Turkler ile ermeniler soykirim olayindan once dunyada en iyi anlasan musluman ve hristiyan iki gruptu Dunya ulkeleri bile bu denli dostlugu kiskanirdi Ama sonra ne olduysa birsey patladı aralar bozuldu
O zaman Hükümetten ziyade Nefsi Mudafadan Doğan Kuvayı Milliye Unsurları , Doğuda Kendilerini korumak için Ermeni köylerini basmış olabilir. Bu Nefsi Mudafaafir. Kendilerine zarar gelmesin diye. Çünkü karşılarında Kan emen Ermeni, Hamile Karınları Deşen bir topluluk var. Ardahanliyim, Yunanın İzmirdeki Katliamı ile Ermeninin Ardahan-Kars 'ta yaptığı Katliam arasında Hic bir fark yok. İkisinde Sere. fzilik söz konusu... Bugün Gerçekten Türk Milleti soykırım yapsaydi , 1 Milyonu bile tamamlanmayan Ermeniler Yeryüzünden silinirdi. Savaş durumunda olan Bir Osmanlı Hükümeti, Yeterli Onlara zarar ve Ermeni çetelerin Kendilerine Taraf cekmesin diye Tehcir yaptı. Zorunluydu Bu. Bugün Bunlar Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Cizre, Suriye, Irak Kuzeyine , Maraş, Urfa taraflarına göç ettirildiler. Bugün Pkknin kolunu oluşturan Üst tabakada Bu dönme ermenilerden oluşuyor, militan Gorevinide Kürtlerden sağlıyorlar. Bir Hikaye anlatayım , " Bir pkkli, Bir Kürt koyunu basar, evden erzak Almaya çalışır, Evin sahibi de pkkya sempazitan tabi, erzak verir. Sohbet -muhabbet ederken pkkli, yasli adama " Sen Kaç ermeni oldurdun" demiş. O da " Ben çok ermeni öldürdüm". , bunu duyan pkkli Gulerek evden çıkmış gitmiş, başka Gün geldiğinde Bütün evi, Yasli Adamdan, Besikteki Bebeğe taramişlar. Evin bütün ahalisi, Çoluk çocuk demeden taramislar."... Yanındaki pkkli, Ona " Niye öldürdün bunları , bize destek veriyor " demesi ile Diğer ki pkkli " Öldürdüğü ermenilerin intikamını aldım" demiş.. Bütün Mesele bu, Bugün ermenilerin en büyük düşmanı Kürtler, Gel Gorki Kucaklarina oturanda Kürtler.
Şimdi Fransız ihtilalinin etkisiyle bunlar devlet kurmaya kalktılar tabi asıl sebep dış kuvvet desteğidir. Bu şerefsiz ermeniler Türk askeri cepheye giderken Türk kadınlarına Türk çocuklarına Türk köylerine saldırdılar halbüküsünde saldırdıkları köyde erkek yoktu kendilerinin nüfusu çok değilken bu şerefsizler wilson ilkelerinden yararlanarak devlet kurmak istediler halbüküsünde bölgede Türk nüfusu etkindi bu Abd generali tarafından belgelenmiştir. Wilson ilkelerine göre nüfus yoğunluğu kiminse devlet kurması uygundur yasası var Ermeniler 40 yıllık komşularını kazmayla kürekle vurarak öldürdüler Osmanlıda buna tedbir almak için yerlerini değiştirdi ancak bu değşim savaş bitene kadardı savaş bittikten sonra tekrar eski yurtlarına döneceklerdi işte ermeniler bunu kullanarak bize soykırım yaptılar diyorlar kendileri savunmasız kadına çocuğa çocuğa vurdular onlardan bahsedeen yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ermeniler bize ihanet etti başkalarının aklına uyup bize soykırım yaptılar olay bu.
Soykırım tamamen hikayedir delil olarak o dönemin gazeteleri gösteriliyor ama gazetelerin resmi bir belge olma niteliği olmadığı bilinmekte ve bu dönemdeki gibi taraflı gazetecilik vardı o dönemdede. Ayrıca ermeniler 1. dünya savaşında çeteleşerek rus ordusuna düşman kuvvetlerine katılmışlar ve van bitlis muş illerimize ermeni bayrağı çekmişlerdir nerede adım atsak karşımıza ermeniler geliyordu ve o dönemde tehcir (sürgün) kararı alındı kabileler halinde sürgün edildiler. Osmanlı 6 cephede birden savaş veriyordu ve çaresizdi ve ermenilerin kalleşliğide eklenince mecburen sürgün kararı alındı osmanlı çaresizdi ve güçsüz bir konumdaydı ve sürgün bu muharebe yıllarında çok sağlıklı gerçekleşmedi elbette ölenler oldu ama asla bir soykırım değildi.
Tamamen yalan ! Siyonistlerin iki yalanı var birincisi Ermeni kıyımı ikıncısıde Kürt kıyımı. Bu iki milletde aptal. Siyonistler bu iki milletide kullanarak büyük israili kuruyor. Ermeniler, Ruslarin, Ingilizlerin ve Fransizlarin destegiyle ve vaatleriyle silahlanıp Türk askerlerinin olmadikları yerlerde zavallı savunmasız Türk köylülerini basıp nasıl katlettiklerini dedelerimizden duymuştum.
Diyorlarki, 2 mılyon Ermerninin 1.5 milyonu Türkiyede öldürüldü , kalan 500 binide sürgün edildiklerı yerde öldürüldü. Peki şu anda Türkiyedeki 5 milyon ermeni uzaydanmı geldi
Osmanlı dönemindeki ve Cumhuriyet dönemindeki sadece İstanbul nufüsundaki ermeni sayısına bakarsan anlarsın durumu... Devlet kurulurken birçok ülke başka milletten insanların canına kıydı. Tabiki Türkiye katliam yaptı denirse yakıştıramıyoruz kendimize ama oldu. Bunu canlı sahitlerin aktardığı anılardan biliyorum
Propaganda değil gördüklerim ve bidliklerim sonucu yazıyorum. Bu ülke insanlara gül uzatarak kurulmadı. O dönemki tarihi olaylara bakıldığında imparatorlukların çöküşü ve dalga dalga birçok milletin kendi ülkesini kurmak istediği dönemlerdi. Birçok milletten oluşan bir imparatorlukdu Osmanlı en son kopuşlardan biri Ermenilerindi. Ve bunun sonucunda çatışma ortamı başladı karşı çıkıldı yeri geldi oldürülup baski yapıldı. Bunun adı ister soykırım ister katliam ister savaş deyin insanlar öldürüldü. Her millet kendi devletini kurmak ve bekası denen geleceği için bir başkasına kıydı. Her millet kendi devletini kurma yolunda gidiyor. Tıpkı diğer ülkeler gibi. Örnek;Katalanlar, Kürtler bu kaçınılmaz bir durum ve hiçbir devlet böyle bir kopuşa güllerle karşılık vermedi. Sonucu ölümler katliamlar oldu. Duygusallığı ve Herşeye kendi milletinin cerćevesinden bakma görüşünden sıyrılıp bakıldığında bunu anlamak zor değil
Konuyu dağıtmışsın. Ayrıca yazdıkların her anlama çekilebilecek politik ifadeler. Her kaos ortamında olaylar olur. İnsanlar ölebilir. Soru planlı olarak soykırım yapıldı mı? Yani Osmanlı, Ermenileri göç mü ettirdi, yoksa herhangi bir yere göndermeden öldürüp yok etmeyi mi tercih etti. Yoldaki kötü muameleden öldüler cümlesi anlamsızdır. Sen dersin kasıtlı oldu ben derim şartlar böyleydi. Göçe mi zorlandılar, öldürüldüler mi.. ? Soru bu.
Hayır net değil. Bak halen politik yazıyorsun.. Göçe zorlandılar, yeri geldi öldürüldüler de... Yeri gelmek ne demek? Daha birkaç yıl öncesine kadar Türkiye de idam vardı. Yeri geldi devlet idam ederek insan öldürdü. Bu mu? Tabi ki göç döneminde askere karşı hareket eden ve ya düzen bozan, güvenliği tehlikeye atanlar öldürülmüş olabilir. Soykırım diyebilmen için, devletin öldürmek amaçlı organizasyonlar yapmış olması gerekir. Böyle somut bir delil var mı? Yaşın 28 ama gördüklerim diyorsun.. Ben karadenizliyim. O dönemi yaşayan insanlar tanıdım. Hikayelerini dinledim. Ermeniler değil ama Rumların, kendi komşularına gece saldırı düzenlediklerini, doğrudan yaşayan insanlardan dinledim. Buna rağmen ortada soykırım iddiası yok. Sen nasıl ben gördüm diyebiliyorsun.
Dedemin babasından duyduklarını bire bir anlatsam kulaklarına inanamazsın o dönem askerdi. Büyuk nenem ermeniydi birebir neler yaşandığını biliyorum herşeyi anlatmama gerek yok. Sandığın kadar masum değiliz ismine ne dersen de...
%100 soykırım diyemem fakat çok şeyler oldu.. Hiçbir zaman bir tarafı hicbir olayda %100 haklı görmedim bu ailemde olsa düşmanımda olsa objektif bakarım. Hayatın bana kattığı ve kendimle gurur duyduğum en önemli nokta budur.
Bunu rahatlıkla söyleyebilirsin. Çünkü hukukta soykırımın tanımı nettir. Osmanlı da böyle birşey olmadı. O kadar kötü durumuna rağmen, o dönemde Hitler gibi soykırım yapmak yerine göçü düşünmüş olması bile bir medeniyettir. Her şeyden önce bu hakkını Osmanlıya takdim etmek gerekir.
ruslar gazı verdi silahı verdi ermeniler türkleri öldürmeye başladı fırsattan istifade. zorunlu göç sırasında kafiliye saldırılar oldu evet. öldürülme oldu evet. ama ermenilerin söylediği rakamların çok altında. ermeni soykırımı varsa türk soykırımı da vardır. balkanlarda da öyle. ama bizim lobilclik gücümüz olmadığımız için kimse bilmez ve umursamaz.
Masum sivil ile çeteci ayrımını nasıl yapıyorsun? Bırak o dönemin şartlarını bugün bile bu ayrımı yapmak mümkün değildir. Örneğin doğuda, kim PKK lı kim değil nasıl tespit edebilirsin. Adam gündüz çiftçi gece terörist oluyor. Anneler 8 çocuk doğruyor... 4 ü günlük yaşam ve eğitim için, 4 ü PKK insan gücü yani silah olarak. Nasıl ayıracaksın bunu?
Devlet duygusal davranmaz. Dolayısı intikam mantıksız. Göç ettirme doğrudur. Haklısın devlet her şeyi bilir. Bildiği için de göç ettirilmesine karar vermiş. Bu göçte doğal ölümler dışında ölüm olmamıştır. Bunu nasıl anlıyoruz. O dönem Ermeni nüfusuna bakın. Bugün göç edenlerin yaşadığı yerlere bakın. Sonuçta ciddiye alınmayacak bir ölüm olayı çıkar karşınıza. Bilmiyorsan yazayım. Bugün göç ettirilen Ermeniler nerede yaşıyor... Büyük çoğunluk, Ermenistanda... Rusya, Lübnan, Fransa, ABD, Arjantin Ermenilerin ciddi nüfusa sahip oldukları ülkelerdir. Özellikle Rusya ve Fransa da bulunma nedenleri, o dönemde bu iki ülkeden destek alarak, kendi komşularını öldürmeleri, devletlerine ihanet etmeleri, düzenledikleri sabotajlardır. Binlerce masum Türkü o dönemde öldürdüler. Bu yüzden sonradan o ülkelere kaçtılar. Ayırca dipnot: Bugün Fransızlar da Ermenileri hiç sevmezler. Çünkü koloni halinde doğu kültürü ile yaşarlar orada da.
Ayrıca şunu da bil.. Türkiye de halen Ermeniler yaşıyor. Neden biliyor musun? Çünkü o yaşayanlar bu suça alet olmadıkları için yerinde kaldılar. Yani dediğin gibi, devlet iyi ve kötüyü ayırmıştır.
@Fastandeep Yav ne çok biliyorsun sen. Senin bildiklerin benim unuttuklarımın çeyreği değil.. Bilmiş bilmiş bana devlet ağzıyla resmi tarih dersi verme. Devleti de iyi bilirim çalışma şeklini de. Aklımızı da kiraya vermedik vicdanımızı da.
ermeniler isyan başlatarak suçsuz günahsız yaşlı bebek demeden herkesi yakarak öldürdü daha sonra osmanlı ayaklanmayı bastırmak ve ermenileri ordan kovalamak suretiyle çıkarmışlardır bölgeden
Mardin 1915 kitabını öneririm. resmi olarak 45 bine yakın ölü denilmesine rağmen 15 hatta 10 bin civarı ermeni ölmüştür lakin sorumlusu Türkler değildir. Uzun uzun yazamam oku işe.
En İyi Cevaplar