Corona yüzünden hapishaneleri de kontrol altına almak isteyen hükumet, kısmi af çıkartmayı konuşuyor. Paketin içinde kadına şiddet ve çocuk istismarı ile suçlanmışlar da var. İyi de neden bunlar salınıyor? - Düşünce suçluları - Siyasilere internetten hakaret edenler - Gazeteciler Mesela bunları salın? Neden kadın ve çocuğa saldıranları satıyorsun?
Kadına şiddete ve çocuk istismarına Koronavirüs affını nasıl buluyorsunuz?
Gündemi kesin bilgi olmadıkça değiştirmeyelim bence. Çok büyük yankı getirir bu fiili anlamda asla yapabileceklerini zannetmiyorum. Daha düne kadar "tecavüze, tacize idam" naraları atılıyordu bu ülkede sanmam algı yaratılıyor. Hiçbir partinin şakşakçısı değilim yalnız böyle süreçlerde provakasyon odaklı konulara girişmemek gerekiyor. “Terör, kadına ve çocuğa cinsel istismar ve kadına şiddet, adam öldürme ile uyuşturucu kesinlikle kapsam dışında tutulacak” kesinlik arz ederek söylenmiş ben öyle okudum.
Kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarının kapsam dışında kaldığı netleşti. Çocuklara cinsel istismarı düzenleyen TCK’nın 103. maddesi ile kadına şiddeti düzenleyen 82. maddesi kapsam dışında tutulacak.
Terör örgütünün kurucu ve yöneticileri kapsam dışı. (Abdullah Öcalan, Ceza İnfaz Kanunu’nun 107/16 maddesine göre infaz indiriminden yararlanamıyor.)
Devlete karşı olan suçlar (TCK 302-309. maddeler arasında tanımlanan suçlar, PKK’lılar, FETÖ’cüler ve DEAŞ’lılar af kapsamı dışında tutuluyor.)
Anayasa’yı ihlal ve darbe suçu (TCK 309 ve 312 ve 313. maddelerinde yer alan suçlar) Uyuşturucuda ise TCK 188/1 ve 5. fıkrada yer alan, uyuşturucuyu imal eden, örgütlü olarak bu işi yurtiçi/yurtdışına sevk eden, kamuoyunda uyuşturucu baronu olarak tarif edilen kişiler infaz indiriminden yararlanamayacak.
Eğer ki görmezden gelip bu tür suçluları, hastalıklı bünyeleri ve zihniyetleri toplumun içerisine salarlarsa Nazi Almanyası zamanı oluşturulan küçük katliam birlikleri vardı ve bunların içlerinde "tecavüzcü, çocuk istismarcısı, katil, şiddet yanlısı" tipler bulunuyordu. Resmen bu algoritmaya zemin hazırlamak demektir; o yüzden iç karışıklığa daha fazla olaylara sebebiyet verebilir.
Hayır kesinlikle karşiyim yarin belki 100. dereceden bile bizle yakinligi olmayan caniler sokak ortasinda şiddet uygulayacak teror estirecek ve nasilsa cezasi olmaz diye bizlerin yasama hakkini elinden alacak sarkintilik taciz vs durumlarla karșilaşmayacağimiz ne malum dusmanligimdan değil suriyelilere cocuklara bebeklere bende uzuldum uzuluyorum ama bizim abazanlarimiz yetmezmis gibi Turkiyeye girip sarkintilik ediyorlar laf atiyorlar yani dort bir yandan kadin psikolojisiyle oynaniyor napalim ölelim mi.
İçeriği dışında, oralarda virüs uğramadi diye konu edildiği halde neden virüslü ortama salınıp kalabalık oluşturulmak isteniyor asıl mantıksız olan bu. Ayrıca suçlu biri ne şartta olursa olsun neden salınır, madem salacaktiniz içeri almanın mantığı ne? Zaten suçlular bunu bildiği için boşuna devam etmiyor mu çıksa bile çünkü adalet yok Hepimiz biliyoruz bunu, suçlu da biliyor...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bana karşı işlenen suça iyi hal indirimi ya da af verilip sokağa salıniyorsa. kimse kusura bakmasın o zaman devlete işlenen suçlar öncelik çıksınlar. kabul etmiyorum asla ben o istismar edilen çocuğum ben çocuğu önünde öldürülen kadınım ya ne fark etti yerlerinde olabilirdik affefilmesin
Çocuğa cinsel istismarı kapsamıyor. Kadına şiddeti kapsamıyor. Eşini kaçırıp evlenip çocuk sahibi olan insanlar var onlar genç yaşta yani 18 yaşından küçük olduğu için cinsel istismar suçundan yargılanıp ceza alanlar var ve mağdur oluyorlar. Bu kısmi ceza indirimi onları kapsıyor. İçerikleri araştırmadan yanlış yorum yapmayın. Örneğin adamın 2 çocuğu var ve eşini 17 yaşında kaçırdı. O adam 23 yıl ceza aldı kamu davasından. Buda cinsel istismara giriyor. Kimse şikayetçi değil. Bu suçlara düzenleme getirilmeli.
Arkadaşlar bu kişinin yorumu tamamen boş bir yorumdur kimse dikkate almasın. Çocuğun cinsel istismarı olması için istismar edilen kişinin en fazla 15 yaşında olması gerekir. 17 yaşında biriyle birlikte olan reşit olmayanla cinsel ilişki suçunu işler ki o da şikayete tabi cezası çok az olan bir suçtur.
@SarışınHukukçu suçsuz yere yatan insanlar var. Bir defaya mahsus şartlı ceza indirimi VS gelmesi gerekiyor. Kısmi af ceza indirimi paketinin içeriği kesinleşince tekrar bu konuyu konuşalım. Paketin içeriği kesinleşmeden insanları yanlış bilgilendirmek olmaz.
Cezaevi ortamlarını bilmiyorsunuz veya haber izleyin. Bebeğiyle cezaevinde kalan anneler var, yaşlı hasta insanlar var. O insanları topluma kazandırmamız gerek. Hepimiz insanız. Herkesin ailesi var. Ağır suçlular zaten çıkamaz bu indirimle
Türkiyenin artık tam anlamı ile otokratik bir devlet olmasından kaynaklanıyor. İşin acısı ise halk büyük çoğunluk ile kendisine karşı demokratik başkalarına karşı otokratik olunması gerekliliğini savunuyor bunu açıkca görüyoruz. Sanırım hızla büyük bir hızla oportunist kişilikte bir toplum oluyoruz.
Af tasarısının 2. paketi aralıktan beri gündemde ama içinde cinsel suçları ve uyuşturucuyu kapsamıyordu. Malesef corona yüzünden onlarıda eklemişler, Allahlarından bulsunlar ne diyelim. İster kızın ister linçleyin ama keşke coronaya yakalanıp gitseler...
Şu haberi düzgün oku ondan sonra yorum yap bence. AKP li değilim ama adamlar zaten açıklamış daha taslak aşamasında ve cinsel suçlar ya da kadına şiddet terör uyuşturucu kapsam dışı demiş. Nasıl uydurup uydurup buraya yazıp bu kadar insanı yanlış düşünmek zorunda bırakıyorsun?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Af paketinin içeriği açıklanmadı ve açıklanması düşünülmüyor. Yürürlüğe konursa da mahkemece gizli tutulması planlanıyor. Yani bu tarz haberler provokasyon amacı taşımaktadır. Ama alınan bilgiye ve ceza kanunlarına göre, bu af paketi düzenlemesi 'Terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçları kapsamayacak.'
İstismarın affı olabilir mi yaa , hicbir bahanesi savunmasi bile olamaz (tabi iftira gbi bir durum haric) , icerde eminim ki istismardan yatan din adamlarinin sayisi oldukca fazladir ve insanlar canının derdine düstü tabi bu Covid yüzünden karambole getirip salacaklar hicbirsey olmamis gibi cezaevine bile torpil sokuluyo iste anlayacaginiz... simdi bunun sirasimi? o kadar guzel beceriyorlar ki durumlardan, olaylardan, insanlardan faydalanmayi...
Hapishaneleri kontrol altına almak için katilleri ve sapıkları salmak çok mantıklı bir hareket olmuş dilerim o salacakları suçlular kendi canlarını da yakar illabaşa gelince akıllanılıyor demek ki
Fırsattan istifade kendi yüklerini azaltma peşindeler. Ülkede cezaevleri yetersiz. Dayak, şiddet her türlü pislik dönüyor, işkence gibi bir sürü şey dönüyor hapishanelerde.
Anlamsız bir aff ve gereksiz. Çocuk istilacıları ve kadına şiddet uygulayan suçluların bu aff kapsamına dahil edilmesi suça göz yıkmaktan başka birşey değildir. Bu suçlara biz idam ve ağır ceza beklerken aff çıkması gerçekten çok saçma.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Para için Danışıklı dövüş bunlar Feministler hep kadınlar hapisten çıksın dediler bebekler var dediler mağdur edebiyatı yaptılar Akp de feminist olduğu için şimdi suçluları çıkarıyo O suçlular tekrar suç işleyip hapse giricekler, böylece toplumda erkek nefreti arttırılacak, kadınlara çok daha ayrıcalıklı yeni yasalar getirecekler Avrupadan trilyonlarca para alacaklar Yani özet olarak; ne kadar çok kadın ölürse o kadar iyi hükümet ve feministler için.
Sorumu bu şimdi Siyasetçilere hakaret eden insanları Nasıl bırakırlar mazallah ülkede herkesin ağzı bozulur. Hele Gazetecileri bırakmak dünyada Özgür düşünmeden daha büyük suç mu var Bu kadar büyük suçlar varken “Katil” “Tecavüzcü” “Sapık” bu “insanların” en büyük hakkı özgürlük
Hapishaneler kapasitelerinin çok üstünde dolu ve zaten bu gündeme gelecek bir konuydu virüs olayıyla denk gelmesi tevafuk oldu.. Ayrıca bu salınanlar zaten uzun süre yatmışlar ya da cezasını para ile ödeyemeyip hapishaneyi tercih etmiş suçlulular.
hapishanenin nesini kontrol altına alacak zaten kapalı işte evde durun demiyorlar mı onlar evinden hiç çıkmıyor zaten... Ya şu devletin bir tane olsun düzgün bir hareketini görmeden mi öleceğim acaba?
Yüzümüze asit atıp çocukların hayatını karartan insanlar dışarda ama yazı yazıp canınınızı sıkan gazeteciler (mesela Barış) içeride. Böyle adalet sistemi olmaz olsun bu insanlar yine birine zarar verse hesabını kim verecek?
Saçmalama düşünce suçluları hükümetin 1 numaralı suçlu sırasında. Onları salarlar mı hiç. Evde karısını dövmüş ve çocukları istismar etmişlerin hükümete dokunan bir yanı yok ki. Neden salmasınlar onları? Sosyal medyada yankı bulmazsa salarlar.
Tek basına karar veremıyor muhalefet işini yaparsa meclisten geçmemesi ssğlanabilir. Diğer taraftan esas tsrtısılması gereken konu yüz kızartıcı suclar içine cocuk istismarının eklenmesi veya listenin genişletilmesi
Ben suçun mağduru aldatmıyorsa hicbir suçlunun affedilmesini istemem Devlet sadece devlete karşı işlenen suçu affedebilir bana karşı işlenen suçu affedemez ama devlete karşı işlenen sucuk da affı olmaz zaten
Gazeteciler, düşünce suçluluları bunlar hep aydın kesim ve yok yere harcanıp gidiyorlar bence bunlar serbest bırakılmalı.. ama taciz tecavüz vatana karşı silahlanma lılar tutuklu kalmalı
Katil tecavüzcü bunların yaşamaya hakları yok bu yüzden en hayırlısı bunlara bulaştırıp gebermelerini bekleyeceksin ama bunun dışındaki suçlar berat edilmesi lazım en çok da düşünce özgürlüğü adı altında içeri alınan insanlar
Düşünce suçluları gazetecilerde mi tutuklu kalsın.. Sana bir şey diyeyim mi bu ülkenin öğretmenleri gazetecilerdir bir gazeteci 100 siyasetçiye bedeldir
Bahçeli efendi Mafya liderini hapisten cikaracagim diye bu affi rte ile birlikte başımıza bela ettiler. Hakkimi ne onlara ne de seçmenlerine helal etmiyorum.
ne alakası var anlamış değilim. hazır kaos varken ortalık karışıkken birileri yine fırsatcılık yapıp ekmeğine yağ sürmeye çalışıyor. kimseyi salmasınlar neden salıyorlar
Bu kadar mı vicdansız hale getirdi bu virüs bizi😐. Ceza indirimi nedir? Cezaların daha da artması ve caydırıcı olması gerekirken indirim nedir ya. İnsanlığımdan utanıyorum.
Asla insanların kötülüğünü istemem ama. Benim düşüncem istismarcıları sokağa salınca ne olacak virüsten kaçıcaz 2 3 ay sonra haberler istismar dolu olucak
Ya yok böyle bişey. Cumhur başkanı net bir şekilde söyledi ; çocuk ve kadına cinsel istismar , adam öldürme ve terör , paket dışındadır dedi. Bunu bile bile haber yapıyorsun burada. Boş birisin yalancısında 👍🏼
Bence çocuk istismarcisida kadına şiddet uygulayanda hastadır beynen hasta insanı hapis etmek bize yakışmaz bu insanlarin tedavi olmalarını sağlamaliyiz bu insanlarin tedavi olmalarını şartıyla bırakılırsa ben destekliyorum
Zaten bu af meselesi secimlerde de vardi bahçeli yirtiniyordu şimdi hükemetin işine geldi bu olaylar. Yaptiklari cok yanliş 100 bin kisiden bahsediliyor bunun kaci düzeldi kim bilir alkışlayanlarin başi belaya girmesi ümidiyle iyi günler
Hayır canım onlar özellikle salınmayacak az önce bir soruda gördüm cumhur başkanı cinsel istismar ve şiddet başta olmak üzere, uyuşturucu tacirligi, terör suçları gibi suçluları affa dahil etmemiş
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Akp ve CHP nin ortak kararları, ikiside aynı halt zaten
Sarbaştan en başa dönüyoruz. Bir defa yapan bir daha yapar. Huylu huyundan vazgeçmez. Olucaklar aynı, değişen bişey yok. Mağduriyet artıcak orası belli.