Atatürkün ortaya koydugu Resmi Tarih, bircok Osmanli gercegini örtmüstür. Bircok Osmanli gercegini sonradan yeni yeni arastirarak ögrenmek zorunda kaldik, örnegin Fatih Sultan Mehmetin Hristiyan oldugu. Peki Fatih Sultan Mehmetin yaptiklari hakkinda bilinmeye daha ne var?
Bildiginiz gibi Ayasofya istanbulun fethinden sonra "Camiye" cevrilmisti. Ne ilginc ama ki sözde Müslüman olan Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya icindeki Isa resimlerinin yani Hristiyanlarin dini resimlerinin kaldirilmasini yasaklamisti ve bugün hala Ayasofya'da Isa'nin resimleri duruyor.
Neden yasakladi? Islam dininde resim cizme haramdir, hele Isa gibi Peygamberlerin resimlerini cizmek tamamen haramdir, örnegin bugün Muhammedin karikatürünü cizmek bile yasak bu diger Peygamberler icinde gecerli. Islam dinine göre resmin oldugu bir odada namaz kilman bile yasaktir. Resim olan odada namaz kilinmaz.
Sorumun asil bombasi bu bile degil, sözde Müslüman olan Fatih Sultan Mehmet sayesinde 450 sene boyunca Müslümanlar Ayasofya'da Isa'nin resmine karsi namaz kildi.
Yani Ayasofyanin tavaninda koskocaman Isa resmi var ve 450 sene boyunca bu Milletin atalar, Ayasofya'da Isa'ya karsi namaz kildi.
Anlasilan Fatih Sultan Mehmet, halkin Isa'ya karsi namaz kilmasindan zevk aliyordu. Begeleri yok saysak bile, bu bile Fatih Sultan Mehmetin Müslüman olmadigini kanitliyor. 450 sene boyuna Ayasofya Camisinde namaz kilanlar, bununla beraber Allaha yani sirk kosmuslardir ve kafir olmuslardir. Ayasofya 450 senelik bir Cehennem fabrikasi olmustur.
Isin komik tarafi Osmanli Torunlari tarafindan Islama zarar vermis ve Islam düsmani olarak gösterilmeye calisan Atatürk, Ayasofyayi, müzeye cevirerek yüzbinlerce bilgisiz Müslümani, Cehennem atesinden kurtarmistir.
Konu hakkinda sizin fikirleriniz ne?
Fatih Sultan Mehmet Hristiyanmidi? Cehennem fabrikasi Ayasofya?
Allahimmmm bu ne cehalettt yaaa.. Wayyyy anasini ağzım açık kaldi yemin ederim.. Sen nasil bir hadsizsin ki peygamber owgusune mazhar olmus birine Hristiyan yakistirmasini yapabiliyorsun.. Git bir dinini bir de ceddini bir daha öğren birine musluman değildi demen icin sağlam delillerin sahitlerin olmasi lazim yoksa kendin dinden cikarsin.. Sen ki daha bu fikhi meseleyi bilmezken kalkip bir padişah a hristiyandi diyorsun.. Bu soylemde bulunabilmek icin ne kadar bir arastirma yaptin acaba Atatürk e dinsiz di diyemiycem gibi agzindan bir sey duymadim Fatih Sultan Mehmet'e de birsey diyemem.. Ayrica sirf o resimlere binaen bunu soyleyebiliyorsan o halde kadinlarin yuzunu başını acarak alimleri katlettigi we yaziyi degistirerek bir cok alimi bir gecede cahil biraktigi soylenilen Ataturk le ilgili de bir suru teori atilabilir ortaya.. Ölmüş kisileri bir birakin da bisiyleri duzeltmeye kendinizden baslayin yaa.. Koskoca Fatih Sultan Mehmet bir musluman di we Atatürk te bir Müslüman biz oyle biliyoruz cenesi kapanmis kimselere bir saygi gosterin de önünüze bakin artık! !!!
Fatih Sultan Mehmed'in Müslüman oluşunu, Atatürk'ün yaptıklarını eleştirerek kanıtlamaya çalışan bir cahil daha. Ulan Atatürk İslamiyete en büyük hizmetleri yapan kişilerden birisi. Doğu Trakya'yı, Anadolu'yu ve İstanbul'u Hristiyan devletlerin işgalinden kurtarmak İslamiyete en büyük hizmetlerden birisidir. İslamiyete peygamberimizin alınmasını vasiyet ettiği İstanbul'u Hristiyanların devletlerin işgalinden kurtarmaktan büyük hizmet mi olur?
@BalkanTürkü Kuzum sen bir olmamisssin bir git baska yerde oyna.. Yorma beni ne anlatsak ben we diger yorum yapanlar sen illa ben bir kayniyim diyorsun pasa gonlun bilir.. Gercekleri seninle burada inatlasarak sana kabul ettiremem sen de beni Fatih sultan Mehmed'in hristiyan olduna inandiramazsin yormalim birbirimizi.. Iyi gunler dilerim
Ben Fatih Sultan Mehmed Hristiyandır demedim. Nerede demişim böyle birşeyi? Daha okuduğunu anlayamıyorsun, gelmişsin bana laf söylüyorsun. Bana "Olmamışsın" derken, kendini aynada görerek bana bu sözü söylüyor olmayasın? Beni kendinle karıştırmazsan memnun olurum :)
Daha şu soruma cevap veremedin? Anadolu'yu ve İstanbul'u Hristiyan devletlerin işgalinden kurtarmak İslamiyete yapılmış en güzel ve en büyük hizmet değil midir? Eğer Haçlılar tarafındandaysan gidip Hristiyan devletlerin sömürgesi olabilirsin. Çünkü Anadolu'nun ve İstanbul'un Atatürk taradından Hristiyan devletlerin işgalinden kurtarılmasını kabullenemiyor gibisin.
@BalkanTürkü ahahahhaha :))) Ben de sana bayildim canim basligini bir daha oku istersen we yazdigin icerigi ayy nolur "Anlasilan Fatih Sultan Mehmet, halkin Isa'ya karsi namaz kilmasindan zevk aliyordu. "Basligini da kopyalayim mi yoksa o kadarini okuyabilicek misin ¿ Safi muhalefetsin kuru lakirti.. hadi canim sana kolay gelsin zaman israfi
Bu soruyu ben sormadım ki. Daha soruyu kimin sorduğunu anlamaktan acizsin :) Soruyu soran kişinin fikirlerini benim fikirlerim sanacak kadar da zaman israfı birisin.
@BalkanTürkü ahahhahaha :))) sen iyi takildin bana yorumlarin hepsini egodum herkes ayni fikirde ayni seyi sawunuyor hayir niye bana yuruyosun egon mu incindi niye bu kadar icerledin kuzum kiyamam.. Benim laflarimla yine bana yuruyosun ayip ayip
Kızım senin kafa gidik galiba. Kadınları kim katledip 1 gecede herkesi cahil yaptı manyak mısın sen. Osmanlı da Okuma yazma oranı %1 bile değildi, kadinlarda ise binde 1 di. Atatürk sayesinde savaşmadan seçme ve seçilme hakkı kazanan tek toplum Türklerdir. Senin arap kadınlarının çoğu hala kendi istekleri şkilde giyinip kendi istedikleri zaman sokağa bile çıkamıyor. Yat kalk Atatürk' e dua et. Bak senin arap ceddin birbirine vatan satmaktan başka birşey yapmıyor www.sozcu.com.tr/.../
ulan camış Fatihin sanatkar olduğunu bilmiyor musun? kim İslamda resim yasak diyorsa Kurandan delil gösterecek. Bütün İslam ülkelerinde sadece kibir gösteriş olmasın haçlıya özenilmesin diye resmi hoş karşılamazlar. zaten bakır gümüş levhalarla üzeri kapatılmıştı o tabloların. resim heykel dışında her türlü sanat vardı. fatih hristiyan olacak olsaydı boşnakları sırplardan kurtarmazdı. boşnakları İslama geçirmeye davet eden bizzat kendisidir.
daha 1 kaç yıl önceki restarasyonda bulundu o dediğin tablolar. adamın mahlası avni. Peygamberin hadisindeki övdüğü asker olmak için mücadele vermiş başarmış. ne diye hristiyan olsa bizansa saldırsın ki? belki atatürk dediğin kişi hristiyanlara hizmet için kapattırdı ayasofyayı?
Atatürk zamanında ve inönünü osmanlı belgelerini sattı yok etti neden çünkü osmanlı gerceğini göçrmesinler diye kendini haklı cıkarsın diye. adam hafız olmuş sen hristiyan diyosun öyle olsa niye bizansı yıksın haha hala gelmiş tarih bilgim var diyosun sen doktora görün birader tımarhaneye git
Osmanli belgeleri sattip yok edilmedi, bu Atatürk düsmanlarinin yalanidir. Osmanli Arsivleri hala mevcut ve basbakanlik ve Cumhurbaskanligi altinda.
Osmanli belgeleri ve arsivleri bir Tarih binada duruyordu, AKP bu Tarih binadan sonra bir 5 yildizli Otel yapti ve Osmanli Arsivini rutubetli bir binada cürümeye birakti.
Osmanli belgelerini yok eden AKP hükümetidi Atatürk ya da Ismet Inönü degil.
Fatih Sultan Mehmet halifeydi halife'nin Hristiyan olma olasılığı yüzde kaç ? Ayrıca adamın birçok dini şiiri var. Ayasofya öyle sıradan bir kilise değil Hristiyanlar için çok önemli bir yer sen kullandığın cümle şuna benziyor biri Mescid-i Aksayı kilise yapıyor ve sen ona müslüman diyorsun. Ateist veya deist desej anlarım da Hristiyan demek komik
Bu da soru mu Fatüh Sultan Mehmet Han Müslümandı tabiki de aynı şekilde Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk te Müslümandı biz ecdadlar ve atalar arasında ayrım yapmayız hepsi bizim ecdadımız ve atamız ayrıca ölülerin arkasından konuşmayın ölmüşlerimize Fatiha okuyun Esselamün Aleykum ve Rahmetullah
ne boş saçma bir bakış açısı. hiç tarih okumamışsın o kadar yazdıgın yazıyıda boşuna okudum kafandan yorumladıgın olaylara inanma. İstanbul feth ederken ordaki tarihi yapıya ve inaçlara zarar vermeyeceğini açıklmaştı dinimizde zorlama yoktur önemli olan mekan değil eylemdir. Atatürke laf edenlerde cahildir. bu kadar basit.
Ayasofya camiye çevrilince duvardaki resimler (fresk) bir sıva ile kapatılmıştır. Ne zaman ki Ayasofya müze olarak ziyarete açılmış, o sıvalar kaldırılmıştır. Biraz tarih okursanız bu anlattıklarımı görürsünüz. Fatih Latince ve Yunanca bilen aydın bir padişahtı. Müslüman din adamlarıyla görüştüğü gibi Hristiyan din adamları ile de toplanırdı. Bu nedenle Fatih gizli Hristiyandı gibi söylentiler ortaya atılmıştır.
Sözde Cami diyorum iste, yahu bir Cami'de Hristiyanlarin dini resimleri olur mu? 450 sene boyunca bu Millet Isa'ya karsi namaz kildi. Mehmetin asil hedefide bu olmus olabilir cünkü kendiside Hristiyandi.
Yaniliyorsun fatih hristiyan olsa toplar tebaasıni dinimiz hristiyanlik artik der kimsede sozunun ustune soz diyemezdi adamin diger dindeki insanlara karsi hosgorusunu o dinden yapmaz fatih fethettigi hic bir yerin kulturune dokunulmamasini bizzat emretmistir. Protestan hristiyanlar ve onderleri vatikana karsi olduklari icin İstanbul savunmasinda bulunmamislar fatihde bu yuzden onlara dokunmamistir. Yoksa degil ayasofya tas ustunde tas birakilmazdi istanbulun gethinde.
Büyük saçmalamışsın. FSM Türk değildi deseydin inanırdım. Ama müslüman değil demen cidden komik. Nedeni ise: Osmanlı döneminde Türklük değil Müslümanlık öne çıkmıştır.
Dinini bilmem ama sanata olan saygısından yapmış olamaz mı? Fatih aydın, entelektüel bir insandı. Ayrıca Atatürk'ü yüceltmek için Fatih'e çamur atmaya gerek yok. Her ikisi de bizim atamız. Kaldı ki Atatürk de Fatih'i çok severdi.
Yalnız şu da var ki yapılan eserler yüzyıllara taşınsın diye sildirmemiş olabilir ki Hz. Muhammed müjdesin de istanbulu fetheden komutan ne güzel komutandır askerleri ne güzel askerdir diye müjdelemiştir
Musluman kilisede bile namaz kilabilir. Ayrica ayasofyanin o sekilde kalmasi bir cok insani musluman etmistir. Resimler tavanda oldugundan da hic bir sıkıntı yoktur.
İslam hukumlerini bilmeden algi yapmayin. Fatihin musluman olmasindan rahatsizsin heralde
Islamin haramini ve helalini örnek vererek size olayi anlattim ama anlmak istemiyorsunuz sanirim.
Kardesim sen bugün Budha heykeline karsi namaz kilarsan, Allahin yaninda baska tanri edinmis olup Kafir olursun cehennem atesi olursun.
Sen Isa'ya karsi namaz kilarsan Isa'ya tapmis olursun ve kafir olursun. Müslümanlarin, koskocaman Isa resmine karsi namaz kilmasi, Dinden yanlistir, bukadar basit.
Hele Peygamber resmi cizmek, insan resmi cizmek zaten haramdir, bunlari bulundurmakta haramdir.
Bu kadar duz mantikla nasil yaşiyorsunuz valla bravo... niyetlerin anlam ve onemini kavrayamamissin daha bize burda din kulturu ve ahlak dersi veriyorsun...
Ulan ne kadar acizsiniz lan müslümanlıkla alakanız olsa Peygamberimizin sözüne laik olaan bir Padişahın böyle bişeyi aklının ucundan bile geçirmeyeceği ap acık ortada siz bu aklı neye kullanıyorsunuz anlam bile veremiyorum yazık sana yazık paranoyak
M. Kemal'e müslüman demek, her yıl 10 kasım da ruhuna fatiha okumak rahmet dilemek ve camilerde mevlit okumak M. Kemal'in inancına hakarettir. İnanç özgürlüğü varken musluman olmayan bir adama Islamiyete uygun muamele etmek M. Kemal'in inanç özgürlüğüne ihanettir.
İnanç özgürlüğü varken her dem Islam karşıtı olmuş olan M. Kemal'i müslümanlıkla ilişkilendirmek ahmaklıktır. Adamin inancina saygi duyun Bu kadar yobaz olunmaz
Bir yürüyün gidin ya Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk Müslümandı tabiki de namağlup bir komutan böyle savaşlardan namağlup çıkmak sadece Allah'ın izniyke olur Fatih Sultan Mehmed Handa Müslümandı bol keseden atıp tutmayın ben chp li değilim sol görüşlü de değilim milliyetçi ve muhafazakar bir insanım
@DönerseBenimdir Atatürk 8 yaşında hafız olmuş bunları öğrenmek zor değil ben Atatürkü de severim Fatihi de severim biz de Ata ayrımı olmaz Atatürkte Müslümandı Fatihte Müslümandı neyse uzatmayalım konuyu sinirden ayar etme adamı yazdım kusura bakma hakkını helal et kardeşim Allah'a emanet ol Esselamün Aleyküm ve Rahmetullah
@DönerseBenimdir ben de dahil hepimiz hristiyan olurduk mazallah Allah korusun ama Müslüman olarak kaldık Müslüman olarak ta ölücez inşallah Allah'ın izniyle
@DönerseBenimdir devamı Türk örf ve adetleri ile ilgili devam eder. Yani Türk insanının Türk gelenek ve göreneklerine göre yaşaması gerektiğini savunur. Siz yanlış bilgilendirilmiş olmayasınız?
@DönerseBenimdir ben öyle birşey söylemedim ama bu dönemde böyle bir başlık açmayı masum bulmuyorum maalesef. Kötü bir niyetle açmadıysanız da kapatın. İnsanların inancı sadece kendisini ilgilendirir bu kadar basit. Tarihini öğrenen neyin ne olduğunu bilir. :)
Babasi belli olmayan torunu dedigin kisiler kanitlar ile mantik cevresinde Fatihnin 450 sene boyunca insanlari nasil cehennem odunu yaptigini kanitliyor. ;)
Ama sende haklisin, 450 sene boyunca Isa'ya bakarak Namaz kilmisiniz, Fatih sayesinde küfürü, Islam olarak ögrenmisiniz.
Ayrica birine kafir dersen o kisi kafirse ne ala yok degilse seni bulur biliyon demi. Ki Fatih Sultan Mehmet peygamberimizin ne guzel komutan dedigi serefe layik olmus biri. Bos bos atip tutma birader odun olma. :D
En İyi Cevaplar