AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
267Cevap
15 bin lira cok az. bence daha buyuk meblag olmalı. ben askerlik caginda olsam bende bedelli yapardım. zaten askerdeyken zararin senede 15 liradan fazla. 1 senede o parayı sivil hayatta güle oynaya toplarsin. soruya gelirsek ben hiçbir kızda askerlik kriteri duymadim. evlenirler
Bir arkadaşım askerliğini çok berbat ortamda berbat yerde yapmışken diğer arkadaşım sahil kenarında güvenlik gibi askerlik yapmış..
Bir arkadaşım rütbelinin şöförü olarak askerlik yapıp gezerken diğerinin iflahı ağlamış..
Zaten ortada belli bir düzen yok. Gidip kimse kimsenin hakkındada karar verme, yargıda bulunma hakkını kimse kendinde bulmamalı bence.
bedelli askerlık artık hükümet kozu olmamalı sürekli olarak durması taraftarıyım.. ben askerlık nedenı ıle cok cektım kapılar yuzume kapatıldı gıttım 6 ay yaptım geldım laf aramızda yata yata askerlık yaptım.. ama okudum dıye yaptım.. sozum o kı askerlık yüzünden yüzlerce genc hayata gec başlıyor zekı kafalar askerlık engelı ıle bogusuyor.. yap standart o zaman herkes önünü görsün
Eskiden bize derlerdi ki, çok savaşlar kazandık taş ile sopa ile silahımız paramız imkânımız olmaksızın top yekün, çoluk çocuk gittik cepheye... Düşman ise her o günün en yeni teknolojisine sahipken bizim askerimizin onları yenme sebebi, düşman askerinin paralı asker oluşu, bizim askerimizde olan imanın onlarda olmayışı. G3lelim bu güne. Demek ki kandırırmışız. Göğüste iman olması gerekli değlmiş
Paralı askerlikle alakası yok biz de zorunlu askerlik 1800 lü yıllar da geldi yoksa o önceki zaferlerin sahibi hep paralı profesyonel askerlerdi çünkü o çatışmalara giren askerlerin yaralanmaları öyle basit mermi sıyrıkları değil.
@PapaBear
O 1800 lü yıllar dediğin zaman da dahi, gayrı müslim olanlardan para alınır, karşılığında askerlik yaptırılmazdı. Onlar refah içinde ticaret ile uğraşırken, bu toprakların asıl sahipleri cefa çekti. Değişen bir yok. İyi hatırlattın o zamanları.
Ben yıllarca bedelli bekledim çıkmadı, gidip yaptım geldim. Yetmedi üstüne 4500 tl kaçak gezme haracı kestiler. Hem askerlik yap hem de borç mu öde?
Ne anladım ben bu dikişten, devlet haraç almaya yarayan bir suç şebekesinin meşru adıdır. Evlilik için bedelli yaptı evlenmek zırvasını yapan kişi ise en hafif deyimle geri zekalıdır. Ahmaktır, aptaldır tüm bunların toplamı olarak faşisttir. Zihniyetsizdir, böylesiyle evlenen zaten beyin fukarasıdır.
Evlenirim
Su bagnaz dusunceleri birakip artik profesyonel orduya gecilmesi gerektigini kavrasalar
Askerliği yaptım ama bedellinin gelmesine de karşı değilim. İhtiyacı olan değerlendirir. Ayrıca seçim döneminde tüm partiler bedelliye sıcak bakıyordu.
Askerlik yapmayan kadınların ise erkeklerin askerlik yapıp yapmayacağıyla ilgili söz hakkı yok. Askerlik erkeklerin işi. Önce kadınlara zorunlu askerlik gelsin ondan sonra konuşurlar.
Kadinlari zorunlu askerlik gelse acaba boyle dil dokturleri gibi gidiceklermidir acaba söylemek kolay tabi
Aynen. Görmedikleri ve yaşamadıkları bir şey hakkında boş beleş sallamarı kolay. Hele bir yapsınlar ondan sonra konuşur tartışırız.
Askerde izine gelsigimde bir kizla tanışmistim. askere yeni gidecek olsan seni beklemeDim demisti bana. Bende s... git ozaan dedim. Yani burda kendinizi yüzeltmeyin kizlar. Altinda arabasi olanlarin kucagindan inmeyen kizlar. Burda askerlik yapanla evlenirim der olmuş.
Siz askerliği ne zannediyorsunuz?
Günümüzde askerlik akşama kadar çöp toplayıp patates soğan soyduktan sonra tuvaletleri temizleyip uyumaktan ibaret ha bir de şarjörsüz silahla nöbet tutuyorsun tabi.
Lakin ben yine gider 6 aylık yerine maaşımı alarak uzun dönem yapar gelirim hatta hoşuma giderse askeriyede bile kalırım 😬
Vatani için bedel ödemeyen insan bu memlekette yaşasa ne yaşamasa ne ama herkezin özgür iradesi ben evlenmezdim bu senin borcun sonuçta en ufak şeyde parayı çıkarıyorsan bir b*k olmaz zaten o evlilikten 😏
Sen askere gitmek ister miydin?
Aşırı derece sınavlarına dahi girmek istiyorum
Yaşım daha 19 benim de.
Bedelli yapmayo dusunmuyorum. Gidecegimiz varsa giderim.
Ama askerlikte de insan mahvoluyor o da var...
Mahvoluyor tamam eyw ama vatan için 1 sene ya ömrünü adayanlar var nolcak onlar insan degilmi
Zorunlu tutmak baska gonullu olmak baska.
Her neyse. Fikirlerim baska olsa da sonucta askerlikten kacmak gibi bir niyetim yok...
Ben senin için demiyorum ki ama bedelliyi yapanlar için gönlünde gitmek varsa ne mutlu sana derim😊
Ama sen beni yanlış anlıyorsun sana karşı demişim gibi oldu simdi
Yok hayir. :)
Bedelli yerine gitmeyi tercih ederim. Ama askerli erkeklere zorunlu olmamalim
Olmamali
Emin ol ki çoğu kadında gitmek istiyor ama toplum sağolsun ki çoğu kişiye engel oluyor var tabi giden bir gururdur herkeze nasip olsun erkek gidiyor burda da sevdiği bekliyor
Zorunlu olmaktan cikarsinlar.
Duyrulur çıkartın diyorlar beyfendiler
Beni kotulemek icin demedin umarim.
Hayır senin gibi isteyen çok memleket için iyi olacaksa yapsınlar
Ben askere gitmeye varim ama, zorunlu yapmasinlar sunu. Millet yapmak istemiyor sonra.
Kendince haklı olabilirsin tabi ki
Ben de giderim diyorum ama. Ne kadar istekli olurum giderken orasi ayri.
Tabikii sıkıya gelmeyenler gitmek istemez belkide bazen tek korku o olur komutan filan birde serbest hayattan çıkıp ne bilim insana biraz koyar bencd
Bana hak veriyorsan bunun duzeltilmesi lazim
Neyin
Zorunlulugun. Neyin olacak.
Ya yorumun sandım
Pek olacağını sanmıyorum çok çıkan olmaz zorunluluk ile
Sen zengin oğlusun yazıktır üzme ananı ver 15 bini kemaller kurtarsın vatanı. 1996/4 b uzun dönem Hatay Suriye sınırı hudut kartallarına selam🖐️
Yoo evlenir ne olucak askerlik kriter değildir benim için en azından
Şu askerliği ya komple profesyonel yapacaksın ya da herkesi tek tek askere alacaksın ağa torunu paşa oğlu demeden, milletin 1 senesini verdiği bir vatani görevi ona buna gelince bir miktar para karşılığı saniyeler içinde ödetiyosunuz. Benim burda bir hayatım var askerr gitmek benim hayatımı engelliyor falan diyen ve o 15bini zar zor 1senede alın teriyle toplayan ödeyen adama lafım yok, ama bedelli açıklamasını duyar duymaz trink diye 15bin sayan zengin bebeleri olunca damarım atıyor benim de. Adaleti sağlayacaksın çünkü adaletin olmadığı yerde anarşi başlar, yarın öbür gün askere gidecek adam bulamazsınız. Bu da benim görüşüm
25 gün yapılacakmış bir de.
Birilerine para lazım demek ki... Bu ülkede ya paran olacak ya da adamın.
Askerlik bence şu dünyada insanı değiştiren önemli olgulardan biri. Okumak , evlenmek , baba olmak, yakınını kaybetmek... bunlar büyürüyor insanı bir de askerlik.
Biz doğuda hakkari de 15 ay boyunca dağlarda terörle mücadele ettik insan yüzü görmeden 15 ay boyunca ölüm gölge gibi peşimiz de kol geziyordu şimdi 15 bin tl veriyorsun iş bitiyor 15 bin değil 5 bin tl olsa yine gider orda 15 ay vatanımı korurdum
Allah razı olsun helal olsun. Ben zengin olsaydım bile bedelli yapmam. Param var istesem yaparım ama tükürdüğümü yalamam. Allah'tan birşey olmazsa ve ciddi sağlık sorunu yoksa , bedelli yapan vatan hakkıdır.
Hainidir
@SeniSeviyorumSalaKız Allah senden de razı olsun kardeşim herkesin kendi özgür iradesi bişi diyemem ama oralarda askerlik yapıp vatanını korumak ayrı bir duygu kesinlikle inşallah sağ salim gider askerliğini yapar gelirsin kardeşim kızlarımız eksilemiş bile artık ne yazdıysak vatan hainiyiz sanırım.
Asla evlenmem. Saglık sorunu olmadıgı halde bedelli adkerlik yapan birine adam bile demem.
Sende git ozaman askere gidemiosan adam değilsin demekki😂
Helal bee 👏 sen git diyene bak hele kesin sende yapmanıştirsın askerlik bayana dedigine bak adammısın simdi sen vatan gorevinden kacan ne adamdır ne delikanlıdır topi topdur
Sana noluo lan teneke işine bak
Suslan vatan hayini bedelliyi desteklion kıvrak
Annen kıvrak senin 😂
hadi ordan arkadaşım oglu pic anası kasar
Bedelli yapip yapmamasi sorun degil onun tercigi ama ben devlettin zenginlere boyle bir kapi acmasina karsiyim zamaninda dershaneler fakirin cocugu gidemiyo diye kapatildiysa bedellide fakirin cocugu oluyo zengine bisey olmuyor diye kaldirilsin
Hazineye sıcak para lazım olunca çıkarıyorlar. Bedelli yapmaya niyetli olan zaten korkaktır. Bozkurtlarımızla yan yana çarpışmayı hak etmez. Boşver onlar bedeli yapsın. Yanımda içi boş bir bidon yerine sağlam bir adam isterim ben.
Kanunlar hep parası olana. özel okullarda bile %40 devlet yardimi var, gidenler kim zengin çocuklari
Benim için askerlik bir kriter değil çünkü askerliğe her giden adam olmuyo karakter meselesi hamurunda olcak
Bazı afedersiniz sik kafalılar diyor ki paralı yapanın parası tsk nın hazinesine gidecek parası olmayan askerlik yapacak. Her türlü yardım edilecek tskya diyor. Bir canın bedeli tskya ödenen paraya eşdeğer mi? Biz bu vatanı mühimmatla mı kazandık, yoksa askerimiz gövdesini mi siper etti bizim için. Annem de şimdi bedelli yaptıralım diyor. Ben kabul etmiyorum.
Bence askerlik tamamen gönüllü, savaş vb. durumlarda zorunlu olmalı. Şu haliyle ömründen bir yılı çalıyorlar boş yere. Üstelik bir de kendi menfaatleri için hayatlarımızı kullanıyorlar.
Askerlik iyi hoşta 6 ay 12 ay boş beleş yatanlar var canı çıkanlar var... Bence süresi azaltılıp eğitim artırılıp eşit kalitede adam gibi olması lazım. Böyle olunca bedelli de olmasın... Her Türk erkeği eşit olsun.
Evlenmeyle ne alaka. Adamı buna göre mi seçiyorsunuz
eskiden öyle imiş. Eskiden askerliği yapmak bazı haklı sebeplerden ötürü belli başlı şeylerin kritlerleri sayılırmış. Yapan biri olarak ben bile hak veriyorum. Askerliğini yapmamış bir erkek yapan bir erkeğe göre on adım geriden gelir. Orada verilen hayat tecrübesini dünyanın hiç bir yerinde bir erkek bulamaz. En basiti bir kuru sandalyenin kıymetini bilir hale geliyorsun.
@hayatadayir doğrudur, askere gitmeyeni adam saymazlar bile ama kısa dönem diye adam değil diyemeyiz. Erkeği buna göre olcemeyiz
ölçmüyoruz da zaten. Konumuz da kısa dönem değil. Bedelli. Bir kişi bedelliyi iki sebepten ötürü tercih eder. Birinci ve çok nadir olan durum gerçekten zaruri bir ihtiyaçtır. 2. ve en yaygın durum şahıs bir şekilde askerlikten korkmakta çekinmekte ürkmekte hatta konusu açıldığında altına zıçmaktadır. Ki bu ikinci duruma mensup kişilerin karakteri için pek de güzel şeyler söylenemez. hepi topu 12 ay emir altı olmaktan vatana hizmet vermekten korkan bir adam kendi ailesini karşılaştığı zorluk ya da tehlikelerden nasıl koruyacak?
Vatan sevgisi askerlikle ölçülmez öyle olsa darbeci pisliklere ne demeli? Adamlar rütbenin en üstlerine sahip ama gördük , hem bedelli de ülke kanunun da olan bir durum olduğu için kanuna uyuşmuş oluyor yani buda vatan borcu :)
Kadınlara ne oluyor ya? Siz ne hakla bu konuda konuşuyorsunuz ki? Komik olmayın ya çok vatanınızı seviyorsanız bir toplanın görelim kadınlarına askere alınmaması cinsiyet ayrımcılığıdır deyin. İşine gelmiyor ama değil mi bu?
Onceden dsüncem farkliydi kesnlikle askerlk yapmis olmali diyordum ama tutup askerimizi parmagnda bu derece oynatan bir hükümet varken ne kocam ne cocugum askerlik yapmasin
Bu niye olumsuz birşey olsun ki? Aylarca asker beklemek yok. Başına bir iş geldi mi endişesi yok. O yaşta o kadar parası varsa ailesi zengindir. E zengin aileye gelin gitmek de iyi birşey sanırsam di mi?
Yaşın genç, yaşadıkça gördükçe belki bazı fikirlerin değişebilir :) Özellikle zengin bir aileye gelin gitme olayı her zaman dizilerdeki gibi olmaz
Ulan hakikaten parayı seven kızlar ne çoksunuz ama belli etmiyor çoğunuz.
Normalde şu düşünceye bile karşıyım ama diğer yorumları gördüğüm için saygı duyuyorum
Olayın dizilerle ilgisi yok ki. Oğlunun bedelli askerlik parasını veren aile, oğlu evlendiği zaman ona ev de alır, araba da, hatta oğulları üniversitedeyken alır bunları. Oğullarını işe sokacak torpili de bulur, kendi şirketinin başına da geçirir. Ev kirası ödeyecek parayı kazanamayan erkek, eğer iki tarafın da ailesi destek olmayacaksa nasıl evlenmeyi düşünüyor? Kadın hamile kalıp doğum yaptığında çocukları hangi parayla yetiştirmeyi düşünüyor? Sadece gerçekçi düşünmeye çalışıyorum. Bedelli askerliği daha çok zengin aile çocukları yapmıyor mu?
Vatan için bir ton çile çekip askerliğini uzun dönem yapan erkekler yerine parası var diye askerliğini bedelli yapmış birisiyle evlenen kızlar kendi kendisini lekelemiş aşağılık kızlardır.
dediklerin büyük oranda doğru. Ama farkında mısın oğlu için oğlu için oğlu için lafını pek sık kullanmışsın. İşte gözden kaçırdığın nokta bu. Evet çocuk zengin olabilir. Öyle birine gelin gitmek avantaj getirebilir. Ama getirmeye de bilir. Durum sandığından çok daha farklı da olabilir. VArlık içinde yokluk da çektirebilirler. Seni bir köşeye itip tamamen kendi oğullarına da odaklanabilirler. Onu anlatmaya çalışıyorum.
@hayatadayir 🤔Dediğinde haklı olabilirsin, bilemem, belki ailelerin çocukları için bu kadar fazla şey yapmaları onların aileye bağımlı kalmalarına ve sorumluluk alamamalarına yol açıyordur. Belki de bu sözünü ettiğimiz erkek tipi eşini annesi karşısında ezdiren biri olur..🤔
Kızların düşünmesi lazım 25 güne bile tahammül edemeyen. Sizin sancınızı 1 hafta bekleyecekmi
@38yusuf3838 fazla söze ne hacet. Bu kardeşim olayı özetlemiş.
Artık otobüslerin önünde değil de ATM'lerin önünde " En büyük asker bizim asker" söylevlerini duyacağız demek ki.
Güzeldi :D
Askerlik bir erkeğin alması gereken en önemli eğitimdir , hayatı, zorluklarla mücadele etmeyi ve sabırlı olmayı öğretir , ayrıca bu bir vatan borcudur ama artık kredi borcu oldu
Eğitim dediğin olay Sabun atma, Sabah 5 de kalkıp Mıntıka temizliği yapmak mı?
Sen sadece onu algıladıysan , yapacak bişi yok
Arı kadar aklın ile laf sokma telâşınız öldürüyor beni :D
Askerlik Tamamen saçmalıklar üzerine kurulmuştur. Aksini söyleyen var ise gelsin soru açalım tartışalım:D
Ya ne eğitimi tank arızalandi diye tatbikat ta motorunu söküp hapse mahkum bırakıyorlar saçma salak görevlendirmeler millete sigara izmariti toplatip ego tatmini bunlar mı tecrübe ve eğitim adam yazılım uzmanı gidip kantincilik yapıyor
O toplanan 10 izmarit bile insanı çileden çıkarırken hepimizi , sokakta gezerken binlercesini atma zahmetine giriyoruz ama temizlik deyince mi saçma oluyor
Sana arı aklınla şeklinde hitap eden kendini beğenmiş egoistlere gülüp geçmeyi öğreniyorsun askerde , hayatta ve askerde en ufak bir hata nelere mal olacağı gibi bedelleride ağır olur
Koyarsın iki otomatik makine toplarsin
Her şeyi makineler yapsın dimi 😀 tabi tabi , biz sabah kalkmayalım , hiç çalışmayalım , yorulmayalım , eziyet çekmeyelim ve basalım düğmeye makineler yapsın , hayat böyle olsaydı gayet herkesi memnun ederdi ama öyle değil maalesef
Kardeş lafı totodan anlama tamam mı askerlik ne kadar düzgün olsa da bir o kadar saçmalık dolu mekân gerçekten hayatı yaşayan adam bir ton daha iyi şeyler öğreniyor geliştiriyor kendisini
Hayatı nasıl yaşadığına bağlı , sürekli bar bar gezip , internette zaman geçirip , youtuber olup boş bilgiler aktarıyorsan ne faydası var, iyi bir hayat veya verimli bir hayatta yaşıyor olabilirsin , şanslı biri olabilirsin ama şanslı olmayanlar var , Türkiye büyük şehirlerden ibaret değil , okuma yazma bilmeyen insanlar bile var , kekemelerin bile düzeldiği yer askerlik,12 15 her neyse , bu kadar süre yaşadığın bir yerden sadece olumsuz şeylerle ayrılıyorsan , hiç bir kazanım elde edemiyorsan , bir daha yap derim ya da boşver derim.
Ha bana şunu dersen , ya askere gidiyoruz iyi hoş ama o kadar insana devletin harcaması gidiyor , süresi en azından kısalsa 5 6 ay gibi hay hay, ya da ailesine bakacaklar , yaşlı annesi vardır o bakıyordur bu adamı muaf edebilirsin gibi gibi
Ben o kadar okul okuyup kariyer yapmışım mesleğimi elime almışım bu kariyer yaptığım meslek kurtlar sofrası iken sektörden kısa dönemde 6 ay astek vurursa 12 ay uzak kalırsam mesleki bilgi ve hedef kariyer olarak 2 sene geri atar beni kimsede bunu karşılayamaz böyle bir konumda iken de beni askere alamaz kimse bir önceki bedellid ödedim üzerimde yuktu kurtuldum
Sana kariyer hayatında başarılar dilerim.
O herkesin kendi tercihidir beni hiç alakadar etmez seviyorsam evlenirim
Parası olmayan ölsün demenin farklı bir yolunu bulmuşlar.
değişir. O kişi bunu sadece para için mi yapıyor? yoksa onurlu bir iş olduğunu düşünerek hem de para alırım iyi olur diye mi düşünüyor. cevap 1. ise hiçbir şeyim olmaz. 2. ci ise aşıksam neden evlenmeyeyim
Olaya kızlar açısından bakmazsam, bedelli yapmayan, askerliğini günü gününe gibi yapan askerlerin günahı ne, çoğunun hayatından çalıyor askerlik, hemde neler neler götürüyor. Kızlar açısından ise bilemem evlenende olur, evlenmeyende, tercih meselesi.
Teröristlerin bol olduğu Ermenistan iran sınırında askerliğini yapmış biri olarak.. bedelli yapanlara ve yapacaklara hakkımı helal etmiyorum..
Bedelliye vercek parası olduğuna göre, kıza neler neler verir. Hiç bir kız zengin bir erkek tarafından döllenmeyi reddedemez.
Dölün zengini fakiri mi olur :D
Bedelli yapıp sosyal medyada vatansever olanlar var birde. Evlenmezdim
Vatanseverlikle ne alakası var askerlik 6 ay patates soymanın, boş bir klübede 12 saat tek başına nöbet tutmanın. Kızlar da zorunlu askerlik yapsın o zaman.
@Ateist_Türk inan bazı şeyler tutsa polis asker ya da jandarma olurdum zaten erkek olmama gerek kalmadan. İnan çok gördüm vatanseverlik taslayıp askerliği yüceltir bedelli yapacak insanları. Söz meclisten dışarı
Vatanseverlik boş bir klubede 12 saat dikilmek değildir. O yüzden mi kızlar da zorunlu askerlik yapmalı diye konu açan bir kızın konusuna hiçbir kız yorum yapmadı bu sitede. Geçiniz bu işleri. Senin buraya yaptığın yorumun tek bir amacı var. Feminizm propagandası ve erkeklere zorunlu askerlik yaptırmak ve erkek haklarına karşı çıkmak. Çünkü erkeklerden nefret ediyorsun.
Kızın biri ki ona da ben söyledim, bakalım kaç kişi çıkacak diye. Kızlar da zorunlu askerlik yapmalı diye bir konu açtı. Sadece 1 tane kız yorum yaptı, o da ben yapmam dedi zorunlu askerlik. Başka hiçbir tane kız yorumu yoktu. Ama buraya doluşmuş kızlar. "bon oylo orkoklorlo ovlonmom" diyen, bir avuç feminist. Yahu çok da umurumuzda erkekler olarak. :D :D Feministler bizimle evlenmeyecekmiş. :D :D muhahahhaha Çok üzüldük ya. :D
@Ateist_Türk ben feminist olmadığım gibi instagram da bunlarla dalga geçen sayfaları takip ediyorum. Dediğin soruyu inan görmedim bile linki varsa at eğer kapatılmasıysa bütün soruları göremem ben. Bukadar zoruna gittiyse ver paranı yap bedelli kardeş ne dokundu sana bukadar anlamadım 2 parafraj yorum yazmışsın. Hem erkekleri karalamak amavım olsa emin ol bu yorumu değil başka tarzda yorum ysapardım. Keşke bazı şeyler tutsa da komando özel harekat filan olabilsem dağlarda gezsem hiç sorun yok siz evinizde oturun biz gideriz 😂
"hiç sorun yok siz evinizde oturun biz gideriz " Şu alaycı yorumun erkeklere olan nefretini temsil ediyor, sen bir feministsin boşa kürek çırpma. Kaldı ki şu an dediğinin tam tersi, erkekler askere gidiyor, sizin gibi feministler de olduğu yerden direktif verip toplum mühendisliği yapıp, "orkoklor bozo hoç onlomoyor" dersiniz. Askerliği övenleri de hiç anlamıyorum. Birisi haksız yere bu ülkeye saldırsa o zaman tüm erkekler olarak savaşırız ama askerlik başka bir şey, bilmiyorsun konuşuyorsun. Bir de dağda komando gibi gezsem diyor. :D :D puahhahaha Sen fazla counter oynamışsın. Çocuk oyuncağı zannettin herhaldi bu işi. :D
@Ateist_Türk iyide ben mesleği asker olan çok kişinin içinde büyüdüm kuzenlerimi askere yolladım birsürü erkek kuzenim oldu onu da geçtim eski sevgilim jandarma özel harekatı yani çok yabancı kalmadım içinde olmamam az çok bilmediğim anlamına gelmiyor 😂 İnan hayatımda kadınları savunan ya da erkekleri savunanlara verilen isimler kadar saçma şey görmedim senin bana feminist demenle olmadığım için sadece çeneni yorarsın ki gram umrumda değil ne dediğin. Velev ki feministim hepinizden nefret ediyorum dur hatta şöyle diyim hoponozdon nofrot odoyorom.
Neyse ya konu uzamasın. İyi günler.
Onlarda sırada senin için
@seref27 evet abi hemde hepsi
Sıra numarası ver hepsine
insanlar oğlunu bedelli askere göndermiş rte'yi başkan yapıyor. boş yapmayın
Tamam askerlik falan önemli ama yeni evli veya çocuğu olan insanlar çok iyi olmuş bence
Biz de kız bulabilmek için askerlik yapmıyoruz zaten. Sorunun saçmalığına hayran kaldım.
Bedelli askerliğe ben de karşıyım. Çünkü paralı parasız ayrımı var. Bunun biraz daha mantıklı bir şekilde yürütülmesi lazım.
Ayrıca askerliğin a sını bilmeyen kızlar burada "oskoro gotmoyonlo ovlonmom" demesi çok komik.
Askerlikte iti kopuğu uyuşturucu bağımlısı şerefsizi hepsi var. Bir ay önce gelip kendini diğerlerinden üstün görüp emir veren gerzekler var. Olay sadece vatan savunması değil yani bütün bu saçmalıklara katlanabilmek. Ben başımın çaresine bakarım kimse bulaşamaz bana ama tertemiz saf çocuklar da var askere gidecek. Onlar için üzülüyorum.
askere gitmeyen birini istemezdim milletin kocası askerlik anısı anlatırken benimki bankaya nasıl para yatırdığını mı anlatacak
Bak bu iyiydi
Eskiden olsa evlenmezdım ama şimdi evlenırım askerlık yapmıyorlar boşa zaman kaybı profesyonel askerliğe geçilmesi lazım.
Sizi gerçekten ayakta alkışlıyorum şu an sadece insan hayatından 1 sene çalmak başka bir şey değil.
Saygılar
@MrÜye Teşekkürler
Sorun degil komutanlar yan gelip yatiyor isine gelince askeri dövuyor bir havalar bir havalar komutanlar yapsin artik askerlikte alsinlar agzinin payini 😂😂
Sen hangi yılda yaşıyorsun? Bir tokat at ne yapıyorlar adamı
@FrankSinatra valla benim kardeşimi dövdü komutan mahkemelik oldular hicbir sonuc cikmadi
Kardeşin ya işi bilmiyor ya da enteresan şeyler yapmıştır ondan aklanamiyordur
Bugüne kadar hiç yan gelip yatmadım, dövmek bir yana sesimi dahil yükseltmem. Onlar hayvan değiller en başta benim vatanımın birer neferi ve geleceğimizin teminatıdır. 12 sene önce teskere alıp giden askerlerim bile her vakit arar sorarlar. Teskereyi aldıkları andan itibaren kesinlikle komutanım demelerini istemem ve abi derler bana o yüzden genelleme yapmanız çok yanlış. Ama fikrimi sorarsanız askerliğe karşıyım. Çünkü (gözümde olmadığı halde) yapılan masraf bu ülkenin en başta eğitimine sonra sağlık giderlerine vs aktarılıp kalkınma sağlanabilir. Profesyonel orduya geçmek en doğrusudur.
@FrankSinatra birisine saka yapmis komutan seni cagiriyor diye oda gitmis çocukta kardesimin adini vermiş orda ağzı boğazı bütün mordu darp raporu bile var ama makmeden sonuc cikmadi hala
@nazurabi sizi tenzih ederim o zaman
Kardeşin kaşınmis ama yine de dovemez tutanak tutmaliydi
@FrankSinatra yani dogru tutanak tutsun bencede mahkemeden tazminat davasi actik bakalim birsey cikack mi
Normalde çıkması lazım
@FrankSinatra bilmiyorum en son hapis diyordu adamin umrunda degul ama arkam saglam diyormus
Bence, tabiki yaniliyor olabilirim, askerlik erkege cok sey ögretiyor. Ilk basda zorluk karsisinda pes etmemeyi annelerin ne kadar degerli oldugunu sabretmeyi vs. Ondan önemli bence.
Eğer bedelli yaptıysa yapacak bişey yok ama yapmadıysa normal askerliğini yapmasını tercih ederim. Ki keşke ben de askerlik yapabilsem.
Destekliyorum, kimse askerde ölmeyi hak etmiyor. En azından burada eceliyle Ölmeli. Bu yüzden destekliyorum Bedelli Askerliği.
Ben karaktersizim ve bedelli yapmayacam. Evlenmem zaten mümkün değil bu tiple. Sonuçta kızlar askerlik yapan erkeklerden değil yakışıklı ve karakterli erkeklerden hoşlanıyor.
Kizlarla flört yapcam diye harcadiklari parayi biriktirsinler 15bin TL cok degil. Almanyada tanidik 20bin mark yatirmisti bir ara 3 ay yapti. Devlet bedelli yapsa suc yapmasa suc.
Soruya bak bedelli yapan erkek değilmi enayi gb 12 askerlik mi yapılır gereksiz komutanların ayakcılıgını yapmaktan başka birşey değil 😋rahat mı rahat öyle askerlik
Sitenin genel zeka seviyesini gösteren bu şahane soru için teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Sıradan 45 kişi falan engelledim. Zihniyete bak babasını satayım. Ce
- verenler yazsın da engel atayım.
Sen ne düşünüyorsun onu merak ettim
@Barkn699 Askerlik ve erkekliği aynı kefeye koymuyorum. Vatana hizmet etmek ile askerliğin aynı şey olduğunu da düşünmüyorum.
Kesinlikle doğru düşünüyorsun
Neden evlenmesin ki?
Bedelli yapabilen birinden para var demektir, paralı erkekle de evlenmeyecek kız sayısı oldukça azdır.
Çoğu kız kaçırmaz, hatta koşa koşa gider evlenir.
Askerlik profosyonel olmali bu zorunlu hizmette gecen surede benim devlete hic katkim olmadi yedim ictim yattim para verip devlete katkı saglamak daha mantikli olurdu benim gibiler icin
Ayrica doktor muhendis ogretmen hemsire gibi ya da yuksek lisans yapanlar icin askerlik sadece 1 ay sıkı bir temel egitimle sınırlı kalsa cok daha iyi olur diye düşünüyorum adamlara disarda daha cok. ihtiyac var
Henüz askerliğimi yapmadım okuduğum için ama bitince yapmayı düşünüyorum. Bedelli yapan yapar yapmayan yapmaz da bedelli yapmış biriyle evlenir misiniz kızlar sorunu saçma buldum. Onlar kim ki bir askerlik durumuna göre yüzük atacak, oturdukları yerden ahkam kesecek hakka sahip oluyor. Diğer ülkelerde kadınlarda askere gidiyorken bizim ülkedekiler magazin dedikodu zengin koca üçgeninde yaşıyorlar. bu konu hakkında eleştirme lüksleri olduğunu düşünmüyorum 👍
Bedelli nedir?
Ne olduğunu boşver ben ona kısaca Göt Korkusu diyorum. Ölmekten korkan insan var karşında. Öyle düşün.
Saygılar.
Bakış açısı dar olanlar evlenmezler çünkü 6 ay gidip oralarda paspas yapmazsan seni adamdan saymıyorlar. Gittiğinde de bir kısmı çok güzel aldatmayı biliyor.
tayyip babanın ogluda askerlık yapmadı ama turkıyenın yarısı oy veriyor alan kızda çıktı yani, sanırım devlet nakıt sorunu yasıyor 15 bin x 5 milyon hesaplayın işte
Benim bir abim normal askerlik yaptı diğeri bedelli ne olacak şimdi evde mi kalacak? Saçma sapan sorular tabikide evlenilir
Ben evlenmek istemem. Hadi beni geçtim, öyle bir şey olsa ailem yüzüme tükürür. :D
Onlarda kapına dizildi
Adamdan saymadığım kapıma dizilmese de olur. ;)
Zaten sen saymazsan onlar adam değiller
Dayıcığım bir git ya, istemiyorum zorla istememi istiyorsun herhalde. Sana ne oluyor?
Sosyal medyada grup kurun meclis e askerlik hakkı talep edin
Onlardan bana ne? Ben onlara bağlı yaşamıyorum.
Düşüncelere bak allah aşkına :Dddd abi bedelli askerlik yapamıyorsa normal gider yapabiliyorsa bedelli gider bu milletin askere ihtiyacı olduğu gibi parayada ihtiyacı var mantıklı konuşun biraz
Suanki sistemde böyle şeylerin pek bir önemi kalmadı. Askerliğin bedelli olması zaten basitlestirdi bu olayı askerliği bedelli yapmak isteyenler değil bence.
Bedelli yapanlara uyuz oluyorum. Paran varsa canın yoksa vatan sağolsun diyorlar maalesef.
Bedelli askerlik yaptıysa parası vardır o halde daha çok talibi çıkar kızlar parayı sever gerisi 2. Planda kalıyor.
+ olarak ben bedelli yaptım deyince benimle evlenmeyecek kıza üzülmem bile bilakis sevinirim zaman kaybı olmadığı için.
askerliģini yapmayan birine erkek gözüyle bakmam evlenmemde
Helal
Çokta önemli senin nasıl baktığın