Milletin kariyeri var doktor olacak mimar olacak yurtdisina gidip master yapacak belki ama
Bu sacma sapan askerlik olayi bu ise engel koyuyor zaman yiyor
Bu sacma sapan askerlik olayi bu ise engel koyuyor zaman yiyor
Saçma sapan askerlik şeyi mi? Acaba o askerler olmasa sen nasıl evinde bir tarafını yayıp oturucan ha tabi içinde vatan sevgisi yoksa nerden biliceksin ki bunları bizim atalarımız sen böyle rahat rahat yaşa askerliğe laf et diye mi şehit oldular şimdi yazık cidden yazık..
Profesyonel asker olsun o en iyisi
Bu ülkenin rütbesiz erlere de ihtiyacı var
Bu vatan kolay kazanilmadi yürüdüğümuz her yerde bastigimiz her toprakta binlerce kadının çocuğun adamın şehitlerimizin kanı var. Herkes zorunlu askerlik yapıcak tabi.
Vatan ile askerlik hic alakasi yok
Profesyonel olsun para ile yapilsin
Dediğim gibi paralı askerlik yapan var ama mecburi hizmet işte askerlik iyidir
Bir insanin bir insana emri altina girmesini ozgurluk olarak gormuyorum.
Herkesin görüşüne saygım var tabiki. Ama bir çok genç asıl hayatın zorluğunu orada öğreniyor
Ogrenmeye ne gerek var?
Ya ne gerek var diyon da bir iç savaş çıksa bir şey olsa ne olacak?
Ic savas cikarsa daha kotu olur cunku herkes askerde silah kullanmayi bildigi icin birbirini öldurur rahat sekilde
Askerlik önemli bir husus ama şuda bir gerçek.
Askere gidip tam top tüfek tutmayı öğrendin diyesiye askerlik bitiyor hop yerine yenisi geliyor. Baştan öğrenmeye çalışıyor.
Prof. Askerlik arttırılmalı bence. Tecrübeli asker şart bize hemde fazlasıyla.
Böyle bir coğrafyada böyle kahpelerin olduğu vatan hainlerinin cirit attığı dünyanın güçlü ülkelerinin vstanımızda gözü olduğu bir zamanda kalkması mantıksızlıktır..
Profesyonel asker ne ise yariyir
Cevap
19Cevap
Söylenmesi gereken çok şey var da susuyoruz işte mecburen. Ben gitmedim bedelliyle atlattım bu sorunu gidenlerin allah yardımcısı olsun
Söylediğin şey o kadar saçma ki. Bu saçma sapan askerlik demişsin ne kadar şuursuz bir cümle olmuş. Saçma sapan dediğin askerlikte senin arkanı kolluyorlar, bir şey olsa koşa koşa TSK'ya sığınmayı biliyorsunuz ama iki zora gelince saçma sapan oluyor. Vay arkadaş
Çok doğru bir yorum gidip bir şehit annesine söylesin bakalımnsaçma sapan die
Nasıl bir beyinle yazmış çok merak ediyorum gerçekten.
Profesyonel asker o dedigin onlara birsey demiyorum
Söylediğim şey erler içinde geçerli. Profesyonel dediğin askerlerin çoğu zaten erlerin orada kalıp devam etmesiyle yetişiyor
Kimsenin askere gitmediğini farz et, sen kim kollayacak? Paralı askerlik deme sakın! Paralı asker memur gibidir. Akşam saat beş dedim mi kurşun sıkmayı bırakır.
Ülke işgale ugrasin kimse askerlik yapmasin tamam o zaman senin kocani doktor mimar iyi yaparlar...
Profesyonel asker yok mu bu ulkede
Iste devlet buyuzden halkini yillarca somurdüya kendin soyluyorsun
Birgun onu bedava asker yap yarin onu diyergün gun öbürünü ulan bizim memlekette adammı biter
Profesyonel olmali askerlik bence meslek olmali bende ona katiliyorum inan bana zorunlu askerlik olmasa kimse maasli bile askerlik yapmaz bu vatana ben askerlik yaptim böyle en artist milliyetcilige gelince mangalda kül birakmayan adamlarida gördüm sahte rapor alip doktor ayarlayip izin, rapor alanlardan... nice komutan gördüm erlerin karsisna cikip vatan millet sakarya naralari atip görev yeri dogu cikinca istifa etmeyi düsünen
Burası Türkiye ya o askerliği yapıcan ya da çürük alıcan baska bir Yolu yok
Modey money money.
O işin de şartları ver be canım öyle her moneyi olan yapamıyo o işi 😂
En kotusu git yurtdsina kal 3 sene orda 3000euro ile dovizli yap
Yol var sen yeterki paradan haber ver jajsjs:)
Yaw zaten böyle düşünce yapısına ait insanları İnan burda insan yerine koymuyoruz git söyle ötüde dur diyoruz zorlamasın yani kimse kendini bu kadar gelip kısım komutanına tekmil versin askerliği sevmiyorum die o anlar onun halinden
Bildigim kadariyla okul olduğu zamanlar askerlikte ona göre ayarlanir.
Tabi diken ustunde
Beynini doğaken mi aldırdın yoksa bu soruyu yazmadan önce mi?
hadi lan
Zorunlu askerlik vatani görev değil askerlik çok ciddi bir 'meslektir'. Sen adamı işinden ediyon gel saksı dik diyon.
Bir de sana hak veren erkek üyeler var o da beni üzmedi değil😂
Vicdani red hakkı var ama oda tanınmıyor burda paran varsa bedelli yapabiliyorsun
Parasi olan hallediyor zaten onu demiyorum
Merak ettiğim askerlik vatan borcu ise neden belirli bir miktar para karşılığında bazı kimseler bundan muaf tutuluyor?
Sonra ülke yol geçen hanı olsun ne güzel söylemesi şu zamanda hiç haber izlemiyon heralde dış politika haberin yok bunu yazdıgına göre
Dis politika bu beceriksiz hukumetin sucu
Engel yok 6 ay yapsin doktorunu olsun Ve col beklersin bu ulkede olmaz
zorunlu askerliğin kalkmasını ben de istiyorum.
Eşitlik için kalkmamalı askerlik insanı olgunlaştırır binevi tecrübe kazandırır hayatın gerçeklerini gösterir
Hayatin gercekleri askerlik degil
Ne peki
Tamam kız başına ülkeyi korumaya sen git o zaman
Profesyonel askerlik yok mu bu ulkede
Saçma sapan askerlik olayı mı tabi kalpte vatan aşkı yoksa ne bilesin
Profesyonel askerde vatan aski olur
Oraya komutanlarin ayakciligini yapmak icin gonderilenler degil
Allah korusun yarın bir savaş çiksa ve senin profesyonel askerlerinin gücü yetmezse silah tutmayı bile bilmeyen insanlar mı kurtarcak memleketi deneyim oluyo işte
Avrupada çoğu ülkede profesyonel askerliğe geçildi
Milletin kariyerini sen neden düşünüyorsun?
Bencil olmadigim icin
Onların yerine seni alalım
Yok ben canimi sokakta bulmadim
Lan salak mısın "conomo sokokto bolmodom" aptal, sen rahat uyu diye canından feda oluyor, minnet duyman gereken yerde saçmasalak aptal ve gerizekalica konuşuyorsun. Yazıklar olsun ki sana annen baban seni dünyaya getirmiş ve tekrardan yazıklar olsun ki bu güzel ülkemde nefes alıyorsun!!!
@qastro5682 Profesyonel asker olsun
Lan bir s***** g***** profesyonel miş hani birine yetişsin, adı üzerinde PROFESYONEL. Askerler sadece PROFESYONELDEN mi oluyor. Eminim batıdasındır ya da rahat yerdesindir. Git bir doğunun bir köyüne silah sesiyle gece uyanırsın, ananı babanı kaybedince de profesyonel profesyonel diye diye ağlarsın..
Fazla Amerikan filmi izlemesen gizli
Bu vatan için ölen atalarımız dedelerimiz şehitlerimiz kolunu bacağını kaybeden gazilerimiz canlarını sokakta mı buldu peki? Onların canı can değildi de senin ki çokmu kıymetli sanıyor sun sen
Profesyonel askerden haric herkes oraya komitanlarin hizmetcisi olmak icin gidiyor
Ne Amerikan filminden bahsediyorsun sen. Doğuda büyüdüm ben çatışma silah sesi jandarma bunlarin hepsini ben bilirim. Şimdi batıya geldim kimsenin umrunun umrunda değil onu anladım..
@qastro5682 doguyu dizginlesin ozman hukumet
Bu benim sorunum degil
Ben devlet degilim onu devlete soyle
Ben sana mı söylüyorum onu sen niye üzerine alındın ki @qastro5682
Yaw soruyu soran çık aradan cevap verme bana şu an gözümün önünde vatan hainden bir farkin yok zaten.
Pardon kardeş bende gizliyim bana söyledin zannettim.
Yoo sen gizli değilsin ki unutmuşsun gizlemeyi 😀 soruyu soran gizli
😀😀 Aptal kıza cevap vereyim derken kendimi kaybettim vallahi ya.
Tamam sakin ol şampiyon.. 😀😀
@qastro5682 salagin tekisiniz iste
İnan sakin birisiyim ama benim de sınırım var, umarim bu soru burdan kalkar
bir salak varsa oda sensin
Aman çok üzüldüm bana salak dedi 😂 Sen halen daha yaşıyor musun ya bu beyinle çok zor. Gerçi alışman lazım senin bunca hakareti. 😊
Bundan sonra seni de askere alacaklar gizli haberin olsun
Onu askere alsalar ne olacak yine bir baltaya sap olmaz.
Ona bütün ayak işlerini yaptıracam öyle yattığı yerden konuşmak kolay
Süpersin 💪 Tengri Biz Menen 💪 𐱅𐰇𐰼𐰚
Aynen.. 👏👏😉
🙏💪
😊😊😊😉
Sen rahat rahat uyuyasin diye var mal
Profesyonel asker var digerleri hizmetci sadece
Çok haklısın...
Kızların hepsi karşı çıkmış. Hayat size güzel be...
Zaten ben gitmem intihar ederim azıcık ömrüm kaldı şurda
Askere gonder 2 gun sonra kacar denyolar hala konusuyorlar
Şuanda kadınlar askerlik zorunlu olsa hepsi yurtdışına kaçar burda sahte vatanseverlik yapıyorlar
Senin dotunu kim bekleyecek o zaman
Profesyonel asker
Bencede haklısn
Vatan borcu
O askerlik s*ke s*ke yapılacak
Valla parasi olana oyle bir dunya yok ver parayi ol muaf
Şu an bedelli de yok.
Bedelliden baska yollarda var
Git yurtdisina 4 yil uni oku orda 3000euro ile dovizli yap
Hic gitmiyorsun bile bankaya yatiriyorsun okadar
Paranin gücû bu olsa gerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?