Buradayız. Okudukça hak veriyor ve üzülüyoruz. Özelliklere sonlara doğru ne kadar doğru demiş Atam.
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! (1927)
Öncelikle ben 92 liyim. 2008 den beri de yasal olarak reşitim. Yani bana 16 yılın bedelini kesemezsin. 2010 dan beri de hayatta hüküm süren partinin politikalarını desteklemedim ve bana ters geldi ve bunu yakın çevremde bilir.
Ama biz okul yakarak, trafayo elektrik sokarak, mafyacılık yaparak, ilçe başkanı öldürerek seçim kazanmadık. Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyeti koruyarak, Atatürk'ün bıraktığı demokrasiye uygun şekilde oynayarak kazanmak istedik.
Ama olmuyor. Bir taraf sürekli adil olmuyorsa, adil olan her zaman haybediyor.
Bu milleti sevmediğinizden, kabul etmediğinizden, anlayamadığınızdan kaybediyorsunuz.. Onlardan biri değilsiniz..
Ne zaman bu milletin değerlerine saygı gösterir, onların hoşuna gitmeyen şeyleri yapmayı bırakıp, hoşlarına giden şeyleri "layıkıyla" yaparsınız, o zaman kazanır ve adil olursunuz..
Mesela, bu millet Müslüman kardeşim! Diniyle alay edemezsin.. Peygamberine (asm) söz söyleyemezsin.. Başörtüsüne, ezanına karışamazsın..
Siz Kemalistlik adı altında bu millete zulmettiniz.. Şimdi de kalkıp, "her gün Cuma'ya giderim" dersen bu milletle alay etmiş olursun.. Bu millette seni başına lider getirmez..
Bu ülkee 16 yıldır Allah diyerek soygun yapılan bir yer. Kimse kusura bakmasın ama 80'lerden sonra ülke belki bu kadar ayrılmamıştı. Herkes birbirinden nefret ediyor.
Muharrem İnce herkese eşit yaklaşırken, RTE'nin tavırlarını gördük.
Ananıda al git diyen, protestoculara çapulcu diyen bir Başkan mı bu milleti kabul ediyor?
Milliyetçiliği ayaklar altına diyen mi?
Atatürk ve İsmet İnönü'ye ayyaş diyen mi?
Doğu'da başka oylarını almak için Barış anlaşmaları yapan sonra koalisyon çıkıncada aldatıldık diyerek Doğu'yu mahveden hükümet mi ülkeyi kabul ediyor?
Alevi'lerin ibadetlerine laf eden mi yoksa?
CHP geçmişinde hata yapmış olabilir. Ama artık ülkede 16 yıllık AKP hükümeti var ve 2001 lerde olduğumuzdan daha kötü durumdayız toplum olarak ve bunun faturası CHP'ye kesilemez.
Ama eskiden halk biraz olsun anlardı siyasetten. Şimdi sadece fanatikçilik var.
Soygun olduğu için mi Ambulans helikopterler var bu ülkede?
3. köprü 3. Havalimanı nasıl yapıldı o zaman? Soydularsa?
İHA 'lar SİHA'lar nasıl yapıldı? Bunların parasını kim veriyor? Gökten yağıyor heralde.. Bu kadar kör olmayın.. Adamlar her defasında açıkladı.. Daha soygun diyorsunuz.. Sözcü gazetesini okumayı bırakın azıcık etrafınıza bakın..
YHT var bu ülkede.. Cumhuriyettten 2001'e kadar yapılmış yatırımların 10 katını 16 yılda yapıldı.. Nasıl soydular o zaman? Diğer hükümetler içmiş o zaman tüm gelirleri?
12 yıldır aynı yerde sayıyorsunuz.. Azıcık geliştirin de başka şeyleri muhalefet edin..
He siz muhalefeti de bilmiyorsunuz.. izah edeyim.. Muhalefet o dur ki; alınan kararları irdeler, başka pencereden bakar ve daha iyi bir öneri sunar..
Ama siz napıyorsunuz? Yapmak yerine yapılanı da yıkmaya, satmaya kalkıyorsunuz!!
Efendiii efendii!! Azıcık kendinizi sorgulayın yahu!! Bu millet niye 16 yıldır size oy vermiyor?
Oturun düşünün ve kafa patlatın, öneride bulunun!!
Ülkenin satılan kurumlarına bakarsanız görürsünüz.
Dikakt edin aytnı zamanda en büyük rantın döndüğü betona aktarıldı bütün paralar.
Nerede üretim? Beton dikmek kolaydır. 100 liraya dikip, 100000 liraya satarsanız. Sonra hastane diktik, hava yolu yaptık köprü inşa ettik dersiniz. Çünkü rantınız döner.
Ama teknoloji ürettik diyemezsiniz çünkü orada bir sonuç vardır. Üretim vardır. Patent sayımızı arttırdık diyemezsiniz. Mucit yetiştirdik, icatlarımız var diyemezsiniz.
Anca teknoloji ithal eder, Japona özelleştirilen paralardan köprü yaptırır, elinizde teknolojisi olmadığı için parasını Ruslara verip nükleer santral dikersiniz. Sonra bunları da hizmet dersiniz.
Ama bu hizmetlerin bedeli özelleştirmeler ve hazinenin %80lik gelirini oluşturan dünyanın belki de en yüksek vergileriyle yapılmıştır ve işin acı yanı bizim bile değildir.
Kardeşim o zaman mecliste çıkar bas bas bağırarak anlatırsın daha iyi bir önerin varsa?
Bizde diyelim ki "ulan bunlarda kafa var, icraat var, boş konuşmuyorlar.. O zaman bizi bunlar idare eder" diyelim!!
Ama siz orayı yıkacam, burayı satacam, polise hakaret, vatandaşa hakaret, "Aziz Nesin gene haklı çıktı" vs vs de sonra bu milletten "dalga geçer gibi" oy vermesini bekle?
Milletimiz cahil olabilir ama ariftir.. Bilir kimin ciğeri kaç para eder.. Adam olacaksınız, bu millete hizmet için yarışacaksınız sonra alnınızın akıyla oy bekleyeceksiniz..
Adam iyi muhalefet yapıyor hakkını yemem! Burda olduğu gibi.. https://youtu.be/PVf8mNseEo4 Bunu biraz da hükümetin icraatlarını yaparken kullansa..
Mesela eğitim sistemi rezalet.. Bunu muhalefet fırsat olarak kullanmalıydı.. Fizik öğretmeni ya arkadaş.. Kaç önerisi var acaba? Nerdeyse yok.. Örnek modeli bile yok.. Neden? Kapasitesi yok çünkü..
Türkan Saylan'ın ahı varmış öyle mi? Geberdi gitti kurtulduk.. Kozmik odalarda neler yaptığını gördük.. ÇYDD bağlı kızlara, "harp okulundaki askerlere yanaşın, sevgili olun, gerekirse koynuna girin, tarafınıza çekin" diye talimat veren bir şeytanın ne ahı olacak üzerimizde..
Boşuna maval okumayın.. Siz hatalarınızı kabul etmedikçe, bu milleti de anlamadıkça daha çoook dayağını yer "yenmiş de yenmiş" dersiniz..
Maharet o adamların bile gönlü almakta, dışlamakta değil.. Sizde bu kapasite olmadığı sürece, bu zihniyet devam ettiği sürece, zillet içinde yaşamaya mahkumsunuz!
Bazilarina destek olarak sehitlerin kani bulasti ellerine onu yikiyorlardir ama unutmasinlar ki bir omur yikasalar cikmicak o kan onlarin ellerinden...
Burdayız bir yere gitmedik hep burdaydık. Hayırlısı olsun. Halkın kararı. Ülkeyi; tarikatlara, cemaatlere, torpile, iltimasa, adaletsizliklere bırakın bakalım. Bir toplum nasılsa öyle yönetilir!
Kimsenin kudurduğu filan yok. Biz doğruları söyleriz. Ayrıştırmaya kalkanlar , ayrım yapmaya çalışanlar, orda burda vatan üzerinden spakülasyon yapanlar utansın.
Ney ney ney? Ben Kur'anı okumak için arap alfabesi öğrenmek zorunda kaldım! Düşün bak ben Müslümanım ama kitabımı okuyamıyorum kendi ülkemde? Neden? - Harf inkılabı yüzünden..
Bir ara bu ülkede ezanlar "Tanrı uludur" diyerek halay çekilir gibi okunuyordu.. Neden? - Ezan Türkçeleştirildiği için..
Düşün dünyanın her yerinde arabça okunan, gavur memleketlerinde bile Allah'u Ekber denilen "Müslüman ülkede" tanrı uludur denildi.. Kim bunların müsebbibi? - Atatürk!
Sırf başörtülü diye okul birincisi kızlara diploma verilmedi.. Neden? İzahı yok..
Bu devletin kurucusu Atatürk beğenmiyorsaniz gidin ülkenin de seviyesi artar rahatlarız türkçeden önce konuştuğun dil toplama bir dildi osmanlicaymış yarı Fas yarı Arap karışımı bir şey kendi benligi olan bir dil değildi biz arap degiliz elbetteki arapca konuşmıycaz diğer müslüman halkların ne konumda olduğunu biliyorsun çinlilerin yaptıklarını cart curt işinize geligi gibi anlayıp öyle cevap veriyorsunuz sadece görmek istediklerinizi görüyorsunuz
Biz ülkemizi beğeniyoruz.. Beğenmeyen sizsiniz.. Niye hala burdasınız onu da anlamış değilim..
15 Temmuz'da Meclisine bomba atıldı, siz bankamatiklere koştunuz.. Maazallah biz olmasaydık, ülkenin meclisinde şimdi Amerikan bayrağı asılıydı.. Siz de şimdi beğenmediğiniz Suriyelilerden farkınız olmazdı!!
Sizi bundan kurtardık, bu vatan bizimdir diye dünyaya haykırdık, sizin kulaklara ne olduysa bunu duymamışsınız heralde.. Yoksa bu basiretsizliğin başka izahı olmaz..
15 temmuz mu ajajsjjsj güldürme allah aşkına kendi kendilerine darbe yaptılar kendi kendilerine kahraman oldular darbe denilen şey saat 10 da yapılmaz darbe koprüyü tek taraflı kapatmakla olmaz aç önceki darbelere bak bakayım
Doğru.. Bu darbe değil, İşgal girişimi!! Hangi darbede Meclis bombalanmış, Emniyet binası taranmış, sivillere kurşun sıkılmış?
Buna tiyatro diyenlerin, o şehitlerin kanının veballeri yakalarındadır!! Böyle bir tiyatro olabilir mi? Adamlar milletin sayesin başarılı olamadı, olsalardı ne diyecektiniz? Tiyatro olsun diye adam mı vurulur? Hiçbirinin açıklamasında böyle bir şey yok?
Kim kabul eder durduk yere haşn damgası yeyip hadislerde çürümeyi? Ne vaad edebilirsin ki adam bunu kabul etsin? Bu fikre sahip beyinleri kuşa taksak ters uçar.. Azıcık mantıklı ve vicdanlı olun..
Her şeyde oyun yapmaktan, her şeyde oyun arar olmuşsunuz.. Komik olmayın..
Kesinlikle inanmıyorum evet bir darbe girişimi vardı ama bundan gayet de güzel haberleri vardı o ölenlerin kanları benim yakamda değil darbeyi bilip kahraman olmak için önceden önlem almayanların yakasındadır
Ne içiriyorlar size? Kim eşini çoluğunu çocuğunu bırakıp da "dur ben kahraman olup öleyim" çoluk çocuk bensiz büyüsün?
Böyle bir mantık olabilir mi ya? Kim kabul eder? Ömer Halisdemir, çoluğunu çocuğunu kahraman olmak için mi yetim bıraktı? Vicdanınız mı çürüdü sizin ya? Bu kadar mı bozuldunuz ya? Bu kadar mı aklınız söndü?
Ne diye bu kadar akıldan uzak vicdandan uzak yaşıyorsunuz?
Bizim kahramanımız şehitlerimizdir! Başkası değil.. Erdoğan gider başkasını oraya koyarız.. Ama kimse o şehitlerin tırnağı olamaz! İşte bu yüzden buna oyun diyenlerin ahirette şikayetçisi olacağım!
En İyi Cevaplar