeli Zaten eğitim sistemi ne çektiyse siyasetçilerden çekti her gelen siyasetçi farklı bişey yapıyor
- +1 yıl
Bide kültürlü ve eğitimli aynı zamanda aydın bir toplum olabilirsek o zaman süper güç oluruz Yani her gördüğüne duyduğuna körü körüne inanmamak ve kitap okuma alışkanlığımızın olması çok önemli Yani kısacası araştıran ve sorgulayan bir toplum değiliz Aleviler ve Tunceli yöresinde olanlar hariç Eğitimli ve Kültürlü insan oranı çok düşük bizim ülkemizde Kitap okuma alışkanlığı yok ve Üniversite mezunu olanların oranı düşük
Cevap sahibi+1 yılBu arada yazmayı unutmuşum bilim ve teknoloji. Net abi. Bilim ve teknoloji. Uzay bilimi, nanoteknoloji, askeri bilim, teknoloji. Bunlara yatırım yapmalıyız. Ama şu an'ki hükümet bunlara yatırım yapmıyor olaya şöyle bakıyorlar halkı mutlu edelim yeter. Çünkü halkta bilime ve teknolojiye olan merak yok. Zengin olalım yeter kafasındalar. Hükümette böyle olunca bilime yatırım yapmıyor. Osmanlı Çanakkale'de savaşırken Amerika çoktan modernize olmuştu. Newyork gibi bir metropol vardı o dönemde. Bak o dönemde arabalar falan trafik sorunu yeni yeni doğuyordu. Mafyalar çıkmıştı alkol yasağı gelince. Çamaşır makineleri, radyoları, hatta ilkel televizyonları vardı. Biz çanakkalede savaşırken. Teknoloji ve bilim bu yönden önemli işte. Ve devlet sonuna kadar desteklenmeli halk en büyük yanlışı burda yapıyor mevcut hükümeti devlet sanıyorlar. Hayır, devlet içinde bulunduğun vatandır. O vatanı ise mevcut hükümet yönetir. Devlet yerine hükümet eleştirilmeli. Gerçi bunu nerden bilecekler. Eğitim ve bilinç olmayınca. Türkiye'de sosyal hayatta çok az bu arada. Bunun için halk gündemle kafayı yiyip doldurup atıyo çöpe. Sosyal olamıyorlar. Birine rastgele baksanız dalacak tipler var. Tabii süper güç olan ülkeler de işler çorap söküğü gibi ilerliyor. Zenginlik yayılıyor zengin olunca insanlar iş ve para kazanmak yerine bilime, sanata ve zevklere para harcıyorlar. Böyle olunca da teknoloji daha çok gelişiyor. Mesela Avrupa'da noldu? Batıktı Avrupa kara bir çağın içindeydi ama korkusuz denizciler Papalığa karşı gelerek denizlere açıldı yeni kıtalar keşfettiler kıtalar onlara kaynak olarak geri döndü. Kostantinapolisten kaçan Yunan bilim adamları İtalya'da rönesans'ı başlattı zaten coğrafi keşiflerle altınlarla, kahvelerle, çikolatalarla zenginlemişlerdi zaten bilime ve sana yöneldiler rönesans başladı. Papalığın yalanlarını gören halk reform'u başlattı din savaşlarıyla birbirlerini yediler. Yenileşme hareketleri başladı.
Cevap sahibi+1 yılDaha sonra düşünce özgürlüğünün önemini anladılar. Daha sonra Aydınlanma çağı başladı deney gözlem yoluyla elde edilen bilgiler. Daha sonra milliyetçilik akımıyla her millet kendi ülkesini kurdu kendi milletini yükseltti. Daha sonra kaynak bolluğu ve bilim, sanayi devrimini getirdi. İngiltere'de fabrikalar kurulmaya başlandı ve seri üretime geçildi. Daha sonra 1. dünya 2. dünya savaşları derken savaş teknolojisi gelişti daha sonra soğuk savaşla da uzay teknolojisi gelişti. Sonra işte televizyon, filmler, internet konusunda büyük ilerleme sağlandı. Sıralayacak olursak Coğrafi keşifler, Rönesans, Reform, Aydınlanma çağı, Fransız İhtilali, Sanayi devrimi. Yani bir şeyi değiştirmek için bir kıvılcım yeter.
Cevap sahibi+1 yılAynen bilginin güç olduğunu bilmiyorlar. Bize her şey 10 yıl sonra geliyor. Aydın bir millet değiliz malesef ki? Kapitalizmin en sevdiği millet biziz. Almanlar aydın bir millettir. Çünkü adamlar her savaşı kaybetti 1. dünya savaşını 2. dünya savaşını ama hala ekonomileri Dünya'da 4. sırada. Bütün bilim adamları Almanların içinde çıkıyor. İşte eınsteins falan gözlük camı vb birçok şeyi bunlar icat ediyor. Adamların halkı aydın. Aynı durum Amerika içinde geçerli karma bir millet İngilizi var İspanyolu var Siyahisi var ama adamlar bunların birleşimine Amerikan demiş. Ve kültürel fazlalık olduğunda düşünce ve fikirlerde artıyor ve Amerika fikri ve bilgisi olan her vatandaşa destek çıkıyor. Onun için bütün özel şirketler, markalar Amerika'dan çıkıyor. Fransızlar da sürekli isyan eden bir millet. Aslında batının iyi yanlarını alıcaksın bizimde protestoyla bazı olayları eleştirmemiz gerekiyor. Yoksa televizyonu kapattığın an'da unutulan bir gerçekliğe dönüşüyor bunlar. İngilizler ise büyük bir ada'da olduklarından çoktan kaynaşmışlar. Onun için az ve özler. Kültürleri zirvelere çıkmış durumda. Modernler. Bizim gibi sürekli fetih yapmadıklarından ana vatanlarını imar etmişler kalkındışmışlar. Tabi sonraları sömürge imparatorluğu oluyor koloniler kuruyorlar. Kanada, Avustralya falan dillerini her yere yayıyorlar. Ama ana vatanlarından kopmuyorlar. Fransızlarda öyle. İspanyollarda. Adamlar Brezilya'yı kurdu Meksiya'yı kurdu. Biz olsak birleşelim kopmayalım vatan hainleri deriz. Ama onlar ayrıldı çünkü oraları zaten işgal etmişlerdi bunlarda biliyordu.
Cevap sahibi+1 yılDaha birçok konu var. Bak diğer bir konu ise mimari, altyapı. Şehirleşme. Mimari fakir olunca malesef psikolojik olarak millette fakir oluyor. Mesela Büyük Roma İmparatorluğunun mimarisine bak ya da antik Yunan'ın. Ya da günümüzde Amerika'nın bak yerleşmesine, evlerin dizilimine, Ya da İspanya'ya bak. bir de Türkiye'ye bak gecekondu mahalleleri falan insanın direk hayal gücü sönüyor. Güzelim İstanbul'u mahvettik. Çok iyi bir konumdayız devlet olarak ama kullanamıyoruz. Karadeniz, Akdeniz, Ege denizi, Marmara denizi gibi denizlerimzi var. Denizi napcaz diyoruz. Yanımızda Batı var diğer yanımızda Ortadoğu arasında sıkışmış bir milletiz. Bu bizi yoruyor. Kendi kültürümüzü oluşturmalıyız. Kültür sistemdir. Batının iyi yanlarını alıcaksın doğunun da iyi yanlarını. Ve doğu'ya da batı'ya da bakmadan ilerleyeceksin daima ileri. Onlar sana bakacak. Ama daha saymadığım çok şey var çok.
- +1 yıl
Yalnız senin dediğine katılıyorum siyasete bulaşmamalıyız devlet devletliğini millet milletliğini yapmalı burasına katılıyorum ama protesto işi zor Sen dedin ya halkın haklarını savunmalıyız. Milletçe birleşerek gerektiğinde protestolar yapmalıyız diye iyi güzel kardeşim ama o biraz zor Burası ABD değil burası Türkiye Hak aramak için toplu protestolar yapsan devletin polisi karşına dikiliyor yürütmüyor seni Gerçi onlara suç bulmuyorum neticede onlarda emir kulu ama durum böyle Toplu protestolar yapsan ya engelleniyorsun direndin mi de gözaltına alınıyorsun
- +1 yıl
www.birgun.net/haber/madenci-direniyor-319097 En basitinden bir örnek adamlar ekmek parası için tazminatlarını alamadıkları için adamlar Soma'dan Ankara 'ya yürüyor Polis engelliyor direnince de gözaltına alıyor sonrada terörle ilişkin olmadığı halde vatan haini ilan ediliyorsun Adam diyor tazminatımı alamıyorum çoluğum çocuğum var geçinemiyorum diyor O da haklı kendince Madem tazminat alamayacak o zaman bu işçiler boşuna mı çalışıyor?
- +1 yıl
Hatta bir işçi gözaltına alınmış Jandarma dedi sen nasıl alay komutanımıza yumruk atarsın dedi Jandarma da işçiye yumruk attı Gerçi onun öyle bir yetkisi yok yapamaz kanunen yasak ama adamın varsa birşey olmuyor Yani anlayacağın bu ülkede adalet aramak zor ABD gibi değiliz bizler ve hiçbir zaman ABD gibi olamayız bu biraz zor Hele hele siyasilerle hiç hak aranmaz Çünkü siyasetçilerin bana göre hepsi egoist ve halka tepeden bakıyor
En İyi Cevaplar
Süper güç olmak için devletten ziyade vatandaşının durumu önemli. Sokağa çıkma yasağı açıklanınca luppo ve kola almak için kuyruğa giren bir topluma sahipken neden süper güç olamıyoruz diye beklemek yanlış olur.
00 Yorumla
+1 yılÜretim yetersiz seviyede, eğitim kötü, toplumu anlatmaya gerek bile duymuyorum, bilime önem verilmiyor yeterince, ekonomik olarak yatırımların az olması yatırımların sadece inşaat sektörü odaklı kullanılması. Tarım ve hayvancılık politikası ve yatırımları yetersiz. Ekonomi kötü olduğu için refah seviyesi yüksek değil bu da insanları suç işlemeye itiyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
+1 yılİlk önce siyaset kavramını kendimize benimsetmeliyiz. seçim yapıyoruz, kaybeden kazanana saygı duymuyor. içerden gelen tehditler, hanlikler, provokasyonlar, dışardan gelmiyor. böyle olunca 10 yılda bir Askeri darbe oluyor. Siyaset kesintiye uğruyor. şimdi soruyorum böyle bir ortamda nasıl retim yapabilirsin, nasıl ekonomiyi düzeltebilirsin. Ülkenin bütçensin yarısından fazlası yıllardır terörle mücadeleye gidiyor. buna ragmen gene de ayakta kalabiliyorsak büyük bir milletiz demektir. İçimizdeki hainleride yola getirebilirse ozman süpergüç olma yolunda net adımlar atarız. bukadar basit
13 Yorumla- +1 yıl
@beyefendibiri Aynen bu ülkede kutuplaşma çok var kaybeden kazanana saygı duymuyor hatta duymamakla kalmıyor parti için insanlar birbirini öldürüyor Tıpkı bu haberde olduğu gibi O yüzden birlik beraberlik şart
www.birgun.net/.../saadet-partisi-iki-partilimiz-ak-parti-adayinin-yegeni-tarafindan-olduruldu-251598 - +1 yıl
bu bahsettin olay münferit bir olay. ben bunlardan bahsetmiyorum.
- +1 yıl
@beyefendibiri O zaman sen başka birşeyden bahsediyorsun sanırım?
+1 yılHerşey doğru beslenme ve çalışma ile ilgili bir durum. Sağlam kafa sağlam vücutta olur demişler. Çin japonya, kore vb. Ülkeler bizim gibi tika başa ve fast-food beslenmiyor. Hayatlarında seker, karbonhidrat, yağ vb. Nerdeyse yok. Çocuklarını bol bol ceviz ve protein ağırlıklı besliyorlar. Buda insanları zeki ve matematiğe yatkın hale getiriyor. Maalesef ülkemizde matamatik öğrenme özgürlüğü var bunun altında yatan sebep bnce sağlıksız beslenme. Abd de farklı değil gerçi ama onların zamanında sömürge ile zenginleşip üstüne de katmaları, zeki insanlara değer vermeleri ve imkan sunmaları o ülkenin gelişimine katkı sağlıyor.
00 Yorumla
+1 yılDışarıya beyin göçü veriyoruz, eğitim sistemini kökten değiştirip gelecek zihinlere yatırım yaparsak ülkenin geleceği için her alanda söz sahibi olabilmek adına gereken bilgi birikimini karşılamış oluruz. Güç demek ekonomi demek teknoloji demek ve bunlar haliyle boş zihinlerle zayıf beyinlerle olmuyor. Bilime teknolojiye eğitime ultra yatırım yapmalı ve ihtiyaç duyulan insan gücünü bu şekilde olgunlaştırıp bu insanların birlikte hareket ederek ortaya koyacağı şeylerle ülkeyi geleceğe taşımalıyız. Toparlayacak olursak üreten çeşitlendiren dışa 0 bağımlılıkla hareket eden bir ülke olursak ancak süper güç olma yolunda gelişme kaydedebiliriz.
00 Yorumla
+1 yılYönetimde adalet, sistem, güçlenme politikası olmadığı dünyaya süper güç olduğunu hissetmek için öncelikle ülkenin refahı yaşam şartları siyasi görüşlerinin değerlerinin olması gerekiyorki diğer ülkelere örnek olabilmek işte bu denilmesi gerekiyor. Adam diyor kendi ülkrsine yapamıyor bize ne yapcak
10 Yorumla
+1 yılHıııı düşünmek isterdim ama düşünmeye gerek yok cevap veriyorum : üretim yapamıyoruz🤞🏻
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHalktan dolayi en basiti hastalık olmasına rağmen ekmek almak için iç içe toplanan bir halk nasıl süper güç olacak
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBilim yok, araştırma isteği yok, eğitim berbat, bizim millete ölmek kolay geliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bu konuda haklısın siyasete ve siyasetçilere verilen değer bu ülkede bilime ve bilim adamlarına verilmiyor ve siyaseti seven bir milletiz Halbuki Çin Japonya gibi ülkelerde yaşayan insanlar siyaseti ve politikayı bizim gibi sevmezler aksine nefret ederler Siyasetçilere değil bilime önem verirler o yüzden Çin ve Japonya dünyaya kafa tutabiliyor
+1 yılÜretemiyoruz çünkü.
11 Yorumla- +1 yıl
@clark_kent Aynen çoğu ürünler dışarıdan geliyor bakliyatlar bile dışarıdan ben virüsten önce BİM'e girdiğimde Barbunya'nın menşeisine baktım menşeisi Çin dedim kendi kendime bu Barbunya'yı almayayım yoksa Allah Korusun ailecek virüs kaparız dedim ve başka yerden aldım Barbunyayı :(
Önce insan olmak gerek
08 Yorumla- +1 yıl
@Fragenmir İnsan olmak ahlaklı olmak tabiki gerekli Öncelik o ama onun dışında bilime önem vermemiz gerekiyor bence Çünkü bizim ülkemiz bilime ve bilim adamlarına önem veren bir ülke değil Bilimden çok ülkemizde siyasete ve politikaya daha çok önem veriliyor ve siyaset bilimden daha çok konuşuluyor Önce siyasete ve siyasetçilere değer vermeyi bırakıp bilime ve bilim adamlarına değer vermeliyiz diye düşünüyorum Çünkü siyaset süper güç yapmaz bilim yapar
- +1 yıl
@Fragenmir Orası öyle ama siyaseti seven bir milletiz bu gerçek siyaset yapmakla bilime zaman ayıramıyoruz Sosyal medyada bile insanlar en ufak bir meselede siyaseti araya sokuyor Atatürk'ün dinini konuştuğumuz kadar bilimi konuşsaydık bu ülke çoktan süper güç olmuştu Çünkü siyaset ülkeyi kalkındırmaz ve insanları ayrıştırır ve bilime engeldir Benim naçizane fikrim böyle
Coğrafya kaderdir
02 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem