Bedelli askerlik geliyor, sabırsızlıkla bu haberi bekleyenler kuyruğa girdi bile. 25 yaşını doldurmuş, 15 bin TL parası olan herkes bedelli yapabilecek. Bu konunun dışında kızlara sorum şu, bedelli askerlik yapan biriyle evlenir misiniz? Bu durum evliliğiniz için kriter oluşturur mu?
Bedelli askerlikte sınır 25 yaş 15 bin TL. Bedelli yapan biriyle kızlar evlenir mi?
vallahi askerliğini yapmış erkek başkadır.. çünkü onda o yürek vardır.. zorluk görmüştür cefa çekmiştir az ya da çok yaşamıştır o psikolojiyi.. hatta mümkünse zor bir yerde güney doğuda vs görev yapmış olsun.. böylesi bana da katlanır evliliğimizdeki zorluklara da.. zaten herkes boşanıyor o konu da ayrı zoruma gidiyor kendi adıma endişeleniyorum ya ben de öyle olursam diye.. evet para önemli ama erkekte yürek olmadıktan sonra eve geldiğimde benim için anlam ifade etmeyen birisiyle karşılaşmak her gün ölüm gibi gelir benim gibi bir insana.. sevmediğin birisiyle aynı yatağı paylaşmak... ben aşık olmadığım birisiyle bir ömür olmak istemiyorum.. of Allahım sen koru. var mı bu devirde kaldı mı yürekli ve sadık erkek bilmiyorum ama.. bir de kendime sormam lazım acaba ben ne kadar yürekli ve sadığım acaba.. fena değilim bence ki öyle birisini arıyorum...
Sana anlatması hikaye yazar gibi kolay olmuş, güneydoğuda yapan o adamın zaten yanında kardeşim dediği kaç kişi gözünün önünde şehit düşüyor yani, senin anlayacağın o adam zaten aklını yitirmiş oluyor.
Nd ve Şeref gibilerini takma. Nd ve Şerefte şeref yokmuş ki askerliğini şereflice yapan asil Türk vatandaşlarını karalama ihtiyacı duyuyorlar. Doğuda askerlik yaptığı için psikolojisi bozulan %20-30'luk kitle varsa psikolojisi bozulmayan %70'lik kesimde var. Senin dediğin doğru kızım, o kadar vatan için çile çekip askerlik yapanlar varken bu askerliğini tam yapan asil insanların yerine askerliğini bedelli yapan erkekleri seçen kızları bana para verseler s-ikmem. Yani sakatlığı olmadığı halde bedelli askerlik yapan sıradan erkekleri seçen kızlar aşağılıktır. Esas mutlu edilmeyi bu vatan için çile çekip askerliğini tam yapan erkekler hak etmektedir.
@BalkanTürkü ah be.. yarası belki kapanmaz ama merhem olurdum ona.. yani olmaya çalışırdım.. sevdik be.. üniversitede o kadar erkek varken neden onlar değil de ona vuruldum.. çünkü diğerleri yüzeysel, sıradan.. aşk nedir dostluk nedir ölüm nedir ne bilirler.. hangi acı iliklerine kadar işlemiştir onların.. hayatta sahip olduklarının değerini ne bilirler.. ben de onlardan biriydim.. ama ben duygularımı hep derin yaşadım bu yüzden hep en çok ben acı çektim en zor ben unuttum.. belki de bu yüzden en çok o kalbime işledi...
Askere gitmenin mantığı yok.. Bunu arayan kızda mantıksızın tekidir. Giden ya parasızdır ya okumamıştır ya bedelli için yaşı tutmuyordur ya da çalıştığı yer zorluyordur. Vatan sağ olsun diye gidenler tamamen cahil fedaileri benim gözümde. Vatan sadece askerlikle kurtarılmaz.
@sananenapacan12 cahil fedaileri yerine profesyonel ordu kursa daha mantıklı. Eli silah görmemiş, fakir çocuklarını yem etmekten sonra ne yapıyorlar? Ailelere de veriyorlar afyonu " vatan sağ olsun " bu kadar basit.
@38yusuf3838 profesyonel ordu şart, eli silah görmemiş çok fazla körpe delikanlı öldü bunların oraya sürülmesi yanlış. Ayrıca askerlik tuvalet temizleme veya psikolojik baskıyı mubah kılan bir yer olmamalı. Anana küfreden komutan var ama sen ses çıkaramıyorsun böyle saçmalık mı olur.
@38yusuf3838 cahil fedaisi dedim saptırma. Evet okumamış, etmemiş, fakir aile çocukları, gözleri açılmamış körpe çocuklara " aslanım bu vatan sana emanet, şehit olursan da mekanın cennettir " tarzında gazları verirsen bunlarda bir havaya girerse benim gözümde cahil fedaisi olurlar bu kadar basit. Askeri işler profesyonel ordu işidir, çok ülkeyi kalkındırmak istiyorsak onu eğitimle sağlarız, üç beş eğitimle hadi sen Suriye'ye yürü bakalım demekle olmaz veya sen tuvalet temizleyeceksin şunu bunu yapacaksın, ana avrat komutan olarak küfür edeceksin ama karşındaki asker bu psikolojik baskıları kaldırmak zorunda. Böyle bir dünya yok kusura bakma.
Yavrum ben 2007 de tezkere aldim 15 ay aslanlar gibi yaptim. Korkak insan istedigi kadar egitim alsin para alsin seveceksin askerligi. Yoksa 10 sene egitim alsan ne yazar. Daglara taslara sov yapmak cin yazilmadi bu yazilar. HER TÜRK ASKER DOGAR.
@JoSam sen simdi muhalefet görüşlü oldugun icin boyle konusuyorsun. Kes sesini. Bende muhalefetim. Bu konu farkli. Bedelliyi desteklerim dersin gecersin. Benimde durumum cok iyi ama askerligimi yaptim. Sadece fakirlik=askerlik diyemezsin. Sen kimsin? Profesyonel askerler rutbeliler zaten. Er olmazsa bu is olmaz. Herkes askerligini yapacak. Paralisida parasizida. Iyice degerlerimizi kaybettik. Siradan degersiz olma yolunda ilerliyoruz. Askerlik, Ataturk, din ve iman konularinda herkes haddini bilsin...
Demek okumuş parası olan vatanın sahibi oluyor öyle mi. Okumamış parası olmayan diye küçük gördüğün vatan sevdalıları sayesinde evinde rahat uyuyorsun. Yoksa Irak'ta mısır Filistin Suriye deki kadınlar dan farkın olmazdı. 2 ci dünya savaşında 12 yaşındaki çocuklar eline silah bu vatan için can verdiler. onlara dil uzatacak haddi kendinizde ne hakla buluyorsun nerenin evladisin sen
Normal değil mi sıra kuyruğa girmeleri? Yapanlar sessiz sedasız yaparlar zaten klavye şovmenliği yapmazlar. Parası olmayan askere öyle ya da böyle gidecek olanlar ise : "İzin verseler de gönüllü askere giderim" deyip bedelli çıktığında ilk kuyrukta olan insanlardır. Eğer zorunlu askerlik varsa sağlık sorunlarının dışında kim olursa olsun ister Genelkurmay'ın oğlu ol yapacaksın. Yok eğer paranla askerlik yapacaksan o zaman fakir fukarayı da askere götürmeyeceksin. "Her Türk asker doğar" değil mi? O zaman bu bedelli yapanlar veya arkasında gücü olup çürük raporu alanlar nasıl doğmuş merak konusu. Bildiğin parayla statü ilişkisi var.
Her Türk asker doğar mantığı çok saçma kürtüm 4 abim de askere gitti daha gidecek 6 tane daha var biz kürtüz türk değiliz ama askerlik yapıyoruz illede kutuplaşma diyorsunuz
Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. Bu sözler senin benim onun dedesi ebesi için yazıldı lakin kimse o dönem etnik köken ayırmadı neden mi? BEDELLİ askerlik yani son satırdaki söylediği gibi Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.. şairin söylediği gibi vatan aşkı vardı vatanın bedeli para ile ödenemezdi heleki böylesine bir vatanın bedeli o kadar olamaz Çanakkaleye, Cizre’ye, sütçü imam a ayıp..
@AtınıArayanKovboy kimse kutuplaşma yapmadı. Her Türk asker doğar sözünün nasıl bir şey olduğunu askerde gördük 😂 Pratikte o işler öyle olmuyor maalesef.
Ne yanı şimdi 15 bin tl yi bulamayacak insan mi var diyorsun bu ülke de söyle bir hesap yapalım. Bir askeri ücretli çalışan insan 1600 tl + 650 tl sigorta = 2.250 tl yanı 6.6 ayda ödeyebiliyor. Sigortayı çıkarsak 9.3 ay yapar. Ben daha askerdeki masraflarını saymıyorum bile
@mavikutu Zaten her Türk asker değil tarihte hep gönüllü askerlik vardı biz de fakat osmanlı ateşli silahların çoğalmasından sonra 1800'lerde zorunlu askerlik getirdi bizim şu an ki eski kafalı siyasetçiler de hala aynı kafa da.
Benim bahsettiğim konu ne siz neyden bahsediyorsunuz ben anya diyorum siz Konya ben sadece neden her Türk asker doğar derler o mantığının yanlış olduğunu anlatıyorum birisi beni etiketleyip parasız askerlik demiş birisi istiklal marşı okumuş 1 güne kalmaz gazetelerde surmansetlerde bizi vatan haini ilan edeceksiniz insanlar bıktı sizin bu ayrımcılığınizdan kutuplaştirmanizdan vicdansızligindan
@Josemo Bence de 15 bin lira vermeyecek kadar parasız adam açtır bari gitsin ordu doyurur onu. Yani askere gitmemek için 15 bini de veremiyosa bence gitsin
@ozianna Evet ben veremiyorum zamanında bunu verenlerin aileleri ya biriktirmiş veya ortaklaşa kredi çekiyorlar olay bu yoksa bedavaya kimseyi korumak istediğim yok.
@Josemo Kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil. Ailesine bakan adam var, köyde çalışan adamlar var. Sanırsın herkes 1600'ün 1000 lirasını her ay kenara koyuyor. Kendi evi olan adam bile ay sonunu zor getiriyor. Askere gitsin de karnını doyursun muş 😒
Bedelli askerlik yapan birine neden bedelli yapıyorsun diye ahkam kesme hakkını kendimde bulmuyorum. Her insanın kendine göre düşüncesi, fikri ve zihniyeti var. Askerliğini yapan da zaten görevini yerine getirmiştir, ona laf zaten olmaz. Soruya gelecek olursak, bir kadın bir erkeğin askerliği yapış şekli ile ilgilenmesi, ona bir şey katmayacağını düşünüyorum. Kriter olarak bunun baz alınması saçma.
Çok güzel bir yazı paylaşmak istedim. "Siz hiç Teşvikiye Camii'nden kalkan şehit cenazesi gördünüz mü? Güneş gözlükleri ile sağa sola şekil yapan, sanat, sosyete ve cemiyet hayatının ünlülerinin katıldığı bir şehit cenazesi?
Ben görmedim.
Gazetede, televizyonda, vesaire...
"Vatan sana canım feda" deyip soluğu Güneydoğu'da alan bir zengin çocuğunun hayat hikayesine denk geldiniz mi?
Ben gelmedim.
Hep merak etmişimdir:
Neden binlerce kişilik komando taburlarında gece hayatının o tanıdık zıpkın gibi delikanlılarına rastlanmaz?
Bodrum'da, Ceşme'de fink atan kazanovaların hiç mi askerlik yaşı gelmez?
Yoksa biz mi duymayız onların göz açıp kapayıncaya kadar bitiveren askerlik maceralarını?
"Göğsümüz cumhuriyetin tunç siperi" diye marşlar söyleyip askerden kaçmak için Amerika'daki okullara binlerce dolar para harcayan popçular...
Attığı golleri Mehmetçiğe adayıp askere gitme sırası gelince soluğu Yunanistan'da alan topçular...
Bu ülkede yaşamıyor mu?
Her sene vergi rekortmeni zenginlerin listesi yayınlanır, mesela?
Oğlu doğuda askerlik yapan zenginlerin listesi' de yayınlansa ya bir sene!
Yayınlanamaz; çünkü yoktur!
İkisi de vatandaşlık borcudur oysa...
Belli ki bu kapitalist düzen hem paranı hem canını almıyor.
Paran varsa paranı, yoksa canını alıyor”.
Candaş Tolga Işık Biz böyle bir duruma tepki göstermiyor, parası olana hak görüyoruz. O yüzden bizde güçlü hep haklı, kızlarımız koşa koşa varır.
bedelli askerlik öyle gözümüzde çok büyük bir dünya olarak düşünülmesin yapmayan insan erkek olmadığı gibi inanılmaz komik bir düşünce var herşey bir zinciri oluşturuyor benim düşünceme göre askere gidip ülkesi için canını veren kahramanlarımız emin olun kendilerini buna hazırlayan ve bu kutsal göreve hazır olduğunu düşündüğüm insanlar olarak görüyorum bide bedensel gücün yanı sıra ticari düşünceleri olan ve bakmakla yükümlü kişiler oluyor okulunu bitirip iyi bir işe girip kendisini işe hazır hissedip ülkeye yararlı olacak bir kişininde vakit kaybetmeden temel askerlik eğitimini alıp yapmaması da gerekli bir durumdur. Ve en önemli kısmı ise bu paraların Tsk ve şehit gazi yakınlarına milli savunma hizmetlerine verilmiş olmasıdır bedelli yapan ile yapmayan arasında çok da uçurum gözükmüyor '' Yanlız Bir Gerçek varki oda canını koyan ile koymayan arasında bir fark olduğu kanatindeyim kimsenin harcı değildir emin olun şehit olan kahramanların geçmişlerine bir bakın muhteşem karaktere sahip insanlar öyle herkesede nasip olmadığı da gözle görünür bir vaziyette o yüzden ikisi arasında bir fark var yanlız gitmeyeninde erkek olmadığı evlenemez gibi düşüncelerinde çağ dışı olduğunu düşünüyorum...
Madde 1: Soru yanlış ve eksik. Neden? Bedelli askerlik yapanlar 25 günde olsa hızlandırılmış bir eğitimden geçecekler. O yüzden askere gidilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Madde 2: Askerlik hakkında pekte bilgisi olmayan hatta bir çoğunun ilgilenmediği silah eğitiminin dışında boş yere devlete külfet olan mantığın olmadığı temizlenmiş zemini bilerek kirletip tekrar temizlendiği bir yere gitmek ne kadar mantıklı. Madde 3: Askerlik mevzusuna takılanlar genelde kızlar değil babalarıdır. Kaldı ki eski dönemin algısından eser yok. Kısacası 25 gün askerliğini yapmış cebinde parası olan evlenmeye hazır bir erkek profili olacak karşımızda :D 1 yıl askerlik yapmış hatta 1.5 ay askerlik yapanlar her ne kadar hayıflansa ya da gurur yapsa da bu üstünlük kriteri değildir. Sorsan askerlikten nefret eder amma lafa gelince seni askerlik yapmamakla suçlar. Bu şuna benziyor. 2.000 TL maaş ile 8.000 TL ye ayfon alıp hatta indirime de denk geldiyse "heah işte indirimde aldım 200 TL kârım var. Diyerek kendisini kandırması gibi bir şey. Hatta ayfona kafa tutan Xiomia muhabbeti yapıldığında hıııhh benim ki 8.000 TL diyerek kendini avutma sendromudur." Henüz askerliğimi yapmadım fakat muvazzaf Astsubaylık başvurusu yaptım. Polis Özel Harekat başvurusu yaptım. Anlayacağınız askerlikten kaçan değil mantıksızlıktan kaçan birisiyim. Kalın sağlıcakla.
Askerlikte bazı yapılan şeyler insanlara mantıksız ve saçma gelir. Aslında herşeyin bir mantığı ve açıklaması vardır. Neden bunu söyledin diye soracaksınız. O saçma görülen anlamsız ufak şeylere sabretmek gerçek hayatta karşımıza çıkan ufak tefek şeylerden en büyük zorluklara karşı sabretmeyi öğretiyor. Hayatta karşımıza çıkan herhangi bir zorluğa mücadele etmeyi çözüm yolu bulmayı, fedakarlık yapmayı öğretiyor. Annesi, babas, ı eşi veya çevresi kendisinden en ufak birşeyi istediğinde yapmam deyip bağırıp çağırıp kestirip atan tipleme insanlar var. Ama askeriyede sıkıyorsa komutana karşı gelsin yapmam desin. Hayatta hiç bir zorluk görmemiş hiç hiç bir sorumluluk sahibi olmamış sorumluluktan korkan kaçan insanlar var. O insanlara askerlik sorumluluk sahibi olmayı hayatta herşeyin göründüğü gibi olmadığını yaşatarak öğretiyor. Kısacası askerLik insana disiplini, sabırı, fedakarlığı, sebat etmeyi, sorumluluk sahibi olmayı, hayatta çıkan engellere karşı kaçmak yerine mücadele etmeyi ve bunları gören insanında zaman içinde olgunlaşmasını sağlıyor. Eskiden askere gitmeyene kız vermem olayı da, yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü geliyor. Her erkeğin az bir süre de olsa bir askerlik süreci geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü her insan aynı yaşam şartları altında büyümüyor.
Sağda solda "vatan millet devlet" diye gezinip "Vatan borcu çok da önemli bir şey değildir. Para ile de ödenebilir." diyen AKP-MHP'yi destekleyene de, "Askerlik yapmayandan erkek olmaz." diyen zihniyete de karşıyım.
Şahsım adına konuşayım, bu bir zihniyet meselesidir. Askerlikle erkekliğin bir alakası olmamakla beraber, askerliğini bedelli yapan ve vatan borcunu parayla ödeyeceğini zanneden tiplerin de vatan-millet demeye hakkı yoktur. Ne olursan ol, fikrinde samimi ol. Askerliğin gereksiz olduğunu mu düşünüyorsun? Samimi isen eyvallah, gel konuşalım; fikir alışverişi yapalım. Ancak sağda solda önüne geleni vatan haini ilan edip de vatanseverlik taslayanlar "Ağbi bak şimdi, vatan borcu çok önemli bir şey değil. Parayla da ödenebilir sonuçta." diyorsa, ben orada bir artniyet yahut samimiyetsizlik ararım. Sonuçta ne diyor Mustafa Kemâl Atatürk?:
Yorumların çoğunu okudum öncelikle belirtmem gereken şu bir çoğunuz zeka eksikliği yaşıyorsunuz. Askerlik demek elde silah vatan müdafaasi demek değil. O savaş durumunda olur. Ülkemizde askerliğin zorunlu olma sebebi binlerce yıllık savaşçı bir millet olmamız ve bir savaş durumunda her erkeğin en azından temel askeri bilgileri eğitimleri alması. Anti-militarizm ya da farklı bir görüş düşünce sahibi olman bir şey değiştirmez. Savaş kapına geldiğinde savaşmak zorundasın. Askerlik bunun için var. Ve evet TSK da yapılan bir çok iş var ve bu işleri birilerinin dondurmesi gerekiyor. Profesyonel askerlik konusuna gelince ülkemizde profesyonel askerlik zaten vardı ki. Binlerce subay astsubay uzman erbaş zaten vardı. Profesyonel askerlik derken neyi kastettiginizi kendiniz bile bilmiyorsunuz. Neyse gelelim evlenme mevzusuna eskiler askerliğini yapmayana kız vermezlerdi çünkü askerlik sanılanın aksine mantığın olmadığı bir yer değil. Askerlik insana sabretmeyi öğretir elindekiyle yetinmeyi öğretir çalışmayı yeri gelir yorulup aç kalmayı öğretir hayatı öğretir zorlukları öğretir adam olmayı kıymet bilmeyi öğretir bunları insan en iyi askerde öğrenir sevdiklerinden uzakta ve kisitlanmis olarak askere gitmeyen bunları bilemez evini ailesini gecindiremez diye dusunurlerdi o yüzden kız vermezlerdi. Gelelim bedelli konusuna. Bedelli yapanlar net beyin yoksunudur. Zaman kaybı diyor ya bazı arkadaşlar 1600 tl asgari maaşla çalışıyorsun yıllık gelirin 16-17 bin tl kaldı ki harcamalarini düşersen zarardasin bile. Hangi bir seneyi kaybediyorsun? İşi yok çalışmaz etmez 1 senemi çalıyorlar der. Sen zaten o bir senede kimseye faydan olmadan yaşıyorsun bari devlete faydan dokunsun. Not. Bedelliye karşı değilim şahsen bir mesleği yüksek geliri olan askerlik sebebiyle işini kaybedebilecek olanlar için gayet makul devlet bedelliyi çıkarırken bunları da hesaba katmalı parası olan değil para kazanıp vergisini verenler yararlanabilmeli kredi çekip 12 ay kurtarıp 36 ay taksit ödeyecek olan değil
Saçmalamışsın çünkü Türkler de hiçbir zaman zorunlu askerlik olmadı hep profesyonel paralı askerler oldu fakat dünya sanayileşti ve bizim osmanlı kendi silahını üretemedi düşmanın da ateşli silah varken senin elinde kılıç ok ve yay vardı asker sayısı azalıyordu ve 1800 bilmem kaçta zorunlu askerlik getirildi. Profesyonel askerlik gönüllü askerliktir askerler daha iyi eğitim verilir zorunlu askerlik kalkarsa da devletin maddi olarak yükü azalır ve askerlerin teçhizatları, silah gibi şeyleri daha iyi olur. Bu arada artık yemekleri askerler yapmıyor onlar özel yemek şirketlerine verildi hatta zehirlenmeler falan oldu o şirketler yüzünden haberler de çıktı ya.
@PapaBear ne anlatıyorsun sen dostum? Ben ne demisim sen ne söylüyorsun? Ben bizde hep zorunlu askerlik vardı mi dedim? Ne yemeği ne zehirlenmesi ne anlatıyorsun zen?
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan biri olarak nacizane görüşüm, profesyonel ordu olmasından yana. Kimse zorla gelmemeli bu ocağa. Gençliğinin iş gücü verimini ve devlete, millete katkısını ömründen 1 sene vererek rambo yetişmiyor maalesef. Ve maalesef söyleyebileceğim bir diğer hususta en vatanseveri bile gelse 1 hafta sonra başlar şafak saymaya. Aklında yaptığı iş yoktur; ailesi, eşi, dostu vardır. Yapacak olan meslek olarak gelir, maaşını alır ve der ki; 25 sene ben bu işi yapacağım öğrenmem gerek. Bu bir meslektir ve iş ahlakı en keskin olan bir meslek olmalıdır. 1 senede öğrenemeyen adam sivilde ancak " Mantık yoktur. " der. Ne yazık ki bu adamlarında 1 senesi alınıyor ve devletin maddi olanakları zai olmaktan başka bir yere varamıyor... Örnek veriyorum; 100 adama bir şeyi öğretip yollamak yerine 10 adama daha iyi öğretip kalıcılığı sağlamak daha mantıklı değil mi? 100 adama ekmek vermektense 10 adama et, süt yedirip daha verimli şartlarda çalışmasını sağlamak daha iyi değil mi? 100 adamın peşinden koşmaktansa 10 adama yolu gösterip, gözün arkada kalmadan güvenle iş vermek daha iyi değil mi? Tecrübeli 10 adam, 100 adamın işini hayli hayli yapar ve verim yükselmişken, boşa giden külfettende kaçınılmış olunur. Özel şirketler bile tecrübe ararken günümüzde nicelikten ziyade niteliğin öne geçtiği aşikar değil mi? Siz hala kız verilir/ verilmez kafasındasınız! Bırakın lütfen bu zihniyeti...
Simdi ben de bedelli yapan biri olarak spyleyecegim sudur arkadaşlar. Hayatinizi kurmussunuz okulunuzu bitirip kariyer planlamasi yapmissiniz ve ara vermeniz ileriki hayatiniz acisindan negatif bir durum. Askerlik araya girecek ve yapilan isten sogutacak bir etmen ozellikle benim gibi yasiniz 30lara geldiyse. Bu yuzden de bence elinde firsati ve birikmis biraz parasi olan insanlarin bedelli askerlik yapmasi gerekir. Ama gercekten icinizdeki amac askerlikten kacayim kurtulayim olmamali. Cunku bu vatan icin gogsunu siper eden milyonlar var. Kimseyi rencide etmeye hakkimiz yok bunu bilelim...
Kariyer sahibi olacak insanlarin askerlik yapmasi bana saçma geliyor elbette vatan görevi yapılmalı ancak o kadar okumamis insan varken bosta gezen serserilik pesinde gezen insan varken meslegi yerinde ve kariyer sahibi olacak insanlarin yapmasi ya hem onlar bosta gezmemis hemde vatani gorevi yapmis olacaklar. zengin olan insanlar aman cocugum gozumun nuru aman odeyelim 15 bini ya da orta halli insanlarin buluruz ya biyerlerden oglumuzdan degerli mi ve en fakiri ve okumamis insanlar icin konusuyorum sizler mecbursunuz gitmeye kucumsemiyorum lutfen yanlis anlasilmasin ancak hem para yok hem de bosta gezilmemis oluyor. Umarım beni anlarsınız.
Evlenmemesi için bir sebep görmüyorum ben ortada kediye, damacanaya, küçücük çocuğa hatta kendi öz kızına yeğenine tecavüz edenler hırsızlık yapıp hak yiyenler askere gitmemişler mi ben soyliyim yüzde 90 gitmişlerdir demek ki askerlik demek adamlık demek değil ve kadınların adam olan birisiyle evlenmesini tavsiye ederim. ben Allahin izniyle okul bitince gidicem ama gitmeyen için bu tür ithamlarda bulunmak bana doğru gelmiyor.
O kadar saçma zihniyete sahip insanlarla yaşıyoruz ki, askerlik yapmayı bir mecburiyet olarak görüyorlar hala.
Sadece tek bir adamın izlediği yanlış politika ve savaş yüzünden, ben gidipte canımdan olamam kimse kusura bakmasın. Bedelli veya değil, ben canımı bir barışıp bir küs olunacak düşmanla savaşmak için vermiyorum, vermek isteyen gidebilir. Vatanda sağolmasın ayrıca, hepimizin canı değerli. Hergün şehir haberleri, sürekli şehit olan askerler ve perişan olan aileleri. Yazık değil mi onlara? Giden geri gelmiyor, vatan için ölünmüyor bu ülkede, siyaset için ölünüyor.
Askerlik yapmayan erkek, erkek mi diyen kızar içinde: bakın israilde kızlarında askerlik yapması zorunlu. Bu kadar gönüllü iseniz buyrun önden gidin.
askerden muhafım ama şunu söylemeliyim ki hükümetteki adamlar vatanı teröristlere satıp kendi evlatlarını askerlikten kaçırıp sonrada biz halktan olanlar şehit düşünce sadece allah rahmet eylesin diyip perde arkasından gülüyorlarsa örneğin yıldırım demir ören gibi. yd ülkeyi cemaatlara satıp da hatasını halka ödetiyorlarsa ki yapıyorlar. yd biz chplilere siz sehit cenazesine gelmeyin diye laf söyluyorlarsa ben askerliği bedelli yaparım. ki ülke tam da böyle. ama şunu söyliyim bu ülkenin başına atatürk gibi şerefli bir lider geçse ve bana ölmeyi emretse seve seve emri aldığım gibi düşmana saldırırım ve ölümü kucaklarım ama akp için asla...
Patates soyup tuvalet temizleyip ciğeri beş para etmez komutanların egosunu şişirip onlardan küfür yemeyi vatan görevi sayanlar var. Halayla davulla askere gidip küfür ede ede dönen çok kişi gördüm😂
Bedelli için benimle evlenmeyecek kızı ben zaten istemem. Zaten bedellilere hain olarak bakanlar ya askerde ağzına zıçılanlar ben askerlik yaptım sizde yapacaksınız diyenler veya askerliğin ne olduğunu bilmeyen ergen kızlar
Bedelli yapmak isteyen yapar bedelli yapan biriyle evlenen evlenir bu tercih hakkı ona ait, şimdi birincisi bedelli yapaba saygı duyarım ama dalga geçmeme engel değil ikincisi askerlik yapan o 20 yaşındaki gençlere fakir, cahil fedai, karısını çalıştırıp kendi göbek büyüten , olarak gören zihniyettekiler zavallısınız, 15 bin liram olsa ben gene askere giderdim o 15 binlede düğün yapardım ama siz sevdiğiniz kadın için yine kendinizden vazgeçmezsiniz. bunu bekarlara diyorum yaşı başı gelmiş çocuklu olanlara değil, kızlar para herşey değil adammı ona bakın türk olan o silahın sesinden hoşlanır. Ne olduğu fark etmez kılıç bile olsa onu tutmak ister. Kullanmayı bilmek ister. O silahın patırtısı çok zevklidir bazısının düşüp kalktığıyla çıkarttığı sese benzemez illaki askerlik te temizlikte yapıyorsun tuvalette yıkıyorsun amma okuma yazma bilmeyipte uçak savar kullanabilen bir urfalı vardı, , , önce adammı ona bakın
Yorumlari okudugumda cogu kişi evlenmem yazmış gercekten tuhaf hala askere gidenleri adamliltan sayanlar var adamlik bu deildir zaten askere gitmek ismeyenlerin verdigi o parayla devlete silahlar alinir o parayi bosuna mi veriyorlar saniyorsunuz askerlik gercekten zor cunku orda kendini bilmez cok insan var bazilari sirf o insanlar icin gitmeyip ulkesine baska seyler de katmaz istiyebilir onlari bu sekilde dislamayin
Askerliğini yapmış biri olarak söylüyorum, askerde herkes eşit rütbeliler hariç. Askerde ne emrederlerse yapıyorsun. Çok farklı bir ortam. Asker arkadaşlığı üniversite arkadaşlığına benzemiyor. Askerde, herkes aslında kişilik ve dışa görünüm açısından neyse o. Bence iyi komutanlar olduğu sürece askerlik yapılmalı ama benim komutanların sadece 1 tanesi iyiydi o nedenle boşa 6 ay gitti. Yani bedelli yapacaklara söylüyorum kimseyi dinlemeyin bedelli yapın ama askerlik anınız olmayacak. Mesela ben yılbaşını 12-2 nöbetinde mevzide geçirdim. 17 gün banyo yapamadım. Bir çok güzel anım var. Ama boşa zaman kaybı mı? Evet boşa zaman kaybı. Tabi birde bu işin silah kullanma kısmı var.
Asla evlemem Fakirin yoksulun oğlu gitsin şehit olsun kan döksün vatanı için can versin bunlar 15 bin TL sini verip keyif sürsün orda. Bedelli yapan biri askerlik yaptım demesin , askere gitmeseler daha iyi vatana ne faydaları olmuş? Para ver yan gel yat oh ne rahat benim gözümde hiç biri askerlik yapmış sayılmıyor asker kaçağı sayarım ben bunları pek bir farkları yok çünkü asker kaçaklarından ~~
Gitmezler ilk önce bastakinin çocukları gitsin askere çürük raporuyla dolaşıyorlar Benim param olduğu halde zamanında babam gönderdi askere ben batıda değil Doğu'da yaptım birde askerliğimi neden yarın birgün yaptın mı diye sordukları zaman gururlu başım dik bir şekilde komando askeri olarak yaptım diyecem
Eskiden babam derdi ki oğlum askere gitmeye ne ne iş ne kız verirler nede adam derler derdi askerliğini yap işini eline al adam ol askerde öyle gidelim kız istemeye şimdi nerdeeee para kimde kızlar onda neyse
Paraya bakan kızlardanda nefret ederim insan bu bir anda parasız kalır yatağa düşer o zaman bak bakalım senin 1 sn yanında duruyormu böylelerin yüzü bu zamanda ortaya çıkar hep..
Aynen öyle bak bu sabah bir tane parayi sevene yolu verdim ama mustehak bana kendinden fazla değer verirsen sevip baglanirsan olacağı bu yarın akşam da istemeye gidecektim Allah bildiği gibi yapsın ne hakkım varsa haram etsin
@Deniz_yıldızı_ siz kadınlar bir bok bilmeden böyle konuşursunuz ya sinir oluyorum yaa la oğlum bu zamanda askerde eğitim mi veriliyor vatan mı koruyor askerler sanıyorsunuz asıl vatanı koruyanlar astsubaylar sözleşmeli er ve erbaşlar ve diğer alt rütbelilerdir. Yıl olmuş 2018 Türkiye’de hala zorunlu askerlik var yaa
askere gitmemiş adamlar askerlik hakkında atıp tutmasın vatan millet edebiyatı yapıp lütfen bu bir. ikincisi askerliğini yapmış biri olarak söylüyorum bunu yanlış anlaşılmaları gidermek için, evet ben de şimdi olsa bedelli yapardım. askerliğini doğuda yapanları es geçiyorum ancak kimin nerede yapacağına tsk karar veriyor. ve ben batıda askerlişk yaptım, askerlik değil çöp topladım garsonluk yaptım ona buna bir şey getirdim götürdüm. kusura bakmayın ama birileri kağıt oynarken onlara çay kahve götürürken hiç de öyle vatani görev aşkı olmuyor insanda. o yüzden bedelli genel olarak bence yanlış bir şey olsa da yapanlar doğru yapıyor gitmemekle. ha bence profesyonel ordu olmalı komple o da naçizane fikrimdir. kızlar konusuna değinmiyorum bile birinin askere gidip gitmemesine göre evlenecek kızla zaten evlenmeyin
bos mevuzlar bunlar eskiden vatani gorevdi vatani koruyordun simdi pasayi koruyosun dusman gelse vuramiyosun neden emir yok yetkin yok sadece nobet tut komutanlarin usakligini yap param varsa bedelini oder pasa pasada gitmem askere askere gidip borclanacagima askere gitmem oyle borclanirim en azindan hayatim kisitlanmaz askerlik mantigin bittigi yerdir diye herkes soyler hergun mintika temizligi yapmak istemiyorum ben buda benim en dogal hakkim simdi bu sebepten dolayi benimle evlenmek istemeyen kiz varsa gitsin bir kosede olmeyi beklesin askerlik askerlik derler askere giden manitalarini terk ederler boylede dengesizler var
"Evlenmem" diyen kızların hepsinin kafadan sorunları var ve ne sevgilisi ne de erkek arkadaşı var.. buna da adım kadar eminim.. askerlik yapmayınca iyi mikemiyor mu? Yoksa çalışamıyor mu? Yoksa baka bişey mi.. iş yerleri bile "askerlik yaptın mı" sorusuna bakıp cevabı "evet" ise hiç umrunda bile olmadan nasıl yaptığı işe alabiliyorken, bizim kızlar almam diyor ya. Neremle güleceğime karar bile veremiyorum sizin kıt aklınıza..
@sjshjssjajsjk hadi lan yalaka askerlik hayat tecrubesidir tumay sana gelince herkesin kendi tercihi sanane lan isteyen askerlik yapmayanla olmaz sananeeeeeeeeee
Ulan olm sen bir önce kendinden büyüklerinle terbiyeli konuşmayı öğren teneke sen askerlik yapsan nolur mk ahlak 0 5 kuruslukluk akıl yok git yap askerlik hadi fakir😂
@sjshjssjajsjk yav senin gibi buyugu skym sana kim saygi gostersin daglarislda sen yaratgin dimi havalara bak zengin pici 2 gun bmw kiraladin diye kendini zengin sanma
@sjshjssjajsjk annende oyle diyodu falan laf sokmalarinin kalitesinden belli ki gercekte 27 yasinda degilsin ayrica cok paranin olmasi seni ozel yapmaz fakir diye milleti asagilaman kultursuzlugunu gosteriyor ama sabaha kadar fakir de uzulmem sonucta sende ali agaoglunun pici degilsin ultra zengin degilsin yani acun gibilere gore sende fakirsin
Sen gibi varoş olup hakaret edicegime laf sokarim😂 özel yapmazmi olm sen iş hayatını bilmiyon heralde bir git çalış versinler 50 lira akşama kadar 10 saat çalış ozaman özel yapar mı yapmazmi anlarsın 😂 artı ne kadar varlık li olduğum hakkın da hiç bir fikrin yok🙂😉olm bukadar kıskanma yaa kiskanc olma çalış senin de olur 😂
Kapasite yetmez falan nesin sen insanlara bu kadar yukardan bakma herseyi bir tek sen anlarsin bizim aklimiz kapasitemiz yetmez dimi en mukemmeli sensin guzel bu kafayla cok yukseklerde gorucez seni
Calis mesela günde 100 lira alsan en fazla ayda 3 bin eder bir 50 sene sonra hiç harcamazsan bizim banka daki 2 trilyon 400 milyarı dogrultursun heralde 😂bi hesapla bakym belki dogrultamazsin da mk😂
Olmadi bende biseyler ateşlerim sana senin gt 50 lira eder gel de bizim pıt bul iki dakika kaysın zevkini alsın köpek ahah 😂anneni de getir 2. Posta ona 😁😉
@sjshjssjajsjk hahaha delikanlimiz dile geldi silah dedi buyuk cesaret gosterisi bravo ha o silahi popona sokmasinida bilirim atis poligonuna gidiyorum. Ayrica istersen kafes dovusune cikalim hangi sehirdesin sen?
@sjshjssjajsjk Allah askina paran var bir edirneye gelsene sen bana masraf yaptirma 1 yildir kafes dovusune cikiyorum yavrunu severim ezik zengin parayla birilerini gonder sen hadi
@sjshjssjajsjk lan edirne merkez gel iste birde ben mi gelim cok zengin sin ya sevgilim cirkinlikten değil kardeşim olmadığım için olmadı usanmadan profilimi arastırmıs at numaranı sen at ya beygiri direk adres atıcam sen adi srfsiz gelebilcen sanki
Ahaha daha numara atamio noldu deliği kanlı 😂ahaha🤣 neyse senin gibi eziğe çok bile vaktimi harcadım hadi git anneni calistir da para kazan fakir hayatında başarılar by by 😂
@sjshjssjajsjk yav srfsiz numara atımda etrafa yay sen tra oldugun icin cevren genistir cok delikanlısın at numaranı gel edirneye ara verdiğim adres gel yermi?
@sjshjssjajsjk ya fetöcüsü seni :D kişilik bozukluğunu sktigimin kamışı hem öyle hem böyle daha discorda gelmeye yüzün yok link attık sana delikanlılık uzvunu kestirmis ya topu
@sjshjssjajsjk bozuk değil travesti bir geceliğin kaç para la senin boslukları silip gircen aptal oglu aptal ilkokul lafları sokuyo ya bir senin yazdığına bak bir benim yazdığıma eziksin lan iste kabul et https://discord. g g/xWrm33t
@sjshjssjajsjk laf soktuğunu san ilkokul çıkması ya discorda gelirsin delikanlı gibi konusursun adresini verdiğim salona gelirsin maça çıkarız ya da bir daha yazmıyorum kudur orspu cocugu
@sjshjssjajsjk bunca laftan sonra abi kardes ben kabul etmiyorum sen ediyosan kolay gelsin ya dc gelirsin konusuruz delikanlıysan salona gelirin ha yok dersen daha yazma laf yarıstıramam senle ringte konusurum ben
Tm işte onu ayarliycaz abi kardeş gibide konusucaz olm nolcak mk unut gitsin ben unuttum bile sende gaza geldin ben desen makara takildim önemli değil yok diosan da ozaman yazma daha hiç konuşmayalım bak düzgün konusuorm ben sana daha öncede 50 kere by dedim ama sen birinemi sinirlendin naptın mk bize sardın
@sjshjssjajsjk ben benle böyle konusanla abi kardes olmam Edirne Şükrüpaşa Mahallesi, Huzurevi Cd. No:6, 22030 Edirne Merkez/Edirne gelirsen bekliyorum böyle seyide unutmam ya bir daha yazma yazarsanda su saate oraya geliyorum diye yaz
Ulan sanki ben sana sataştım olm ergenmisin sen atladın kizistirdin oku bakym yukarıyı? Hadi ben özür diliyorum senden brak atma adres numaranı at konuşalım?
Evlenmeyle ne alaka ya nefret ediyorum şu kızların polis ve asker avlama seylerinden kardes seveceksen adam gibi sevki artık herkes mesleği için evleniyo pmyo adayıyım sınavları kazandım bence sonuçlar belli olucak %100 de coğu hemcinsimden nefret ediyorum bu yüzden + bedelli askerlik bence olmaması gerek amerikan itleri para için askerlik yapar
Kim ne derse desin. Bedelli Çıksın Ödeyeceğim. Herkes atıp tutmuş yok gitmeyen adam değildir vs. Öyle bir dünya yok. 4 sene didin oku. Bir yerlere gel çevre edin tam para kazanacağım de askerlik çıksın. 15 Bin Lira 5 6 Ayda kazanılarak ödenebilir. Niye sevdiklerimden Işımden ayrı kalayım?
Sakarya Vatan millet taaruz işleri eskiden kalmış. Hiç bir işe yaramayan Torpille komutan olmuş 1 metre boyunda adam gelecek yer süpürtcek. Bırakın bu işleri..
Askerlik yapmis biri olarak söylüyorum dewir profösyönel dewri bedelli en mantiklisi 28 gun bide zorunlu egitim sacma bu adam zaten isinden gucunden olmamak icin o bedeli oduyo zorunlu kilmanin ne anlami var aiyleye bakmakla yukumlu insan var mecburi bedelli olmasi gerek ha bu yuzdende zenginler yapiyo fakirler yapmiyo tepkisi aliniyor bence cok abrtiyolar zengin zaten her halikarda yapmazz gider yurttisnda 1 sene durur ordan dovizli yapr tekarar gelir olan yine garibana olur kalkip gidecek onca aileyi birakcak sacmalik bedelini ode mecburiyetten yapily bedelli keyfi degill bence bazilari olayi cok farkli algiliyo kizlarda yok ewlenmem demis laa zip zip nereye ewlenmin 24 yasini gecince ewde kaldim korkusu yasiyosunn :))
yorumlara şöyle bir baktımda şovmen erkekle ve boş beleş şövanist kızlar döktürmüş. ya siz askerliği ne sanıyorsunuz? yukarıda rte dediğiniz başgan bozuntusunun şişesi 30 bin euroluk şampanyaya sattığı toprağın neyini savunacaksın salak mısın enayi misin? başındaki yönetim dediğin adam olurda gider savunursun yoldamı buluyoruz biz bu canı? Allahın verdiği canı boşa niye heba edeyim bu bana kullanmam için verilmiş. bırakın bu vatan millet sakarya ayaklarını tertemiz bedellimi yaptım kafam rahat oh miss
Bir canın bedeli 15 bin tl o kadar yazık ki midem bulanıyor bedelli yapan erkeklerden ( Sağlık sorunu vb durumları olan istese de askerlik yapamayacak halde olanları tenzih ediyorum ) Geri kalan ödlek , korkak , paralarıyla her haltı satın alabileceğini sanan insanlar..
evlenmem ayrica zorunuz ne sırf görünüze zor geliyo baskıya gelemiyorsunuz diye bedeli askerlik yapıyor bazıları yahu sen daha askerliğin sorumluluğunu almamışsın evlilik ondan zor bir ömür boyu daha fazla sorumluluk artı evlendin diyelim çocuğun olcak şahsen ben evlenmem sanki devir eski devir şimdi ki askerlik askerlik sanki onun sorumluluğunu alamayan evliliğin sorumluluğunu hiç alamaz şahsen ben EVLENMEM...
Kimse acitasyon yapmasın bende fakirlik içinde büyüdüm okuldan çıkıp işe gittim gece sabahlara kadar çalıştım okulumu okudum geçerli bir meslek sahibi oldum bir kariyere ulaştım böylesi durumda iken ayda 6000 den en iyi ihtimal 6 ay 36000 TL kazanç ve onu bırak kariyer açısından gerileme yasayamam devlet bana gelecek sunmuyor ben kendim kazanıyorum ayrıca şuanda su dönemde kimse edebiyat yapmasın profesyonel askerlik çıktı sözleşmeli maaşlı askerlik ve şuanda normal er giden askerle geri hizmette görev alıyor operasyon a çıkmıyor devlet ona orada bakıyor besliyor
Ayrıca herkes kendi geleceğini kurar kağıt toplayan adam. Bile günlük 200 TL kazanıyor lise mezunu özel güvenlik 2200-2800 arası maaş alıyor hiç kimse burada zirvalamasin
2
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ayrıca her askerlik yapan adam mı oluyor hırsız soyguncu dolandırıcı kalpazan her insan askerlik yapıyor adamın temizliğini asker yapıp yapmamasına karar veriyorsan bir kere daha düşün
Yanlıs anlamayın da bedelli askerlik kötğ bişey değil. Siz doğudaki tüm erleri dağa gönderiyolarmı sandınız? Artık özel ekipler dağda erler karakollarda tuvalet temizliyor. Bunun yerine adamın bir mesleği varsa çalışıp vergisini verip ülkeye daha çok katkısı olabilir.
Bu ülkeye istihdam sağlayan, ekonomiyi ilerlemesinde pay sahibi olan ben, gelecek nesillere örnek bir ticaret ve üretim anlayışı sağlayan ben, askerliğimi bedelli ödedim için benimle evlenmeyecek öyle mi?
Askere gitsem ne olur? Bu yaşıma kadar çektiğim bütün cefaların birikimini 6 ay sonunda kaybetmiş olurum.
Üzgünüm fakat bedelli askerlik yapan bir erkek gözümden düşer. Bana kızabilirsiniz belki ama bencillikten başka bir şey değil. Diğerleri bir annenin babanın evladı değil mi? Askeriye gibi bir kurumda bile paranın sözü geçiyor resmen.
Yaa canm bırak allahini seversen bu vatan severlik görünümlerini kim durduk yere bedavaya şimdi ebesinin nikahına gitmek ister? hangi asker isteyerek gidiyo? Anca askerden gelenler gidip yaptıkları için ben isteyerek gittim derler ama gerçek öyle degil😂
@sjshjssjajsjk ''Vatan severlik görünümleri''? Ben sadece fikrimi belirtiyorum. Benim hoşuma gitmiyor. Neden kendi görüşünüze karşı bir görüş geldiğinde bu denli ikna etmeye çalışıyorsunuz ya da ısrarcılık yapıyorsunuz?:D
Sen askerlik yapsan ne yapmasan ne. Baştakiler teröristleri desteklemiyor mu zaten. Fetoile kendi ülkesine darbe yapan barzani ile mitingte el ele gezip kuraditan paçavrasını asan, israile peşkeş çeken obamaya kanan, esatla güle oynaya foto çekilen sonra terörist siyip patayars alan işıd yargılansın diyince red oyu veren kimler. Baştakiler zaten terörist yandaşçısı iken sen hangi vatanı koruyacaksın ki!
Bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum kesinlikle profesyonel orduya geçmemiz gerekiyor. Benim bir asker olarak mehmetçiğimin yediğinde, içtiğinde, giydiğinde vs gözüm yok helal hoş olsun kendi adıma fakat bu güzel ülkemizin kalkınması, ilerlemesi, Atamızın dediği üzre muassır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için yetişmiş, bilgili, kültürlü insanlara ihtiyacımız var. Belki diyeceksiniz yahu 12 ay askerlikle ne alakası var. Çok alakası var efendim şöyle ki; er statüsündeki bir insana 12 ay boyunca harcanan maddi ve manevi imkanlar yönlendirildiğinde ortaya çok büyük bir meblağ çıkıyor. Bu meblanın maddi kısmı eğitime, sağlığa, bilime harcanabilir. Manevi kısmı ise (erleri yetiştirmek için harcanan zamandan bahsediyorum) profesyonel ordunun eğitim zamanına eklenebilir. Her görüşe saygım var benim de görüşüm bu. Bu meslek içinde olan biz rütbelilerin genel olarak büyük bir çoğunluğu böyle düşünür. Eğitim ve sağlık herşeyden önemlidir çünkü
Neden 15 bin? Neden 200 bin tl değil? Neden AKP yandaşlarını kurtarma operasyonu? Yani camiye gidip namaz kılan Müslümanım diyen kişilerin işte Allah korkusu bu kadar paran yoksa öl Çok yaşa.. Askerliğini yaparken şehit olan o garibançocukların kanları haram zıkkım olsun.
İnsanların kafasında neden "Askerlik yapmayana kız yok" diye bir olgu yaratıyorsunuz? Başta devlet, askerlik çağında olan bireylere yapmama gibi bir imkan sunarken, kimsenin çıkıpta askerlik yapma şartı koymaya hakkıy yok. İsteyen yapar, isteyen bedelini öder ve yapmaz. Bu cahil geleneğini ( askerlik yoksa, kızda yok) sürdümeniz şu dönemde çok yersiz.
Askerliğini yapmış vatanını seven birisini istiyorum ben. Para verip bundan kaçacağına sevdiği şey için vatanı için savaşsın o zorluğu göze alsın. Kolaya kaçan bir insan olmasın. Sevdiği şey için seve seve gitsin savaşsın. Kanımca vatanını sevmeyen bizi hiç sevmez bence kızlar. Hem önce vatan millet sonra ana ve yar demişler :)
Eğer askerler üzerinden siyaset yapmayan biriyse evlenirim. Birilerinin kendi kanı üzerinden siyaset yapmasına izin vermesi hiç hoş bir şey değil. Bu ülkenin evlatlarını piyon sanıyolar. Benim askerde arkadaş var köle gibi kullanıyolar adam yerine koymuyolar.
Yaşını başını almiş egitim hayatinda ve çalışma hayatinda çok başarılı adama sen git sabahin köründe fenerle çam kozalagi toplattir , ruzgarli havada ağaçlardan düsen yapraklari toplattir vs. Adam silah tutmayi bilmiyorsa bile zaten ogrenir belli sure icinde geri kalan zaman çöp. Gunluk hayatlarinda yanindan bile gecemeyecekleri erkeklere lafa geldi mi amo bon askorlok yopmoyon korkok erkekle evlenmom 😂
Benim dedem 7 sene askerlik yapmış doğu cephesinde savaş bittikden sonra kazım karabekir orduyu dağıtmamış tehlike geçene kadar... O zaman benim dedem bu zihniyete göre salak cahil fedai herkes o silahın sesini duymalı kullanmasını bilmeli ben ilk şarjör bittiğinde tetiğe basmaya korkuyordum. Ama ikincisinde artık çok zevkli bir şeydi
Ya güzel kardeşim dedenin zamanındaki gibi bir savas olsa eski paşalar olsa koşa koşa gider herkes mevzu politikaya döndü artık aktif savas varken sözlesmeli askerleri doğuya göndermelerinin bedelliden ne farkı var artık profesyonel askerlige geçiş başlıyor
Evlenirim tabii ki bu bir kriter olamaz. Bu onları vatan haini yapmaz kimseyi yargılayamazsınız. Ayrıca herdefasında cuzdana bakıyorlar dıye kızlara saldırmayı görev edinen onyargılı herkesi aynı sanan beyler! para için arkasını donen erkeklerde gorduk
Bugun askerlik vatani gorevdir yapmayan toptur ibnedir korkaktir adam olamazsin asker olmadan diyenler evlenecekleri zaman kizlardan aynen su lafi duyacak -ben askerligimi... da yaptim Kiz- iyy askerlik mi yaptin sen issizmisin 15 bin lira veremedin mi o kadar bos bos vakit gecirdin hic mi hayatta bir gayen yok fakirsindir simdi sen kac patates soydun da bu kadar boburlene boburlene askerlik yaptim diyosun. Not:94 luyum bedelli benim icin secenek degil seve seve yapacağım
Asıl bunun ücrete bağlanması saçmalıktır. Madem askerlik bir vazifedir. Bu vazifeden para ile insanları ayrıştırmak hiçbir devlete yakışmazken bu ülkeye hiç mi hiç yakışmıyor.
Askerlik zorunlu olmamalıdır benim düşüncem bu. Kaldı ki zaten görevlerin tümüne uzman er erbaşlar gidiyor. Eğer gaye halkı askerliği öğretmekse 12 ay kadar saçma bir süreyi en azından cüzi bir rakama ayırırsın olur biter.
Onun yerine uzman er erbaşlarla orduyu doldurursun.
Mezun olmadan önce çalışmayan başlayan arkadaşlar için harika bir uygulama bence, nitekim ben de bu tarz bir durumdayım. Askerlik için 6 ay işten uzak kaldığım takdirde bu yaşantımı olumsuz etkileyecek. Kızların bakış açısına gelecek olursam; pek umurlarında olduğunu zannetmiyorum ben. Vatan sevgisinin ölçütü askerlik olmamalı. Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır.
Cok yuzeysel yorumlar goruyorum, ben kararsizim gidebilirimde gitmeyebilirimde lakin, olaya bu acilardan bakmak gerekir tabi benim fakir kardeslerim gidiyorsa ben de gitmeliyim, ben gitmiyorsam onlar da gitmemeli fakat zamaninda osman pamukoglu ve onun gibi komutanlar teroru bitirecekken terorun ele baslarini pusuya dusurmuslerken geri cekilin emri verilmesi bazi oyunlar oynandiginin kanitidir. Bu konular boyle evlilik mezesi yapilacak konular degildir, ordumuzu feto ele gecirebilmisken acikcasi ben sicak bakmiyorum. Askeri egitim almama gerekte yok zaten hobi olarak bir suru silah kullandim, durmadan sporda yapiyorum. Cumhurbaskanimizin oglu bile askerlikten prostat kanserinden rapor alip kacti simdi cocugu bile var, bizden once daha on planda olan insanlari yargilamalisiniz.
Aa katiyyen olmaz demem. Veya hiç sorun değil de demem. Ama kafamda acabalar oluşur, çok seviyor olsam bile gözümden bir tık düşer. Sonuçta vatan sevgim bambaşka. Elimde olsa ben gidip yapacağım, hiçbir engeli olmaksızın bedelli yapmak da nedir?
Askere gidince ne yapıyor zannediyorsunuz orada çok merak ediyorum. Sanki cephede savaşıyor bana kardeşim askerlik yaptı. 6 ay sadece yattı silah bile iki veya üç defa kullandılar.
Bu ne saçma soru ya. "Kızlar bedelli askerlik yapmış biriyle evlenir misiniz?" Bizler size çok meraklıyız. Siz de zorunlu askerlik yapın. Hayatımda Türk kızları kadar itici kızlar görmedim ya. Ne iğrenç bir konu ve başlık. Şu atılan başlığa bak. İlla feminizm propagandasını sıkıştıracak araya. Ben mgtow cuyum zaten evlenmeyeceğim. Senin gibi bir kafaya sahip olan bir kızla arkadaş bile olmam.
4
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu şekilde düşünmeyen, anti feminist olan , eşitlikçi Türk kızları lafıma alınmasın. Onları kastetmiyorum.
Onlara kız veren baba da adam değildir. Yaşıtları nöbet tutarken evinde yatıp terhis belgesi alanda. 19 sene bu vatana hizmet verdim Kaç mehmetin evine kendisi yerine tabutu gitti. Kaç ana kaç baba kaç kadının ciğerine ateş düştü. Gerçi bunlar askerlik yapsa da vatana faydaları olmaz. Onların yerine kadınları alsınlar askere onlardan daha çok faydaları dokunur.
Bedelli askerlik konusu kızların ilgi alanında olduğunu sanmıyorum. Kızlar şu kriterlere bakar evleneceği kişi yüksek standartlar da iyi bir yaşam sunabiliyor mu? ya da kültürel açıdan üst düzey biri olmasına bakar askerlik sadece erkekler için her alanda önünde duran bir engel olarak görülür. Bu süreci en kısa sürede tamamlamak ister.
İsteyen istediğini yapsın, her haltını yesin ama bedelli yapıpta " Hadi türk askeri saldırrr, vur, kır dök!!! " diye ortada gezinenlere ağır laf ederim.
Allahtan eğitim alacaklar 1 aya yakın.. Elleri silah tutmayı öğrensin. Benim param olsada yapmam. 5-6 ay askerlik zaten kısa dönem.. Yaparım gelirim. Bedelli yapanlara saygım var mı? Var tabii ki ama en üstte yazdığım şeyi yaparlarsa ağır konuşurum.
Vatanımızı, namusumuzu savunan ortaya canını koyan askerligi savundum diye mi varvaros oldum? Doğru babanın kalitesi senin ağzının bozukluğuyla doğru orantılı. Leydi hanımcik (!) görür belki
@ozianna Vatanseverlikle ne alakası var askerlik 6 ay patates soymanın, boş bir klübede 12 saat tek başına nöbet tutmanın. Kızlar da zorunlu askerlik yapsın o zaman.
@38yusuf3838 Hıyar sana benzer, kes sesini. Senle konuşan yok, ben başkasına yazdım o yorumu. Sen de kadınlara tapan feminist bir beta erkeksin belli ki. Feministler askerlik yapmak istemiyor ama erkekler zorunlu askerlik yapsın istiyor. Sen de bunu destekleyen kendi hem cinsinden nefret eden beta erkeksin işte. :D
Ve öyle de olmalı zaten. Askerliği ise erkek de kız da yapabilir. Ya komple vicdani red, ya da iki cinsiyet için de zorunlu askerlik. Ben bunu savunuyorum. :)
Askerde ne yapıyorlar zannediyorsun sanki cepheye gidiyorlar böyle vatan edebiyatı yapanlar yok mu. Ancak komutanın temizlikçisi oluyorsun. Bir vasıfsız askerin devlete ne kadar maliyeti var bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz
@Ateist_Türk Kadın erkek eşittir safsatası yapıyosan sen de gidip çocuk doğuracaksın. Doğuramıyo musun? o zaman kadın da askerlik yapmaz. Sşz de kendinizi erkek mi sanıyosunuz be? Git kes at penisini beş para etmezsin senden Türk erkeği olmaz
Çocuk doğurma değişmeyen bir şey, bunu istesen de değiştiremezsin. Askerlik konusu başka bir konu. Evet Türk erkeği olmak için 12 ay patates soymak, mıntıka temizlemek, temizlik yapmak, boş bir klübede 12 saat nöbet tutmak gerekiyor. Bunu yaparsak erkek olabiliriz haklısın (!). Askerliğini ne zaman yaptın ozianna. Çok iyi biliyorsun askerliğin ne olduğunu. Erkekliğime laf etme defol git. İnsan gibi konuş, düzgün konuş. Faşistlik yapma.
@38yusuf3838 Askerlik = cahillik diyen asker olmasa anasının bacısının 2 bacak arasını kim oruyacaktı acaba? Bunlar alışmış savaşsız ülkede yaşamaya Allahın bir nimeti kabul etmişler asker sayesinde olduğunu bilseler. Ben bir video izledim amerikan askerleri bir ıraklı kızı almış 11 asker ağzından önden arkadan 3 tanesi veriyo diğerleri sırada bekliyo o kadar iğrenç bir videoydu ki çok etkilendim iğrenç bir tecavüz videosuydu. O gün anlamıştım asker bizim ülkeyi de korumasa acaba bir Türk kadını bu duruma düşse ne yapardık diye. Bunlar askerin ülkeyi korumasının ne kadar önemli olduğunu kavrayamıyo
Ablacım bunlar anlamazlar bunları 4 duvara kapat içeri sınırsız içki sınırsız kadın ver bunların olayı o... bunlardan kastetdiğim askerlik = cahillik salaklık diyenler bedelli yapanla r değil
Evlenirler niye evlenmesinler benim canımı yakan durumumuz iyi ama yaşa 25 deyip bedelede 15 demek komik olmuş. Zaten 20’ye çok diyen adam bir zahmet askerliğini yapsın. Bence en az bedel 40-50 tl olmalıydı. Yaş 25’de çok erken olmuş. 25 günde şaka gibi hiç gitmesinler daha iyi.
Aileme kalsa beni askere göndermiycekler çoğu çevremde böyle gitme taraftarı değiller ben gitmek istiyorum askerlik yapmayla adam olunmaz askere gidip hala bir baltaya sap olamayan bir sürü kişi var vatani görev yapmak şart en salağı bile yapıyor benmi yapımıycam pehh paşa paşa yapar geliriz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
artık kızlar cüzdana bakıyor. dolayısıyla bedelli yapanla koşa koşa evlenirler.
bazı cevaplarda gördüm de, profesyonel askerlik gelmeli diyenler olmuş. savunma sektöründe çalıştığım için çoğu kişinin bilmediği bir şeyden bahsedeceğim. profesyonel askerlikte devlet bir şirketle anlaşır ve profesyonel orduya eğitimi bu şirketler verir. bugün dünyada bu eğitimi verebilen birkaç şirket var. bir kısmı abd, bir kısmı rus şirketler. profesyonel askerliği savunurken bunu bilerek savunmalısınız.
En İyi Cevaplar