Kalkmamalı, zaten yeterince azalttılar süreyi. Nedenine gelince yarın bir gün oldu da vatanı ya da sevdiklerini koruman gerekecek bir durum içerisinde kaldın, savaş, doğal afet, ya da bir kaza sonucu zor koşullarla karşılaştınız. Eşin eli, bıçak vb tutmaz ve hayatta kalma yeteneklkerinden mahrum bir zavallı, yalnızca filmlerde ve izci kamplarında ya da oyunlarda görmüş bir takım saçmalıkları.. Hiç zor görmemiş bu erkek? Sence sonu ne olur? Kendisii koruyamayan bir insanın bir başkasını korumasını beklemek çok aptalca olur. En kötüsünü düşünün. Çanakkaleyi düşünün! Eskiden erkekler askere gidip geldiğinde olgunlaşırdı, şimdi ise hiç bir değişiklik olmuyor üzerlerinde. Zoru görmüyorlar ve keyifleri yerinde, telefon ellerinde oh miss.. Askerlik bir erkeğin olmazsa olmazıdır. Tabi siz kadınlar ve yeni jenerasyonun erkeklerinden bunu anlamalarını beklemiyorum. Yarın vatanı kendi elleriniz ile teslim eder ya da geride kalanlara aldırış etmeden yurt dışına kaçarsınız.
Zorunlu askerlik kalkmamalı. Askerlik süresi yeterli. Sadece biraz daha insani koşullarda vatani görevini yapmalı gençler. Yemeklerden eğitime, muameleden diğer koşullara kadar daha insani koşullar sağlanmalı.
Bence de insani koşullar sağlanmalı... Yastıklar kuş tüyü, yemekler Kitchenette'den olmalı.. Mermi yerine de düşmana elma şekeri atarlar artık. Ayhhh hain düşman al sana bomba canım :)
Kızmak yok.. Asker dediğin işkenceye dayanıklı olmalı... Ayrıca bilmeni isterim, asker demek ; o kışladan içeri girdiğinde insanlığı askıya alınmış bir eşya demektir.
@BildiginErkek sen ne boş yapion allahin beyinsizi insanlara orda ne muamellerler yapiolar sen gitsen hemen altina edersin bebe salak ahmak pislik ucubr
Türkiyede istesende istemesende zorunlu askerlik kalkamaz çünkü türkiiye üretmeyen bir ülke bu yüzden paralı askeri neyle karşılıcak? mecburen askerlik var.. Boşunamı paralı askerlik yapanlara bile temel askerlik öğreitoyrlar.. eli silah tutan demici aşırı cahil kalmasın die çünkü gün gelirse bu lazım olacak.. İşi bilenler başta olsaydı bunların hiçbirisi olmazdı..
kalkmamalı. Zorunlu askerlik devam etmeli. Bedelli askerlik kalkmalı. Çünkü erkekler sabrı aşkı özlemi kısaca hayati askerde öğreniyor. Belki erkeklwr için bunun tam tersi psikolojilerinin bozuldugunu dusunuyor ama askerlikte olgunlasiyorlar.
Kesinlikle kalkmalı. Bunun sebebi de fakir için kalkmalı. Askerlik kimseyi olası bir savaşa hazırlamaz. Olası bir savaşta (Allah göstermesin) zaten bireyler değil teknolojiler konuşacak.
Drone orduları var mesela. Daha yeni Çinde 1400'e yakın drone 1 cm arayla gösteri yaptı. Bu ayrıca şu demek. 1400 drone'u savaşta kullanabilirim.
Biz ne yapıyoruz? Patates soydurarak mıntıka temizliği yaptırarak savaş hazırlıyoruz evet hocam dronelara da pas pas fırlatırsınız.
Kalksın bence insan bir şey yapacaksa isteyerek yapmalı zorla değil zorla güzellik olmuyor. Ayrıca kısa dönem askerlik yapıp buraya gelip kendini vatan sevdalısı olarak tanıtanlarada selam olsun. Benim dedem 4 sene askerlik yaptı. Sizin gibi 4 ay askerlik yapıp internetlerde fotoğraf paylaşıp kendini vatan sevdalısı olarak tanıtmadı çünki dedem gösteriş için değil bu toprakları korumak için kendi isteğiyle ölen şehitlerimizin kanı yerde kalmasın diye hatta ölümü bile göze alarak gitmişti askere. sizinki sırf prim ya da akrabaların komşuların gözüne girmek için ben askere gidiyorum bea tarzı. Bu yazdıklarımın beyninize girmeyecek belki ama askere gidenler / gidecekler kendi isteğiyle seve seve gerçekten bu toprakları seven gitsin
Kalkmalı ya da daha doğru bir askeri eğitime geçilmeli acemi birliğindeki eğitimle dağdakine keklik olursun anca.
Sana 45 gün yürümeyi öğretiyorlar sonra doğuya yollayıp vatanı koru diyorlar bu mümkün mü? Karşında ki adam yıllardır dağda hayat sürmüşken ben sivil halden askerliğe geçiş sırasında onunla mücadele edebileceğim he? Bu şeye benzer amatör liginde bir takımı alıp superligteki takımı yenmesini beklemek ya da antrenman yapmadan olimpiyat birincisi olmak gibi.
Ben Doğu'da yaptım her gün taciz ateşler olurdu ama aldığımız eğitim ne yazık ki mücadele etmeye yetmiyor.
He ne olur askerliği meslek haline getirmiş kişiler kritik bölgede yapar sivilden gelenlerde batıda asayiş düzenlemesi yapar bu şartlarda olur aksi durumda bu kadar şehit verilme sebebi verilen eğitimden kaynaklı
Kendim 5 ay yapacağım yerde uzatıp rütbeli olarak mı yapsam diye düşünmüş birisiyim ama bence kalkmalı. Çünkü değer verilmiyor askere. Erkekler vatan borcu adı altında türlü türlü eziyetlere maruz kalıyor. Herif bombanın pimini çekip er in eline veriyor. Şimdi benim vatanımın evladı bu tarz şerefsizlere eğlence olsun diye niye çeksin bu eziyeti? Üstüne bir de neden canından olsun? Benim babam 20 ay askerlik yapmış adam. O zamanın eziyetleri daha betermiş. Memleketini sorup beğenmediğine tokat atarlarmış köpekler. Eğer zorunlu yapacaklarsa istisnasız oraya giden her vatan evladının üzerine kendi evlatlarıymış gibi titreyecekler. Görevini kötüye kullanan rütbelilerin de aklını alacaklar. Anca öyle.
askerlik dünyanın %90'ından fazla ülkede zorunlu değil. ayrıca gönüllü olanlara da maaş, normal eğitim ve normal zehirsiz yemek veriliyor. ülkemizde zorla askerlik yüzünden milyonlarca gencin gençliği ölürken verilen hizmet ve yemekler yüzünden isyan ediyorlar. profesyonel orduya yıllar önce geçmeliydik. dağlara er göndermek yerine bordo berelileri gönderselerdi şu an ülkemizde terör olayları yıllar önce bitmişti ama o kafa daha yok ülkemizde maalesef.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
12 yaptim hic izin kulanmadan 10 ay doguda kaldim askerligimin bitimine 3 ay kala askerlik 9 aya dusecek diye bir dedikodu yayıldı eyer gerceklesecekse kalan 3 ayı yapmicam teskere alirım ama aklımdan gecem tek sey kesinlikle istemem 9 ay askerlik cok az 12 ay bile az tam askeriyeye verimli olacam doananımlandım bilgilendim tam asker oldum kendi acımdan konusuyorum teskereyo verdiler elime donerken icimden dedimki ben bukadar seyi ozman neden ogrendim askerligi severek onemsiyerek atalarımzdan gelen bir bağ olarak gelenek olarak dusunirseniz askerligi cok guzel gecer hatta cok seversiniz benim gibi nöbet tutarken bile uzerimde tesisat celik yelek 3 saat hava -45 yalan diyenin taaaa nöbet kulübesinde soba yok vardıda sökmüsler sıcaktan mayisip uyumayalım diye cok mantikli doru taraftan bakarsaniz termel iclik ve pardesu veriyolar zaten birkac istisna disinda hastaliķ veya asiri uykusuzluk disında uyuklamadım baykus gibi izledim her yeri askerligi sevin hayatta bikere yapicaksiniz
Bir çok yorumda "kalmalı vatan borcunu ödemeliler" , denmiş şehit vererek vatan borcu ödenmez. Biz savaşları öldürmek için değil yaşatmak için yaparız tecrübesiz insanlar oralarda çatışacağına profesyonel askerlerin sahada olması daha mantıklıdır zahiyyat ne kadar az olursa "ne kadar çok yaşatırsak" okadar vatan borcunu ödemiş oluruz.
Zorunlu askerlik kalkmalı ki çoğu ülkede askerlik zorunlu değil Zaten ülke genelinde adaletsizlik var batı da nüfusa kayıtlı olanlar genelde doğuda çatışmaların içine gönderiliyolar doğudakiler batıya herkesin canı sevdiklerine kıymetli kaldırmasalarda bedelliyle oynamasın en azından insanların ikinci seçeneği olur
@Gipgizli_Kullanici tebrik ederim dediklerimden tek bunu çıkarttın sevdiğim insanara değer verip düşünürüm bu benim görüşüm bende ortalık terörist dolsun demiyorum
Zaten ortalık terörist dolmuyor mehmetçik sayesinde. Ama senin gibiler olsa askeriyenin başında tehlikedeydik. Bizim milletimiz askeri kutlayarak uğurlar. Ben de askerliğimi batıda biri olarak doğuda yapmak isterim
İnanmasam neden yazayım ki terör örgütlerine karşi 4 haftalık eğitim alan sıradan insanlar çatışırsa çok fazla can kaybı olur ki zamanında çok canımız yandı bu yüzden onun için askerlik tam anlamıyla meslek haline gelmeli ve o şekilde yapılmalı zorunlu askerlik kaldırılmalı
Kalkmamali ama makul seviyelere indirilmeli 60 gun mesela temel egitim vermekicin yeterli olusabilcek dia tehtitlerde kurulacak orduda en azindan herkesin silah kullanmayi bilmesi gerekir ve belli branslarda askeri sifirdan egitmek gibi zaman kaybi onlenmis olur
Kalkmalı ve profesyonel orduya geçilmeli. Bu şekilde hem ülkenin daha iyi korunacağını hem de daha az şehit olacağını düşünüyorum. Çok gitmek istiyen varsa kendi isteğiyle gitsin zorunlu olarak değil.
Profesyonel askerlige geçiş durumu söz konusu olur bu da paralı asker demektir. (Bknz. Osmanlı; yeniçeri) bilirsiniz ki olasi bir mali sıkıntıda artik para icin askerlik yapanlar para yok die en ince yerden satarlar isyan çıkarırlar ya da yönetimi değiştirirler. Bu iş olursa gönülden olur. Tarih tekerrürden ibarettir. herkes gidip paşa paşa askerligini yapacak.
Kalkmalı abi adamın teskeresi gelmiş evine gidecek 20 yıllık teröristin karşısına dikiyorlar son dakika görev adı altında. Ha geldi ha gelecek diyen anası babası karısı asker aracını görüyor seviniyor oğlunu görmüyor kahroluyor. Böyle salakça bir sistem mi var? 20 yıllık peşmergenin karşısına 1 yıllık temel eğitimli yeni bitmeleri dikiyorlar. O onun karşısında nasıl sağ kalsın tabi ölür. Kalksın ya.
zorunluk askerliğin kalkması gündemde değil!! yanlış bilgi vermeyin. ve birazda erkek olun. gidin paşa paşa askerliğinizi yapın. suriyeli erkekler gibimi olmak istiyorsunuz nedir. veya Muz cumhuriyetimi sanmaya başladınız ülkeyi. bir savaş çıksa Allah muhafaza kaçacak delik arayacaksınız.
Zamanı değil henüz ama yeni gelecek sistem iyi. Gitmeyecek olan parasını versin. Gelip çalışana da maaş ödensin. Ayrıca bana kalırsa kadınlar da askere alınsın. Belki savaş eğitmi verilmez ama devletin işçiye ihtiyacı var. Hem bazıları böylece kilo verir spor yapmayı öğrenir.
Bence kalkmalı. Nasıl herkes doktor olamazsa herkes asker de olamaz. Her turk erkegi askere gitmeli gibi bir mantik olamaz. Gonulden isteyen insanlar ile kurulan bir ordu daha basarili olacaktir
Ordu'nun profesyonellesmesi bakımından kalkmalı zaten oraya gidecek olan gençler adam gibi asker olana kadar 12 ay doluyor zaten kısa donemse tam anlamıyla Bir şey anlamıyor o yüzden vasıflı askerler için kalkmalı ama gönüllü olarak gitmek serbest olmalı
Zorunlu askerlik kalkmalı ve profesyonel ordu kurulmalı. Ancak kadınlar dahil herkes bunun için ek vergi ödemeli. Ödemek istemeyen, 24 aylık askeri hizmete alınmalı. Vergilendirme esnek olmalı... İhtiyaca göre değişkenlik göstermeli.
Kalmamalı. Askeri personelim. Her Türk vatandaşı erkek askerliğini yapmalı. Askerler bizim her şeyimiz zaten artık askerler geri hizmette kullanılıyor pek bir zorluğu yok. Askerlik çok şey katar. Askere giden insan daha olgun olur hayat şartlarını daha iyi öğrenir
Kesinlikle kalkmalı Uzman olmayan ordu ile bir yere varılamaz. Hele ki bizim coğrafyada... Hele ki gayrinizâmî harbin olduğu zamanda... Bu topraklari ancak işinin ehli, paramiliter ordu ile muhafaza edebiliriz...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bedelli askerlik çıkacağına profesyonel geçiş yapılmasını konuşması gerek ve. bir çok ülkede artık askerler para ile yapıyor ve zorunlu askerlik yok. Ayrıca bedelli askerlik için parası olmayan işsiz ailesinin durumu olmayan bir sürü insan var ve yaş sınırıda olması cabası.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır, kalkmamalı. Her erkek, olası bir savaşa karşı yeterli seviyede silah, savaş, taktik vb eğitimlerini 3 ay bile olsa almalıdır. Uzun dönem askerlik yapacaklar zaten olmak zorundadır. Vatanımızı korumak zorundayız. Müslüman olmayan ülkeleri görüyoruz. Amerikan askerleri gay barlardan çıkmıyor. Ahlaksızlık, pislik içinde yaşıyorlar ve iki kuruşa vatanını satan bir zihniyet yetişmiş oluyor. Allah bizi böyle olmaktan muhafaza eylesin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence kalkmalı. Hayatın en guzel demlerinde 365 gününü çalıyorlar ve emin olun insanlara nefret dışında bir şey katmıyor. Kalkar mi tabii ki hayır. Bu ekonomi ile olmaz ve bulunduğumuz konum itibarıyla hazirda güçlü bir ordu tutmak şart.
Askerden geleli 3 hafta olmadı daha ;)
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Eksi atan arkadaş daha askerliğini yapmamış ahahha.
Her türk asker doğarr.. amaaa şimdi tutupta 20 yaşındaki civanımı hakkaride örgütle çatıştırmakta pek mantıklı değil. Profesyonel askerlik diyorum ben..
Askere gönderilmeyen biri olarak onlar için ne kadar empati yapabilirim bilmiyorum ama bence kalkmamalı. Her erkek hatta bana kalırsa bazı ülkelerde olduğu gibi kadın da askerliğini yapmalı. Bizim ülkemizde de olsaydı seve seve giderdim.
Askerlik konusunda düsüncem cok basit.. İnsan oglu real hayatta ögrenemediklerini orada ögreniyor.. Aslani kedi yapiyorlar misali.. Sabri ögreniyor en önemlisi.. Kalkmamali ama süresi degistirilebilir.. :/
Kimisi parayı basar hayatı yaşar kimiside türkiyenin öteki ucunda gurbetlik çeker. Bana göre askerlik gerekirse 3-5 ay olsun herkese olsun ve herkeste adam gibi fiziki eğitim alsın, patates soyup yer silmesin. Sinirlerim çok bozuk bu konuda...
Kalksın bence Eskiden bu vatan için üzülür, askerlerin savasmasini isterdim Ama şimdi askerlerimiz bu b*ktan vatan için boş yere ölüyor en çok ta ona üzülüyorum.
Niye bu sözde ''vatan borcu'' olan zımbırtı sadece erkeklere borç ulan? Kadınlar da Türkiye vatandaşıysa, onlar da askere gitmeli. Eğer gitmiyorlarsa, erkeklere de zorunlu olmamalı, işte o kadar..
Askerlik sistemi İsraildeki gibi olursa daha iyi olabilir. Yılda toplam bir ay gideceksin bu yirmi yıl kadar sürecek. Veya askerlik sadece bir ay ve sadece eğitimden oluşabilir ki askeriyenin gerçekten yapmak istediğinin bu olduğunu düşünüyorum.
Profesyonel bir orduya geçilmesi daha iyi olur herhalde ama herhangi bir seferberlik durumunda her eli silah tutacak bireyin vatan savunması için askeri eğitim alması gerektiğini düşünüyorum. Tabii bu işin farklı boyutları var
Kalkmasın tarihe biraz bakın Türk’ün yegane mesleği askerliktir ülkenin durumuda ortadadır diken üstündeyiz her an savaş çıkabilir aksini düşen gelmesin zaten bedelli de çıktı
Bu durum benim de hoşuma gitmiyor. Bu vatan bizim. Elbette bende öğretmen olarak vatana hizmetimi sunuyorum. Bence sadece güvenlik olarak değerlendirmeyin
Ya her görevin bir zorluğu var bizde TSK ya elimizi kokumuzu sallaya sallaya girmedik arkadaşlar kondisyon eğitim disiplin elbet önemli. Sadece bu vatanda olup da zora gelince çekilene TÜRK denmez. Tarihte böyle kaçmanın ırkımızda yeri Yok
Prensisli nickli olan arkadaşım. Zaten onlar özel bir eğitimin ardından geçiyor o mertebeye. Bırak yapsınlar. Boşuna demiyorlar askerlik erkeği adam eder diye 😀
Elini kolunu sallayarak girdin demedim senin geçtiğin yollardan geçtim ve vatana hizmet ediyorum sadece bişeylerin farkındalığını sana göstermek istedim
Bu Harika bişey o zaman. Gurur duymalısınız kendinizle. Sizinle ego yarıştırmıyorum Yanlış anlamayın lütfen sadece Vatanını koruyamayan bir ülke değiliz biz. Bunu görmek üzücü.
Gurur duyuyorum zaten vatana millete hizmet etmekten üniformam ile biliyorum yarıştırmadığını sende haklısın cesur savaşçı bir milletin pısırık gençleri üzüyor
Ne alak😒 isterlerse kadınlara da zorunlu askerlik getirsinler seve seve yaparım. Ne bencilce düşünceler bunlar ya. Az insan olun insan zor değil. Pis düşüncelerinizi de kendinize saklayın.
Kendi adıma konuşuyorum. Bana kalsa bir cok şey yapardım. Keşke kadinalra da askerlik zorunlu olsaydı. Ve benim gibi düşünen milyonlarca kadın var eminim.
Profesyonel düzeye geçilmeli diye düşünüyorum fakat seferberlik durumunda eli silah tutabilecek durumda olacak erkeklere de ihtiyaç olacağından, kısa süreli bir zorunlu eğitim verilebilir.
Kalkmali 800 bin asker var bu ülkede bir ogün yemekleri kac milyona geliyor sadece yemekten baz alirsak odan digerlerini saymiyorum bile zorunlu kalkmali parali profesyonel askerlige donmeli
Yasar buyukanit 10 sene once genelkurmay baskaniydi o zmndan sonra sayi cogaltildi ben 2011-2012 arasi askerdim sadece dogu ve guneydoguda 300 bin asker vardi diger bolgeler haric bunuda bizzat generalin agzindan duydum
Askerlik: Özel kanunlarla Türk Silahlı Kuvvetlerine katılmış savaş harp sanatını öğrenmek öğretmek ve yapmak yaptırmak mükellefiyetidir. Yani kalkmasın ama daha eğitici olsun 12 ay çok uzun zaman
Kalkmamalı tabii ki. Biz enayimiydik askere gittik geldik. Bu ülke kolay mı kuruldu. Yüzbinlerce şehit vermiş bir ülkenin böyle bir adım atması asrın hatası olur. Zaten düşmanımız çok
Zorunlu felan değil istiyorsan dilekce yazarsın mahkemeye çıkarsın yapmazsın akrabam bu şekilde gitmedi askere zaten zorla birsey yaptırmak kolay değil.
Bu askerlik yapanların da sürekli kalkmamalı bedelli olmamalı herkes vatani görevini yapmalı demeleri beni bitiriyor. Zannedersin ki adam Viyana kuşatmasına katılmış mk. Hepi topu 12 ay patates doğramışsın, ne bu atar la
Bu vatanda doğup büyüyen herkes vatani görevini yerine getirmek zorundadır. El atıp bozmadıkları bir bu kalmıştı. Şimdi tek tip mi olsun okuyan yine az mı gitsin vs
Askerlikte okuduğun okul gibidir eğitimi olmayan bir toplum yok olmaya mahkumdur. Bu yüzden kalkmamalı hatta bedelli bile olmamalı herkes gidip eğitimini almalı vatani vazifesini yerine getirmeli.
Kalkmamali kesinlikle. Eskiden askerligini yapmayana kız vermeyen bir toplumdan simdi askere gitmemeye özenen bir toplum olduk. Bu vatan icin hizmet etmek şerefdir
Zorunlu askerlik kalkacaksa devlete ödediğim borcu geri istiyorum. 15.000 TL'mi bana geri versinler. Madem askerliğin bedeli 15000 TL, istiyorum bunu...
Bence profosyonel olmalı... ha şöyle bir şey olabilir zorunlu 1 ay eğitim gibi... o da lise mezunu olduktan sonra.. mesela bulgaristan zamanında böyle kız erkek her vatandaşına 1 ay zorunlu eğitim veriyordu...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kalkmalı. çünkü, devlete zarar vatandaşa zarar. ayrıca gönüllü olan kızlarımızı da askere alsınlar ki askere gitmeyip burada vatan-millet kurtarmaya kalkmasınlar
En İyi Cevaplar