+1 yılBen bir türküm. Egeliyim ve yörüğüm araştırdım ki köküm Kırgızistandan geliyor orta asya göçlerinden. Memleketim Manisa Alaşehire de Yıldırım Bayezit Kars'tan getirmiş. ve Balıkesir, Ankara, Erzurum, Hatay gibi birçok illere de dağıtmış.
Sadede geleceğim. Kürt anlamı şudur "Dağ Türk'ü". yani eskiden Kürtler dağlarda yaşarlarmış Türkler de ovalarda. Aslında birbirimizden hçbir farkımız yok, ama diasporaya ayak uyduruyoruz. Ocak Ayında İstanbula gittiğimde Silent_Night da bilir kaldığım arkadaşım Kürttü ama ne ben onun kürtlüğünü düşünürüm ne de o benim türklüğümü kardeş gibi yetiştik beraber... ve şu anda kendisi Terörle Mücadelede. Her türlü görece Gece Gündüz demeden gidiyor. arkadaş bizim millet cahil hem de zır cahil. Artık ciddiyim okumadan araştırmadan medyanın yazdığıyla sokaktan yetişme birinin çizdiğiyle "en iyi kürt ölü kürt" gibi söylemlerle karşıma cıkanı pataklayasım geliyor. Tamam PKK gerçeği var. Ama bu gerçeği gercekten bu konuyu bilen kürtler şekil A da görüldüğü gibi Vatan için bişeyler yapıyor. Ve emin olun övündüğümüz Türklerden daha iyi yapıyor. Oyuna gelmeyin. Bu vatan Kürdün de Türkün de Zaza nın da çerkezinde lazın da herkesin... Hepimiz türküz...56 Yorumla- +1 yıl
iyimiş güzel
- +1 yıl
tesekürler
- +1 yıl
iyi niyetinden kuşkum yok lakin insanları cahillikle okumamakla suçlamışsın ya bence önce kendine bir bak, kusura bakma. kürtlerin dağ türkü olduğu yalanına nasıl inanırsın? bu 1960 darbesinden sonra çok akıllı generallerimiz tarafından çıkarılan bir laftır. insan azıcık düşünür, kürtçe hint-avrupa dil grubunda türkçe ise ural-altay yani akraba bile sayılmayız. ikincisi türklüğü önce etnik sonra da üst kimlik olarak kullanmışsın. kısacası devletin resmi tezlerinden başka birşey düşünebildiğin yo
En İyi Cevaplar
bu topraklar üzerinde yaşıyorsak ve bu vatanın nimetlerinden faydalanıyorsak ve bu vatan üzerinde dinimiz özgürce yapabiliyorsak ve bu vatan için ağlayıp gülebiliyorsak bunu bir şeye borçluyuz çanakkaldeki şehitlerimiz ve dinimize eğer dinimiz farklı olup züreiyetimiz farklı olsa idi bu vatan kurulmazdı ve bu vatan kurulurken bir misaki milli karaları alınırken kuvayi milliye hareketi olusrusken kürt dediğimiz millet bu kararları kabul edip çanakkalede arıburnunda conkbayırında anafartarlada kanlı sırttta erzurumda izimirde bursada sakaryada tek bişr omuz ve tek bir bir vatan için savasmıssa bu ırk ne olursa olsun benim için kardeştir ama o karkarlar ve şavaşlar içinde bizim karşımızda olmuşsa ve bize sırt cevirip düşmanla işbirliği yapmışsa ki bu devirde gercerli bu ülkeyi bölmek için savaş verdiyise ki buna türk ırkımda dahil bernim için bir düşmandır ve yok edilesi gerekir ama ben şimidiye kadar bir türkün yukarıda yazdıgım hainliklerin görmedim ama gördüklerimde kürt olunca ozmanda ben de bir soru işareti olur kardeş bu vatan bölen benim için düşman dır ne olursa olsun
02 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
- +1 yıl
evet kürtler kardeşlik hukukuna uygun davrandı ve beraber girdi kurtuluş savaşına. ama kardeşliğe ihanet eden türkler daha doğrusu ittihat ve terakki zihniyetindeki atatürk ve kurmayları.. bunu neden görmüyorsunuz?
her yörenin iyiside var kötüsüde kürtlerin kötüleri terörist olanlar ama şunu da kabullenmek gerekir ki kürtler gerçekten tembel insanlar herşeyi devletten bekleyen bir zihniyetleri var .
Halkı imkanlar nispetinde bile çalışmıyor ,coğrafi koşulları en zor Karadeniz bölgesidir bakıyorsunuz halk yol olmayacak yerde kendi imkanları ile teleferik yapıyor bir çözüm üretiyor kendine ama doğu halkı herşeyi devleten bekliyor.
Hatta bir fıkrası bile var,Laz ,Kürt ve Kayserili ölmüş öteki tarafta zebani ile pazarlık yapıyorlar cehenneme gitmeme karşılığı laz 5 bin dolar veriyor :) anlaşıyor gidiyor cennete orada beklerken Kayserili ile Kürtü soruyor .
kayserili ne yaptı demiş ,senden sonra pazarlık kızıştı 2 bin dolara kadar indi demişler peki kürt ne yaptı diye sordu kürtte benimle değil devletle konusun demiş :)01 Yorumla- +1 yıl
he. devlet oraya fabrikalar vs dikti terör örgütü de devlete destek cikip iki tugla da onlar koydu ama kürt halki pff kim gidip calisacak diye evinde oturdu degil mi.
terör örgütünden en cok zara gören kürt halki oldu okullarini yaktilar yiktilar ögretmenlerini öldürdüler üzerine de potansiye militan damgasi yediler.
objektif bakmak lazim biraz.
cevremde bi cok kürt var ve simdiye kadar bir sorun dahi yasamadik. ayrica cok cana yakin insanlar. hasta oldugunda gelir evini temizler yemegini yapar sohbet eder gider. hicbisekilde zararini hakaretini falan görmedim. ayni dini paylastigim insanla anlasamamam tuhaf olurdu. ve teröristler kürt degil bunu unutmayin. kürt halkini kandirip pis islerini yaptirmaya calisiyorlar sadece. ve basinda bunlarin sadece kürtler falan yok. dinsiz merhametsiz insanlar var..fransadan amerikadan norvecten irandan israilden..herkes cikarini düsünüyor cünkü.kim ölürse ölsün yeterki istedigim olsun diyorlar. bizide birbirimize verdiler bosu bosuna. halbuki biraz akil yürüten anlar ve kimseye hakaret etmez. bu yüzden savasimiz kürtlerle falan degil. Savasimiz cehaletle!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
+1 yılTürkün Türkten başka dostu yoktur,ben bunu gördüm bunu söylerim.Ben Bursalıyım..Gemliğe binlerce kürt geliyor apo'yu ziyarete.Peki neden hepsi kürt?aralarında neden başka bi ırktan insan yok?Okulumda bulanan kürtler facebook hesablarına yazdıkları yazı:Bekle bizi Gemlik Savaşa geliyoruz,Liderimizi kurtarmaya geliyoruz.Geldiler ne oldu?Otobüslerinden inemeden geri döndüler.Ben bir tane Türkleri,Atatürkü seven kürt görmedim,burada Türk bayraklarını indiriyorlar,yakıyorlar,Atatürk heykellerini yıkıyorlar?Peki ben bunların hakkında iyi şey nasıl düşenebilirim?Doğuda öğretmenlik olarak görev yapan teyzem var.Söyledikleri:Burada Türklere karşı bi düşmanlık var,okullarda öğrenciler dersleri dinlemiyor,Atatürk ile ilgili olup olmadık cümleler kuruluyor,Atatürk ile ilgili herşey atılıyor bunların hepsini öğrenciler yapıyor,kimse elektirik,su parasını ödemiyor,herkez kaçak işler çeviriyor.Bunlar insanmı?Bunlara kim nasıl güvenebilir?
Bunlar benim düşüncelerim,herkezin düşündükleri farklıdır.Ama bu yazdıklarım için yanlış düşünüyorsunuz demeyin.48 Yorumla- +1 yıl
doğru gözlem yapmışsın ama yanluş düşünüyorsun . bakmışsın ama gerçeği görememişsin. geçmişte sağ soldu, şimdide türk kürt yapılmak isteniyor. olayları bu boyuta taşıyan hükümet oldu bunlar ortada. oyuna gelen kürtlere yapacağın en güzel şey yanlış yolda olduğunu ısrarla söylemek olur. batının istediğide kavga etmemiz yani senin yaptığın şey tamda batının istediği şeydir ..
- +1 yıl
Evet ben kürtleri bi damla sevmiyorum,yazdıklarına göre sende kürtsün?O oyuna gelen kürtlere ben söylediklerimi söyledim,onlar takmış pkk,pkk yolundan dönmüyorlar.Benim abim,bu şerefsizler tarafından şehit edildi.Çokta uzun bi hikaye,onun için kürtlere karşı düşmanım,evet gördüğüm yerde kavga çıkartıyorum,karakolda polisler göt korkularına birşey diyemiyorlar.Biliyormusun?Kavga çıkardım diye sopa yiyen ben oluyorum.Ama ben yolumdan asla dönmem.
- +1 yıl
paşam ben türküm ve ülkücü bir insanım .diyorum içimizde kin var yaramız kanıyor hala , senin abin tüm türk halkının abisi .vatan sağolsun. fakat olayları bu hale getiren kahretsin lanet hükümetimiz abinin şehit olmasının asıl nedeni hükümet, olayları bu boyuta getiren bu adamlar .milletimiz hala gerçeği göremedi. bismillah deyip kurdale kesiyor vatandaşlarımızı kandırıyor
- +1 yıl
Seni anlıyorum,ama sende beni anla.Bunların soyunun tükendiği gün,benim yaşadığım gündür.
- +1 yıl
neden onlarda insan, onlar kandırılmadan (hepsi demiyorum) onların ataları siz biz olayına girmeden omuz omuza mücedelemiz hepimizin mücadelesiydi. geçmişte biz kardeştik. şimdi neden olmayalım. olamıyoruz çünkü dikkatinizi çekeyim, tamda o bölgede GAP projesi vardı türkiye kalkınacaktı birden batı odaklı pkk hortladı. bize dedilerki boşver türkiye gelişme sen, siz kavga edin birbirinizle dediler bizde ediyoruz.
- +1 yıl
Peki bu kavgayı bizmi çıkardık? Onlar çıkmasaydı dağa,vatan hainliği yapmasaydı bu olay bu kadar büyücekmiydi? Hayır! Onlar kandırıldılar diyorsun? Onlarda akıl yokmu,vatan sevgisi yokmu? Vatan sevgisi olan bi insanda, ölse bile vatan hainliği yapmaz.Umarım anlatabilmişimdir.
- +1 yıl
zorunda bırakılıyor . doğuda feodal yapı var hala, çocukları kaçırılıyor, evleri bombalanıyor destek vermeyenlerin. diceksiniz peki dağa çıkmayanlarda neden pkk? akp sayesinde açılımla oldu, meclise hain sokularak oldu, yani pkk siyasileştirildi, bir sonraki adım özerklik, sonra bağımsızlık. bunu yapmaları için bizi bölmeleri gerekiyor. kavga etmemiz gerekiyor. bunu yaparsak emellerine ulaşırlar.
- +1 yıl
kardeş allah rahmet eylesin abine, bu olay seni çok etkilemiş farkında mısın bilmiyorum? tüm kürtlerin soyunu kurutmaktan bahsediyorsun ya orda duracaksın. aslında sana çok kızmam lazım böyle faşistçe laflar ettiğin için ama sadece acıyorum sana gerçekten acıyorum. bizim kardeşlerimiz babalarımız öldürülmedimi sanıyorsun? sadece senin abin değil birçoğumuzun yakınları öldürüldü bu savaşta.
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖne hepimiz insanız bu bir hani herkez ademoğullarıydı bu iki.Ne zaman insan sömürmeye ve nefsine uymaya başladı ilk olay habil ve kabil.Şimdi bugünkü durumlara gelelim.Ben heryerde türkiyenin dörtbucağında bulundum.Ama şu var doğuda gerçekten bir dram var.Şu at gözlüklerinden kurtulmak lazım.Yakın bir zamana kadar gerçekten ama gerçekten büyük bir zulum yaşanmış.Bakın kimse suyunu içtiği ekmeğini yediği ülkeye hainlik yapmaz.. Bu topraklarda herkesin kanı var.Ben şuyum yok ben buyum eğer nefsine uyduysan inanki insan özelliklerinde kaybolmuştur.Özellikle zamanında benim askerlik yaptığım yerde köy çocukları askerlere abi diyip çocukça isteklerini söylerlerdi.Ya şu bir gerçek insan birbirini anlamalı yoksa ne ülke ne çocuklarımız için huzur ve refah ortamları olur.Bu ülke kolay kurulmadı şimdi dışardan gelen birkaç kişin sözüyle aile yokedenler.Yapmayın şimdiye kadar bize türkün türkten başka dostu yoktur düzmeceleriyle kaç aile yok oldu.Şimdi bir aile bile kolay kurulmazken yazık etmeyin bu ülkeye.Başka güçlü ülkelerin oyuncağı haline getirmeyin.Birde bakarsınızki siz oyuncak olmuşsunuzdur.Bugün bile örnekleri var.Çevreye dikkatlice bakın.Aklıma gelmişken zamanında ırak şavaşında kaç kişi doğudan bu ülkeye gelmişti.Tam 2 milyon kişi.şimdi nerdeler.
10 YorumlaÜlkemizdeki maalesef en sıkıntılı konulardan biridir bu tartışmasız. Bu muamele zaten aşırı derecede yanlış ki bana göre bu pkk kurulduğundan beri geçen sürede özellikle de 90 lı yıllarda, en çok eziyet çeken en çok insanı öldürülen de bölge insanıdır. 90 lı yılların politikasını hepimiz biliriz az çok, bölgede yaşayan kürtler ya pkk nın ya da devletin tarafını tutmak zorunda bırakıldılar. Pkk tarafını tutanlar devlet tarafından işkenceye ölüm tehditlerine, devlet tarafını tutanlar ise pkk tarafından aynı muameleyle başbaşa bırakıldılar. Dönüp kendimize bakmamız lazım biraz da, şu anda özellikle bölgede yaşayan kürtlerin bu kadar türk düşmanı olup işi iyice milliyetçiliğe vurmaları biraz da o yıllardaki kötü politikayla alakalı. Pkk bir terör örgütüdür, doğrudur ama biz de o yıllarda hukuksuz bir şekilde aynı örgütün yaptığı gibi yapmamalıydık ve apo yakalandığında bu sorun bitmiştir artık, hiç bir hak hukuk önemsemeden biz kazandık onlar bitti gözüyle bakmayıp durumu biraz daha derinlemesine düşünseydik eminim şimdi terör bu noktada olmazdı.
04 Yorumla- +1 yıl
güzel konuştun bir noktaya katılmıyorum biz derken yanılıyorsun, biz değiliz hükümetler geldi batıya çalıştı. türk milletinin iradesini yansıtmadı. doğuda hala feodal yapı var çoğu kürt zorunda bırakılıyor, sonra bir güzel batı odaklı medya ile halka yalan haber veriliyor. sonra buna inanan halk kin besliyor. kürt vatandaşlarımızda bu kine karşılık biz doğru yoldayız bize bölünmemiz gerektiğini söyleyenler haklıymış diyor.
- +1 yıl
Arkadaşlar Allah rızası için araştıralım. Bu işin uzmanı insanlar var. onlar daha mantıklı bakıyorlar olaya. kavgayla küfür etmekle vatan sever olunmaz. bu yanlışlara dur diyerek vatan sever olunur. çevrenizdeki insanları bilinçlendirin. Erdal sarızeybek, banu avar bunların videoları, yazıları , kitapları her yerde var.. objektik bakarsak gerçeği görebiliriz. Allah rızası için bu insanlara kulak verin sevmesenizde bir dinleyin ne diyorlar diye ..
- +1 yıl
tam olarak katılmasam da en azından empati yapıp olaya kürtler açısından baktığınız için saolun keşke herkes milliyetçilik zehrinin aklını bulandırmasına izin vermeyip en azından bunları düşünebilseydi. bazı türklerin bu ırkçı tutumu ve de devletin asimilasyoncu politikaları üyüzünden bazı kürtler pkk ye sarılıyor. katılmadığım nokta pkk nin neden değil sonuç olması yani bu sorun daha eskiye dayanıyor. ama pkk den sonraki analizin tamamen doğru.
pkk denilen hain bebek katillleri sürüsünün %95 i kürt.
Kürtlerin %80 i pkk sempatizanı.
Kürtlerin %99 kadarı herhangi bir çeteye mafyaya ve örgüte bağlıdır.
Ancak bu yüzden %1 lik kesime alçak diyemeyiz.
Ama malumumuz bende %99 dan geriye kalan %1 e nasıl güvenebilirim?
Asla güvenmem.Ben kendimi güvenerek tehlikeye atmam.
Bir kürt ile asla iş yapmam ortaklık kurmam yanında dolaşmam ve asla destek vermem.Çünkü sonucunu kestiremiyorum bir bakmışım sırtımda hançer.
Kimse kusura bakmasın... elbet bu söylediğimden sonra beni etnik ayrımcılıkla suçlayanlar olacaktır.Benim en yakın dost dediklerimin çoğunluğu çerkezdir.Ben kendim karadenizliyim ve laz arkadaşlarım var.Arap asıllı çok sevdiğim dostlarım var.kürt arkadaşlarımda vardı bir olay olur toz olurlar hemen satıverirler.%1 lik kesimin içindeydi kendileri.Ve sırtımdan hançerlemekten asla çekinmediler.param olduğunda pacağıma yapışır parasız kaldığımda ortada gözükmezlerdi.Allahtan çevremden uzaklaştırdım.126 Yorumla- +1 yıl
ya saçma sapan sayı verip durmayın nerden biliyorsunuz . tüm kürtlere sordunuz mu. ayrıca bu işi arkadaşlarınızla falan basite indirgemeyin. Ah ah türk milletini çok seviyorum ama araştırmıyor. bakıyorumda emperyalizm emellerine ulaşmış, halk medya ile olsun oyunlarla olsun istenilen kıvama gelmiş. ısrarla araştırmanızı bu işin uzmanı insanların (E.Sarızeybek vs.)düşüncelerine bakmanızı tavsiye ediyorum. sizler ne dağa gittiniz ne çatıştınız
- +1 yıl
tanıdığın bikaç kişi üzerinden nasıl böyle düşünebilirsin. ben de o kadar ırkçı türk tanıdım ki ama hiçbir zaman o önyargıyla yaklaşmam. beni forumlardan bilenler belki de kürt milliyetçisi falan diye düşünecekler. vallahi de billahi de, bu kadar çok baskı olmasa kürt olduğumu bile söylemem hiçbi yerde. korktuğumdan değil kendimi bi millet üzerinden tanımlamak yanlış geliyor, bir devlet bir aşiret veya bir din herneyse ben sadece bir insanım. ama insanı isyan ettiriyorsunuz.
- +1 yıl
kürtlerin %99 u nasıl mafya üyesi ya? bu kadar saçmasapan birşeyi nasıl söylersin? tam oranını bilmesem de çevremde gördüğüm türklerin çoğu devletçi ve ırkçı. buna ne diyeceksin.
yahu arkadaşlar halamı öğrenemedik türklük belli sınırlar içerisinde yaşayan insan topluluğuna verilen bir isimdir bir sıfattır nasılki amerikada yaşayan kişilere amerikalı deniyorsa orda afrikalı zenci bile orda yaşıyorsa amerikalıdır bizimde sadece ismimiz türk bunu yıllarca sorun edip ben kürdüm demnin anlamı ne yahu uyanalım artık bu saate kadar uyanmadık ya bundan sonra nasıl uyanacaksak bizleri bölmek için oynanan oyuna hala oynamalarına izin veriyoruz ya yok kardeşim bizlerden bir halt olmaz kafamızı deve kuşu gibi torrağın altında tutuğumuz müddetce daha çok 30 seneler geçiririz böle.
22 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
- +1 yıl
dediğin gibi olsaydı bir kürt oalrak buna itiraz etmezim. türklük değil mesela anadolulu veya başka birşey olabilirdi üst kimliğimiz. türklük türkiyeden önce de var olan orta asyada yaşayan bir ırktı. bununla çocuk mu kandırıyorsunuz, kendinizi kandırmışsınız tabii. eğer öyle olsaydı azeriler neden türk kardeşlerimiz oluyor? neden kürtçe yasaklandı defalarca? neden kürtçe yer isimlerimiz saçmasapan alakasız türkçe isimler oalrak değiştirildi? türkler de kürtler gibi etnik bir topluluktur.
Ben Kürt veya Türk asıllı biri değilim.balkan asıllı bir kişiyim.Baba ve anne tarafındanda.Fakat dedem zamanında türkiyeye gelmişler.Aslında bu konuya objektif olarak bakınca iki ulusuda hatalı görüyorum.Kürtlerin yaşadığı bölgeye yatırım yapılmamış,onlara destek sağlanmamış,kendi dillerini kullanıp eğitim alamadıkları için hayata 1-0 geriden başlamışlar.Bu Türkiye'nin kötü politikası sonucunda olmuştur.Kürtlerinde haklarını silahlanarak araması yanlış.Bir sürü masum zarar görüyor.halka saldırılar yapıyolar.Çok yanlış buluyorum.yabancı ülkelerin desteğiyle oluyor bu.Zararlı çıkan hem türkler hem kürtler oluyor.Terörizme karşıyım.Fakat kürtleri görünce nefret değilde hayata yenik olarak geldikleri için üzülerek bakıyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Kürtler yaşadıkları bölge itibariyle şanssızlar.Şimdi senin çok paran olsa o kadar dağlık ve verimsiz bir bölgeye yatırım yapar mısın?Teröristlerin kol gezdiği potansiyel savaş alanına...Sadece Türkiye değil hiçbir ülke o kadar verimli arazileri varken dağlık bölgeye yatırım yapmaz.Keşke ekonomimiz iyi olsaydı da orlara da yapılsaydı.
Arkadaşlar ne kadar pkk sempatizanlarının bölünmek istemesi yanlışsa kürt kökenli vatandaşlarımızıda türklerin dışlaması o denli yanlıştır. Çünkü ortada bölünme var buna türklerin kin güdmesi yanlış . Asıl kinimizi bizi bu hallere düşüren siyasete beslemeliyiz. her türk olarak şehit görünce içimiz yanıyor ama kahrolası medya ve çirkin siyeset bunları kürt kökenli vatandaşlarımıza maal ediyor türklerde galyana geliyor kin besliyor. kürtlerde buna karşılık yanlış anlıyor.Yani 2 kardeşin arasna nifah sokup onların kavga etmesine uğraşmak gibi bir durum .. bu bölünme emperyalist güçlerin oyunudur bu oyuna gelmeyelim. bu konuda türklere de kürtlere de büyük görevler düşüyor. yapılması gereken iş milli değerlerimize sahip çıkmak kardeşlik ortamı sağlamak.
Unutmayalım en güçlü halktır hükümetler gelip geçici BİZİ BU HALLERE DÜŞÜRENLERDEN GÜN GLECEK HESAP SORULACAK. Milletin ireadesi çıkacak bir bir o şehitlerin oynanan çirkin oyunların hesabını soracak10 YorumlaBu konuda tek söyleyebileceğim bir alıntı...
"TÜRK ' üm dedim hadi lan faşist dediler, kürt' üm dedim hadi lan bölücü dediler.
laz' ım dedim hadi lan devşirme rum dediler, çerkes' im dedim hain ethem'in torunları dediler.
alevi' yim dedim dinsiz kızılbaşlar dediler, yezidi' yim dedim yezid'in pis soyu dediler.
arap' ım dedim pis yobazlar dediler, ben dedikçe onlar da bir şeyler dedi.
insanım diyecektim ama, insanlığa ait her şeyi yok ettiler!"70 Yorumla
+1 yılböyle olmamalı ama ta ilkokul sıralarından itibaren malesef böyle yetiştiriliyoruz...
türklük bir üst kimliktir...ben de arap'ım mesela ama türküm diyorum...arapları aşağılayan insanlar da çıkıyor ki bunlar çoğunlukla kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorlar...kimsenin kimseyi aşağılamaya hakkı yoktur...kürtlerin terörist muamelesi görmesi feci dercede üzücü bir durum...
faşizm her yere yayılmış...temizlenmesi zorlaşıyor...52 Yorumla- +1 yıl
canım kardeşim, Türklük bir ırkı değil bir milleti muhteva eder.
- +1 yıl
türklük bir ırktır, üst kimlik değildir. bu yalana nasıl inanabiliyorsunuz, insan azıcık düşünür inanamıyorum. 1923 ten önce türkler var mıydı? başka türkd evletleri hala var mı? ee?
+1 yılYanlış. Yapılmamalı. Zaten yapılmıyor da. Hatta pozitif ayırımcılık bile yapılıyor kürtlere. Kürtlerin işlediği suçların binde birini ben işlesem ömür boyu gün yüzü görmezdim. Bir suç işliyorlar. Tık yok. Kürtlerin pek çoğu suç makinesi ve suç işleme ve hukuk tanımama özgürlükleri var. Tamam, kürtlerin hepsi terörist değil, asla değil. Ama bir çoğu şımarık. Bu açık ve net. Nerede duracaklarını bilmiyorlar. Yine "domudan bir kıl koparmak kardır" felsefesiyle hep gelsin hep gelsin. Sanılanın aksine kürtler diğer vatandaşlara göre bu ülkede kesinlikle daha torpilli ve pozisitif ayımcılık yapılmaktadır. Hangi açıdan ele alırsanız alın, bu böyledir. Şırmarıklıktan vazgeçmeleri kendilerinin hayrınadır. Herkesin bir sabrı ve adaleti var.
21 Yorumla- +1 yıl
nedir kürtleri bu ülkede şanslı yapan? bir tane neden söyle.
benim kürt arkadaşlarım var çokda iyi insanlar. ama yolda yürürken önümde arkamda sağımda solumda kürtçe konuşan insanları çok görmeye başladım. bundanda rahatsız oluyorum. herkesin dil hakkı var ama türkçe biliyosan türkçe konuşma tarafındayım.
33 Yorumla- +1 yıl
bende buna katılıyorum evet Türkiyemizin dili türkçe ve türkçe konuşulmalı diye düşünüyorum
- +1 yıl
beyefendilerin istediği dili konuşacaz, başka bir emriniz var mı? ulan devlet de aynen sizin kafanızdaydı da kürtçeyi yasakladı. ne farkınız var bu faşist zihniyetten? rahatsızmış peki ingilizce veya rusça konuşanlardan da rahatsız oluyor musun? siz bu ülkenin efendisi değilsiniz bunu ne zaman anlayacaksınız. biri de kalkar der ki türkçe konuşmanızdan rahatsızım türkçe konuşmayın ne diyeceksiniz o zaman.
Arkadaşlar, yanlış anlamayın kesinlikle ırkçı değilim beni yanlış anlamayın. Evet Kürt'lere bu muamelenin yapılması çok yanlış buna katılıyorum.
Ama bir de şu açıdan bakmak lazım;
Diyelim ki 3 arkadaş bir evde oturuyorsunuz. Arkadaşınızdan birisi kalktı dedi ki, ben yarın polis merkezini bombalayacağım. Bu durumda diğer ikiniz, o saldırgan tavırlar sergileyen arkadaşınızı uyarmazmısınız? Israrcı olursa, onu ilgili kurumlara ihbar etmez misiniz?
Veya şöyle diyelim;
Sınıf arkadaşınız, "Atatürk protresinin yazı tahtası üzerinde asılı durması beni rahatsız ediyor, sabahları İstiklal Marşı okunmamalı" gibi sözler sarfettiğinde ona karşı çıkmaz mısınız?
Evet elbetteki bunları yaparsınız eminim. Kürt kardeşlerim de bu tavırları sergilerlerse eğer, samimiyetlerini ülkeye kanıtlamış olurlar.10 YorumlaBatıdaki insanların doğudaki insanlara yaklaşım tarzı yanlış, insanlar Türkiyeyi sadece İstanbul ,Ankara, İzmirden ibaret sanıyor, ya kardeşim Batıdan milliyetçilik olmaz veya vatan sevgisi, sen gel bire doğuyu gör, yanı bu ön yargılar yanlış, Bu ülkenin her karış toprağı kadar, tek karış insanıda önemli,
İstanbuldan İzmirden boş boş konuşmanın kimseye faydası yok.
Eğitim şart.32 Yorumla- +1 yıl
istanbul izmir batı doğu diye ayırmakta yanlıs bence kimseyi asağılamıyoruz burda sadece insanların bu konudaki görüşlerini aldık tesekürler
- +1 yıl
Hayır ordaki yaklaşım tarzı bu ben 2 yıl yaşadım istanbulda, Ben Kahraman Maraşlıyım Mesela Türküm, Düşün Kahraman Madalyası Almış Bir İl, Adam Çıkmış Orası tüm kürt demi diyor, görmemiş yani gelip gezmeleri lazım ön yargılar kötü eğitim şart, Maraş Akdeniz Bölgesinde dikkat etmiş olsa eğitimi olsa bilir. sadece lafta, düşünsene istanbul izmir ankara hariç heryeri dışlıyor bu zihniyet.
Türküm ve iyi ki de Türküm. Kürt arkadaşlarım çok var. Bazıları çok ama çok iyi, bazıları ise Atatürk türk düşmanı.
Her kürt kötüdür, pkk yanlısı demek yanlıştır.512 Yorumla- +1 yıl
"Her kürt kötüdür" uzgunum -1...
- +1 yıl
:D
- +1 yıl
Ahaha :D Ben cepten baglaniyorum yanlis okumusum. Kusura bakma cidden:(((
Ama cumlen biraz tuhaf insan ole okuyunca negativ goruyor. :) bi yorum daha at artiliyacagim :) - +1 yıl
+1
- +1 yıl
tesekürler
- +1 yıl
ben de diyorum bu kızı nerden tanıyorum:D:D kimlerdensin sen?:D
+1 yılKenan evren de mi kürt tü acaba merak ediyorum.tutturmuş herkes kürtler şöyle araplar böyle.Türk olup da başımıza ne iş açanları neden göremiyoruz acaba.Ahir zamanda kurt dışarda değil bünye içerisinde içerden zarar veriyor diye demişler çok doğru söylemişler.
33 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
- +1 yıl
kenan evren manisa alaşehirli benim toprağım ama o şerefsizi hiç sevmem
- +1 yıl
+1
İşte burada insanların mantıksızlığı söz konusu bence. Bütün kürtler pkkyı desteklese zaten bdp mecliste 2. falan olurdu. Destekleyenlere lanet olsun. Ama desteklemeyen türk-kürt kardeşliğini savunan yeri gelince tek yürek olan insanla evlenirimde, arkadaşta olurum dostta... Kesinlikle yapılmamalı ve türk -kürt çocukları düşman gibi yetiştirilmemeli. Çünkü biz düşman olmadığımızı Van depreminde gösterdik...
21 Yorumla- +1 yıl
bdp ye oy veren herkes pkk li değildir, birazcık akfa yorun da bu işlere gerçeği görün. bdp ye oy veririm ama pkk li olduğum anlamına gelmez. böyle at gözlükleriyle bakmasaydın zaten bdp siyasetçilerinin ne kadar barışçıl ve çözümü en çok isteyen parti olduğunu görürdün. bir de bdp kürt sorunundan başka, demokratikleşme, işçi hakları gibi konularda da siyaset yürütüyor. en önemlisi parti içi demokrasisi olan ve kadınları da barındıran tek partidir.
bazı saçmalayanlar olmuş onlarda cahil mahlukatların bilgilenmesi lazım biri türk toprakları demiş böyle saçmalıkmı olur hiç çanakkaleyi örnek gösterme gerekmi bile duymuyorum. selçuklular anadoluya nasıl girdi 1071 de malazgirt meydan savaşı ile değilmi ? peki o tarihteki kürt devleti mervani hükümdarlığının selçuklulara yardımlarından haberi olan varmı ? 10.000 tane kürt süvarisini selçuklulara yardıma göndermedimi ? bu da gösteriyorki bu ülke kürdünde türkünde lazında çerkezinde o yüzden ne sebebden olursa olsun böyle faşizan kanılara varmak hele 21.yy çağdaş demokrat avrupa birliği yolunda yürüyen türkiye halkının bie eksikliğidir.
01 Yorumla96 senesinde güneydoğuda yaşamış biri olarak benim şöyle bir düşüncem var ama ne kadar doğru değil bilemiyorum; Kürtlerin hepsi terörist değil ama teröristlerin hepi denebilecek bir bölümü Kürt , dağda teröristlere yardım eden Alman ve Fransızlar da mevcut tabi...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer fırsatta Türk askerleri için dua eden Kürt asıllı yaşlı bi teyze tanıyorum. Bu vatan bizim diyebilmek işte böyle insanların hakkı bence.
81 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
Kürtlerın tamamını bu genelleme ıcıne almak yanlış bir dusuncedır. Hem muslumanım hemde turk'um demeyı bılen kurtlere kımsenın lafı olmaz. Bu vatanı arkasndan vurmak isteyen bır dusunceye sahıpsede anasını bellerler.. Nee mutlu Türk'üm dıyene.! TEK YOL HAK YOLUDUR.!
44 Yorumla- +1 yıl
Aferin Sana. +1
"sean3772"'ye cevap. ABD.nin mavi kartının aldığınızda ABD vatandaşıyım diyorsunuz ama. Yoksa adamı belliyorlar öyle değil mi? - +1 yıl
ne mutlu türküm diyenlere acıyorum. yahu çoğunuz türk olamyıp kendinize öyle diyorsunuz, ben buna bişi demiyorum da ben demediğim için mi suçlu oluyorum? o saçma lafı tarihe gömecez yakındır.
Hadi Bdp=Pkk diyelim, bugün Türkiye'de yaşayan 10 milyonun üzerindeki kürt nüfusunun yanlızca 330 bini Bdp'ye oy veriyorsa tüm kürtler terörist olmuyor sanırım? Hadi canım o kadar kürt var ben neden görmedim diyecek olursanız, benliklerini inkar ediyorlar, nasıl mı; karşı komşumun yaşlı bir annesi var, annesi türkçe tek kelime bilmiyor ama adam ülkücü.
10 Yorumla
+1 yılsiyasi konudur buraya taşınmamalı bence. asla düşündüğün gibi değil. Yani Kürtçe konuşuyor, veya kendini Kürt adleden insanımız tabiiki potansiyel terörist değildir. asla öyle olamaz. Ama bölge insanımızda bölge dışı insanlarımızda çok hassas davranıp bu emperyalist güçlerinin oyununa gelip birbirimizi kırmamalıyız. bu oyunu 12 EYLÜL'de de gördük yaşadık. Ben o oyunu kuranların uşaklığını yapmayacağım. Birçok Kürt kökenli aile dostum var. Onlar iyi ki varlar ve dostlarım.
00 Yorumla
+1 yılyalnış bir düşünce olarak görüyorum.geçmişimizi bilmek gerek.zamanında türk,kürt,laz,çerkeş,hangi etnik kökene sahip bir toplum var ise bir bütün olarak kendi bağımsızlıkları adına tek bayrak tek millet adına canlarını vermişlerdir.şahadet şerbetini içmişlerdir.şuanki durumda ise provakatörler diye tabir edilen insanlar bir huzursuzluk ortamı oluşturmak istemekteler ama bir çok insan bunların tuzağına düşmektedir üzücü bir durum..
11 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
işinn içinde ermeniler de var... uzun konu... bütün kürtlere paye biçilmesii yanlış tabii ama pkk kamplarındakilerinde tamamına yakını kürt o da bir gerçekk ayrıca bu ermenilerinde kıskırtmasıi ama bu benim kürt vatandaşlarımın pkk lı oldugunu göstermez...insan her yerde insandır her şeklide türk kürt...
10 Yorumlaterör bölgesinde bir karakolda askerlik yaptım ve kesinlikle bi ayrım vardı türk türkle muhatap oluyor kürt de kürtle ve kürtlerin hepside bi sempatizan ama karakol basılıcak diye istihbarat geldiğinde savundukları adamdan korkup bize sığınıyolardı nasıl olucak anlamadım dost olmaz arkadaş bu ırktan kimse bana anlatmasın
60 Yorumla
+1 yıltürk,kürt,laz,çerkez diye ayırmamak lazım.bu ülke sınırları içinde yaşayan herkes Türk kimliğine sahip nasılsa.ayrıca o teröristlerin içinde suriyelisi,ıraklısı,iranlısı,ermeniside oldukça fazla
31 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
+1 yılşükür biz de önce müslüman sonra türk üz.maalesef genelleme yapılarak iyi olan vergi veren ve bir cok başarılara imza atan kürt kardeşleimize de pkk gözü ile bakılıyor.elbette her kesimin iyisi kötüsü var ,bunu inkar edemeyiz ama genelleme yapmak bizleri hataya sürükler.
01 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
Ben kesinlikle öyle görmedim öyle davranmadım insandır duyguları vardır dedim hep saygılı oldum hiçbir zaman hiçbir laf etmedim ama çok kazık yedim ben bir şey demediğim halde onlar bana dediler onlar kendilerini öyle tanıttılar biz pkk kürdüyüz (pekeke) diyerek ben her zaman yine saygılıyım hiç bir zaman bir şey demedim gereken dışında hepimiz bu vatanın evlatları hepimiz bu vatanın ekmeğini yiyoruz
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmeclise pkk lıları sokanlar kimler ben miyim değilim öyleyse kürtlerin %65 i pkklı sempatizanıdır. kürdistan hayaliyle yaşıyorlar. bir kısmı pkklı değildir ancak her pisliğin altından çıkarlar onlar. ancak belirli bir kesim vardır ki candır can on numara adamlar da vardır.
20 Yorumla
+1 yılTerörist muamelesi yapmak için sırf annesinin babasının Kürt ve tabi bundan dolayı kendisinin de Kürt mü olması gerek? Herkes Atatürkçüyüm diye geçiniyor. Türk olmak ne demek? ''Kendini Türk hisseden herkes Türktür.'' Bütün Kürtleri aynı kefeye koymak ne saçma. Empati kurun biraz.
12 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle türklüğü biyolojik birşey olarak görmüyorum . türklük kültürel bişey , osmanlı demek, mevlana demek, hun devleti demek, bu coğrafyadaki farklı etnik gruplardan insanlar, herkes türktür. bunu ırk boyutunda algılamamak gerek. ortak kültürün genel adı olarak algılanmalı
- +1 yıl
türklük etniktir. ben patatesi patates olarak görmüyorum demek gibi bişi. ama savunduğun şeyin adına türk değil başka birşey de imzamı atarım. türk diyince çünkü asimile politikası oluyor.
ben türküm bi çokta kürt arkadasım var gayet atatürkçü ve vatanını milletini seven insanlar..sadece kürtlermi terörist şu ülkenin haline bi bakın türküm diyip içimizde ne düşmanlar ne oyunlar ne dolandırıcılar çıkıyor bunu türk kürt olarak ayırmak çok yanlış vatanına milletine kötülük yapan herkes teröristtir..
11 YorumlaO muamele tabiki yanlış fakat teroristlerin çoğunun da kürt olduğunu da kimse inkar edemez...
11 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
faşistliğin lüzmu yok insan insandır bu yanlış bir yol elbetteki dünyada iyi olan kürtler var kimse yok diyemez ama insanın içindeki bu faşist duygu engellenemiyor işte
10 Yorumla
+1 yılTamamen yanlış.. Ne kadar yanlışı yok.. Hep beraber savaştık.. Silip atamazsın.. Kürt olmayan terorist hiç mi yok?!
40 YorumlaYorumlara baktımda herkes kürtlerden nefret ediyor.siz biliyormusunuz şehit olan askerlerin çoğunluğu kürt evladı? hayır bilmiyorsunuz.
32 YorumlaO örgütün yarısı ermeni kökenli itlerle dolu.Yani sadece kürtler yok içlerinde.Bu önyargı durumunun %80'lik sorumluğu tamamen medyaya aittir.
30 Yorumlaterör örgütünden en cok zara gören yine kürt halkidir, köylerini basip kursuna dizdiler, okullarini yikip ögretmenlerini öldürdüler, bunlari bazi kesim görmezden geliyor.
her kürt vatan haini her türk de vatansever degildir.41 Yorumla- +1 yıl
doğru pkk den zarar da görmüştür kürtler lakin devletten gördüğü akdar değil. o köylerin hepsini devlet boşalttı, birsürü masumu devlet ve pkk faili meçhul oalrak öldürdü. maşallah yüce devletimize toz kondurmuyorsunuz. kürtçeyi de pkk yasakladı zaten.
+1 yıldurum çok karışık, madem her kürt terörist degildir kim bu adamlara yardım yataklık yapıyor madem hepsi terörist binlerce kürt genç de askere qidiyor bu davayı savunuyor. yani durum at izi it izine karışmış durumda ayırmak zor
12 Yorumla- +1 yıl
onun uyması = mehmetcigin ölmesi, böylede bir dogru var
bu işlerin cevaplarını internette aramayın. sokağa çıkın bir, iki kitap okuyun...
internette insanlar birkaç duvarın ve birkaç düşüncenin kıskacındadır.
10 Yorumlaher kürt terorist degil..
ama bende kendimi alamıyorum bu düşünceden..24 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
Haklısın, milletimizin canı o kadar çok yandı ki bu teröristlerin şerefsizliklerinden hemen hemen her gün şehit haberleri almaktan doğu bölgelerinde yaşayan insanlara karşı duyguları körelmiş durumda...
11 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
+1 yılNefret etmiyorum gittim yerinde gördüm onlarla yaşadım ve inan pkkdan bıkanlar daha cok
72 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
- +1 yıl
+1
+1 yılher kürt söle böle die yüzde verenler insanları ötekileştirmeye calıosunuz bir arada yasamı savunmamamız gereken yerde kalkıp nelerle ugrasıosunuz
20 Yorumla
+1 yılBen insani turk, kurt, alevi, sunni, laz, çerkez... diye ayirmam. Kisiligine gore hayatima sokarim. Ayrim yapan insanlarada diyecek sozum yok.
22 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
Kürt arkadasım kurt sevgilim var ikiside tertemiz el ustunde tutulacak kısılıge sahıp ben türküm ama hic kürt türk ayrımcılıgı yapmadım yapmamda.
52 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
- +1 yıl
+1
+1 yılvan depremi uludere katliamı gibi olaylara iyi olmuş diyen insan olamaz diye düşünüyorum.
47 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
- +1 yıl
- +1 yıl
bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti bu memlekette hüküm sürdüğü sürece içkargaşa çıkar.
ben kürtüm ve de kürtlüğüm dinimden sonra ikinci sırada gelir tüm kürtler asla pkk lı değildir böylre düşünenler haddini bilecek
83 Yorumla- +1 yıl
+1
Gizli Üye(36-45)+1 yılruslar nasıl güzel bir ırksa kürtler ve araplarda bir okadar çirkin bir ırk
bu yüzden ben kürtleri çirkin buluyorum, uzak duruyorum.83 Yorumla- +1 yıl
bunu söyleyen nereli merak ediyorum? türk müsün? türklerle kürtler arasında ben pek fark göremiyorum. ruslara güzel demişsin peki türkler güzel mi sence? merak ediyorum düşünceni. hülya avşar ve rojda demirer diyorum.
- +1 yıl
sorumla alakası yok cevabın ama yinede tesekürler
Sorun kürt sorunu değil, bölücülük sorunu, pkk sorunudur!..
11 Yorumla- +1 yıl
sorun kürt sorunudur. sorun ittihat terakki sorunudur. sorun kemalist devlettir. daha ister misin?
Her memleket bir insan değildir, her insan bir memlekettir.
30 YorumlaTürk toprağında doğuşta bir insan neden kürdüm der bende bunu anlamam..
44 Yorumla- +1 yıl
türk toprağı mı? hani nerde?
- +1 yıl
@Euphrates27 yaşadığımız topraklara 1000 yıldır Türkler hakim olduğu için tabiiki Anadolu'nun tamamı Türk toprağıdır.
Çok yanlış. Her yıl TSK'ya düzenli bağış yapan kürt tanıdıklarım var.
10 Yorumlatüm kürtler pkklı değil eyvallah ama tüm pkklılar kürttür .
21 Yorumla- +1 yıl
tesekrler
+1 yılmesela beim ailem kürt ve tam bi Atatürk sevdalısıyız terörü lanetliyoruz bence yanlış bi davranış tabi kim ne yaparsa yapsın umrumda değil
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt Türk ayrımı olmasını istemeyen kürtler var ama büyük bir çoğunguda pkk ya yardım ediyo pkk onlara da çok zarar vermiş ama bunu anlayamayanlar var..
Benim arkadaşlarımın çoguda kürt..11 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
her kürtte düşman gibi bakmakta yanlış benim görüşüm
32 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
- +1 yıl
+1
+1 yılkişiliksiz insanlar,dürüst insanları her zaman hor görüp aşağılar...
31 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
+1 yılAyıdan post,kürtten dost olmaz.
116 Yorumla- +1 yıl
Biraz ERdal sarızeybek , banu avar , hulki cevizoğlu , ümit özdağ gibi adamları dinleyip onların kitaplarını okumanı tavsiye ederim . Özellikle erdal sarızeybek bir dinle adam teröre yıllarını vermiş o çevrelerde yıllarca dolaşmış insan neyin ne olduğunu biliyor .. biraz araştıralım okuyalım . kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyelim. medyanın söylediği herşey %100 doğru değildir ...
- +1 yıl
Benim medya ile alakam yoktur.Gördüklerimi yansıtır,düşündüklerimi söylerim.
- +1 yıl
işte ondan böyle yanlış düşünüyorsun. olayı geniş düşünmelisin. sen bence onu bunu boşver bir oku paşam yanlış anlama sözlerimi ama cidden bir araştır şöyle biraz geriden bak olaya geçmiş tarih siyasetlerine . tabiki bölücülük yapan kürtlere karşı başın dik olucak tavrın sert olacak ama dost olmaz dersen yanılırsın. çünkü bunlar oyunun parçası .
- +1 yıl
türkten dost olmaz, lazdan adam olmaz ermeniden kardeş olmaz. başka?
+1 yılTeröristler kürtlerden oluşuyor demen yanlış, içinde 1001 çeşit adam var o örgütlerin. Ayrıca dediğin gibi her kürt kökenki insanı terörist diye yargılayamazsın.
11 Yorumla- +1 yıl
tesekürler
arkadasım ınsanlıgın turku rum ermenısı yok.benım ıcın ınsanlık onemlı.hakaret eder gıbı ''kürt''dıyenlerden nefret ederım.
20 Yorumla- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat