Milli Savunma Üniversitesine subay alımı esnasında yapılan sözlü mülakatta sorulan sorular hakkında ne düşünüyorsunuz?

" Milli Savunma Bakanlığı, lisans mezunu olup da KPSS’den en az 60 puan alan kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne muvazzaf subay adayı olarak alınmasına olanak veren bir uygulama başlatmıştı. Mersin’de yaşayan M. U. G adlı bir genç de, ilgili yönetmeliklerde belirtilen şartlara göre Milli Savunma Bakanlığı’na başvurdu. M. U. G ve çok sayıda aday, 24-25 Ekim tarihlerinde Ankara Mamak MEBS Eğitim Komutanlığı’nda yapılan sınavlara katıldı. M. U. G, sınavın ilk gününde Kişilik Değerlendirme Testi, Boy Kilo Endeksi Testi ve Fiziki Yeterlilik Spor Testi’ni tamamladı ve sözlü mülakata girmeye hak kazandı. Muvazzaf subaylık için başvuran bir adaya sözlü mülakat sırasında 'FETÖ’yle ilgili soruların yanı sıra “Kuran okuyor musun?”, “Kevser suresinin önemi nedir?” gibi dini içerikli sorular soruldu. Mülakat heyeti adaya, “Gezi olayları hakkında ne düşünüyorsun?”, “Sence Berkin Elvan ekmek almaya giderken mi öldü?” gibi sorular da yöneltildi. " Alıntıdır.
Güncellemeler
+1 yıl
m.mynet.com/subay-adayina-mulakatta-soke-eden-sorular-guncel-3384266 Haberi okuduğum site bu arkadaşlar, inanmayan insancıklar var sanki.
Güncellemeler
+1 yıl
Afedersiniz ama, sorunun doğruluğunu araştırmak zorunda değilim, merak ettim ve sordum. Size ne ya? Beğenmiyorsanız çekin gidin anasını satıyım zorla mı tutuyoruz?
Milli Savunma Üniversitesine subay alımı esnasında yapılan sözlü mülakatta sorulan sorular hakkında ne düşünüyorsunuz?