Bu rakamlar geçen seneye ait dolar daha yüksek ve açık daha fazla

Ülkenin durumunu dolarla değerlendirenler net cahildir arkadaş dolar 0.25kr artış oldu ülke en fakir günlerini yaşadı yaşın tutmaz senin ana ben sana şunu söyleyeyim bırak özel sektörü devlet memurları bile maaş alamadı ülkede çöp bile toplanamadı o günle bu günü kıyaslamak için o günleri görmüş olman lazım yaşın gizli olduğun için 18-24arası taş çatlasa 6-7 yaşımdaymışsın kısa etekle gezdiğin zamanlar benim yaşım 29o zamanlar 12yaşlarındaydım ama herşeyi çok net hatırlıyorum bugünlerde mukayese bile edilemez ülkede doların fiyatı senin yaşam kaliteni belirlemiyor
Ben dolarmı dedim sadece? Bu ülke Akp döneminde saman ithal etti bundan haberin varmı? Tarım ülkesi diye adlandırılan Türkiye et ithal Ediyor. Üretim bitti sürekli ithal ediyoruz. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz dünyanın en pahalı kırmızı etini yine biz yiyoruz. Borçlar ortada.
He 2001de herşeyi biz üretiyorduk dimi ya arkadaşım iyi misin 2001de ne üretiyordun bu ülke artık ipimizi kendimiz üretiyoruz diye manşet atıldığı günleri gördü 2017-2018de her ay yeni bir ihracat rekoru kırıyor bu ülke biraz araştırma öyle bok atın
A Haberdenmi takip ediyosun yoksa? Rakamlar ortada dış borç ortada Türkiye eskiden saman ithal etmiyordu
İhracat rekoru kırılıyor denmişte, ihracat için hammadde ithalatını neden düşünmüyoruz? Bu bir...
İkiii... İhracatın, ithalatı karşılama oranı denen bir şey vardır. Bu oran menderes dönemine kadar gayet yüksekti , hatta 2. dünya savaşında %180lerdeydi. Yani kasaya bol bol bol para girmekteydi. 2. dünya savaşında dahi güçlü bir ekonomi vardı...
Şimdi bakıyoruz 2007 den beri yerinde sayan bir ihracat var. 10 yılda 40 milyon dolar artmış. Hakkaten Rekor ! İthalat ise hep 2 katı olarak ilerlemiş. 50-60 birim para girerken 100 birim parayı dışarı veriyoruz.
2009 dan beri gelen o büyüme de, bizim başarımız değil. Abd'nin parasal genişlemesiyle oluşan ivmeden faydalanıyoruz. Bu fayda ile de bugüne geliyoruz. Çünkü faydalanmayı iyi değerlendiremiyoruz. Zamanında Marshall yardımını çöp ettiğimiz gibi.
@Ansur Menderes zamanında %180 mi 🤣🤣kasaya bol para giriyordu ha ulan harbi çok boş adamsın saçma saçma konuşma zerre anlamıyorsun ne desem g. ötünden uydurduğum bilgileri satacaksın Menderes zamanında ülkenin kasasına para giriyormuş olan 3.5favrikayıda Menderes kapattı saman olayına gelelim hemen cahil kardeşim saman ı sadece 2kere Bulgaristan'a 5bin ton ve 9 bin ton ithal edildi tonu 40 dolar toplam 360vin dolar bunun sebebide buğday ve arpa tohumunu değişikliğe gidildi anız olarak tarlada bırakıyor çiftçi o sene yeterli saman elde edilemiyor anız olarak bırakılma sebebide yüksek kaliteli kısa sağlı tohuma geçilmesi işte bil eden saptı samandı diye konuşmayacaksın bakacaksın biz ne zaman saman almışız ne kadar al ışık hala alıyormuyuz savunma sanayide 3şirketin ilk 100 e girmiş biz ihraç ettiğimiz savunma gereklerine bahsederken sen gibi geri kafalılar saman diyor :) e normal sağdan soldan duyduğun bilgilerle bukadar gir bak bakalım savunma sanayii her sene nekadar ihracat yapıyor
Tuik sayfasını aç oku.. Elinizde internet var hala bu kadar sığ ve sığır olmayı nasıl beceriyorsunuz anlamıyorum. 1946 senesindeki ihracatın ithalatı karşılamadaki orana bak , sonra gel konuş. 1946 senesinde kim baştaydı bir bak sonra gel yaz burada...
Hatta sana Türkçe dersi vereyim. Menderes dönemine kadar gayet yüksekti demek , Menderes dönemi ile birlikte düşüşe geçmek demek. O seneye kadar yüksek olan bir "şey" o dönemde yüksek değil demek.
Götünüzden mi okuyorsunuz?
@Ansur ithalat ihracat yeterliliği bu ay %76 olarak açıklandı bilader ondada salladın aradaki fark 6milyar dolar bunun yarısı da özel sektör zaten dış borç da 135mikyar dolar bunun yarısı bankalar ki her dünya bankasının birbirine borcu vardır bu borç olarak gözükür ama bankacılıkta bu para gayet iyi çevriliyor geri klan borcun yarısı da özel sektör borcu oda devletin değil aldı verdiyle şirketlerin holdinglerin çevirdiği paralar geri kalan yaklaşık 30milyar dolar borç devletin taksitlendirmeyle ödediği paralar sen bu hikayeleri dinlediğin abilerini hadi ordan et gerçek rakamlara bak Adnan bali daha yeni çıktı açıkladı bunları keşke dinleseydin gerçi sen Adnan bali kim onuda bilmiyorsun dur boş adamsın sabaha kadar anlatırım da boşa konuşcam belli senin kulaklar delik ya da kafan basmıyor
@Ansur senin üstüne basmış bulundum bu cvp sana değildi üstüne alınma :)
Boşver yani lafım anlayana benim
Offf aç oku ya alllaa salladın da yok anlatırım da ..
www.google.com.tr/url
Al aç bunu oku. Gör ! Gör de yaz buraya yahu. Gör yaz.. Ancak laf edersiniz bir bok okumaz, götten element uydurursunuz. 2017 de neymiş oran? dediğin oran da ne zaman ait miş? 2018 ocak Şubat aylarına mı ait miş?
@Ansur ee bunun dayanağı kim imzası kim %-76mış kaynak adminin götü :) Türkiye ihracatlar meclisi ne bak birde gerçek rakamlara ama böyle hello cello uydurma şeylere değil sizin cananı bunlardan zaten saçma sapan düzmece şeylere bakıp geliyonuz her ayın birinde açıklanır resmi bizde açıklamıyor aslında resmi kaynaklardan bildirilir Türkiyeye veriliyor bu veriler 2018 Temmuz ayı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Temmuz ayı ihracatımız yüzde 11,8 artarak 14,1 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu tüm zamanların temmuz ayı için en yüksek rakamdır.” dedi.
Pekcan, “Temmuzda ithalat yüzde 6,4 düşerek 20,1 milyar dolara geriledi. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 58,7’den yüzde 70,1’e çıktı.” bilgisini paylaştı özür dilerim %76 demiştim %70 miş ama gene de senin hesabın %150 sapmış
@Ansur neyse sen bildiğine bak s. ktir et uğraşamam senle ne desem palavrayla karşılık verion mk 1cahile anlatacağıma 40 alimi dinlerim daha iyi
humm neden mi?
2001 krizinden ufak bir parça
Zamlar
2001 yılında batan bankalar (Bu batan bankaların zengin olan sahipleri)
2001 krizinde batan esnaf
Kara borsa filan vardı ama onları bulamadım.
Yani ikisinin arasında dağ gibi fark varken...
Evet krizdeyiz lakin Hükümetin kriz yönetimi çok yerinde.
Ecevit gibi beceriksiz değil.
Şu anki zamlar dahada fazla hergün mazota zam geliyor haberin varmı? Millet et yemeyi unuttu.
Sende kek yemeye devam et. Oranlar ortada Az zam yapıyorsun ama her hafta yapıyosun. Oranlar ortada sen kafanda kurduğun dünyada kekinle birlikte yaşa
Sana ne anlatılırsa anlatılsın anlamıyacaksında ben iyi niyetimle söylüyorum daha hiç oykullanmadım mesleğinden dolayı daha öncesinde şehir dışında üni okuyordum parti li değilim yani ama ortada açık ve net bir tablo var 2001 de devlet bırak fabrikayı bankayı özeli memuruna maaş ödeyemedi şimdi farkımız yok diyorsun Birtane şey hatırlıyorsunuz 2001den onu söyle bana
Kime diyorsun kardeşim?
Cevap
8Cevap
Bülent ecevite yazar kasayı atan satılmış biridir. melih gökçek kendisini belediyede işe almıştır. bu yüzden bu şerefsizliği yapmıştır.
Bülent Ecevit donemide b*k gibiydi bu dönemde öyle o zmn kriz vardı millet Avrupa ya vs kaciyordu bu dönemde de gençler o hayallere dustu
Tartışmaya açık bir soru bu. Eceviti severim haksızlık yapıldı ona.
Ecevit de berbat yönetti şimdikiler de daha adam akıllı biri geçmedi bakalım neler olacak
Ben solcu değilim İslamcıyım ama Tayyip Erdoğan’ı tutmuyorum adam yanlış yapıyor. Tayyip Erdoğan yüzünde bu dolar yükseldi
Vay vay vay çakallar ve fake hesaplar ne oldu haberlerdeki soruşturmaları duyunca hemen gizli üye görüşünü açıklayacak kadar erkeksen kendinide ortaya çıkar görelim veya giy basma etek devam et
Bülent Ecevit zamanında TL ye altı sıfır ekleyerek söylemen gerçek değerini anlatır..
o banka borcunu yapanlar da mesut yılmaz, tansu çiller, özal ve demireldi. halının altına süpürmüşlerdi.
öldü o adam
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar