Ve Gezi eylemi hakkında "ilham kaynağı" demesi de sanırım enteresan bir durum...

İnce'de nanoteknoloji dedi, kuantum fiziği dedi. Sırf muhalefet olmak için söyledikleri umursanmadı boş işler dendi. Şimdi yazdığı birkaç cümle için ben bu adamı savunmam. Sınava giren 2 milyon çocuğu bu kadar düşünüyorsa zamanında sorular çalındı onca emek verdik biz birileri yatarak üniversiteye girdi tepkisini o zaman koysaymış. Üstelik ne bekleyebilirim ki bir diktatörün bakanı işte Teog'u da Ygs/Lys'yi de kaldıran Tayyip'ti. Sunulan sınav sistemini beğenmeyen de Tayyip'ti. Ondan izin almadan adım atabileceğini düşünmek acizlik bence.
Gezi olaylarından bahsetmiş 2013'te. Bugün tarihlerden 10 Temmuz , 5 sene önce Ali İsmail Korkmaz'ı sokak ortasında katlettiler. Cesareti varsa bir tweet atsın Ali İsmail için.
Ben akpli olmayan biri olarak diyorum ki bu adamı milli eğitim bakanlığına getirerek iyi bir iş yaptılar ben daha önceki twitlerini de okudum inşallah diğer öküzlerin yaptınlarını yapmaz. Sözleşmeşi ve ücretli öğretmenlikleri kaldırır inşallah
Bak siyaset bunu gerektirir değil mi? Savunmadığın bir partinin yaptığı hamle doğru ise bunu güzelce dile getiriyorsun ama savunduğun parti yanlış bir hamle yapmışsa eleştirmek ne mümkün?
Keşke insanlar doğru bir şey olduğunda dediği gibi yanlışı da fikri ne olursa olsun "evet yanlış"tı diyebilmeli.
Katılıyorum akpyi ben de çok eleştiririm hatta hatta ülke yönetiminde olmamasj gerektiğini başkanlık sistemine de karşıyım lakin bu adamın milli eğitim bakanı olması twitleri falan hoşuma gitti. Onun dışında akpnin desteklediğim icraatları da yok değil silah sanayisine yatırım yapılması kendi tankımızı siha iha yapmamız antartika da bilim üssü kurulması bunları destekliyorum ama bunun yanında A’dan Z’ye her şeyde dışa bağımlı olmamızı ekonominin şu an ki durumunu her başımız sıkışınds ithalata baş vurmamızı desteklemiyorum haddinden fazla yapılan özelleştirmeleri desteklemiyorum işçi memur emekliden sonuna kadar vergi alınıp zengin patronların milyonlarca vergi borcu olduğu halde devletin vergileri alamamasını doğru bulmuyorum devlet herkese devletliğini göstermeli kim vergisini düzenli ödemiyorsa zengin de olsa almalı zaten zengin vergisini zamanında düzenli ödese biz halk olarak bu kadar vergi ödemeyiz. Suriyeli meselesinde de eleştiriyorum bu eleştirileri yapan muhalefete
Muhalefeti destekleyen vatandaşlara gerek siyasetçilerin gerekse onlara oy verenlerin sorgusuz sualsiz pkklı fetöcü diye yaftalamalarını doğru bulmuyorum bu insanları ülkeyi kutuplaştırmaktan başka bir şey değil siyasete vatan sevgisini dini bayrağı atatürk ü karıştırmamalı
Zirvalamis, ne rol modeli? Bu amerikan tipi sahte egitimcilik örneği hiçbir yerde başarılı olamadı, bu ülkeye de zarardan başka bise veremez.
Başarılı olan çocuk niye dikkat çekiyormuş, öbürleri ayıpmis. Ben ilkokulda okur Ken sınıfta en iyi öğrenci her daim örnek gösterilir. Kimse de gidip ay onun notu niye iyi yaa diye saçmalamazdi.
Geldikleri günden beri eğitimin içine sicti bu adamlar, hala bu heriflerin eğitimde ileri adım atmalarını mi bekliyorsunuz?
Sanki şimdiki bakanlar Erdoğan'ı şahsen hoşuna gitmeyen herhangi bir çalışma yurutebilecekmis gibi bir de.
milli eğitimde götürülkmek istenen yer ortada...
kişiler vitrin, arkada yapılmaya çalışılan ise başka, genelde böyle oldugu için bunu diyorum...
onun için bazı konularda farklı bakış açıları getirmesi, toplumun farklı kesimlerine dokunabilmesi, itmemesi, işlerin olumlu taraflarını görüp yapıcı tavrı hoş ama tayyibin mill eğitmide yapmak istediği ana akım yapılanmanın dışına çıkabileceğini sanmıyorum.
izleyip göreceğiz...
Cevap
39Cevap
Ya olay sistem değiştirmek değil, bunu niye hiç bir eğitimci anlamıyor? Bir sistemi yerinden kaldırıp diğerini getirmek uzun ve yorucu bir iş. Kaldı ki buna uyum sağlanması vs. uzun zaman alıyor. Onun yerine olan sistem birkaç sene kalmalı ve eksiklikleri kapatılmalı. En kötü sistemi getirsen bile açıklarını görür, her sene onları kapatırsın, öbür türlü öğrenciler deneme tahtası gibi bu sene bu sistem seneye o sistem aynı eğitimciler gibi yoruluyorlar.
Milli eğitim bakanı ne yapabilir ki? Cürmü nedir yada? Kendisine ayrılan bütçeyi iyi yönde değerlendirmeye çalışacak. Neo liberal politikaların eğitimdeki uygulamacısı olabilir en fazla. Yani o koltuğa kimin geldiği fazla önemli değil. Bağımsız karar, alıp devrim yapabilecek değil neticede.. Vesselam...
Ilginc bir secim olmus yani paylasimlari itibariyle soyluyorum. Muhtemelen silmek zorunda kalacaktir bu yazdiklarini.
bir öğretmen adayı olarak yemin ederim çok şaşırdım, ilk defa milli eğitimin başınabu derece donanımlı eğitimci bir bakan gelecek.. bilemiyorum şimdi şudur budur diye savunmak veya taşlamak yanlış olur, zaman gösterecek eğitime verdiği önemi, öğretmene verdiği değeri.. ama dilerim bir eğitimci sıfatıyla gelip eğitim sistemini iyice yerle yeksan etmesin..
bu ne saçma kahvehane ağzı ya?
hazimsayamadigi şeyi örnek olarak gösterip aynı lağım çukuruna düşmüş.
çocukların siyâset alaninda iyi veya kötü gösterilmesi bile beni rahatsız ederken M. E. B'nin hassasiyet göstermemesi çirkince. samanlıkta iğne arayıp mi buluyorlar bunları anlamıyorum. ziya bey kanepesinde serinlerken bi' daha twit atmasın mümkünse.
ya örnek ol politik davran, ya çekil kenara bu işlere bulaşma.
Sistem bu değiştiremezsin bu kadar kalabalık ülke ve bu kadar kalitesiz okul olduğu sürece seve seve sınav sistemi de yarış atlığı mantığı da devam edecek
Hayırlı olsun.
Başarısız çocuk yok, nerede başarılı olacağını keşfedemediğimiz çocuklarımız var.
Eğitim sisteminin başına kim gelirse gelsin, eğitim 10 yıla ancak tam oturabilir. 1-4 sınıf arasına adabı muaşeret ve diksiyon dersi verilse, çocuklara hemen sınav dayatılmasa inanın birçok şey değişir.
Eğer yolundan şaşmazsa belki eğitim düzelebilir diyeceğim ama Milli Eğitim Bakanının ilk yorumunda yaptığı yaklaşık 10 imla hatası gözüme batıyor. Bu adam ne kadar donanımlı diye sorguluyorum.
Yaklaşık dedim, saymadığım için. ;) Gözüme ilk bakışta çarpan 2 3 tanesi "Yaşında" "Kendi'ni" Son cümle.
Diyelim 10 değil de 3, bu hataların eğitim başında olan kişi tarafından yapılması normal mi?
Ben de cümle sonu iki nokta kullanırım mesela, bir hata olarak görmem bunu.. Ama haklı olduğun bir nokta var, bakan bunları yazarken bakan değildi ve umursamamış olabilir. Umarım bundan sonra ülkenin eğitiminin başındaki kişi olarak örnek davranışlar sergiler. :))
sanki anasını satayım kapitalizmin doruk noktasına gelmemişiz gibi sayelerinde... acınası haldeler:))) bana ne bu millete müstehaktır.. ne bok yerlerse yesinler umrumda değil artık
sen bir de turizm bakanına bak, o hepten beter:)))
Gezi eyleminin nasıl başladığını düşünürsek ilham kaynağı olabilir en azından insanların “dinlenmesi” gerekir. Farkettiyseniz “gerçek” gezi demiş. İkinci tweet de mükemmel bir sorun yok ki?
Önce bir sistemle uğraşmayı bıraksınlar sonrası hallolur
Valla doğru şeyler söylemiş inkar edemem. Birincisi öğrencilerin %90 ı başarısız oluyor diye eleştirmiş demek ki sınav sistemi birdaha değişecek ortaokullar için.
Bir ülkenin eğitim politikası kişilere bağlı olmamalı.
Aklima gelen ilk senaryo malesef ki madem sen biliyosun gel sen yap degilde sen de gel su bakanliktan para ye de cok konusma sagda solda oluyor
Mevcut iktidarı desteklemem ama milli eğitim bakanı ve kültür ve turizim bakanı seçimlerini takdir ettim. Bu kez ben bu insanlardan ümitliyim sanırım.
Tanımıyordum ama her paylaşımını okudukça umutlandım umarım fikirlerini uygulamada tembellik etmez.
Eğitimin başına eğitimin içinden birinin getirilmesi sevindirici Umut artırıcı bir durum eğitim adına...
Nasıl olduda bunu getirmişler milli eğitimin başına hayret doğrusu umarım benim kafamdaki gibi bir eğitim sistemi düzenlemesi ile karşılarız.
Vayy ilk defa denk geliyorum iyi gibime geldi bakalim hayırlısı olsun
Zamanında beni de keşfetselerdi şu an ülkeyi yönetiyor olurdum
Söylemleri çok iyi ama bu gün açımlanan meb programını okuduğumda tamamen boş olduğunu gördüm, çok acı
Bu sefer biraz umitliyim su egitim sistemini adam edicek bir adam olsun da
Katılıyorum..
Ilk defa tum toplumun severek kabul edecegi bir bakan... Bu defa vurdu ve gol oldu...
İnşallah buda dinden imandan çıkarıp ağzımızı bozdurmaz.
Çocukların yüz ifadeleri her şeyi açıklıyor zaten, ama bakmıyorlar.
gitti eğitim sistemi hemen değişecek yine inşallah daha da beter olmaz.
Çok olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Umarım eğitim sistemimiz içinde bulunduğu çıkmazdan Sn. Bakanımız tarafından kurtarılır. Başarılar diliyorum.
bugun ku siyasi ortamda görüşe bakılmıyor itaat de bakılıyor.
Cumhurbankanı ne derse o da onu yapicak diğerleri gibi kukla olmaya devam edicek.
Bu palavracılara bu isim çok bile atma Ziya cuk otuırmuş :D :D
boş işler. şimdiye unutmuştur bile bu dediklerini
Adam Sosyalist çıktı ya la'. :D
Benim umudum var. En azından umutluyum.
Bakalım zaman gösterecek nasıl biri olduğunu
Ilk kez bir insan getirmisler sonunda
Kuzenim yazmış diyebilir
Bu kabine ve bu adamda is var...
Hayırlısı ne diyelim 😒
Diğer kabine üyelerine göre iyi sayılabilir evet.
Ben nobel ödülü alsamda ulursamazlar ailem o başka
Gelin şarkı söyleyelim.
inşallah egitim alanında güzel şeyler yapar
İşini iyi yapsın da..
Böyle düşünmesi güzel.
Eğitim camiası çok mutlu oldu
diğerlerinden iyi olacağını umuyorum
16 yıldır yaptıkları tek doğru hamle
Öğretmen olan ablam düşünsün 😄
Hüseyin çelik'e eğitimciydi sonuç?
görünürde olumlu..
bakalım ne kadar değişecek..
Hayırlısı olsun ne diyelim...
Başarısız olması kendi suçu olur.
Göreceğiz bakalım icraatlarını.
diğerlerinden iyi olacağını umuyorum
Umarım güzel şeyler olur olacağına inanıyorum
Bunlardan sonra görevden almasınlarda
Sınıfçılar yaşadı biz yine umutsuz vaka ✌️
Kim olduğunu bilmiyorum inşallah hayırlısı olur.
Keşke bizim zamanımızda gelseydi. Hsrcandık.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar