Hepsi demiyorum kardeşimiz olan Kürtlerde var ama bazı Kürtler Apo’yu destekliyor yani Pkk destekcisi Türkiye’ye karşı

Hepsi demiyorum kardeşimiz olan Kürtlerde var ama bazı Kürtler Apo’yu destekliyor yani Pkk destekcisi Türkiye’ye karşı

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kürtler terörist mi bilmiyorum ama teröristlerin çoğu kürt
Neden böyle bölündük sence Çanakkale Savaşında Türkler ile Kürtler kardeşti şimdi dağlarda savaşıyorlar
Çanakkale deki oran %2 kusira bakmasın kimse
Türkler fetocu mü ki her Kürt terörist olsun
Hepsi demedim zaten bazıları diye ayırdım
Bazıları öyle
Peki sebebi ne neden bölündük
Ben kürtlerin arasında uzun süre kaldım sevdiğim kişilerde vardı sevmediğim kişilerde. Şimdi ben bir Türküm ama Türklerin yaptığı bir çok hata var. Eğri oturup doğru konuşalım. Bir dönem aşırı ırkçı politikalar vardı. Bizim insanlarımız aşırı ırkçı. Şimdi bile ırkçılıkta tavan yapıyor. istedikleri kadar değiliz vs desinler. Objektif yaklaşan her aklı başında insan bunu görür. Halka zulüm edilen zamanlar yaşandı. Mesela diyarbakır cezaevi dönemi. Terörden alınmış olsa bile sen küçücük çocuğa şefkatle yaklaşmalıydı. Devlet hep sert yüzünü göstermemeliydi. Ailesine kötülük yapıldığını gören bir çocuk o kinle büyür. Tabi ki bu söylemlerim pkk gibi eli kanlı örgütü aklama çabası değil. Nefret ederim ama bizim yankılarımız var. Diğer olaya gelince insanlar onları kurtarıcı olarak gördü. Kürtlerin içinde aklı başında kişiler pkk ilk kurulduğunda örgüt içindekiler molla dediler şeriatçı dediler. Ama o insanlar örgüte sırt çevirdi eli kanlı örgüt dediler. Ve pkk ilk onları katletmekle işe başladı. Sonra kürt halkında bilirsin işte ergenlik bunalımında kahram olacaksınız gibi vaadlere kanıp oralara gidenler oldu. Suça karışanlar oluyordu hapse girmekten oralara çıkarız mantıklı dediler. Çıktılar. E kanından birileri çıkınca ister istemez halk bölündü. İster istemez bir sempati duyuldu.
Mesela şerefsizin birisi terör eylemi yapıyor bu kürtler teröris diyorsun. Sağduyulu kürt bir çocuk bu önyargıya hep maruz kalınca lanet olsun der içinde bir şekilde o örgüte sempati duyar ya da zaten yapmasamda böyle der kolay kandırılıp çıkar ya da kin besler. Oraya çıkanlar gerçek yüzünü görsede boşa ama çıkmayanlar bilmediği için sempati duyar. İster eleştirirsin ister eleştirmezsin ister görüşüme önyargıyla yaklaşırsın
Rte nin çözüm süreci hareketi çok önemli bir hareketti. Dağa çıkışın önünü kapatacak devletin şefkatli yüzünü gösterecek bir hareketti. Çok eleştirileceğini bilsede elini taşın altına koydu. Teröre bulaşmayan kişilere bir şanstı. Ama örgüt bunu başka tarafa çekti. E halkın içinde pkk nin gerçekte iyi bir örgüt olmadığını görenler de oldu. Terörün askeri yöntemlerle bitirilemeyeceği gerçeğini İlker başşbuğdan tut yaşar büyükanıta kadar herkes belirtmişti.
Eta adlı örgüt bile buna benzer bir şekilde bitti. Kol kırılıp yen içinde kalmadan bitmez.
Son sözüm pkk eli kanlı çocuk katili paravan ve kendine bile faydası olmayan şer yuvası bir örgüttür
Peki caddelerde nasıl bu kadar rahat geziyorlar
burada bir Pkk’lı şehit olmuş Apo’nun bayrağını sallıyorlar Türk askeri polisi görmüyor mu hiç
https://youtu.be/zasG4vSKwUM
O kadarda rahat gezmiyorlar. Halkın içine karışıp geziyorlar. Halkın olmadığı yerde böyle rahat değiller. Ama halkın içinde ateş açılması demek halkın tc ye öfkesini arttırır. Sivilleri kullanıyorlar. Aptallarda çok.
Evet
Hepsi olamaz ama