Hahaha :D 1- Ülkemizde olanlar insanların yaptıklarıdır ki bazıları çarptırılmış gerçi. 2- Arabistan da ise kral onaylı kararlar verilir. Yani demokrasi yok halka sorma yok kral kafasına göre istediği kararı verebilir. 3- Zamanında başı örtülü diye kızları okullara almayanlar hastanede tedavi ettirtmeyenler kız hamile ama baş örtüsü çıkarmadan hastaneye almayan kesim o zaman niye şikayetçi değildiniz? Sizin derdiniz İslam apaçık ortada. 4- O reformların çoğu daha kral olmayan Selman'ın yapmak istedikleridir yani bu dediklerin henüz yürürlükte değil. Yani sağda ki olanda onaylı olsa bile halka sorulmadan kral onaylıdır lakin buna rağmen bir onay yoktur sadece prensin söyledikleridir.
Türkiye ' nin bir yere gittiği yok , senin derdin Cübbeli , Sarıklı ve Türbanlılarla. Şimdi bu kişiler böyle yapıyo diye Arabistan gibi mi olacak Türkiye , Taksim'e çık bak marjinal klüplerde neler oluyor o zaman da Fransa-İngiltere-ABD gibi mi olsun gerçi hoşunuza gider öyle olsun istersiniz. Türkiye en özgür ve en rahat ülke bence kıymetini bilin.
Benim gördüğüm kadarıyla kadınlar da epey rahat , yoksa şort mini etek dar pantolon tayt göğüs dekolte gece hayatı 2 günde bir manitani değişitirip ensest ilişki f*ck body olayı olmazdi
Cahiller anlamaz. Bunlar çok afedersin bzmkiler yaptıkları şeyle gulle oynarken elin adamı uzaya gider başka yaşam formları arar. Bizimkilerde baş örtülü bacım diye ortada gezinir 😂😂😂😂😂😂 vala çok komikler. Hayır benimde başım açık normal işinde gücünde bir insanım. Kafamdaki kıl görünse ne olcak görünmese ne olacak. Kadınları hayvan gibi gördükleri için her türlü ezmeye çalışıyorlar. Güya erkeklerin sapıklıklarından kurtulacaklar lan özellikle kapalı isteyenler var ama evlenmek için değil eğlenmek için. Ne yaparsanız yapın bu pisliklerin zihniyeti değişmez. Kafayı kapatıpta kendinizi boşuna baskılamaya gerek yok.
Adamlar, mecliste o kadar emek vermiş kadın sanatçıların tiyatroda oynamasına izin vermedi. Resmen ikinci sınıf muamele yaptı. Bu ülkedeki gerici, yobaz kadınlarda bunun doğru olduğunu düşünüyor. Böylelerini birine 3. eş olarak vereceksin, onlar böyle hayata layık.
Evet ama Suud-i Arabistan'ın aldığı kararlar hükûmete yani krala ait, Türkiye'ninkiler ise ferde ait, yani bireylere. Poster indirildi, vapurda birilerine saldırıldı... Bunları yapanlar insanlar. Suud-i Arabistan'ın bu kararları ise insanlar tarafından değil, hükûmet tarafından alınmış.
1-kızların başlarından örtüleri çekilirken bu soru soruldu mu? 2-sarıklı cübbeli vatandaşlar terörist muamelesi görürken bu soru soruldu mu? 3- birtakım tiyatrocular duvardan cumhur başkanının resmini zorla indirince bu soru soruldumu? 4-bir vatandaşın yaptığı provakatörlüğü anlatmak yerine onun üzerinden provakatörlük yapmak ne haddine? 5- de 4 le aynı şekilde
provakatörlük yapmıyorum bunlar olan şeyler uydurmuyorum ya da devlet karşıtı falan değilim ayrıca sorulacak çok şey var sürekli dini öne atarak bir şeyler saçmalıyorsunuz sıktınız artık
Evet o zamanlarda da soranlar oldu emin olabilirsin. Hem ne yapmaya çalışıyorsunuz intikam peşindemisiniz? Başörtülülerin başörtüsünü şuandaki başörtüsüz kadınlar mı çıkardı da başkalarının geçmişte yaptıklarını şuandaki insanlara mal ediyorsunuz. Sarık, cübbe takanlara karşı değil millet, o sarığı takıp halkı din kitap adı altında kandıranlara karşı. En basit örneğini de FETÖ denen örgütte gördünüz. Tarikatçı sözde ilahiyatçılarıın verdikleri fetvaları da günümüzde görüyoruz.
1- Başörtülü kızlarınız sayesinde şortla dolaşmak akşam dışarı çıkmak günah oldu. Resmi kurumlara örtüsüz girmek hayal oldu 2-Bu ülke din ülkesi değil. Kimse dışarıda kendisine ayrıcalık tanınacak kılık kıyafet ile dolasamaz. Hukuken yasak. 3- Tiyatroda siyasetin işi ne? Nedir bu erdoğanı kutsallaştirma çabaları 4- Boyundan büyük konulara dil uzatmak senin ne haddine? 5- Yallah arabistana
1- bikaç gerek sizin kızlara laf atması sonucu bunu başortüsüyle nasıl bağdaştırabildin? Başörtüsü nerde iş olanağı sağladıki başka insanları işinden etti? 2-ne ayrıcalığı? Sarık, cübbe vb. Kime nerde ayrıcalık kazandırmış hukukta bunun yeri ne? 3- tiyatronun olduğu olduğu yer kültür sarayıydı, siyasi bir mekandı zaten kimsenin kimseyi kitaplaştırdığı yok, ünlü tiyatrocular oldukları için orada gösteri yapmak istediler. 4- ben haddimi gayet iyi biliyorum, ancak sizin bu konuda pek düşünmediğiniz ortada 5- sadece bikaç soru sordum diye arap vatandaşımı oldum kendine gel
1- Aa bak bu kız açık buna ne yapsan mübah gibi yüzlerce laf atılıyor. Ki bazen bu sadece lafta da kalmıyor gercekyen de yapılıyor. Devletin mülakatında reis deyince aklina kim geliyor sorularida zaten adam kayirmanin en büyük kaniti. Bir tür din ittifaki kuruluyor yani 2- Sırf hacı hoca diye milletin dini duygularıyla oynayan çok insan var. KILIK KIYAFET KANUNU Kanun No : 2596 Madde 1- Herhangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin (din görevlilerinin) mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır. 3- Cumhurbaşkanı, partili bir cumhurbaşkanı olduğu için her kesimin onu sevmesi beklenemez. Onun için kefen giymez bazıları. Haklılardır 4- Bu dakikadan sonra zaten haddinizi biliyorsunz. Çünkü bildirdim 5-Dini istediklerinde uçlarda istediklerinde ise yumuşatarak yaşayan arapları sevdiginizi düşünerek sizii yallahladım
1- abazaların açık kapalı diye kız ayırdığı nerde görülmüş? Devlet mülakatlarına da giren birsürü tandığım var, biride abim, reis kelimesi bile geçmiyor mülakatlar da kafanmı güzel? 2-keşke o maddenin devamınıda okusaydın, "Hükümet her din ve mezhebden münasib göreceği yalnız bir ruhaniye mabed ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsaadeler verebilir. Bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya bir başka ruhaniye verilmesi caizdir" 3-isterse cumhurbaşkanına kin beslesin, kimseyi ilgilendirmez. Ama saygı herşeyden önce gelir 4- haksız iddialarınız dışında başka hiçbirşey bildirmediniz. D 5- arap ve sevmek kelimesini aynı paragrafta bile kullanmadım, kaldı ki ima bile etmedim, yine devamını getiremediğinizde sallıyorsunuz
İnanır mısın 3. Maddeye gelmiştim ki tüm yazdıklarımı sildim. Çünkü yazacaklarimin bir önemi yok. Ben 5 madde yazicam sonra sen 5 tane falan bu böyle gidecek. O yuzden birbirimizin vaktini harcamayalım. Senin mantığın benim aklıma ve vicdanıma ters. Bense senin kulaklarına göre ağız değilim. Tek ricam bu dünyaya daha da ötesi bu ülkeye bir kız olarak ya da bir anarşist olarak ya da ne bileyim bir ateist olarak gelebilirmiş olma ihtimalini sorgulamanı istiyorum. O zaman beni ve diğer karsindakileri anlayabilirsin belki. Ben öyle yapacağım. İyi akşamlar
Madde madde teker teker yazmışsınız ben konudan tamamen koptum. Atatürk bu ülkenin kurucusudur ve ülkede daha sonradan başbakan. cumhurbaşkanı olanlar onunla kendini kıyaslamamalıdır. Atatürk ülkeyi yönettiğinde her taraftan düşman askerleriyle çevriliydi ülke. Suriye'de bir terör örgütüyle yapılan mücadelenin kurtuluş savaşına benzetilmesi benim hoşuma gitmiyor. Atatürk'ün milleti rahatsız etmesi bile çok saçma, onun getirdiği cumhuriyet sayesinde şimdi herkes kendi zihniyetine uygun insanları seçebilme imkanına sahip. Herkesin dini özgürlüğü olmalı, İslam dini başörtüsüne indirgenip, kadınlar evde oturmalı imajı çizilmemeli. Tiyatro oyuncusu kadınlar arka plana atılmamalı. Bizim istediğimiz geriye gitmek değil, ileriye gitmek. Geçmişte başörtülülere kötü muameleler yapıldıysa bunu ben desteklemedim bu yüzden başım açık olduğu için birileri başörtülülere yapılmış muamaleyi açıklara yaparak onlardan mı intikam alacak? Ülke bu şekilde gelişmez. Herkes her alanda her konuda özgür olmalı.
Arabistan bile gözünü açmış medeniyete ilerliyorken biz mağara devrine doğru yol alıyoruz. Bu ülkede yaşamak bile artık zul geliyor, bunlarla aynı havayı solumak hakaret gibi.
özüne dönüyor osmanlıyken böyleydi şimdi de kendi haline dönüyor. Ülkemizi gözümüzde büyütmeyelim biz asıl köklerimizden kopalı bin yıl oluyor belki de
biz köklerimizi en son Karahanlılar devleti ile bıraktık. Ondan sonra gelen hiç bir devlet de türk değildi. Sürekli arap ve farslar ile karışarak bu hale geldik. Ben Türklükten kopmaktan bahsediyorum arkadaşımız bana araplıktan bahsediyor ne kadar ironik!
@Sollertis oh 6 kişi de dislike atmış sağolsunlar ancak üzgünüm ne osmanlı da ne selçuklu da türklüğe dair bulabileceğiniz şeyler ne yazık ki çok kısıtlı. Arap adetlerini kendi adetimiz sanıyoruz 1923 de bu durumu değiştirmeye çalışanlar vardı ama ne yazık ki bin yıllık geleneği ancak belirli bir süre kırabildiler
Böyle toplumsal sorunlarla ilgilenen gençlerimiz de varmış birgündemi bu güne geldik türkiyenin gittiği yer belli ama farkındaysan toplumun bir kısmından ses cıyor diğer taraf ses vermezse düzelmez düşüncelerini bekliyorum
bunları aksini yaparlarken neden kimseden ses cıkmamıştı? kendini abd nin köpeği olmuş vahabi yönetimin yaptıgı şeylerle mi kıyaslıyosun? arabistanın kukla yönetim zaten. ve bunların hepsi uygulandı mı?
Türkiye arabistanlasirken arabistan batilasiyor cok yazık
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
başörtüsü yasaklandığı dönemlerde rahatsız olmuyordunuz? Şimdi biz neden olalım? Başkasının yaşam tarzına hoşgörü göstermez isen senin yaşam tarzına da saygı duymazlar
biz başörtü dağıtıldı diye rahatsızlık duymuyoruz senin de dediğin gibi herkesin kendi kararı kendi fikri o kızların aklı yok mu başörtü dağıttı diye mi kapancaklar?
Çocuklara neden ilkokulda Atatürk sevgisi aşılanmaya çalışılıyorsa başartüsü de sevdirilmeye çalışılıyor. Ağaç yaş ikrn eğilir misali. geçmişteki yanlışlara seslerini çıkarmayanlar oklar kendi yaşam tarzlarına dönünce humanist kesiliyorlar. Yanlışın ideolojisi olmaz.
Laik ülkede başörtüsü dağıtılmamalı. Bu hoş bir tavır değil. Din başörtüsünden mi ibaret. Neden insanlar bu kadar başörtüsüne vurgu yapıyor mutlaka herkes kapanmalı gibi bir imaj oluşturmak için çabalıyorlar. Herkes dinini kendi çocuğuna öğretir kardeşim, din üzerinden reklamcılık yapmak hoş değil.
Hadi burası laik ülke kimliğinden önce müslüman bir ülke. İslamın içeriğini bilmeden başörtüsüzde din olur gibi söylemlerle bana konuşma. Dini öğretmekte devletin görevidir. Bunu yapmazsa devlet fetö gibi tarikatlar türer onlar bildiği gibi öğretirler dini. Kaldı ki laiklik din özgürlüğü temeline dayanır. İsteyen kapanır isteyen kapnmaz.
Başının kapatmak müslümanlık için ön şart değildir. İslamın ve imanın şartları arsında yer almaz. Ama bizim insanlarımız sanki başını kapatmazsan müslüman olamazsın gibi bir imaj çiziyor. Büyük günahlar vardır ve başını kapatmamak günah olabilir ama büyük günahlar arsında da yer almıyor. Büyük günahlar arasında yer alan zina yapmak, yalan söylemek gibi şeyleri yapmak çok daha günahken bunları yapanlar kendini çok müslüman zannediyor ama başını kapatmayan sözde müslüman gibi görülüyor ne kadar ilginç. Ne kadar ilginç ki koskoca İslam dini başörtüsüne indirgendi. Herkes dinini istediği gibi yaşar tabi ki ama laik bir ülkede başörtüsü gibi şeyleri dağıtmak bana göre hoş değil. O zaman hrisityanlarda ülkelerinde haç dağıtsın.
Hristiyanlar incil dağıtıyor. Klise okullarında ne uygulamalar var. Yanlış bir karşılaştırma yaptın o yüzden değindim. İslam dini başörtüsüne indirgenemez. Ama Allahın başınızı örtün gibi açık bir emri varken kimse bu ülkede kapanan bir kızın başörtüsünü sorgulayamaz. O başörtüsü ile okulada gider hakimde olur savcıda. Bugüne kadar laiklik adı altında başörtülü kadınlar baskı altına alındığı için şu an bu kutuplaşma oluştu.
Birileri geçmişte yapılanlardan dolayı bu ülkedeki başörtüsüz kadınlarla uğraşıp, baskı altına almaya çalışırsa bu kutuplaşma asla bitmez. Bu Akp gider yarın daha modern bir parti gelir o seferde onlar aynı şeyleri yapar. Tamamen kördüğüme döner ülke. Hele hele şeriat falan isteyip ülkeyi o hale döndürmeye çalışırlarsa çok daha büyük sorunlar yaşanır bu ülkede.
Araplar onları yaptı diye batılaştı dmı aptallar :)) hic kafanjz yok bizdede bazı gereksizler güya olay çıkarmış noldı arap mı olduk bir kaybolın tek hücreliler eskiden nasıldık o zmn :))
Bu herifler paralı troll veya artık her neyseler seçim döneminde sayıları artıyor seçimler bittikten sonra bir sonraki seçim dönemine kadar sayıları tekrar normale dönüyor. Aynı kışın uykuya yatan ayılar gibi.
Yobazlık ve cehalet zehrini saçmak için buradalar.
Ulan o kadar boş ve cahil konşyon ki :)) zavallısın kuş beyinlinin tekısın kendinle karıştırma başkasını. kaç para aldım onu da şöle it sölesene trollüğü siz daha iyi bilirsiniz aptallar gr akıl yok sizde. o zehir de yobazlık da asıl sende belli ediyon acınasısın makarnacı , çomar bunları demeyi unuttun kopek :))) basitsin rezilsin
Sayımuz artıyor muş: ))) ahhaha zavallı hayal dünyanın baya geniş her secimi kaybedince öyle olur koyun olunur DMİ velet güzel yazıyon senarist olsana evladım
En İyi Cevaplar