> Bir kısmının gizlendiği söyleniyor. Bu acaba ne kadar doğrudur, bu konuda araştırma yapan var mı? > Ayrıca sanki uzaya kendileri çıkmış gibi 'Dünya yuvarlak' diye gereksiz mesaj yazacaklar sorudan uzak dursun lütfen. Ben araştırırım. Bana dayatılan her bilgiyi kayıtsız kabul edecek birisi değilim. > Her zaman aklınızın bir köşesinde 'peki ya öyleyse' sorusunun olması dileğiyle.
Kimse net olarak bir açıklama kanıt ortaya koymuyor, benim düşüncem ne tam düz nede tam yuvarlak, fakat Nasanın ABD nin de insanları kandırdığını düşünüyorum, Felix 39 km den atlamak için çıktığında dışarıdaki kamera dünyayı küçücük gösteriyordu bu bana çok saçma geldi.
Birincisi ben inandırmak istemiyorum. Sadece araştırıyorum, sorguluyorum. İkincisi yuvarlak olduğuna neden inanıyorsun. Sadece büyük kuruluşlar böyle olduğunu söylediği için mi? Şimdiye kadarki bilinen eski uygarlıklar hep dünyayı düz olarak haritalandırırken günü birinde nasa çıkıyor ve dünya yuvarlak diyor. Biz uzaya çıktık diyorlar, uzaydan çekmiş oldukları resimleri servis ediyorlar. Ve bunlar böyle yapıyor ve diyor diye hiç sorgulamadan inanmamız mı gerekiyor. Haa ben dünya kesinlikle düz demiyorum. Ama yuvarlak da demiyorum. Sadece ya öyleyse diyorum.
Dünyanın yuvarlak olduğu milattan önce biliniyordu. Tamam bende senin dediğin gibi sorguladım ama inanmadım düz olduğuna yani dünyanın yuvarlak olduğuna dair açıklamalar düz olduğuna dayalı açıklamalara göre daha mantıklı ha bir soru daha o zaman dünyanın ucu nereye dayanıyor? İnsanoğlu daha niye keşfedememiş milyonlarca senedir?
patlicanz niye keşfedememiş soruna; buzullardan, kaf dağı olayından felan fulandır orayı tam bilmiyoruz. peki adamlar aya çıktık diyorlar marsa araç yollucaz diyorlar ama google earttan bak kutupları göremiyon. tamam gemilerle gidip araştıramıyon hadi donuyonda uzaydan niye araştıramıyon? uzaydan neden fotoğraflayamıyorsun. dünyanın her yerine zoom yapıp bakıyorsun ama kutuplar yok. sen ki marsa araç yollucan ama dünyadaki kutupları araştıramıcan biraz soru işareti oluşmuyor mu?
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Piri Reis'in Haritası Aslında Düz Dünya Modeline Göre Çizilmiş ama Tüm Parçaları Gösterilmiyormuş. Bu Konuda Bilgisi Olan Var mı?
En İyi Cevaplar