eğer tarihini iyi anlatmazsan insanlar aynı hataya tekrar tekrar düşerler.. kıbrıs barış harekatından önceki düşüncelerle yaşamak istiyorlar.. bunda da kktc'nin yeni cumhurbaşkanının "ana vatan-yavru vatan" lafının yerine artık iki kardeş ülke teriminin kullanılması gerektiğini, artık türk askerlerinin burada durmasının anlamı kalmadığını açıklaması, rum kesimiyle ikili ilişkileri iyileştirip avrupa birliğine girmek istemesi, bunun önündeki tek engelin de türkiye olduğunu düşünmeleri gibi gibi sebeplerle gençler türkiyeyi sevmiyor olabilir.. çünkü kıbrıs barış harekatından önce yaşanılanlara şahit insanların sayısı çok az kaldı.. ama bilmiyorlar ki kktc'yi kaç devlet devlet olarak kabul etmiş ki?
Rumlar onları istemiyor ki ya hu ! Kimse kusura bakmasın 2kat fazla asgari ücret alacaksın, 10-4 arası çalışacaksın , yeri gelince ülkemin het şeyindrn yararlancak sonra da ben Türkiye`yi sevmiyorum diyeceksin. Ne ala memleket..
işte diyorum ya.. insan geçmişini unuttuğunda tekrar aynı hatalara düşebilir.. son seçimlerin sonucunda seçilenler her ne hikmetse ingiliz aşığı siyasetçiler.. şaşmamak gerek..
insanların çoğu hazırcıdır.. önüne ne koyarsan onu alırlar.. acaba bu doğru mu diye araştırmazlar.. mantıklı düşünmezler.. bundan kim ne fayda sağlar diye kafa yormazlar.. ama birşey söylediğinde de çok biliyormuş gibi basma kalıp lafları sana sıralar dururlar.. sen bir bir çürütürsün.. onlar hakaret ve küfre başvururlar..
Güzel bir konuya değinmişsiniz. Yarı Kıbrıslıyım ve Kıbrıs'ta yaşamış Kıbrıslı halk ile zaman geçirmiş biri olarak fikirlerimi paylaşayım. Kıbrısataki 315000 kişinin yarısı Türkiye den gelmiş ya da gelenlerinin çocuklarıdır. Bu kişilerin Türkiye hakkındaki fikirleri bizim ülkemizdekiler ile aynı minvaldedir. Kürtçü Milliyetçi Demokrat vs vs. Genel anlamda Kürtçüler haricinde Türkiyeyi severler ölürler öldürürler. Kıbrıs harekatını ve öncesini görmüş göçmen olmayan halk Türkiye' ye kolay kolay laf söyletmez nazikçe karşı çıkarlar zira çabuk öfkelenen mizaçları yok. 74 öncesinde EOKA ya karşı volkan akabinde TMT örgütleri ile Kıbrıs Türkü Türkiye'ninde yardımları ile silahlı öz direniş sergilediler. 74 öncesi olaylara tanık olmuş entelektüel kitle Türkiye düşmanlığı yapmaz ama Kıbrıs' ın garantörlü bir yapıda sadece bir uçak gemisi ya da askeri üst olduğunun farkındalar. Ayrıca Bu garantör Türkiye dışında bir ülke olursa Kıbrıs Türkleri için pek hayırlı olmayacağının da farkındalar. Gel gelelim gençlere; Tanıdıkça dumur olduğum insan profillerine sahipler. Ben söyleyene kadar kolunda dövmesi bulunan Che' yi Rock sanatçısı sanıyordu. Bu gözlükle bakarak değerlendirin. Genç kuşak birleşince direk Avrupa birliği vatandaşı olacağını bir anda İsveçre vatandaşları ile aynı haklara sahip olacağını sanıyor. Ayrıca Türklerden (Türkiye değil) hoşlanmıyorlar ama başka anadilleri de yok. Rumlar KKTC de gençlere yönelik iyi çalışmışlar. Bu Türkiye' nin ayıbı. Savaş esnasında bizim ordu personelimizce yapılan tatsız olaylar olmuştur ama cezasız kalmamış. Göçmen olmayan genç kuşağın içinde de kalbi Türkiye için atan 10/1 lik bir grup var. fakat 10/9 un kopardığı patırtıyı koparmıyorlar. Ayrıca Rumlar tarafından gelecek herhangi bir tehdit karşısında dağılacaklarını düşünüyorum. Çünkü Türk kimliklerini reddetme çabaları (ki anadili Türkçe olan bir kişinin Türk kimliğini reddetmeye çalışması bana komik geliyor.) sadece Avrupa birliği ve imkanları ile ilintili.
sürekli ağızlarında olan "türkiyelileri istemiyoruz bizim kendi ülkemiz var asker görmek istemiyoruz defol türkiye" vs vs diyenlere şunu iletin aynen "madem türkiyelileri bu kadar sevmiyorsun neden şebnem ferah hastasısın? neden fenerbahçe maç kazanınca girne'de turlara çıkıyorsun? niye türkiye'nin dizilerini izliyorsun? tutsana çetinkayayı, dinlesene sadece babutsayı, izlesene brt'yi." bunları diyince zorlarına gidiyor haliyle
yaşlılar büyük azınlıkta. önemli olan gençler. çok şimarıktır kıbrıs gençleri nefret sebepleri kıbrıs kızlarına yapılan sarkıntılık, Türkiyelilerin orda ki suç oranını artırması. avrupa birliğine türkiye sebebi ile girememeleri, rum tarafı ile birleşmek için can atıyorlar lakin rum tarafı da bunları istemiyor. tüm konu bu.
" Türkiye yine işgal ediyor " diye Afrini işaret ederek haber başlığı atan gazeteyi binlerce Kıbrısta yaşan Türk bastı daha dün. Kıbrıs Türklerinin çoğunluğu Türkmendir Osmanlı zamanında padişahın emirlerine uymadıklarından sürülmüşlerdir
Görmek istediğini görmüş benim anladığım zaten yıllardır şu barbar sözcüğünü ballandıra ballandıra kullanıyorlar. Türkiye nin geçirdiği metamorfozu görmekten geliyorlar. Garip doğrusu efendim
Seviyor ama kıbrıs küçük bir yer.. medya da emperyalist.. Türk düşmanı.. Yani fitne çıkarmak için Kıbrıslılardan türk askerine protesto derler mesela.. ama kıbrıs türkleri ayaklandı demez :) ...
Öyle bişey olacağını sanmıyorum yalan haberdir Kıbrısın su ihtiyacını bile Türkiye karşılıyor içerde bağımsız dışarda bize bağlılar
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bir kıbrıslı olarak söyleyim. kibir var birde tehlikelilik var nasıl tehlikeli diyeceksiniz ben en kötü davranışları gördüm , bizde türkiyelilerden her şey beklenir diye düşünenler var, tehlikeli gelir biraz. zaten durum hiç iyi değil her yer mülteci doldu canısı var ekonomik kriz var ve bunalmış kitle var yaşam şartları çok kötüm En aydın kitle bir saniye danayamayıp yurt dışına göçüyor bırakın kıbrıslıları, kendi vatandaşları bile sevmeyebiliyor