Halk bunu cok istiyor aşır derece hemde Komünizmin onunde durabilen kimse yoktu bir zamanlar naziler bile yenildi. Gerimi donuyor? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Nisan günü Rusya vatandaşlığını elde etmeyi kolaylaştıran bir yasaya imza attı. Yasaya göre, eski Sovyetler Birliği topraklarında doğmuş ve Rusçaya hâkim olan herkes kolayca Rusya vatandaşlığına geçebilecek. Bu yasanın bazı Orta Asya ülkelerinin yanı sıra en çok Ermenistan, Azerbaycan ve Gürcistan gibi Kafkasya ülkelerini etkileyeceği belirtilmekte. Genç nüfusundan çokça dışarıya göç veren Ermenistan'sa vatandaşlarının ciddi bir bölümünü Rusya'ya kaptırmakla karşı karşıya…
Ruslar Sovyet Rusya (Kızıl Ordu) yu geri istiyor. Sovyet Rusya kuruluyormu?
Bilmiyorum, Sovyetler Birliği uzay yarışında bazı konularda ABD'nin de önündeydi. Bizde halk gecekondularda yaşarken Rus şehirlerinde metrolar vardı, düzenli ve planlı bir yerleşim vardı.
Her şey mükemmel miydi, hayır elbette değildi. Ama bu düzeni hepten kötülemek en az körü körüne savunmak kadar ahmakça olur.
Rus sadece kendini düşündü. ben Azerbaycanlıyım ülkeme öyle bir taş koydular ki hala komünistlerin elinde ve boktan yaşamımız var. Lütfen görmeden yaşamadan saçmalamayalım. Yağ şeker un kiremit, demir, çimento hepsi belirli kota ile satılıyordu. boktan bir yaşam vardı ki, ruslar 14 cumhuriyeti soyarak kendini geliştiriyordu o da yahudiler sayesinde. sovyet dağıldı. yahudiler kaçtılar amerikaya ruslar şimdi boktan yaşam sürüyorlar. haberdeki şey de nüfusu artırmak için. dayım nakliyeci 21 tane köyün boşaldığını söyledi sefaletten
sovyetler uzay teknolojilerini almanlardan çaldılar. 1933'te Hitlerin elinde Uzaya çıkacak donanım vardı. Savaştan sonra bunları gerçekleştireceklerdi. sovyetler kazandılar ve onlar kullandılar.
1933 yılında Hitler'in elinde ne vardı, bunlardan ne kadarını ABD ve SSCB çaldı, elbette tartışma konusu.
Kendi ülkelerindeki her türlü ters durum yüzünden başkalarını suçlamak da biz doğuluların işi :)
Misal, Baltık ülkelerinde ne petrol var, ne doğal gaz, bu ülkeler neredeyse Almanya seviyesine geldi. Bir oturup düşünmek lazım onlar neyi doğru yaptı diye.
Komünizmi görüp ve şu an onun pislikleri uğraşan biziz. Oturup burada solcu zihniyeti ile şakrabanları öveceğine biraz bak bakalım kim doğru kim yanlış.
Aç tarihi araştır. ilk Kıtalararası balistik füzeyi kim buldu. Nazilerin Uzak projeleri var. birazcık tarih araştırması ile bulunabilecek bir şey.
Komünistler ile muhattap bile olmuyorum. Tarihin tozlu sayfalarında kalın sizler. Yahudilerin gücü ile sözde güçlü devlet
Bence Azerbaycanlılar, komünistleri veya bir başkasını suçlayana kadar, bir aynaya bakmalılar. Nerede hata yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini kendilerine sormalılar.
Azerbaycan'da 1991'den beri sosyalist bir düzen yok, hatta kapitalizm oralarda Amerikan'dan bile vahşi ve acımasız bir şekilde uygulanıyor.
Heee öyle mi olmuş usta? Azerbaycan ile İsrail neden dost ilişkileri geliştiriyor yoksa İlham Aliyev mi ne şerefsizi de mi Komünist? Ulan siz muhafazakar mısın bilmiyorum ama hepiniz üçkağıtçısınız.
En İyi Cevaplar