Suudi arabistanlı kadınlar "saygılı ve düzgün" giydikleri sürece siyah çarşaf giymek zorunda kalmayacak. Açıklama Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'dan geldi. Prens Selman, CBS televizyonun yaptığı açıklamada "Şeriat kanunları gayet açık, kadınların da erkekler gibi, 'saygılı ve düzgün' bir şekilde giyinmeleri gerekiyor.
Bunun, siyah çarşaf ya da siyah baş örtüsü olması gerekmiyor" dedi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi, daha önce ülkesinin 'ılımlı İslam'a geçeceğini söylemişti. Ülkede haziran ayından itibaren kadınların araç kullanmasına da izin verilecek. Daha önce kadınların stadyumlara girmelerine de izin verilmişti.
Suudi Arabistan'da kadınların çarşaf giyme zorunluluğu kalkıyor. Kadın özgürlüğü konusunda neler söylemek istersiniz?
Kadınların özgürlükleri bu denli kısıtlanmamalı zaten kadının içinde varsa yapmaz bir kere. Eskiden kısıtlama mı vardı sanki herkes edebinde giyinmeyi biliyordu. Kısıtlandıkça daha çok açılma duyguları ön plana geçiyor iran kadınları gibi olmasalar bari dedigim gibi kısıtlanmak arzuları daha da cok yükseklere çıkarıyor. Ne serbest bırakılmalı, ne de çok kısıtlanmalı dozunda olmalı her şey. Türkiye'de her sey serbestte ne olmuş yahu hadi kadinlari anladık neredeyse erkekler çırıl çıplak dolaşacak ne edep kalmış ne kanun erkek erkeğe öpüşür olmuş bunu da istemiyoruz her şey dozunda güzel. :/ Ayy ne kadar dolmuşum ya
Arap ülkeleri islamı zaten yaşamıyordu ki. Şeriat kanunları zengine işlemiyor sadece mazlum fakiri etkiliyordu. şu an hiç bir ülke tam olarak şeriatla yönetilmiyor. Herkes işine geldiği gibi kullanıyor Allahın sözlerini. Ilımlı islammış ! Ilımlı islammı olur Allahın kanunlarını geçersiz kılıp ya bu olmamış ben ılımlı hale getireyim rahat edeyim istediğim gibi öylemi. ! Saçmalıktan başka bişey değil. Ya adam gibi İslamı yaşarsın bütün kanunlarıyla, ya da kabul etmez yaşamazsın. Arada kalayım ortada durayım işime geldiği gibi davranayım diye bişey yok. Sabır ya sabır Elbet Allah nurunu tamamlayacaktır.
Çok güzel batılaşmayan yerlerde Batı’ya yönelmeye gidiyor. Hilafet makamı kaldırıldıktan sonra müslümanları kimini terörle kimini dostuymuş Gibi sömürerek kendileri yönetiyorlar süper ya 100 yıl sonra tamamen dünya hristiyanların elinde olacak. Çok yazık
İnşallah ayarı kaçırıp da bizim bir kesim müslümanlarımız gibi olmazlar. hani şu başı kapalı ama kendi çıplak olanlardan. tesettür layığıyla yapılmalı , kimse kendine göre uyarlamamalı...
Onlar zaten Çarşaflı değildi. İçleri başka dışları başka munafik topluluktu. Araplar kadar kaypak bir millet daha görülmemiştir. Bunlar değil miydi ki ingiliz ler le bir olup osmanlı yı yıkan! İslami lekeleyen vahhabi kafası işte. Bunlara bakipta, İslamiyeti bu zanneden Türklerimiz var birde... Prens te zaten İngilizlerin adamı. Ona yakışan bir karar olmuş. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin🙏
Bak ben sana olacakları teker teker yazayım. Petrol tükeniyo, kadınlar açılıyo, yakında ekonomik ve tüketim açısından krizlerde başlar, koca bir bina yığını olan Arabistanın batışını hep beraber ölmeden izleyeceğix
Eyvallah istediği istediğini yapsın kadınlar da özgürlüğü hakediyor ama Suudi Arabistan ABD'ye uymamalı. Yani diyorum ki Suudi Arabistan bunu aslında kendi isteğile ve çoktan yapacaktı ABD nin köpeği olmayacaktı.
Zamanımızda bizim ülkemizde olan türban yasağı kadar saçma bir uygulamaydı insanların kılık kıyafetine karışılması çok yanlış isabet olmuş Herkes kendi Özgür iradesiyle hareket etmeli.
Örnek aldıkları ar*p lara baksınlar işte ne haldeler. Genetik üzerinde bilim üzerinde ne çalışmalar yapıldı bunlar kılık kıyafet özgürlüğüne geçemedi henüz. Bayıldığınız ar*plar işte.
Çarşaf giymeleri baştan yanlış çünkü İslamda çarşaf denen birşey yok. Bu ateşe tapanların giydiği kıyafetler.. Ama inşallah kendini kapalı sananlardan olmazlar :)
Doğru bir karar olmuş. Evrensel bir dinin tek tip kıyafeti olmaz. Kadınlar biraz uyanık olmalı, birilerinin ideolojileri uğruna özgürlüklerinden ödün vermemeli.
şeriat ordada bozuluyor dinimiz tamamen kapalı olunmasını emrediyor oda çarşafı hitap ediyor bu dünya geçici öbür taraf kalıcı. Yozbaz diye diye milleti dinden soğutuyosunuz onların günahıda size geliyor biliginiz olsun istedim.!
@mutantnproud Şeriatta var dinimiz emrediyor ki hırsızlık yapanın eli kesilsin ama şimdi bunlar kalktı ben şimdiki zamana göre baskı yok dedim çünkü zorla daha kötü yola düşer çeveresi öyle çünkü şeytan kolay kandıracak zamandayız din tartışılmaz yaşanır kuranın türkçe mealini oku kapanma ile her şeyi belirtmiş benim demek istedim küçük bir dibnot gecici dünyadayız.
yalnız orada suratı da kapatıyorlar. şimdiki kanuna göre istediği şeyi giyebilir. daraltılmı bir yer olmayacak, baş örtüsü olacak şekilde. siyah giymek zorunda değil mesela
Sen harbiden ruh hastasısın oğlum. Şimdi ciddi ciddi kadınların araba kullanması stadyumlara girmesi kara çarşaf giymemesi seni rahatsız etti yani? İnsan la bu insan.
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Suudi Arabistan'da kadınların çarşaf giyme zorunluluğu kalkıyor. Kadın özgürlüğü konusunda neler söylemek istersiniz?
En İyi Cevaplar