Biliyorsunuz Adana'dan ülkeye iki genç iltica etmiş, bizi geri teslim ederseniz idam ederler demişlerdi. İran'dan kaçıp Avrupa'ya geçmek isterken bize sığınmışlar, neyse ki üçüncü bir ülkeye gönderilene kadar misafir olarak barındıracağız. İzin çıkmış.Gençler için sosyal medyada imza kampanyası da başlatılmıştı. Sonuçtan mutlu oldunuz mu? Ne kadar eleştirsek de ülkemizdeki standartları nasıl değerlendirdiniz bu açıdan bakınca?
İranlı gençler korumaya alınmış. Ülkede her şey olması gerektiği gibi gidiyo topluca ölcez mi nolcak allah allah kesin bişey olcak yaa https://t.co/5A1g44IRG6— barbara (@berfuuygun) June 5, 2018
İranlı iki gencin sığınma talebi kabul edildi! Ülkemizdeki yaşam standartlarını nasıl buluyorsunuz?
Daha bugün sabah facebook te görüşümü belittim, Gholam Reza Khajavi Bu iki genç hakkında bilgim yok ama şunu söyleyebiliyorum, 2 çeşit mülteci vardır: Birincisi: Gerçek olan mülteci, yani kendi ülkesinde kalsaydı eğer, idam ve işkenceye maruz kalabilirdi. İkincisi: Şans peşinde olan mülteci. Yani kendi ülkesinde herhangi sorun veya tehlikeye maruz kalmamış ama, yalnız daha iyi bir hayat standartlara yakalamak adına mülteci statüsünün altına girmiştir. Ben şahsen gerçek mülteci olup, onlarca çeşitli sitelerde ve bloglar da konuşma ve yazılarım mevcuttur. Ama beni çok kızdıran mesele şu ki: Şans peşinde olan mültecilerin en az yüzde 85’i Türkiye ye gelip pis ve kirli işlere para kazanmaya çalışmalarıdır. şu an yaşadığım şehirde (Kütahya Merkez) kendi gözümle her gün müşteri peşinde olan, para karşılığı türk erkeklerle yatan ve aynı zamanda ev kiliseleri giden, Biz hristiyaniz diye dualar eden ve kilise bitiminde yine sokağa dökülen ve fahişeliği devam edenler vardır ve ne ilginç ki herkesin gözü önünde, yüzsüzlükle yol ortasında müşterilerle fiyat tartışması yapanları her gün görmekteyiz. Tabii bu ara söylemem gerekiyor gül gibi şerefiyle yaşayan aileler de vardır aramızda ve insanca haysiyetiyle ayakta durmaya çalışanların sayısı hiçte az değildir ama, Bilmemiz gerek: Bin litre temiz suyun içinde bir damla mazot eklenirse eğer, Bütün su kirlenmiş oluyor, ve Kütahya şu an, beş altı, fahişelik yapan sahte mülteci yüzünden çok kirlendi…
irandan kaçıp bize sığınmadılar. Türkiye üzerinden avrupaya gitmek istiyorlardı fakat yakalandılar. Ülkemde artık kendi vatandaşımdan başka kimseyi görmek istemiyorum. ne arap, ne zenci, ne kırgız ve ne diğerleri
Sen görmek istemiyorsun ama görmek isteyen çok kişi var 6 yıldır 7/24 Türkiye'ye gel diye bana yalvaran kişi çok var peki ben geliyor muyum? Gelmiyorum tabii ki de
Yardıma ihtiyacı olan, zulme uğrayan kim varsa gelsin zoruma gitmez. Ama bakın Suriyeliler geldi ne oldu? Adamlar kalkıp bizim kızımıza tecavüz ettiler, bizim ülkemizin insanını dövdüler. Kadınları kendi ülkelerinde saçlarını dahi açamazken gelip burada fuhuşa başladı. Türkiye ne yaptı? Daha bize tanımadığı imkanları gidip onlara tanıdı. Adamlar şimdi kendi ülkelerine tatile gidip tekrar buraya dönüyor resmen. Madem şartlar el veriyor s*ktirol git benim ülkemden kardeşim yüz verdik astarını isteme.!
hangi ülkeye bukadar rahatlıkla giriş yapılabiliyor acaba? yani ülklerine iade edilmemeleri ok. ama keşke bizde aş evi gibi önümüze gelen tipleri barındırmasak daha iyi olacak... kendi ülkemizdekilerin selameti için... belki uyuşturucu satıyorlar, belki katiller...
Bu gençlerin ihtiyacı varmış, iyi olmuş. Yaşam şartlarına kötü diyemeyiz ama entrikalar dönüyor, kötü olup göz ardı edilen onlarca olay var. Suriyelilerin ülkesinde savaş vardı ona tamam, geçici olarak sığındılar buna da tamam. Ama her gelen ürüyor, kendi ülkelerindeymiş gibi. Çocukları sokağa salıyorlar, zorbalık yapanı var. Dilenenler desen her tarafta. Bayram için ülkelerine gidip bayramdan sonra geri dönüyorlar, bu ne peki? Artık gitmeleri için gereken şartları ülkemizin askerleri sağladı, geçici değil kalıcı olarak gitmeleri gerek. Kendi halkımıza sağlanan imkanın onlarca kat fazlası sağlandı. Sınava girmeden doktor olanı, üniversiteye yerleşeni, sırf suriyeli olduğu için üniversitede karşılıksız burs alanı, bedavaya ev alanı var. Bizim verdiğimiz vergilerle. Ben helal etmiyorum.
Çok safsınız. Saç boyatmak da dövme yaptırmak da yasak değilmiş. Bunlar sans peşinde koşan mülteciler. Sen avrupaya gitsen beni sınırdığı etmeyin ülkemde küpe taktığım için idam edilecem diye yalan atsan sen şerefli mi olacaktın?
Sonuçta iki insanın hayatı söz konusu. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun savunmasız bir insanın yaşamaya hakkı var. Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimsenin almaya hakkı yok. Yazıyı okudum neden kaçmışlar diye. Gençlerin tek suçu yaşamak istedikleri gibi yaşamak. Yani özgür olmak. Bu kadar da kısıtlayıcı olamaz bir ülke. Islâm'ın yasaklarını hiçe sayarak daha da kötü göstermekten başka birşey yapmıyorlar. Dinimiz her kesimden herkese hoşgörülü bir din. Tabi dil uzatılmadığı sürece. Umarım sağ salim istedikleri yere giderler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neden acaba ye yapmışlar, bir suç işlemişler mi araştırılmalı. Şu renkli boyalı saçlı kızlardan nefret ediyorum, bunlar hep feminist oluyor. Ben olsam ben de sığınma taleplerini kabul ederdim. Ama cinayet, taciz ve tecavüz iftirası vs gibi büyük bir suç işleyip işlemediklerini araştırırdım. Eğer ki sadece dinle alakalı bir suç ise, o zaman sığınma talebini kabul ederdim ama eğer ki o kız taciz veya tecavüz iftirası attıysa, veyahut cinayet suçu işledilerse o zaman iş değişir. Tabi yüzde 100 kanıt isterdim İran'dan öncelikle suçun işlendiğine dair, kanıtlar varsa, sınır dışı ederdim İran'a.
Bizim ilde bunlardan çok var alayı misyoner , eşcinsel burada belli süre kalıp Abd ye gidiyorlar , her pazar ayinleri bile var vur patlasın çal oynasın misali yaşıyorlar
@yampim Çok alakası var. Feminizm dogmatik bir dindir. Nasıl ki müslümanlar türban takıyorsa ve türban takanların yüzde 90 ı müslümansa. Boyalı saç ve burun piercingi takan da feminist oluyor yüzde 90. Bu şekilde olmayan feministler de var, konu bu değil, zaten türbanlı olmayan müslümanların da olduğu gibi. Detaylara takılma. İngilizce biliyorsan yabancı feministlere de bakabilirsin. Hepsi aynı fabrikadan çıkmış gibi boyalı saç ve burun piercingli. Bu arada saç stilinden ziyade boyalı saç ve burun piercinginden bahsediyorum ben. Manipülasyon yapma. Bu tarz kızlara ön yargı ile yaklaşıyor erkekler. Çoğu erkek de benzer fikirlere sahip. Şu videoyu izleyebilirsin mesela. https://www.youtube.com/watch?v=kvl3vKLA-9w
ne alaka türbanlı olmak müslümanlar için bir zorunluluktur. ama feministler için renkli saçlı olmak bir zorunluluk değildir. ayrıca insan marjinal görünmek için, tarzı öyle olduğu için de saç boyatabilir.
@yampim Anlama sorunun mu var. Türban takmak zorunlu değil eğer ki şeriat yoksa, boş detaylara takılıyorsun. Türban takmayan milyonlarca müslüman kadın var. Benim anlatmak istediğim şeye odaklanmıyorsun, gereksiz detaylara takılıyorsun. Feminizm ideolojisi de indoctrinate ediyor kadınların giyimini, kuşamını saç rengini, bu yüzden benzer tarza sahipler. Halen jeton düşmedi mi. :D :D Ben açıkladım her şeyi. Daha uğraşacak değilim. Yorumları tekrar tekrar okursun. Anlamazsan da çok da umurumda. Bildirimleri kapatıp konudan çıkıyorum. Hadi eyv.
türban takmak gayet zorunluluktur. takmıyorsa islamiyetin şartlarını yerine getirmiyordur. bir de giymek zorunda olmadığını söylüyorsa allaha şirk koşuyordur. sadece feministeler saç boyatmaz annen de saç boyatır. rockçılar da saç boyatır. prenseslere merak salmış kızlar da saç boyatır. her feminist de saç boyatmaz doğacı feministler mesela saç boyatmaz.
Ya alt tarafı 2 genç derdi ne milletin 2 insanla mı batacağız? Ülkesine dönemezse dönmesin. Türkiye onlara cennet ben İran ın Kish adasına gittim iğrenç bir yer ya. Oradan Türkiyeye gidince insan cennete gitmiş gibi oluyo. İranlılar seviyo Türkiyede yaşamayı
Cumhuriyete sahip cikmamiz gerektigini gorün sadece. Neden kacmislar bilmiyorum biri kiz biri erkek giyim tarzlari vs bundan dolayi heralde. Burda neye tepki var ben anlamadim siginma talebinin kabul edilmesi mi? normal kisilerin hayatlari soz konusu. Insancil.
Kırk yıl da dogru bir sey yapmışız helal olsun bizlere galiba ilerleme var bu ülke de yaşam standartlarına gelince ne olursa olsun düzelmeyiz düzelemeyiz o kesin bir sey şimdi ülke de şu an da Suriyeliler vs bir çok kişi var geldiniz de gözünüzü bu iki kişiye mi diktiniz
Fazla mülteci iyi değil, kaynaklarımıza göre insanları almamız lazım. Ama bayramda Suriye'ye giden Suriyelilere bakıyorum ve bu iki gence bakıyorum. Kimin gerçekten tehlikede olduğunu hemen fark ediyorum. Bir çok Suriyeli yerine bunlar gibi gerçekten ihtiyaç duyan mülteciler alsak biraz daha mantıklı olur ama mültecilerin çoğu Avrupaya yollamak lazım, biz bu maliyeti taşıyamayız
Dinimizde zorlama yokken bir devlet olarak zorla kadınların tesettüre girmesini istemeleri yanlış bir davranış ki bundan dolayı idam tamamiyle yanlış bu insanlar dövme yaptırmış saçını boyatmış onu yapmış bunu yapmış bunun cezasını öbür dünyada çekecekler siz kimsiniz ki dini konuda ceza veriyorsunuz hele ki bunun sonucu ölümse... Her zaman destekliyorum ve kapıma da gelen olursa buyur ederim, insanoğlunun bir başkasına karışmaya hakkı yoktur!
Beni pek fazla etkilemedi. O kadar olay sonrasında bunları eleştirmek biraz saçma olur bence. Yaşam stillerinden dolayı haklarında idam kararı çıkmış, biraz empati kurabiliriz. İade edilmeleri halinde idam edilecekler. Çok fazla büyütmeye gerek yok, biraz sınırdan geçen teröristleri, uyuşturucuları haber yapın.
Ülkemiz görünürde demokrat bir sisteme dahil görünüyor ama çok yakında bu da kalmayacak zaten. Yaşanabilir bir yer olduğunu düşünmüyorum ülkede zihinyeti körelmiş çok fazla insan yaşıyor. Atalarımızın kemiklerini sızlatıyor insanlar. Kurtuluş savaşı hiç yaşanmamış gibi konuşuluyor. Çok acı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hassiktir pis yalancılar. İranda saç boyamak ya da dövme yaptırmak yasak değil. Bunlar da avrupaya kaçmak için duygu sömürüsü yapıyorlar. Suriyelilerden sonra bide iranlılar çıktı. Yakında bize de yer kalmaz. Biz avrupaya gitsek bu kadar rezil yalan uydurmayız
Acırsan acınacak hale düşersin. Şunların tipine bak hiç bir Acem, Fars ya da Arap kültürü belirtusi yok, zaten çoktan Avrupalı olmuşlar bunlar. Fazla durmasınlar ülkede gitsinler. Suriyelilere acıya acıya bu hale geldik
Bunlar uyuşturucu tacirleri. İranda bu suçun cezası ölüm. Sen kucak aç burda zehirlesinler gençleri. Ne kadar salaksınız yaa sizi kandırmak bu kadar kolaymış hiç araştırmayın mantığınızı da kullanmayın
Bana mı salak dedin onu anlamadım. Kim olduklarını bilmiyorum umrumda da değil yeterki ülkemden defolup gitsinler, senin dediğin gibiyse de umarım İran'a geri verilir o zaman
Olmasi gereken buydu. Keyif yapmak icin siginanlar bile kalici oldu. Bunlarin Avrupa'ya gitmesi icin yardimci olmak gerek. Ilkel sebeplerle idam edilmelerine, iskence gormelerine goz yumsaydik onlardan farkimiz kalmazdi.
Çok safsınız. Saç boyatmak da dövme yaptırmak da yasak değilmiş. Bunlar sans peşinde koşan mülteciler. Sen avrupaya gitsen beni sınırdığı etmeyin ülkemde küpe taktığım için idam edilecem diye yalan atsan sen şerefli mi olacaktın?
Bu ülkenin istihbaratı yok mu. Tiple anlaşılmaz araştırırsın gerçekten temizlerse zaten kalsınlar isterlerse de Avrupa'ya gitsinler. Sonuçta bunlar dilenen insan değiller. Sokakta caddede görsen anlaşabileceğin insanlar.
Biz kabullenmeyi başaramıyoruz. Ne olursa olsun karşımızdaki insana saygı duyamaz hale geldik. Sonucu iyi olmuştur muhtemelem, gelişme de gelişen şeyler yüzünden yurdumun insanlarına nefretim var. Kime ne? Sana ne? Bana ne? Onlara ne?
Zina gibi asla affedilmeyecek bir günah işlemişler muhtemelen ki bence bu dogru bir adım değil bu mülteciler tekrar İran İslam Cumhuriyeti'ne teslim edilmelidir. Ahlaksızlıklarina ülkemizde devam edecekler ne yazık ki.
Haberi okumadım ama hangi suçtan idama mahkum edilmişler onu bilmiyorum, mesela bizim vatan hainleride almayaya yunanistana sığınıyorya aynı durumsa geri iade edilsin
bu tipler bu kafayla igranda bu saate kadar nasil olmusda asilmamislarki , insanlar öluyor bu artik iyice siradan bir olay gibi algilanmaya baslandi gerci tiplere bakinca bence fazla bir kayip olmazdi nelerini topraga verdi bu memleket
Er ya da geç idam edilecekler. Bir ülkenin alıcağını sanmıyorum. Türkiye ve İran pekte farklı olmuyor kadınlar için orada yasalarla sabit burada güçle sabit.
Bunlar uyuşturucu tacirleri. İranda bu suçun cezası ölüm. Sen kucak aç burda zehirlesinler gençleri. Ne kadar salaksınız yaa sizi kandırmak bu kadar kolaymış hiç araştırmayın mantığınızı da kullanmayın
Aaa çok iyi yapmisiz umarım vatandaşlık da alabilirler Biliyor musun neden bizi orada idam ederler dediklerini (giyinislerinden ve apaçi tarzı sevgili olduklarından mi)
Adamlar kolay yoldan para kazanmak için milleti zehirleyip öldürüyor. Siz de onlara karşı bir merhametbir acıma 😂 Burada kalsalar burada bu işi yapacaklar
Bize yakışanı yaptık olması gerekende buydu. Biz Türküz müslümanız karşılıksız kapımıza geleni korur ve kollarız. Doğru olan buydu sevindim 2 gündür öldüler sandım.
Kucak açtık diye burda kalmicaklar. İşleri görülene kadar kalıp ver Elini avrupa. Oraya giden buraya dönmez boşuna umut baglamayın giden gider biz bize yeteriz
O kadar Suriye li savaştan kaçıp ülkesini terkedip burda çocuk yapıp denize giriyor şu iki masum insanın sığınma talebini mi çok gördünüz örümcek zihniyetliler
Rica etsem benim yazdığımı bir daha dikkatle okursanız sevinirim. Ben kendim de mülteciyim. iranliğim ve kendi ülkemde kadın haklarını savunduğum için idama mahkum edildim. Clipler bana aittir.
@roynima ne geliyonuz lan kendi ülkenize gitsenize? Yol geçen hanı mı bura? Bide kendi ülkenizi kötüleyip iftira atıyonuz. İranda saç boyatmak dövme yaptırmak yasak değilmiş bide idam ederler diye yalan atıyonuz. Adam gibi demiyonuz biz avrupaya kapak atmaya geldik bizi yollamayın diye 😂
@betterböcek elhamdülillah biz çok büyük uğraşlar vererek bugün bu vatanda müreffeh bir yaşam sürüyoruz. Ama her millet böyle olamayabilir. Düşmüşü yoksulu aman diyene zalimlik etmek ya da zalimin kucağına vermek bizim töremizde yok
@betterböcek Hn. Efendi Karşımda bir Hn. Efendi olduğunu hiçbir zaman unutmayarak, Her ne kadar bana karşı saygısızlık etseniz bile, yine size karşı saygım sonsuzdur. Betterbocek Hn. Efendi, Ben ülkemde kadınların özgürlüğünü savunduğum için idama mahkum edildim ve bu yalan değildir. Sizin gibi bir Hn. Efendi tarafından, Saygısızca ve nefret dolu yazınız beni üzüyor olsa da yolumdan vazgeçmiş değilim, Ve bu sure içinde de kimseden en ufak yardım almadan. Hep kendi ayaklarım üstünde durmak benim görevim. Sonsuz Saygılarımla: Lan dediğiniz Rıza.
@betterböcek iyide hiç bir yerde yani basın yayın haberlerinde bu kişilerin dediğim tarzda madde sattığına dair bir şey göremedim. Sen bu kanıya nerden vardın?
Avukatların kendi grupları var Türkiye geneli gruplar. Orada bu bilgiler paylaşıldı. Bu arada bunları kurtarmaya çalışan ve bu sahtekar akılları veren de avukat. Herşey para için.
@betterböcek bu yazdıkların çok bir şey ifade etmiyor işin açıkcası, anladığım kadarıyla senin kendinin gördügünü iddia ettiğin ama bize aktaramadığın ve bizim göremediğimiz bir şeyden bahsediyorsun ve bu aktarımlarınla bir kanaate varmamızı bekliyorsun. Benim nazarımda anlattığın şeylerin somut gerçeklikle örtüşen bir durumu yok. Miş muşlara itibar edip kanaat oluşturmam işin açıkcası. Neyse konu edilecek bir mevzuda değil çok kasmayada gerek yok hacıı sıkıntı yok yani :)
Ve sen de inandın ha? Burda milli takım futbolcularımızın çoğu dövmeli ve boyalı bunlar artık çok normalleşti burada sebebi bu olamaz yani inanmayın böyle söylentilere
Gidip gördün mü ki inanmayın diyorsun? Sen arap ülkelerindeki o katı kuralları bilmiyorsun sanırım. ya da okumamışsın hiç. Erkeğin dövme yaptırması dinen caiz değil diye geziniyorlar ve arap ülkelerinde bu yasak. O çocuğu haşat ederler orada.
İran arap ülkesi değil ayrıca ben İranlıyım ve doğduğumdan beri İran'da yaşıyorum bak dünya kupası maçlarına az kalmış bakarsın artık futbolcularımızın tiplerine saçlar boyalı kollar dövmeli filan kimse de karışmıyor onlara
tamam bunlar en azından 3 ulkeye gıdecekler kendı ulkelerıne donerseler gercekten sıddete maruz kalacakları kesın ama bu surıyelıler pekı adamlar resmen bedava yasıyo ulkemızde bız asgarı ucretle surunelım
ben mi safimm😂 neyse ne olursa olsun kim olursa olsun onlarda daha cocuklar ve insanlarrr istedikleri gibi hareket etsinler ozgurlerrr ne var bunda yani gelmislerse kotu bisey mi yapmislar
@ΔƁDƱLLΔH İran'dan iyiyiz derken İran da eşcinsellere ölüm cezası vardır , bu kaçan tiplerde büyük ihtimalle eş cinsel yani bunlar diyor ki biz daha medeniyiz eşcinsellere ölüm cezası vermiyoruz Bunların iyilik anlayışı o özgürlük anlayışı da nefislerine özgürlük
Şerefle ne alasi var ve beni niye kattin bu duruma? Daha iyi sartlarda yasamak isteyebilir bu kisiler kalsinlar. Ben bu ulkenin vatandasi olarak onay veriyorum sizi neden ilgilendiriyor?
Türkiye cennet ya neden kaçmak istiyolar ki? Sen bir çevre ülkelere git Türkiyedeki bolluk bereket özgürlük ve atmosfer hiçbirinde yok. İran iğrenç Azerbayjan fakir Yunanistan bile fakir ama tek artısı bizden bir tık medeni. Bulgaristan desen komple aç çevrede Türkiye ayarında ülke gerçekten yok
@erkek454 Olurmu be ne zengini Azeri arkadaşım var anası da babası da doktor Türk parasıyla 250 lira maaş :-D tamam araba ucuz olabilir bazı ülkelerde öyle çok lüks araba var trafikte ama genel olarak fakir
en azından özgürlük için idam olacaklarini bile bile bir yola çıkmışlar. eli ayağı tutup savaş zamani evinde saklanip karisini beceren sonra kucagina çocukları alip ülkeye gelen burda dilenen suriyelilerden iyidir.
En İyi Cevaplar