+1 yılAtatürkçü olmayarak cevap vermek istiyorum.
Bu söz sanki bir kuranı aşağılama gibi görünsede aslında öyle değildir.
Halkın %70'i müslüman olan bir ülkede kuranı aşağılama gibi bir hataya düşmek için ahmak olmak lazım
Dogma değişmeyen ve ispatlanamamış kurallar bütünüdür.
Kuranda değişmeyeceği ve yaratıcının yeryüzünde olmadığı her yerde olduğu kesin bir kanıt ile sabitlendiğinden bu yüzden gökten indirilen dogmalar ile yolumuzu belirlemedik bilakis doğadan hayattan almış bulunuyoruz demiştir..
ama yanıldığı bir nokta var kendisinin, hayatı, doğayı ve yaşamı kurandan muaf tutup bir paradoks hâline getirmek, bir tutulmamalıdır ve ispatında kesinlik mevcut değil demek, akıl ürünü değildir..
Hayatın, yaşamın ve doğanın unsurları kuran ile şifreler dirilmiştir.
Bunu leonardo fibonacci (liber abacı) fibonacci sayıları ile evrendeki herşeyin galaksi, güneş, dünya, ay yıldızlar insan, hayvan, bitki hepsinin sayılar ile kodlandığını tespit etmiştir..
Hepsi bir hesaba bağlıdır ve kuranı kerim de içinde kodlanmış şifreler bulunan bir kutsal emanettir..
Mustafa Kemal Atatürk kendi yaratılışı ve kaderi bile sayılar ile kodlanmış iken kuranın ispatı yapılamamış bir kitap olduğunu öne sürmesi bir paradoksun içine hapsetmesi işte bu bir hezeyandır78 Yorumla- +1 yıl
yaratıcının gökyüzünde olmadığı olacaktı yeryüzünde diye yanlış yazmışım
- +1 yıl
Nasıl yorumluyorsan öyle algıyabilirsin aydınlatma istedin bende aydınlattım, gerisi sana kalmış sabit fikirli olup somut verileri reddedersen sistemi kapatırsan aydınlanamazsın!
Yazdığımı doğru düzgün okumadığını ve anlamadığını düşünüyorum, çünkü gökten indiirildiği sanılan kitaplar demedi diye bir şey söylemedim.
Gökten indirildiği sanılan kitaplar demek ile ne demek istediğini açıkladım aydınlanmak istediğini varsayarsak ama maksadın farklıymış herneyse kendi düşündüğün şekilde bilmeye devam edebilirsin selametle - +1 yıl
Gökden indirildiği sanılan kitaplar ile ne demek istediğini sormuşsun bende cevapladım
- +1 yıl
Sorunla çelişiyorsun
- +1 yıl
Fakat bu prensipleri (CHP ilkeleri), gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.” diyen Atatürk’ün aslında ne demek istediğini özetlersek:
1. Atatürk, bu sözü, CHP ilkelerinin değişebilir, zamana, hayata uygun ilkeler olduğunu daha iyi vurgulamak için “anlam güçlendirici” olarak kullanmıştır. Bu onun yöntemlerindendir.
2. Üstelik kutsal kitaplar, hele İslamın kutsal kitabı Kuran gökten inmemiş, Allah tarafından indirilmiş/ilham edilmiştir. Bu konuda “Zumer Süresi-1”de “Kuran’ın Allah tarafından indirildiği” ifadesi vardır, ancak Kuran’ın “gökten indirildiği” ifadesi, daha doğrusu “gök” ifadesi yoktur. Çünkü zaten İslam göre Allah gökte değildir. “Allah insana şah damarından daha yakındır, Allah her yerdedir.” Allah’ın gökte olduğu inancı eski pagan dönemlere (İslam öncesi zamanlara) ait bir kavramdır. Örneğin, eski Türklerde Tanrı’nın gökte olduğunun düşülmesi ve “Gök-Tanrı” ifadesinin kullanılması gibi. Yani Atatürk haklıdır, kutsal kitaplar, hele Kuran “gökten” inmemiştir. Bunu düşünmek Atatürk'ün dediği gibi "sanmaktır", "sanrıdır".
3.“Kitapların dogmaları” ifadesi de çok doğru bir kullanımdır. Çünkü “dogma” sözcüğü “değişmeyen kurallar” anlamına gelmektedir. Bilindiği gibi Kuran da sonsuza kadar değişmeyen, değişmeyecek bir kitaptır.
4. Atatürk, ölümünden yaklaşık bir yıl kadar önce bu kısa cümleye adeta o büyük DEHASINI saklamış gibidir. Nereden bilebilirdi cahil bırakılmış, dinle kandırılmış gelecek nesillerin onun bu kısa cümlesinde saklı dehayı görmek yerine bu cümleyi anlayamayacağını, hatta çarpıtacağını...
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2.bp.blogspot.com/.../...n%2B%25C5%259Fahsiyet.jpg
şimdi hepsi kıvırmaya başlar soruya cevap veremez sahtekar müslümanları örnek verirler44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyorumlara bakıyorum kimsenin işine gelmemiş. neymiş ıslatıp getiriyomuşuz. onların ıslatıp getirdikleri dolu şey var. onlar cevap veremez. desinlerki bu sözler inancsız birine ait yoksa ona saygımız elbette var. ama yok atatürk müslümandı diyanet kurdu kuranı türkçe yaptı bilmem ne gecsinler
- +1 yıl
Şimdi sana şöyle bir açıklama getireyim değerli kardeşim. Atatürk burada ülkenin tamamen müslüman olmadığını iyi biliyordu. İleride de bununla ilgili olabilecek peygambere yönelik birtakım çirkin sözler sarfedileceğini düşündü. Bunun üzerine inanmayanlara da hitap edebilmek için muhammed denilen şahış ifadesini kullandı çünkü peygamberimiz deseydi ciddiye alınmayacaktı. Ayrıca cümlenin devamını araştırdığını sanmıyorum ama peygamberimi övmüş
Cevap sahibi+1 yılBu senin kendi uydurduğun yorum sadece kim dedi sana bunu böyle düşündü diye? Kurtuluş savaşı verdiğin halkın nerdeyse tamamı müslümandı. Anadolu'nun geneli müslüman.
Ankebut Suresi
47 – “(Resulüm!) İşte sana (önceki kitapları tasdik eden) bu kitabı indirdik. Onun için, kendilerine kitap verdiklerimiz ona iman ediyorlar. Şunlardan da ona iman eden nice kimseler vardır. Ayetlerimizi ancak kâfirler bile bile inkâr eder.”120 Yorumla
+1 yılAtatürk ztn laik deistti :))
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
+1 yılinanmadığını ve bir çok ailimi din adamını seyyitleri astığını neden tartışmaya açma gereği duydun ki kardeşim bu gizli bişey değil ki devlet arşivlerinde zaten bu var en son 2014 te açılacaktı ama sol kesim eleştiri diye algılayıp aha atamıza hakaret diye algılayap toplumda infiaale yol acacağında 8 yıl daha uzatıldı yasa ile meclis konuşmalarını hiç mi dinlemedin
71 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEe yani ne oldu inanmıyorsa? Ülkeye neler getirdi ona bakın osmanlı 600 sene devlet yönetti orayı burayı fetih edip onun bunun çocuklarını cariye devşirme olarak saraya getirdi (empati yapılsa yeterli ne demek istediğimin anlaşılması için.) sonra utanmadan yarısını karısı yarısınıda devşirmeler ile evlendirdi sonra fetih bitti kaybetti kaybetti ve sevr de onlara verilen yere hapis kaldı sonra sizin deyişinizle kafirin birisi geldi yeni bir devlet kurdu cariye ve kölelik sistemini kaldırıp bize Türklük özümüze döndürdü dindar yönetti de ne oldu ''asmile'' etti bizi topraklarına alıp sonrada kazık yediği insanlarla.
93 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKadını odalık sıfatından kurtardı ve topluma kazandırdı bir çok imkan tanıdı osmanlının 500 senede vermediği son zamanlarda verdiği okuma ve çalışma imkanını adam bir günde verdi
Cevap sahibi+1 yılEe inançsızdı inançlı bir aileden geliyordu fakat sonradan değişti bana göre nolmuş yani oturmuş bunu mu düşünüyorsunuz napsaydı şimdikiler gibi din adı altında her haltı yese mükemmel adam mı oluyordu dincilerin yaptığı gibi darbe falan yaptırsa iyi adam mıydı neydi? En azından saman altından su yürütüp halkı kandırmadı her şeyi açıkça yaptı zaten ondan çomarlar sevmez
+1 yılAtatürk'e saygım sonsuz vatanı kurtarmış cumhuriyeti kurmuş eyvallah ama bu konuşması olmadı yani tamam inançlı olmayabilir onu bilemeyiz karışamayız ama böyle demesi cık olmadı ama her şey bir yana dediğim gibi ülkeyi düşman işgalinden kurtarmış cumhuriyeti kurmuş bu konuda saygımız sonsuz
20 YorumlaGündem konusunda 3,7b cevap paylaştı. Cocuklugumuzdan beri söyleniyor bu.
Aynı Atatürk Eski Osmanlı Müslüman Devletleri' ne yani kutsal topraklara bir gün yine donmeyi de düşünmüş. Güçlü bir Türkiye olunca yine bizim olmasını dilemiş.
Bizim liderlere hep laf atiliyor. Dindar Fatih Sultan Mehmet' e de dinsiz diyorlar. Osmanli Türk değildi diyorlar.
Ben cekimserim yine Allah bilir.28 Yorumla- +1 yıl
aynen ama şu varki video da görüntülü ve sesli o yuzden kesin dine karşı diyo insan
- +1 yıl
yok benim kadar bu konuda kafayı yiyecek şekilde araştıran bir vatandaş olduğunu sanmıyorum ego yapmıyorum yanlış anlama videoda zerre kadar oynama yok bende senelerce konduramadım nasıl olur diye ama malesef gerçek buda insanı üzüyo ister istemez
- +1 yıl
öldürülmesinde kesin bişey diyemem çünkü sadece doktorunun raporu ifadesi dışında bir kaynak yok, bu konularda bana göre en iyisi iyilik yaptıysa da kötülük yaptıysa da kendine benim fikrim ölmüş gitmiş ne tartışılsa boş bence ülke adına ne fayda gösteriyoruz önümüze bakma tarafıyım geçmişi tartışmak ancak ayrıştırıcılık olur bana göre
- +1 yıl
aynen öyle tebrik ederim.
+1 yılBunu okuduğum bir kaynaktan alıyorum çünkü bu tür şeyleri internet yerine isim yapmış kitaplarda araştırmayı severim. Öncelikle şöyle bir düz mantık üzerinden gidelim. Konusma yaptığı mecliste neredeyse herkes müslüman. Eğer gökten indiği sanılan kitaplar arasında kuranı kastetseydi o kadar alkışlanacağını sanmıyorum. Tabi eski bir video ve bir meclis konuşması bu kadar kısa olmaz. İllaki kesilmiş yerleri vardır. Ama inancı ne olursa olsun atama büyük saygı ve minnet duymakla beraber ona borçlu olduğumu bilirim.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKamal kafir ki zaten. Bunu yüzünden bile anlarsin ayni İngilizlere benziyor özellikle Lawrence'e... Ama ona saygım var onu sevenlere de var.
42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHakaret değilbona gerçekten saygım var. Yüzüne cirkin demeeim adam büyük karizma ve sevilen bir lider ama kafir olduğu ve DIŞ GÖRÜNÜŞÜ İNGİLİZLERE benziyor gerçeğini değiştirmez. Bir pkkliya veya Yunana Mustafa Kamal için laf dedirtmem çünkü kötü de olsa sevmesem de Ülkemin önemli liderlerinden ve çok zeki olan biriydi. Biz aslında düşman değiliz sadece sorguluyor ve aklımızla , vicdanımızla yargiliyoruz.
+1 yılİki ihtimal var
Birincisi; Atatürk müslüman değil deist
İkincisi; Kuran dışındaki ama sanki Allah'ın sözleriymiş gibi halka yutturulan , Kuran gibi lanse edilen kendine hoca diyen pezevenklerin sözleri, kitapları vs53 Yorumla- +1 yıl
Ama ne olursa olsun adamın dibiydi ve memleketi dinciler değil şeyhülislamı takmayanlar kurtardı.
- 1 yıl
Ikinci dediğin konusunda çok katılıyorum ancak Aratürk'ün deist olduğu konusunda şüpheliyim çünkü bu konuşmasından sonra o yılın sonlarında suriye ile görüşmelerinde "hepimiz Müslümanız" sözünü söyledi yani belki bir ara deistti çünkü çok inişli çıkışlı olduğu söylenir Atatürk'ün ancak benim için Atatürk Kuran Müslümanıydı denilebilir Kuran'a veya İslama değil rivayetler ve hurafelerle türklerin araplaştırılmasına ve sorgulamayan bir toplum haline getirilmesine karşı biriydi
- 1 yıl
Üzgünüm ben yanlış okumuşum ikisinide kabul ediyon diye öyle dedim
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk'e saygımız sonsuz. Video açılmadı bende.
Soruyu baz alarak cevaplıyorum;
Siz beyefendi Astroloji den mi bahsediyorsunuz? Astrologlar ne derler acaba, yeni polemik mi yaratsam?
Siyaseti bilmem, hiç anlamam ama ben astrolojiyi ciddiye alıyorum, mesela sabah uyanıyorum, ogün dolunay varsa fazla su içmiyorum. Süt içmiyorum. İşten ayrılma konusunda bir öngörü duyarsam, hemen işi bırakıyorum. Tamam , şimdi yeni iş bulmaya uygun bir konumda gökyüzü yazıyorlarsa , hemen iş arıyorum.03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVideo şimdi açıldı, sorunuzla video alakasız. Beni de yanlış yönlendirdiniz. neyse beyefendi bu dıurumda yorumumun konuyla alakası yokmuş. iyi günler.
Cevap sahibi+1 yılBeyefendi benim bilgisayarda sorun var, videolar bir açılıyor bir çalışmıyor. şu an konuya vakıf değilim. Yanlış bir yorum yapmış olmıyım.
Gündem konusunda 3,2b cevap paylaştı. Murat Bardakçı noktayı koymuş boş yere bıdı bıdı yapmayın
https://www.youtube.com/watch?v=PecD52ZK4ek53 YorumlaSanilan demis gokten inme inmistir/ indi dememis. Sananlara kendisinin de dahil oldugunu nerenizden uydurdunuz?
30 Yorumla
+1 yılGökten içmediğine inanıyor gibi, yerden fışkıyor demek mi istedi acaba?
23 Yorumla- +1 yıl
İnmediğine *
- +1 yıl
Bilmiyorum gökten inmediğine göre yerden mi fışkırıyor, ben de şaşırdım kaldım şimdi
M Kemal hayranları daha iyi bilir
Keşke aydınlatıverseler bizi
Gündem konusunda 795 cevap paylaştı. acık ve net soylemis zaten sen niye sorun ettin bu kadar, hergun Allahın adını agzını alan yuz turlu serefsiz var, onlarla da ilgili sorunu gorelim samımiyetine inanalım, sen neyi provake etmeye calısıyorsun
33 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin dogmadir, Kutsal kitabimizi da gokten indigine inandigimiz icin oyle demis..
https://i.hizliresim.com/azXor2.jpg08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılVe diyanet islerini, ve ilahiyat fakultelerini kim kurmus onu da arastirmanizi oneririm.
Cevap sahibi+1 yılGokten indigine inanmiyor muyuz?
Cevap sahibi+1 yılAtaturkun inanip inanmamasini bilemem, Allah ile onun arasinda. Senin dusuncen nedir?
Cevap sahibi+1 yılBir cumlesinden dinsiz olup olmadigini bilemeyiz, sahsen ben dinsiz olduguna inanmiyorum..
Dedim ya, inandiysa da inanmadiysa da kendisine.
- 12 Yorumla
- +1 yıl
İki yorumda burda objektif olarak bakan anlar. Ha birde Osmanlıyı sevmeyipte sövenler var. Hangi akla hizmet bunu yapıyorlar bilinmez. Beğenmedikleri Osmanlının geri gelme ihtimalinden bile akılları çıkıyor. He birde birisi demişti. Ben osmanlıyı hiç nefret ediyorum diyip uzunca yazı yazmıştı sonra konu Atatürke gelince kendi tarihini kahramanlarını başbuğlarını sevmeyenler kansızdır demişti. Kendilerine hakaret edebilecek kadar zeka geriliği var bazılarında 😃
+1 yılAllah aşkına adamı artık mezarında rahat bırakın nankör olmayın..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk ateistti bunu kendisi gizlemedi devlet hala bunu gizleme peşinde
20 Yorumla
+1 yılserefsiz Kurani inkar etti/kendizi zaten yahudi
24 Yorumla- +1 yıl
Gercekler haraket mi
- +1 yıl
Neyi tarticaz ki. 5618 kanunu kaldir. Butuk heykelleri yikilsin. el uzaya gitt
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAnanızın örekesini dedi. temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp çıkarıyonuz piyasaya ya sizi geti kafalı yobazlar
55 Yorumla- +1 yıl
Ulen hep aynı takyik 3 yorum sonra içinden elyın çıkıyor burak bu ayakları 100 senedir aynı pohksun 😂
- +1 yıl
Ahaha şeker çocuk seni😅
@SolBakış
04 Yorumla
+1 yılKendi sesi mi bu
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım