Berat Kandiliniz Mübarek Olsun. Bugüne dair bir duanız var mı? Özellikle şu kötü günleri kolayca atlatmayı, bir an önce ülkece feraha ulaşmayı diliyorum 🤲 İnşallah daha fazla can kaybı olmadan, kısa sürede geçer gider.
Bugün Berat Kandili. Bugüne dair bir duanız var mı?
Bir gün okyanusta yol alan bir gemi kaza geçirerek battı. Gemiden tek bir kişi sağ kurtuldu. Dalgalar bu adamı küçük ıssız bir adaya kadar sürükledi. Adam ilk günler kendisini kurtarması için Allahü Teala’ya yalvardı ve yardım bulurum umuduyla ufka baktı. Ama ne gelen oldu ne giden…Daha sonra rüzgardan yağmurdan ve vahşi hayvanlardan korunmak için ağaç dallarından ve yapraklarından bir kulübe yaptı. Sahilde bulduğu gemiden arta kalan konserve pusula gibi eşyaları bu kulübeye koydu. Günler hep aynı şekilde geçiyordu. Balık avlıyor pişirip yiyor ve ufku gözlüyordu. Allahü Teala’ya dua ediyordu. Bir gün tatlı su getirebilmek için yola koyulmuştu. Döndüğünde bir de ne görsün binbir emekle yaptığı ve tek tutunduğu dal olan tahta kulübesi alevler içerisinde cayır cayır yanıyordu… Başına gelebilecek en kötü şeydi bu. Büyük bir üzüntü ile olduğu yere çöktü kaldı. Artık bu ıssız adada başını sokabileceği bir kulübesi bile kalmamıştı. Bu üzüntüyle: “Allahım ben şimdi ne yaparım” diye ağladı. O geceyi üzüntü ve keder içinde geçirdi. Gözyaşları ile o kadar dua ettiği halde bu olayı başına gelmesine bir anlam veremedi. Ertesi sabah erken saatlerde adaya yaklaşmakta olan bir geminin düdük sesiyle uyandı. Onu kurtarmaya geliyorlardı. Benim burada olduğumu nasıl anladınız? diye sordu bitkin adam kendisini kurtaranlara. Cevap onu hem şaşırttı hem de çok utandırdı:“Dumanla verdiğiniz işareti gördük. Her şerde bir hayır vardır. Hayırlı KandillerPost navigati
Ey malikil mülk , mülk senindir ey nuru ars_ı alayı kaplayan Rabbimiz senin önünde bütün başlar eğilir , ey kerem sahibi kendisine inanan , inanmayan bütün canlıların rizkini veren Allah’ım , Ey kendisine güç yetirilemeyen Allah'ım şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum. Ey çok affeden Gaffar, Ey bütün ayıpları örten Settar, Ey her şeye galip gelen ve bütün düşmanlarını kahreden Kahhar, Ey istediğini zorla yaptıran Cebbar, Ey çok sabreden ve kullarına sabır gücü veren Sabbar, Ey bütün rızka muhtaç olanları rızıklandıran Rezzak, Ey her şeyi hikmetle açan Fettah, Ey her şeyi çok iyi bilen Ahham, Ey bol bol hediyeler veren Vehhab, Ey bütün tevbeleri kabul eden Tevvab, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok ki bize imdat etsin. Eman ver bize, Eman diliyoruz. Bizi cehennemden kurtar. Bu gecenin hürmetine hasta olanlara şifa derdi olanlara deva ülkemizde içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerden bizi feraha çıkar doktorlarımıza bilim adamlarimiza yardım etki onlar su virüsün tedavisini bulsunlar. Amin
Allah insanlık alemini içinde bulunduğu belalardan tez zamanda kurtarsın. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar, borcu olanlarımıza edalar, derdi olanlarımıza devalar nasip etsin. Allah vefat edenlerimize rahmetiyle muamele eylesin, taksiratlarını affedip cennetine koysun. Allah insanlık alemine tuzak kuran, sömüren ve öldürenleri kendi kendi tuzaklarında boğsun, kendi silahlarıyla kendilerini öldürtsün. Allah tüm asker, polis, güvenlik görevlisi ve sağlık çalışanlarımızı korusun. Şehitlerimizi cennetine koysun. Allah bu millete ve İslam alemine eski güçlü, sağlıklı, özgüvenli, karakterli, imanlı ve vicdanlı günlerine dönmeyi nasip eylesin. Allah bu gece hümetine günahlarımızı affeylesin. Bizi Eamazan-ı Şerif'e kavuştursun. Allah bizi kendi rızasına uygun kul, Habibine (SAV) layık ümmet eylesin.
Evet. Allahım yolumuzu açık eyle. Bizi utandırma. Magdur etme. Günahlarımızı affeyle. Tövbelerimizi kabul... şerde hayır verensin, hayrına muhtacız yarab! Senden başkasına el açmadık açtırma. Senden başkasına aciz olup boyun bükmedik büktürme. Kötüler ömrümüzden defolsun, bize dünyevi ve ahiret yurdunda da iyilikler ver. Niyetimizi dahada güzel, ömrümüzü daha bereketli ve amelimizi daha büyük ver. Seni nolursa olsun unutmadık, unutmayacağız. Senden nolursa olsun ayrılmadık, ayrılmayacağız. Bizi davamızda muzaffer eyle... insanlar büyük belalara düştü. Sınavımız çetin. Ama dik yokuşları sen emin eyle Allahım. Hastalıklardan muhafaza eyle ülkemizi ve tüm müslüman alemini. Çocuklarımızı koru. Akıl ver. Onların bahtı için en hayırlısı ne ise onu ver. Beraatimizi esirgeme Rabbim. Çok günahkarız elbet. Ama yine senden medet umar, senden aman isteriz. Kimsemiz yokki senden yakın! Senden daha iyi halden haberdar olan ve kudretli. Dualarımızı kabul ibadetlerimizi makbul eyle. AMIN
Âlemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun. Mevlam bu mübarek gecenin hürmetine İslam alemini her türlü musibetten, zalimlerden korusun inşallah. Mazlumların Salih niyetli duasını kabul etsin inşallah. Gül kokulu Resulü Ekrem efendimizin ahir hayata ümmeti için sakladığı peygamberlik duasını kabul etsin inşallah. Milletimi ülkemi ağır imtihanlardan geçirmesin. İmtihanlarımızda bizlere kolaylık nasip etsin inşallah. Amin.
Rabbim tüm insanlara (din, din, ırk ayirmadan) sifa versin büyüklerimizi korusun herzaman ve herkesin evine önce saglik, mutluluk , bereket , huzur vermesini ayrıca şuanda görevde olan sağlıkçı, asker , polislerimize de yardımcı olsun inşallah 🤲🏻🤲🏻
Kızım için huzurlu ve benli seneler Allah kızımı bensiz beni de onsuz bırakmasın Ablam ve eniştem iyileşsin😞 Annem huzurla uyusun Hastalara şifa, borçlulara eda ve ölen kişilerin ailelerine sabır diliyorum..
Herkesin derdine derman ver Allahim herkesi hayirli olanla karsilastir , mutluluk ver , saglik sihaat , aşk ver kim ne diliyosa en dogrusunu hayirlisini ver su lanet virusleri defet su yabani hayvan yiyenleri islah et Allahim onlarada musluman olmayi nasip eyle Allahim amiiiiin 🙏
Allah Türk'ü korusun yar ve yardımcısı olsun Allah'ın 99 adı ile kandiliniz mübarek 2 gün sonraki cumamızı hayır eylesin hastalıklar geçsin savaşlar bitsin kalbimizdeki ve psikolojik olarak bastığımız kapansın tüm dualarımızın yüzü suyu hürmetine Allah kabul eylesin derim bildiğim dua varsa da Suriye varsa da okurum elimden tabii ki geldiğince yaparım
Allah a inanan bütün insanların duasının kabulü, Dünyayı saran corona virüsünün şifasının bulunması, Hastalarımıza şifa, Dertlilerimize derman, Kalplerde olan negatif hislerin yerini temiz hislerin alması, Allah' ın gönlünüzde ki her hayırlı duanın kat kat fazlasını vermesini temenni ediyorum. Herkese hayırlı kandiller. ... Berat kandiline inananlara da inanmayanlara da...
Her gün dua ediyorum ben bugünde edeceğim aynı sekilde, insallah bu virüs biter. Allah bizi tüm kötülüklerden korusun. Kötülerin emellerine ulaşmasina izin vermesin👐 inşallah çokça dua edecegim en çok istediğim sağlık, huzur. Allah herkesin duasıni kabul eylesin bu mübarek günde.
Valla dünyamızda gerçekleşen bu illet hastalığın bir an önce def olmasını, başımıza insan veya insanlar tarafından salınmışsa da bir an önce diğer mazlumlara zarar gelmeden kendisinin yok olmasını, sağlık, afiyet ve huzurun bir an evvel gelmesini, tüm işsizlerin iş bulmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.
Allahü teâlâ, ailece din ve dünya saadeti ihsan etsin, zahiri ve batıni hastalıklarınıza acil, afiyetli, hayırlı şifalar ihsan etsin, şeytanların şerrinden muhafaza etsin. Rızkınızı helâl ve bol etsin. Son nefeste şehidlik nasip etsin. Sizin de Berat Kandilin mübarek olsun.
Öncelikle Allah herşeyin hayırlısını versin Üniversite sınavını kazanmayı nasip etsin ve sınava girecek olanlarada , hoşlandığım kız inşallah benim önce sevgilim sonra eşim olmasını nasip etsin bana Devletimizi düşünen ve işini severek yapan devlet memurlarına Allah yardım etsin. Amin
Rabbim tüm müslüman alemini bu korkunç koronodan korusun bizleri refaha feraha kavuştursun. Şu ahir zamanın fitnelerinden kötülüklerinden bizleri muhafaza eylesin inşallah Kandiliniz dualarınızın kabulüyle hayırlı mübarek olsun 🙏🥰🙏🙏
Niyetliyim bugün, Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin inşallah, bugünler de geri de kalıp tüm Müslüman alemi için huzur ve bereketli ömür geçirsin inşallah.
@OjeliKadın seninde Berat kandilin kutlu olsun duân kabûl olsun inşAllah Benim dileğim ise Allah’tan bütün insanlığın akıllarını başlarına toplaması, çehaletten kurtulmaları , her birimiz için sağlık ve mutluluk diliyorum
Elbette 🌺 Öncelikle Kandilimiz mübarek olsun Rabbim bu zor günleri atlatmayı nasip etsin Ve iki dünyamızda cennet olsun Savaş bitsin barış olsun Kimse yokluk görmesin 🌺
Berat Kandili geldi ve ülkemiz ve tüm dünya adına berat almayı, aklımızı başımıza toplamış ve sevdiklerimizi dünyamızı hakettikleri şekilde sevenler olarak yaşamaya devam etmeyi diliyorum.
Allah hepimizi ıslah etsin dunya olarak. İnsanlara hayvanlara dogaya verdıgımız zarar ın haddı hesabı yok. Yuce Allah umarım onların yardımcısı olur. Bu vırus de insanlığın sucu. Keske anlasalar. Hayırlı kandiller..
Tüm İnsanlık adına, Rabbim başımızda olan bu musibetlerden tez zamanda hepimizi hayırlısı ile kurtarsın. Bu gece berat, kurtuluş gecesi Allahım bütün hastalarımıza şifa versin merhameti ile muamele etsin inşaallah. 🤲
Öncelikle tüm İslam aleminin Berat Kandili mübarek olsun. Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüsten daha fazla kayıp vermeden kurtulabilmek ilk duam. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Allahım önce şu belayı üzerimizden def etsin. Bizi feraha ulaştırsın. Evimizi Kabemizi tekrar ibadete açılmayı bize nasip etsin ve bütün bu olanlardan ders çıkarmayı nasip etsin... Aminnn...
Hepimiz kendimizi düzeltmeliyiz bunun için gayret sarfetmeliyiz sınırsız özgürlük arayışı iyi sonuç vermiyor yoksa bir an önce toplum olarak ahlaki yönden fabrika ayarlarımıza dönmemiz gerekiyor
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Amin. Benim en büyük duam sıkıntılarımın geçmesi sonra tüm dünyaya şifa, barış. Allah hayalini çok istediğimiz şeylerin gerçek olmasını nasip etsin ve tüm günahlarımızı affetsin. Hepinizin de kandili mübarek olsun.
Ülkemiz ve dünya bir an önce bu hastalıktan kurtulur inşallah sağlıklı, huzurlu, mutlu, yarınlarımız olur. Bu gece hürmetine Allah dualarımızı kabul etsin 🙏
Rabbim herkesin dualarını kabul etsin inşallah burda ki abaza kabileden akıllı geçinip zerre beyni olmayan bazı kezbanlardan muhafaza eyle bizi yarabbi
Allahın tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini temenni ederim şu günün yüzü suyu hürmetine vürüs belasını başımızdan def et yaşlılılarımıza ve hastalarımıza uzun ömürler ver sağlık personelimize ve askerimize yardım et
Allahım sen bizi seninle kandıranlardan koru Bizi kandıranları alkışlayanlara akıl ihsan eyle Cennetine giden yolu kıl tüyle kumaşla giysiyle aşabileceğini sanan bağnazlara doğru yolu göster Hak edene layığını ver Amin
Diğer sorularda ahlakını, terbiyesini bı kenara bırakıp konuşan insanlar burada imandan bahsedince komik oluyor. Herkes adına konuşamam ama soruda görüş yapan 3-4 kişi bu şekilde
Site içinde ne olduğunu belli etmeyip aslında 'Bana uzak Allah'a yakın olsun' denen tipler de muhakkak vardır. O yüzden Allah en iyisini bilir diyelim 🤲
Allah'a inancım azaldı. Bilemiyorum çok zorlanıyorum. Ne dersiniz bilemem ama Allah varsa bana bir eş nasip etsin. Allah islah eylesin bütün insanları. Korona hastalığı olsa ne olur ki? Zaten bir gün öleceğim. Beni kimse anlamadı yıllarca. Keşke korona Tüm dünyaya yayılsa ölüm kurtuluş kimse bilemez ki...