İlahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır ''Mescid-i Aksa Kudüs'te değil ki, göklerde. Bu meseleyle fazla uğraşmayın.'' şeklinde bir açıklama yaparak İsrail'e yaptığı yalakalığı ortaya koymuştur. Ki Hz. Muhammed bile ashabına Kudüs'ü tarif etmesine ve daha bunun gibi birçok hadisenin kaynaklarla sabit olmasına rağmen hâlâ bu şekilde konuşabilmesi bizatihi yalak bir kimse olduğunu göstermektedir. Onun gibi et beyinli biri daha vardı, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk ama o öldü. Farklı bir versiyonu.
Türban yasağı üniversitelere uygulanmaya başladığında FETÖ, ''Türbanı o kadar kâle almayın, olmasa da olur.'' gibi bir açıklama yaparak yalakalığını dönemin hükûmetine de göstermişti.
Prof. Dr. Abzülaziz Bayındır'ın Mescid-i Aksa yorumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yaşar Nuri'ye neden sinirlendiniz, anlayamadım. :/ İlahiyat bakış açısı çok değişik biri, lakin yalakalık denilecek bir şey yaptığını hatırlamıyorum. Tabii ki, ahmaklık kestiği keskin -bizlere göre saçma ama kendisine göre normal olan- fikirleri vardı.
Abzülaziz Bayındır Bey'in, birkaç programını izlemiş idim. Gerçekten insanları kelimeleri ile şaşkın ettirecek ve kafalarda 404 verdirecek kişi. Söyledikleri aniden değişebiliyor.
Bu söylemleri hakkında düşüncelerim; Kadir Mısıroğlu üstadımız, Abzülaziz Bayındır için "İsrail Ajanıdır" diyor ise, gerçekten ajandır. :D
kardeşimmm abdülhamit han döneminden beri özel yetiştirilmiş devletlerin içine sokulmuş ajanlar var bunlar sadece bizim devletimizde değil bütün devletlerde var bildiğin gönderiliyor, medreselerde eğitiliyor, en donanımlı hale geliyor ve bütün toplumun güvenini kazanıyor...
Ben İMANININDAN şüphe ederim KUDÜS ile ilgili bu düşüncelere sahip olanı kusura bakmasın kimse..
ben bu adamında öyle bir misyon içinde olduğunu düşünüyorumm tıpkı FETÖ gibi şu an bile var böyle isimler BİLİRSİN BELKİ yinede paylaşıyorum dinlemeni isterim;
Rezillik bayağı bir söylem. Insanlar neyin doğru yanlış olduğunu anliyor şükür de yazık bize :( Mescid- i Aksamiz ilk kiblemiz ve kainatta kurulan ikinci din evidir! Bir mümin nasıl Mescid- i Aksa' yi düşünmez kaç yıldır işgal altinda bugüne kadar sessiz kalmamiz utanç. Birlik olup gitsek oraya hangi Israil' in gücü yetecek? Islam kimsenin tekelinde değil şükür!