Haberi buradan okuyabilirsiniz Ünlü rapçi hakkında şarkılarında "Uyuşturucuya özendirdiği" gerekçesiyle gözaltına alma kararı çıkarılmış ve ardından çıkarıldığı mahkeme de tutuklanmış. Bu konudaki düşüncelerinizi saygı çerçevesinde alabilir miyim?
Ünlü Fenomen Rapçi Ais Ezhel tutuklandı. Tutuklanma sebebi hakkında düşünceleriniz nedir?
Biraz uzun yazacağım bu konuyla alakalı. Öncelikle Türkçe Rap çok az dinlerim, dinlediğim zaman da Ezhel pek playlistimde olmaz, kısacası adamın fanı değilim. Bu konu hakkındaki görüşüm bu kararın tamamen aptalca bir sansür olduğu yönünde. Öncelikle Ezhel'in albümü bandrollü, yani Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kontrolünden, denetiminden geçen bir albüm. Sözleri vesaire incelenenmiş ve onaylanıp bandrollü olarak albüm çıkartılmış. İlk önce bu albüme onay verip sonrasında "uyuşturucuya özendiriyor" diyip adamı içeri atmak ahmaklıktır. "uyuşturucuya özendiriyor" diye bir şey yok, sen, kendi çocuğuna bu eğitimi verememişsen, kendi çocuğunu uyuşturucunun zararlı bir şey olduğuna inandıramamışsan, burada suç Ezhel'in değil. Bu şey gibi, "Cem Yılmaz filmlerine çocuğumu götüremiyorum, çok küfür ediyorlar!" diye eleştirmek. Cem Yılmaz'ın buna verdiği cevap, "çocuk olmuş mu?" işte ben de bunu diyorum, çocuğu doğurdun, yetiştirdin, tam yapamamışsın bunda Ezhel'in suçu yok. Çocuk olmamış.
Resmen diyorlar ki, "Ezhel kardeş, devletin vergilendirebildiği şeyleri yazıp söyler misin? Ya da kadını aşağıla, şiddeti körükle, intihara meylettir" Yıllardır "bitiremediğiniz" metamfetamin, eroin, kokain satanlarla mücadele edin, s. ktirin gidin.
Ezhel'i tutuklanması Türkiye'de adalet sisteminin aşırı saçma işlediğini gösteriyor. Şarkıda uyuşturucu kelimesi geçiyor diye, özendirmiş mi oluyor. Çok saçma. Ezhel'i tutuklayanlar, neden erkeklere taciz, tecavüz iftirası atan kadınları tutuklamıyor ve serbest bırakıyor. Yahu bu ülkede erkeklere iftira atan, taciz tecavüz iftirası atan bütün kadınlar serbest bırakıldı. Ama Ezhel tutuklanıyor. Erkekleri katleden kadınlar ya serbest bırakılıyor, ya da 5-10 sene hapis alıyor. Ama Ezhel saçma bir sebepten tutuklanıyor. Bu ülkede adalet yok. Bunun nedeni akp ve feministlerdir.
Kesinlikle saçmalık. Kimse bu kadar iradesiz değil. Şarkılarından dolayı böyle bir şey olduysa saçmalık. En sevdigim sanatçılar arasında ezhel. Yeteneği tartışılmaz.. Bazı sığ beyinler bilip bilmeden iyi olmuş diyorlar adamı tanımadan daha. Olayın içinde farklı meseleler var eminim, bariz ortada. Yoksa çoktan piyasada rapci kalmazdı. Khontkar- 'mary jane'parcasi da herkesin dilinde mesela. Olay sarkı sözleri değil... yine siyasi ve yine adaletsizlik.
Amma saçmaladın be sen bunu dinlerken kaç lise öğrencisi hap atmaya başladı biliyor musun? Ezhel olacağım diye. hadi onu görmüyorsun bu adamın sicilini biliyor musunki böyle konuşuyorsun? Siyasete bağlanmak için en saçma konu. yazılmak için yazılmış bir yazı
Insanlar islerini icraa etmekte serbest olmali yasalara karsi olmadikca. Her ne kadar kendisini sevmesem de bu onu hapse tikmaya bir insanin hayatindan calmaya yeterli bir sebep degil. Keske taciz tecavuz suclamalariyla da bu kadar derinden ilgilenseler.
Şuraya ceg in açıklamasını da koyalım. " Olayın uyuşturucu olduğunu düşünüyosanız yeterince geniş perspektiften bakmıyosunuz demektir. Olay; bir şeyi söyleyip söyleyememizle ilgili. Ezhel, çok iyi bir sanatçıdan fazlası olarak bu ülkede korkmadan fikirlerini söyleyebilmek isteyenler için bir "umut" oldu. Ama herhangi bir asiye tahammülleri yok" bence de olay sadece uyuşturucudan ibaret değil.
Halk; Tv de fuhuş var. Devlet ; bunlar hayatın gerçekleri bir şey olmaz. Halk; Tv de sürekli silahlar patlıyor mafyacılık oynanıyor. Devlet; Bunlar hayatın gerçeği bir kaç dizi ile kimse mafya olmaz. Halk; Tv de çocuk istismarı ve kadına şiddet var. Devlet;Bunlar hayatın gerçeği hayatın acı yüzünü göstermek istedik. Halk ; Ezhel esrar içeren şarkı yapmış Devlet ; O nasıl yapar bunu al içeri al al
Uyuşturucu sevmem, evet ortamına girdim mi? Girdim ama hiç bir zaman merak Edip kullanmadım. Bazı sözler vardır bazı kelimeler vardır ve bazı şarkılar vardır, bu sihirli sözcükler olmadan ilgi çekmez. Bir insanın sözlerine bakıp da yargılamak insana haksızlık olur. Sanat bu, ben şarkılarını beğeniyorum, küçük bir çocuğun da bu şarkıları dinleyeceğini sanmıyorum. Yani en azından şimdilik onlar "O sen olsan bari" tarafında 😀😂
kendisini hiç dinlemedim ama şarkılarında uyuşturucuya ozendiriyomus mu bilmem neymiş şarkı sözüyle uyuşturucuya baslicak kadar halkını sefil görenlerin yaptığı bişey mi desem yoksa uyuşturucuya mücadele ediyormuş gibi yapmak için yapılmış bişey mi ya da şöyle bişey var şarkılarda hatta dizilerde filmlerde neler neler var dinleyen izleyen herkes yapiyor mu diziler özellikle mal mal şeylere özendiriyor saçmalık diziler yasaklansın yönetmenler tutuklasın o zaman 😂
Şarkıyla uyuşturucuya özenecek olan varsa onları tedavi altına alsınlar bence. Daha doğru bir çözüm olur. Saçma bir gerekçe ama şaşırmadım. Bu ülkede mahkemeler ne zaman adil bir karar verdi ki?
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sadece o değil. Diğer ünlülerden de var içeri alınan. Şarkılarını bilmem ancak gençleri uyuşturucuyu iyi bir şeymiş gibi anlatılan şarkısı var içeri alınması normaldir. Bilinç altına yerleştirilen her şey insanın davranışlarını etkiler. Geçen sene heijanıda almışlardı gençleri uyuşturucuya özendirmekten sonra serbest bıraktılar.
Kendim dinliyorum ama kendi evladımın dinlemesini istemezdim. Bence abartılıyor tarlı bir dille uyarılsa daha verimli olurmuş. Bu tarz cezalar biraz ağır olmuş sanki 😏
Böyle ağır bir ithamla tutuklanan kişi hakkında ileri geri özellikle politik ağızla konuşmak ahlaksızlıktır. Çoluğunuz çocuğunuz olacak yarın, uyuşturucu dediğin mevzuda ülkenin bir geleceği yok ya hû.
Saçmalık bin tane şarkı da uyusturucu hatta daha fena şeyler geçiyor hepsini tek tek tutuklayacaklar mı yani? Çok basit bir sebep insan hayatı karartmak için
Instagram da uyuşturucu fotoğrafı paylaşmıştı ve şarkılarında bu konulara deyiniyordubu olaydan dolayı para cezası kssilebilirdi ama böyle bir neden yüzünden hapis cezası ağır olmuş
Ezhel candır onu şikayet eden şahıs şerefsizdir ulan müzik ile uyuşturucuya başlarmı insan? Adamlar arka sokaklar da Ali komisere zombi hapı içirip izletmeyi biliyorlar buna neden bişey diyen yok
Şahsı Tanımıyorum. Çocuklar yarının gençleri, Gençler ise bizim geleceğimiz. Buna göre bu gencin de örnek aldıkları olduğunu varsayarsak onlara ne yapılmalı diye aklımdan geçmiyor değil.
İyide kötü alışkanlıklar dediğimiz şeylere insanların çoğunluğu özeniyorsa bunda 'ezhelin' suçu günahı ne allah aşkı için ya mantıklı düşünün birazcık yaa 😒🙄
Ya şu çağatay ulusoy mudur nedir yanındada 1-2 kişi daha uyuşturucu ticareti yaptı 4-5 yıl yatacaklar Sercan sadece 2 uyuşturucu adı söyledi 10-15 yıl yatacak cidden saçma değilmi ama
En İyi Cevaplar