Olumlu
Olumsuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsanlar ahsasınana göre taraf tutuyor, tarafına göre medya takibi yapıyor, haber aldığını zannediyor ama toplum mühendisliğinin gazı ile yine duygularının esaretine kapılıyor. Bu duygu yoğunluğu aşk gibi gözleri kör etse de, nerete ve öfkeye dayalı. Bu toplumu yönetebilmenin en kolay yolu öfke..! Öfkeyi arttırdıkça, gözler daha bir körleşiyor. Empati yoksunluğu, her şeye rağmen haklılığı ve affetmey haklı kılıyor. Meselä ayakkabı kutusundaki parayı görmez, bir kaç inşaat firmasından başkasına verilmeyen, hava alanlarını, otoyolları, köprüleri görmez. Meselâ evrakta sahteciliği, milyonluk avroların bir evden neden çıktığını, parası ödenmeden dairelerin el değiştirmesini, söz verilip yapılmayan vaatleri, şikâyet edenlerin, paylaşmanın tarzını beğenmeyen kendi arkadaşlarının olduğunu ve bu şikâyetlerin neticesi olarak komu soruşturması olmak zorunda olduğunu görmez. troller ne hissettirirse onu yaşadığını sanır. Bu ülke tarihsel bir zaruretin ittirmesi ile, büyük bir dönüşümün arifesinde. Dışarıdı kapıların açık, bzi bağlayan pırangalarının çok eskidiği ve her an kırılabileceği zamanlardayken, kendi elimizle bu prangaların çatlaklarını yamamaya çalışmamızı anlamıyorum. Göz göre göre, provokasyon çabasında olanlarla, kend varandaşı, tanımadığı bir insanı, babayı, evladı polisi asitle yakmaya çalışanların ekmeğinw yağ süröeyi anlamıyorum. Adeletin, kanunların bütün bu çabasını iki kelimeye mahkum edenlerin, yarın o beğenmediği adalet mumla arayacağını, ortadoğu örnekleri ile farketmemelerini olamıyorum. Bu sabırsızlığı, kendi gibi düşünmeyenkeri namussuz ilan etmeyi ve kendi halkına nefreti anlayamıyorum. Allah sonumuzu hayretsin.
Ekrem İmamoğlu fırsatçı dediğimiz adamdır, güzel vaatlerde bulunup, iktidarın kurduğu sisteme acımasızca saldırmıştır, peki daha iyi ne yapmıştır? Daha da kötüsü, daha fazla gerginlik ve karışıklığa yol açtı.
Oyunu baştan itibaren iyi değildi ama umut ve değişim dalgalarını nasıl yönlendireceğini ve oynayacağını biliyordu.
Bu adam büyük bir bozguncudur, millete iyi gülenlerden biridir. İstanbul, onun gelişinden önce hala iyi organize edilmiş ve iyi denetlenen bir şehirdi. Ekrem'in belediye başkanı olarak gelişiyle İstanbul için bir öncesi ve sonrası vardı. Tutuklanması iyi bir şey, elbette zamanı gelmişti diye düşünüyorum ama zarar zaten büyük miktarlarda birikmiş durumda, sadece mayın tarlalarına patlayıcı mayınlar yerleştirmiş ve oynamış. Feto'nun birçok insanı kandırması gibi, siyasi oyunlar sadece dalgalara oynuyor ve vatandaşın umut ve gelişimini daha da baltalıyor, Ekrem de uzun zamandır dünyasını kandırıyor ve kandırıyor. Adaletin ve mahkûmiyetinin ötesinde bir tazminatın sağlanmasını umuyorum, ancak bazı durumlarda bazı ailelerin yaşadığı dramatik olaylar ve onun kaldıraçlarının çok serbestçe kullanılması sırasında oluşan aşırı yolsuzluk göz önüne alındığında tazminatın sağlanması imkânsızdır. Maalasef ki Türkiye'de Türklerin kaderiyle eğlenen binlerce Ekrem İmamoğlu var.
Kardeşim buna sen mi karar veriyorsun 54 oyla halk getirdi bende RTE den memnun değilim mesela ama halk getirdi saygı duymak zorundayız sevmemek başka saygı duymamak başka.
@Barbarosakman dinleyin, mesele sevmek ya da saygı duymak değil, gerçeklere ve sahadaki gerçekliğe bakmalıyız
kamuya mal olmuş bir kişiyi gerçek eylemlerini görmeden sevme modeline sahip olduğumuz sürece, bu tatlı yanılsamanın altında kalacağız
saygı diyorsunuz, ancak saygı anlayışınızın ötesinde adalet, ahlak ve uygulanabilir hukuk fikri olduğunu anlamak zorunda mısınız?
yarın bir ünlünün belirli eylemlerde bulunduğu için yargılanmayacağını mı düşünüyorsunuz? kamuya mal olmuş bir kişi çoğunluk tarafından takdir edilmek zorunda diye yalan söylemek zorunda mıyız?
Onu ne seviyorum ne de ondan nefret ediyorum, ben gerçeklerden bahsediyorum, başka bir şeyden değil!
Ben gerçeklikten yanayım, bir politikacının kamuoyundaki imajına verilen fantezilerden değil. Eğer kişi işini gerçekten iyi yapıyorsa, yaptıklarına saygı duyarım, yapmıyorsa gerçeği söylerim ve gerçekleri ya da gerçeklerin arkasındaki gerçekleri saklamam. Söylenen sözler ve yapılan işler arasında saygısızlık yoktur. Kamusal kişi özel kişi ile aynı değildir ve biz kamusal kişiden bahsediyoruz, bu nedenle toplumda eylemler ve gerçeklerle bir şeyler söyleme hakkına sahibiz.
Türkiye'de asıl sorun yolsuzluğun her yerde ve her alanda olması, bu ülkede temizlenmesi gereken o kadar çok şey var ki liste uzun, mevcut iktidar da sorunlu, tek bir şey söylüyorum, kararlaştırılan yerlere konulan ajanlar her şeyi karıştırmak ve ortalığı karıştırmak için inanılmaz bir iş yapıyor, o kadar sisli ki net görmek isteseniz bile başlangıçtakinden daha sisli.
Ekrem İmamoğlu hakkında konuşmak, ülkemizdeki gerçek soruna gerçekten bakarsanız, kendi başına en alakalı konu değil, ancak şu anda haberlerde olduğu gibi, dolaplardan çıkmayı bekleyen her türlü patlayıcı sürprizle büyük bir bulutsunun oluşturduğu bu gerçek ve mevcut zincirin bir parçası;
Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması, Türkiye'de siyasi ve toplumsal gerilimleri artırmış, hem ulusal hem de uluslararası arenada geniş yankı uyandırmıştır. Fakat hala daha bu olayi bi taraflara cekmeye calisanlar var, asil buyuk ve korkutucu tabloyu goremeyenler. Zulmün olduğu yerde hala taraf tutmaya calismak namussuzluktur. Onlar da bilmelidirler ki bugün hesap sormazsan, yarın köle olursun!!! Ama o hesap sorulmaz sananlar, günü geldiğinde en ağır hesabı ödeyecektir eminimm!!
Bastaki adam artik ne yazik ki gerceklik algisini kaybetmis durumda. Halkin yasadiklarindan bihaber sadece ona sunulan yapay haberleri goruyor. Halkin yasadiklarini bilmiyor, gormuyor, gormek de istemiyor. Onun tek derdi yapistigi o koltugu birakmamak.. Ama kendi gölgesinden korkanlar, aydınlığa laf edemez. Kafalarina gore kendi kanunlarını yazanlar, gun geldiginde bizim adaletimizin aydinliginin tecelli edecegini dusunmezler ✨️
Güzel gunler gorecegiz cocuklar, gunesli gunler 🌞🎈🎈
https://www.youtube.com/embed/hMYNPr2kVSsAlmanya"da haber oldu mu, Pp güzelmiş 😀
Bence sagir sultan duymustur rezilliklerimizi 🤦🏻♀️
..
Pp icin de tskrler.🥰🥰
🥰🥰
Eic icin tskrlerr 😇🙏
Ricalar😊
Bu Ekrem İmamoğlu'nun meselesi değil bu demokrasi meselesidir
Aynen öyle!
Bu tür gelişmeler birçok kişi için oldukça hassas olabilir. Türkiye'deki siyaset sahnesinde yaşanan bu tür olaylar adalet ve hukuk çerçevesinde değerlendirilmelidir. Hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı, toplumun her kesiminden önemle beklenen iki önemli değerdir. İnsanların bu tür süreçlere yaklaşırken tarafsız ve sakin bir değerlendirme yapması önemli. 🤔
Sen ne düşünüyorsun? Bu durum sence toplumda nasıl bir etki yaratır?
Cevap
23Cevap
Fetodan kandırildik diyenler de yargilanmaliydi? Kaç asker vatandaş öldü veya şehit oldu. Bunun hesabı da sorulacak. Sadece algı ve dini değerler kullanılarak duygulari somurulen insanlarin verdiği oylar bizi bu noktaya getirdi. Adalet ve demokrasi diyorum son sözüm budur.
Zaten işine gelmeyen leri böyle tutuklarlar gerçekleri biliyoruz boşuna susturmaya çalışmasınlar tutuklama ile gözümüzü korkutana kadar gelişim çözüm üretsinler
Bütün yargıyı eline almış emirleriyle istediğini yaptıran bi adam var adalet onun elinde sevmediğini alır içeri sevmediğini almaz o ne derse onu yaparlar İmamoğlunun mal varlığı araştırılıyor diploması araştırılıyor ama bu adamın sınırsız mal varlığı olmayan diploması niye araştırılmıyor kanunlar buna gelince işlemiyor bu millet herşeyin farkında ama bazı koyunlar var ki hala uyuyor neymiş soğan ekmek yermiş yinede onu dersteklermiş anasını onun üstünde görse anası suçluymuş sen soğan yemeye devam et mal kafa
O Parti bu parti bunun Partisi yok. En nihayetinde ben bu adama üzüldüm. Sokağa sorsan herkes zaten hapse atılmasının niye olduğunu aynı şekilde düşünüyor. Vicdanı olan herkesin üzülebileceği bir durum. Allah görüyor. Yazık adama. Sandıkta yenilmedi adam.
Olumsuz düşünüyorum tabii ki hayatımda ilk defa böyle bir şeye denk geldim ben adamın üniversitesi bitmiş adam çalışmaya başlamış üstünden yıllar geçmiş adamın diploması iptal ediliyor üniversite diploma iptal ediyor mu diye bir sorguladım yani haberim olduğu an
Başta ekonomi çöp oldu. Zaten devletin diger kurumlari da sadece binalardan ibaret.
Ulke imaji desen... gidirik :D yazik yani milyonlarin, gecmis ve gelecek nesillerin hakki o kadar yendi ki... acayip yazik.
Zaten kuresel etik komisyonu gibi sey olsa cogu ulkeye el koymak lazim :D seriatla yonetilenlere ozellikle. Insan haklarina aykiri cunku seriat. Misal bak guya parlamenter sistemi olan dandik irak'ta kiz cocuk evlilik yasi 9a indirildi... irak'a diceksin ki: kardesim sen hayirdir? Biz insanlik olarak ms 2025teyiz. Sen hala cahil ve sapik takiliyon.. diyerek ulkeye el koycan..
Katiliyorum. Abi zaten seriat ulkelerindeki insanlar niye bati medeniyetlerine goc ediyolar ki.. madem mutlusun seriatta, kal orada :D d mi...
Sanki mutluluk yayiyolar goc ederek... hayret kafalar...
Muhafeletin tek partide ve tek adayda birlesmesi lazim. Bundan sonra farkli parti ve aday lafi edenin ulkeye kastı oldugunu dusunurum.
Bana kisi farketmez, duzgun biri olsun. Chp'ye oy verecegim, kararimi degistirmez bu konular. Zaten ulke isimlere takildigi icin bu halde.
Millet mesela kilicdaroglu'na bu kadar takilmasaydi su an ulkenin toparlanmak icin daha fazla sansi olacakti. Sen oy ver, parti bi ulkenin basina gecsin. Sonra istedigin kadar elestir yani... hem oy vermiyon hem elestiriyon... bu kafalar var ya kotu..
Geert kankitom da tweet atmis ya.. adamim dostum🤭
:D dunya baskanlari arasinda kankitom yapacagim ilk kisi zaten geert
Elon da x'te odtuyu falan bi suru genclik ve direnis sayfalarini bloklatmis... o da duzelirse onu da kankitom yaparim
Olumlu diyenleri anlamak mümkün değil yandaş kanallardan başka bilgi kanalı görmediklerini düşünüyorum.
Keşke taşı taşa çarpıp ateş çıkartsaydım da bu devirde yaşamasaydm
Tutuklanırsa mağdur olacak, daha sonra el üstünde tutulacak. Halk Tayyibe daha da kin güdecek.
Tutuklanmazsa kahraman olacak. Kendi bindiği dalı kesmek bu olsa gerek.
Şu durumda hükümeti ve yargıyı suçlayanları anlamıyorum adamlar kendi içlerinde birbirlerinden şikayetçi olmuşlar, Ekrem'i açık söyleyeyim sevmiyorum işini asla yapmayan yalancı manipülasyoncu herifin teki. Ancak şu varki Ekrem'in şu anki durumu CHP deki herkesin de işine geliyor çıkıp ortalarda şov yapmasınlar kalıbımı basarım hepsi evine gidince keyiften ağzı kulaklarında geziyordur kurtulduk diye..
Düşünecek bişey bırakmadılar maalesef.
Ülke zıvanadan çıktı… Bu adam naptı da girdi içeri anlamadım. Tecavüz mü etti, Adam mı vurdu yani.
Neyseee…
Sadece tecavüz ve adam vuranlar mı hapise giriyor hukuk bilgin 0
Hukuk bilgim 0 değil ama senin de okuduğunu anlama yetin eksik gibi. Ben ‘sadece’ onlar girer demedim, yapılan şeyle verilen cezanın orantısızlığını sorguladım. Ben suçun ne olduğunu sordum, ‘sadece şu suçlar hapis gerektirir’ demedim. Okuduğunu anla, sonra gel tartışalım.
Canları sıkıldıkça oynuyorlwr böyle oyunlar alıştık..
Adamı 2 günde hain ilan ettiler ya. Peki bu nereye kadar böyle adaletsiz devam edecek?
2028'i bekliyorum sadece, o zaman halkın iradesini göstereceğiz. Artık bıktım iktidar değişsin.
Ataturk yuzumuze tukururdu
Geç oldu ama oldu olumlu
Siyaseti de siyasetçileri de takip etmiyorum hepsi çöp
@Görll6ll haha
Siyaset genel olarak mesleki alan olarak yalan söylemek sanat barındıran bir olay
Yani siyaset yapmayı bilmeyen yalan söylemeyi bilmeyen insanın siyaset dünyasında yer alması mümkün değil
Bu sebeple yalanın olduğu her şey sıkıntılıdır… her olgu… siyasetin sağlıklı bir şey çıkma ihtimali yok… bu sebeple siyasetçilere mesafe şart bence…. Özündeki bir sorundan bahsediyorum…
Türkler kimseye biat etmez, biz bu kışı geçiririz ama yedigimiz ayazıda unutmayız
Allah'u Ekber
demokrasiye çamur atamayacaksın tayyib İmamoğlunu çıkartacaksın ilerde herkes biliyor bunu uzatma işte
Bir oyun içerisindeyiz ne yazık ki umarım ülkece bunu da aşarız
Arkadaşıma acımadı uzun boylu biri... Ben konuşsam bana da acımazlar.
Ferman Ankaradan geldimi İstanbul'da padişah olsan kellen gider
Yossi nin oğlu İmamoğlu ne kadar büyük bir çelişki dimi?
Tutuklasinlar
Hirsiz kalmasin ülkemde
Ama hiç kalmasin öbür hirsizlari da alsinlar
Peki yargının ne suçu yok? 🤔
Keser döner sap döner diyorum
Bence ülkenin başına Fatih Terim geçmeli.
'Fikrim yok' seçeneği de olsaymış iyiymiş.
En samimi yorumlardan biri fakat. Tüm bunların tek sebebi var?
erdoğan karşısında kazanma ihtimali en yüksek olan aday imamoğlu olduğu için.
Bunların tamamı yapılıyor çünkü erdoğan kendisi söylemişti?
İstanbulu alan Türkiye yi alır diye. Erdoğan nın bir sözü var
İmamoğlu 4 defa akp yi yendiği için karşılarında rakip olarak görmek istemiyorlar.
Suçu varsa en büyük suçu bu
Evet bunları biliyorum, yine de o seçenek olsaymış iyiymiş.
AKP'li biri içeri alınsa AKP'liler bile bu kadar ağlamazdı yeminle
Naaapmış eko başkan
Olumsuz
Tutuklandı.
İnşallah çıkacak 🇹🇷
Yargı ne derse o
Bnce hak etti
İşimize gelir, %65 ile gömeriz Tayyibi.
1 milyon yıl yatabilir sevinirim desteklerim
Sonra hep birlikte Suriye oluruz. ona da kına yakarsın evladım ülke neden bu halle geldi diye ağlar durursun.
Adalet bir gün herkese lazım. Günü geldiğinde bu söylediklerin yüzünden utanacak.
Hatta ben hiç akp yi destekleyelim ki diyeceksin yaz bunu bir kenara.
Yok yavrucum ekremi iftira ile içeri atınca ülkeyi kurtaracaksın böyle devam.
Demokrasi nedir? Millet iradesi nedir? Gösteri ve protesto hakkı nedir? Bunları yalan makinesi yandaş medya söylemez.
Yemeek yiyordu diye içeri atalım😂😂
Cehalet başa bela😂
4 defa tayibi yendi diye içeri atılmak isteniyor
Cumhurbaşkanı adayı olduğu olduğun da Erdoğanı yenebildiği için
Tamam güzel kardeşim tayip ardoğan yurtdışına gittiğin de deprem olursa neden yurtdışına gitti diye de hesap sorarsın olur mu😂😂
Kesin sorarsın😂 ülke enflasyon dan kırılıyor. Asgari ücret 22 bin kiralar 20 bin olunca hesap sorduğun gibi😂
Şahlanıyoruz avrupa bizi kıskanıyor😂😂
Dünya liderimiz var ama ülkesi yoksullukla boğuşuyor 13 milyon mülteci ile uğraşıyor.
Gençler yurtdışına kaçmaya çalışıyor. İnsanlar Geleceğinden umutsuz hep birlikte ülkeyi akp ile bataklığa sürüklemeye devam👏👏👏
Ülkesini düşünenler vatanseverler benim gibi ülkesinin Geleceğinden endişe duyar.
Kafasını kuma gömüp dünyadan bi haber. Tek haber kaynağı yalancı iftiracı.
Yandaş medya olan. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen.
Sonra yumurta totoya dayanınca aa bu demek ki böyleymiş diyen.
Onursuz çıkarcı. Sadece benim cebim dolsun da isterse ülke yok olsun.
Diyen onursuz Haysiyetsiz şerefsizlerden değilim.
Bir zamanlar suriye. Irak. Libya. Lübnan. Mısır. Yemen de. Şimdiki türkiye gibiydi?
Şimdi başka ülkelerde mülteci sığınmacı vatansız bir konuma düştüler
4 milyon a haberin sana söylediği rakam😂 sadece İstanbul da 3 milyon var evladım
Gelen erkekleri ne yapacan onlar da karı ayarladın mı😂 yoksa seni dikerler
20 sene sonra Türk nüfusunu geçiyorlar. doğurganlık oranları 5 civarı buiz de ise 1.2 civarı
Yakında türkiye cumhuriyeti yerine Suriye Arap cumhuriyeti olarak. Hayatına devam edersin😂
Sonra da reizzzzz çok yaşa dersin? 15 sene sonra senle fiziken karşılaşmayı çok isterim
Ben tarafımı belli edip doğru tarafta duruyorum. Sen tek bir insana biat ederek.
yanlış yerde durmanın pişmanlığını yıllarca yaşayacaksın.
20 den sonra yıllar öyle çabuk geçiyor ki aa ben ne zaman 34 oldum diyeceksin
Şimdi gözüne uzun bir süre gibi geliyor. Suriyeliler 12 yıldır Türkiye de ve hâlâ burdalar.
Halbuki ilk geldikleri de 1 2 yıllığına misafir olarak geldiler deniyor du.
Hatta Esed düşünce suriyeli ler gidiyor denmişti?
Ben bu şartlarda gönülü gitmelerinin mümkün olmadığını söylemiştim
Atom bombası na gerek yok. yeni bir yönetim yeni bir kafa yapısına ihtiyaç var.
Akp kafasıyla bu ülkenin sonu iyi gözükmüyor daha da karanlığa gidiyoruz.
Devletler Bir gün de çökmez yavaş yavaş. Tarih kitaplarına bak.
demokrasi den uzaklaşan tüm toplumların sonu felaket olmuştur.
Bi Afganistan'a Pakistan'a ve m ortadoğu ülkeleri ne bak.
birden Norveç'e İsveç'e japonya Güney kore ye bak?
genclerin boyle at gözlüklü yorumlarını gördükçe ciddi manada üzülüyorum. Yasadigi dünyadan habersiz ot gibi yasam.
@iyi_insan_severim bunlar laftan anlamaz boş ver
Ak gençlik böyle oluyor. sorgulama irdeleme Analiz etme yok.
İdeolojik saplantı ile. ülkelerini uçuruma kendi elleri ile itiklerinin idrakinde değiller.
Adaletin bir gün kendilerine de lazım olacağını bilmiyorlar.
Tıpkı reizzz lerinin verin yetkiyi görün etkiyi dedikten Ve yetkiyi aldıktan sonra.
Ülkenin hızla yoksullaştığını göremediklerini gibi bunu da göremeyecekler.
Ne zaman ki yeni bir iktidar gelip ülkeye rahat bir nefes aldırdıktan sonra.
Belki o vakit aa bizi yıllarca kandırmışlar diyecekler.
@iyi_insan_severim anlamazlar anlatamazsin ben muhatap bile almıyorum artık
@iyi_insan_severim . 40. Milyona dayandilar. Kahretsin. Aklimdasin. Ve. Sen bunun. Farkindasin Adli sarkiyi dinleyecegim.
hoşi değil
Son söz Ankara'da biter 🇹🇷
Bir zahmet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?