Sizinde evinizde aile bütçesi yapılıyor mu ve bununla ilgilenen kişi anne/baba veya siz misiniz?

gelır benım gıderde benım ayagımı yorgana gore uzatmazsam halım perısan olur.. bızımde hayallerımız var bızımde nefsımız var ancak gelenle yapabıldıklerımız gercek olan! bugun gıdıp kredı kartlarımı komple bosaltabılırım ama ya yarın! yarınını dusunmeyen ınsandan hayr gelmez..
Bu şekilde yaşayacaksak hiç yaşamayalım daha iyi :)
Evet, annemin ve babamın maaşından banka her ay bir miktar para alıp ortak hesaplarına aktarıyor, bu hesapla elektrik, internet, su faturası vs ödeniyor. Onun dışında kimse kimsenin kazandığı maaşı neye harcadığına karışmaz bizim evde, herkesin banka kartı vs ayrıdır :))
Annem muhasebe gördüğünden evin bütçesini o ayarlar.
Cevap
33Cevap
Öncelikle boyle bir soru paylastigin icin tesekkur ederim. Bende ogrenmis oluyorum. Boyle ogretici sorular cok faydali.
tek başıma yaşıyorum ev bütçem var her ay fatura v. s mutfak alışverişi için ayırdıgım belli bir para var hesaba aktarıyorum oradan faturalar otomatik kesiliyor aktardıgım para genelde her ay 150-200 tl fazla veriyor onlada zamanla kendime kişisel alışverişimi yapıyorum
ablamın evinde yaşıyorum ama kendi harcamamı kendim ödüyorum isterlerse onlarada veriyorum dedem sağolsun çok arazi bıraktı ayrı evde açabilirim ama yaşlı anamda burda ona bakıyorum
Malesef bizde aylik butce diye bisey yok herkes maasini kafasina gore harciyor
Annem ile yaşıyorum. Evin ekonomisi gelir, gider durumu benden sorulmakta.
Keseceğim kurban dahil olmak üzere kesin olarak gördüğüm giderleri yıllık olarak hesaplar 12 ye bölerim ve bu doğrultuda bir plan oluştururum.
Anam babam olsada yapsa begaruk tek yaşuyruk neyin bütçesi neyin ailesi :(
Babam evin giderlerine bizi karıştırmıyor Yani bütün faturalar artı benzin kendisine ait annemin ve benim kazandığım para yatırım olarak kenara ayrılıyor
Hepsi babam ve anemin kontrolünde ve yapiliyor kagit üzerine olmasada
Ortak hesapta biriktirilerek ona göre harcama yapılmalı
Gelene göre giden fazla olduğundan pek ilgişenemiyoruz o konuyla alakalı
tek yaşıyorum..
hiçbir zaman da bir bütçe yapmadım..
#kskanbağışlıyor
Yapılmıyor evde herkesin kazancı var, herkes kendi ihtiyaclarını isteklerini alıyor
Annem ile yaşıyorum her konuyla ben ilgileniyorum 🙂
Maaşlı çalışanlar için gerekli, sabit gelir yoksa ve gelir değişkense anlamsız.
Son 10 senedir böyle birşey yapılmıyor çünkü herkes 10 yıldır para harcama konusunda kendini geliştirmedi 😂
hic bir zaman cenimdrki parayi bile saymam.. hessp mesap yok hulogggg😁
Kendi gelirimi yiyorum
Giderler: ayakabi, canta, güzel giysiler, bakimlar vs
Muhasebe işi bende herzaman :)
Hayır yapmıyoruz gerek yok.
yapmam kafama göre harcama yaparım
Hangi ev ben single takılıyorum
Yapılmıyo herkes kendi kazandığını harcıyor
Tek yaşıyorum ayağımıda yorganıma göre uzatıyorm
Arkadaş bütçesi yapılıyor 😛
Yapılmıyor, bu muhaseye göre ters
Herkes anneme veriyo, o yapıyo.😂
Yapılmıyor. Allah ne verdiyse harcıyorum.
Tekim, butcen planım politikam bulunmuyor.
Yapılmaz mı :D Bana Ait
ya sen
Bizde annem, abim ve ben
yo yapılmıyor.
Kendim yapıyorum.
Hayır , yapılmıyor.
Eşim ve benim ortak hesabımdan herşey yapılıyor.
Hayır yapmıyorum.
Yapsak bile tutmuyor içerde
Hayır yapilmaz
Bana ait 😊
Bütçemi yapıyorum
Yapılmıyor
saçmaaaaaaaaa
Hayır.
Hayır
Hayır.
Hayır...
Yapılmıyor.