lanet olsun bu vahşeyte bu düzene iran'da yine taşlanarak öldürülen bir kadın Kalkın kadınlar! Unutmayin ki, size ihtiyacımız var. Çünkü biz inanıyoruz ki, Dünyanın yarısı siz iseniz, kavganın yarısı da siz olmalısınız!
“Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!”
recm islamın bir emridir. kim bu emre lanet olsun deme şerefsizliğini gösteriyorsa benim gözümde en adi mahluktur. zina yapan evli kadın ve erkeğe recm cezası uygulanır ve bu dünyada günahından temizlenir. şimdi siz bu zina yapanın öbür dünyadaki cezasını görseniz, demekki aynı cümleleri yaratıcı için kullanacaksınız.
Afganistan'da 27 yaşında bir öğretmen vardı ismi Ferhunde yoldan geçerken muska satan kadınlara ' İnanmayın hurafe bunlar gerçek İslam bu değil Kur'an ı Kerim'de bu yazmıyor.' dediği için çevredeki erkekler tarafından taşlanarak işkence edilerek öldürüldü. Afgan kadınlar günlerce protesto etti fakat Ferhunde'yi öldürenlerden sadece 3 üne kısa vadeli hapis cezası verildi. Suudi Arabistan'da 7 yaşında bir kız çocuğunuz varsa evinizin önünüze siyah bayrak asarsınız manası da şu "Bu evde evlenilecek kız var." İran'da kadınların ehliyeti yok araba kullanamıyorlar, İran'da sosyal medya yok, İran'da evli çiftler yan yana yürüyemez..
Yine İran'da bir şair genel kanı onun İran İslam Cumhuriyeti'nde yaşadığı fakat doğru değil İslam devriminin temellerinin atıldığı dönemde yaşadı Füruğ Ferruhzad. Yazdığı şiirlerin bir kadına göre (!) oldukça asi ve korkusuz oluşu döneminin hükümetini korkuttu oğlunu görmesini yasakladılar Füruğ oğluna hasret öldü. Demem o ki dinin hüküm sürdüğü toplumlarda kadın ezilmeye aşağılanmaya mahkumdur. Mustafa Kemal Türk kadınına dünyada hiçbir toplumda görülmemiş değeri vermiştir. Ne yazık ki kadınlarımız bunun farkında değil.
"Keşke bir güvercin olsaydım bu dünya sevmek için çok küçük.."bu da Füruğ'dan bir dize bendense tüm Türk kadınlarına..
Bunları anlayacak zeka onlarda olsa körü körüne birine taparcasına bağlanmazlardı. Ataputçu diyorlar kendileri ülkeyi batırmış birine tapıyorlar. Seçme ve seçilme hakkını dünyada ilk kez almış bir millet olarak Atatürk e minnet duyacaklarına şeriatı kaldırdı diye kin besliyorlar. Hepsi biliyor Atatürk olmasaydı şu an bu ülke olmayacaktı. Bu insanlarda zeka olsa burada bu tartışmalar yaşanıyor olmazdı...
Ben bıraktım artık çünkü boşuna parmaklarımı yoruyorum. Moderasyon için girdim soruya. Yazdıklarını okudum 30 yaşını geçmiş kişiler bile boş yazılar paylaşırken senin 20 sinde güzel yazman, iki düşünce yapısı arasındaki fark işte bu dedim. Mesele zeka olması ve bunu kullanabilmek. Beyin bedava ama kullanmayı bilmiyorlar..
Aslında daha 18 😊 Milletvekilliği adaylığımı koyacam bir kaç seneye malum onu da düşürdüler.😂 Yormayın kendinizi ben de tartışmak istemiyorum ama belki yaşım gereği içimdeki öfkeyi bir şekilde dışarı atmam gerekiyor dayanamıyorum cahil cahil konuşmalara en son da bir şey değişmeyeceğini anlayıp 'topyekûn canınız cehenneme' diyorum.😃
iran şii devleti seks için dini nikah kıyan bir devleti kaale almıyorum. şeriatta öyle idam kolay değil şahitleri vs gerekir. neden öldürüldüğünü bilmiyoruz. verdiğin haberin gercekliği yok resim nette yok araştırdım iranda recm diye arattım yine haber bulamadım. ne kadar haklı olursan ol böyle prokavatif ya da yalan haberler yapmayın
Bunun dinle ilgisi yok oldugunu söyleyenler ayetin yarim kaldiğini bir kismini keçi tarafindan yendigini jddia edenlerde varmis sacmalik burda basliyor zaten bence sadece kadinlar degil insan olan herkes bu olaya tepki gostermeli
Turkiyede şeriat isteyen yobazlar varya onların kizlarina kiz kardeslerine yapmak lazim ( seriat ne iranin ne suudi arabistanin uyguladığı rejim degildir.)
Bir insanın düşünceleri yüzünden kendini değil de, yakını olan kadınları sorumlu tutmak ve cezalandırmayı önermek son derece ortadoğuvari bir davranış. O yobazlardan farkınız yok aptallık konusunda.
Önce bir okuduğunuzu idrak edebilseniz demek istediğimi anlayacaksınız. Ben bu şekilde zulüm eden yönetim sistemini savunanlara acaba bir yakinının başına gelse canı yansa hala savunur mu? manasında telefuz ettim. Lakin siz bambaska sekilde anlamışsınız. Ayrıca edebinizi takının
Nedense kadınlar açık giyinmek ve plajda bikiniyle gezmek dışında bir değerini bilmiyor tabii bu yapılan recm vahşetini haklı bulduğum anlamına gelmez.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Annem şeriat istiyor.
Annem. Benden nefret ediyor. Farklı olduğum için.
Annem şeriat istiyor, idam gelmesi için. Ahlaksızlıkların, tecavüzün bitmesi için.
Annem Almanya'da yaşadı. Annem İran'ı istiyor. Dinini yaşamak için.
Kendisi nufus yasimlarinda sayilmaz iken agirdaki ati eşşegi sayan zihniyete cumhuriyet kadinlarin insan oldugu hatirlatan cumhuriyete düşman olan kadinlarin vay haline
Ne uzucu.. Iran genelde boyle degil ama savundugumdab degil gerci. Uzuldum ama keske olmasa.. Sorayayi taslamak diye bir film var beni cok etkilemisti izlemelisin..
İnsanları kavgaya çağıracak kadar çürük ve zavallı bir zihniyet görmedim doğrusu 👏👏
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cumhuriyet zaten bu ulkede 1 asira yakin bir zamandir var. Bunu provokatorluk yapmak icin kullanacak zihniyetde sizin gibi sozde cumhuriyetci laiklerden cikar. bir bitmediniz a. yav sozde laikleri
En İyi Cevaplar