Merak ediyorum eğer dışarıdan tamamen tarafsız yaklaşırsak soykırımın olduğunu idda edenler neye dayanarak bunu söylüyorlar Aslı var mı? Varsa neden var ve yoksa neden yok?
Cevabın nedir?
Var. Soykırım lafı emperyalistlerin dilediğine "zögürlük ve demokrasi" getirme bahanesi olduğu için kullanmak istemiyorum. Ama Ermenilere karşı bir tehcir ve yok etme politikası oldu.
Ha, tarihsel olayların hepsinde bir neden sonuç ilişkisi vardır. Türkler bir sabah uyanıp ruh hastası gibi "hadi Ermenileri keselim" deyip doğramaya başlamamıştır. Savaş koşullarıydı, şuydu buydu hiç bişiy bu acı dolu felaketin tam nedeni olamaz.
Bir ulus-devlet inşâsı söz konusu idi. Özellikle son 200 yıllık Dünya tarihine bakarsanız, kansız bir ulus-devletin kurulduğunu göremezsiniz. Üstelik tarihi ıskalamış halklar (Türkler, Araplar, Ermeniler, Balkan halkları, Afrika, Asya şu bu)), ulus devltlerini kurduktan sonra bile habire emperyalizmin tehdidi altında varolmaya çalıştılar. Gücü oranında ya ittifak kurdular ya da emperyalistler arası rekabette güç dengelerine oynayarak varoldular. Türkiye de bu durumdan muaf değildir.
Mazlum halklar birbirine düşmanlığı körüklerken, bu düşmanlığın asıl sebebi emperyalizm her zaman nemalanmayı bilmiştir. Ermenilerin acısını paylaşmadığımız sürece, bu böyle devam edecek.210 Yorumla- +1 yıl
@SakinCoo Sistematik bir soykırım yapabilmek için bile teknolojik yeterliliğin, tesislerin ve insan gücün olması gerekiyor. Bu barbarlığı yapacak kapasitede bile değildi Osmanlı o zamanlar.
Amaç Ermenileri öldürmek değil, 4000 yıldır yaşadığı topraklardan sürmekti. Sürerken ölecekler mi kalacaklar mı kimsenin umurunda değildi.
Olay sadece Ermeni isyanları değildi. Tekirdağ'daki, Ankara'daki, Ordu'daki Ermeni de mi istan ediyordu? Etnik temizlik bu. Ne yazık ki ulus-devletler kurulurken böyle karanlık dönemler oluyor. Tarihin acımasızlığıdır bu. - +1 yıl
İstanbul neden surulmedi?
Hatay-Adana vs neden tamamina yakin o bolgede tutuldu?
Biz tehciri reddetmiyoruz. Tasnaksutyun'un Kurt koylerinde ki katliamlari, tecavuzlerine karsilik -hakli tepki, yanlis uygulama - karsilik verilmedigini de iddia etmiyoruz. Ancak ortada 10bine yakin olu var ve bu aci hepimizin !
Ne var ki bunu surekli siyasi arenaya suren de Turkler degil !
Gelelim siyasi arenanin disinda belgelerin ne dedigine..
Ilk yargilama 1921de Maltada..
- soykirim kelimesi yok - Suc unsuru bulunamamistir.
1915 Perincek-AIHM Davasi
Karar; Ermeni Tehciri Yahudi Soykirimina benzerlik goatermemektedir. Olaylarda etnik kimlik rol almamistir.
Buna karsin belgeler Rus Amerikali Ingiliz... tamami Turkiye lehine.
Ayni sekilde 1915 !
Ne ulus devleti abim. Osmanli Namik Kemal e kadar millet ne bilir miydi?
En onemlisi de tehcir onerisi almanlardan geliyor. - +1 yıl
@Teğ-Men
1- İstanbul'da yaşayan Ermenilerin çoğu Anadolu'dan kaçan hâli vakti yerinde olanlardır. Sonradan İstanbul'a gelmişler.
2- Tehcir Nisan 1915'te başladı. Taşnak'ın saldırıları bundan sonra oldu.
3- Sayı 10 bin değil kesinlikle. Anadolu'da Kilise kayıtlarına göre 1,5 milyon Ermeni yaşıyordu, kala kala 30-40 bin kaldı. Bildiğin topraklardan koca bir halkı sürmüşsün, yok etmişsin. Bu insanlar eşyalarını bile alamadan çöllere sürülmüş. Yollarda katledilmiş.
4- Alman ve Avusturya-Macaristan Konsolosluk raporları, Kudüs Ermeni Kilisesi arşivleri tarihi belge değil mi?
5- Ulus-devlet ve benzeri fikir akımları 19. yy'dan beri Osmanlı'da mevcut, bir anda ortaya çıkmadı. Ayrıca mevzu devleti kurtarmak hâline gelmiş, Rum, Ermeni gibi usurlar tehlike olarak görülmüştür. Bu yüzden bu topraklardaki varlıklarının son bulması gerektiği görülmüş. Sonuç da bu.
- +1 yıl
1 Hayir. Mezhep farklilarina sahip Ermenilerdir. İstanbul'da yüzyillardan beri vardirlar. Sonradan yerlestirilmeleri 1. Dünya savasindan asir öncedir !
2 Tasnak Saldirilari bundan önce olmadi. Daha 1900e gelmeden İstanbul basta olmak üzere soygunlar katliamlar mevcuttu. Liderleriyse Karakin Pastirmaciyan !
Ilerleyen yillarda Padisah kulu olarak mebus oluyordu.
Daha 1914 yilinda savasin basinda ermeni gönüllü birlikleri silahlanmis vaziyetteydi.
3 1,5 milyon Ermeni tehcir ettirilmedi. Bütün katirlarda tehcir sayisi en fazla 600-700 bin civari gösterilmis.
Ve büyük cogunlugu da yerlerine ulasmis.
Verilen 10 bin halk saldirilari sonucu ölenlerin sayisi.
4 Ermeni Soykirimi Yalanina mesafeli durdu diye öldürülen Baspiskoposlari gördükten sonra kusura bakma evet degersiz.
Alman belgelerine ise Almanya da yasamama ve incelememe ragmen hic ulasamadim.
Avusturya-Macaristan bölgede bile degil !
Bölgede kim var
Carlik ABD Ingiltere Osmanli
E buyrun koyalim dedik belgeleri
Malta Sorgulamasi oldu - +1 yıl
5 Daha demin örnegini verdim simdi bir daha söylüyorum. Sicilinde Tasnak saldirilarina liderlik etmisligi bulunan Karakin Pastirmaciyani mebus yaparak mi tehlike olarak görmüsler.
Yoksa Ermeni tarafindan kurulmus Ittihat ve Terraki devrimleri mi tehlikeli, en olmadi ermeni imzali istiklal marsini okumak mi tehlike
Bak sana cok basit bir örnek,
Ermenistanda kac tane Türk yasayabiliyor ! - +1 yıl
@Teğ-Men
1- İstanbul'da Anadolu'daki gibi tehcir olmamıştır. Daha çok Ermeni aydın gruplarına yönelik bir pogrom söz konusudur. Ancak zamanlaErmeniler İstanbul'u terketmişlerdir, bugün İstanbul'daki Ermenilerin çoğu Anadolu'dan kaçanlardır. İstanbul'dan sürülmemesinin nedeni de çok göz önünde bir kent olmasıdır.
2-Yahu Rus işgâlinden önceki Ermeni saldırıları bildiğin ulusal kurtuluş mücadelesinin nüveleridir. Abdülhamid'in pogromları (1894-6) sonrasında örgütlendiler. N'apacaklardı? Koyun gibi doğranmayı mı bekleyeceklerdi?
3-Tehcir rakamlarının tutulduğu bir kayıt sistemi var mı? Bu rakamlar tehcirden önce Ermeni nüfusuna dayandırılıyor. Bu nüfus da Osmanlı'nın vergi defterlerinde "hane" oalrak geçer. Ama Kilise kayıtları çok daha net rakamlar verir. Kiliseye göre 1,5 milyon, Osmanlı kaynaklarına göre 800 bin.
- +1 yıl
@Teğ-Men
4- Almanya: Auswartiges Amt (AA) Türkiye ile kısımlar. Numaralar da verilmiş de gerek yok burada yazmaya.
Avusturya: Österreichisches Staatsarchiv bıdı bıdı yazıyor.
Londra'daki arşivlerden de yararlanılmış ABD'dekinden de. Taner Akçam'ın kitabından.
Konsolosluk raporları bunlar.
5- Ermeniler Jö Türk devrimini kutlayan bir halktır İstanbul'da. Çünkü yıllardır Ermenilere yönelik saldırılardan şikâyet ediyorlardı. Osmanlı yönetimine yönelik yazılan dilekçelerin çoğu güvenlik kaygısıyla ilgiliydi. Ama Balkan Savaşları her şeyi ters yüz etti. Hristiyan unsurlar artık ne olursa olsun bir tehlike hâline geldi. Ama Dünya'nın gözü önünde koca bir halkı sürmeye cesaret edemediler. Savaş bunun için iyi bir örtü oldu. - +1 yıl
1 Istanbuldaki Ermenilerin tehcir edilmemesinin sebebi mezhepseldir bir noktada ! Göz önünde bulunmasinin hicbir alakasi yok.
2 Senin gibi birinin dayatmalar ile islahat yapilmamasini elestirmesini dogru bulmuyorum sahsen.
Cok sayida Ermeni, büyük bölümü haksizlikla, katliama ugramistir. Ancak arkaplani reddedilemez ! Imzalanan 10 yil önceki bir antlasma - adini hatirlamiyorum arastirabilirim istersen - geregince emperyalizm tarafindan dayatmalar ile haklar mi verilmeliydi? Ayaklanmlara göz yumulup toprak mi kaybedilmeliydi?
Balkanlarda bu yapildi ! Carlik ve Ingilizler silahlandirdi toprak yitirildi.
3 milyon sayisi yine Osmanli tarafindan veriliyor. Patrikhaneler 3 milyona kadar cikiyor. Istihbaratlar ise 1.2 milyon 1 milyon diyor.
Yani Patrikhaneye bakarsan, 1,5 milyon ermeninin öldügü yerde 3 milyon ermeni katledildi. - +1 yıl
4 Bana bildirdigin disisleri bakanliginin okudugun yazilarini verirsen memnun olurum. Link halinde ya da nasil isine geliyorsa. Cünkü henüz bir belge koyulmadi ortaya.
Zaten koyulmus olsa AIHM davasinda o karar cikmazdi.
Ingiltere ve ABD kaynaklarindan yararlanilmis demen daha da ilgi uyandiriyor cünkü MALTA SORGULAMALARI bu iki devlet tarafindan yapildi !
5 Ne ilginc suc unsurlari devlet yöneticisi oluyor !
Türkiye Cumhuriyetinin Istiklal Marsinda imzasi bulunuyor. Abi allah askin sunacagimiz seyler mantikli olsun. Senin gibi birine gercekten ama gercekten, temelsiz konusmalar ve sade yorumlar ile propaganda yapanlarin cümlelerini tasimak yakismiyor.
En İyi Cevaplar
1921 Malta Sorgulamalari
https://youtu.be/lc60vg16pis
2015 Perincek-Isvicre AIHM Davasi
Ermeni Soykirimi Emperyalist bir yalandir.
Ayrica;
Ovannes Kachaznouni (ilk Ermenistan Basbakani ) 1923 Bukres Parti toplantisi konusmasinda da soykirim olmadigini dile getirmistir.
( Hatirlayalim Tasnaksutyun Carlik Rusyasiyla birlikte savasiyordu) Rus Belgeleri keza soykirimin olmadigini vurgulamis, aksine Ermeni Terorune onlem alinmasi gerektiginin altini cizmistir.
En taninmis Ermeni tarihcilerden biri olan Lalayan yine Tasnaksutyun'un donem icindeki rolune dikkat cekmis ve Ermeni Soykiriminin tamamen yalandan ibaret oldugunu ortaya koymustur.
Donemin Osmanli-Fransiz-Ingiliz-Amerika belgeleri nufus verileri anlatilanlarin kesinlikle gercek olmadiginin kaniti niteliginde.
Yine Ingiliz istihbaratci -kim oldugu bilindigi icin tanitmiyorum- Gertrude Bell ingiltere'ye raporunda bolgede asilsiz iftiralara olan memnuniyetini ornek bir iftira ile aktarmistir.
Iftira ifadesi ile.
Alman Meclisi bu karari yakin donemde geri cekmez ise ileride cok ciddi tazminatlar ile karsilasacak.00 Yorumla
+1 yılEsas soykırımı onlar yapmışlar bizler değil. Atalarım dedelerim onlarla savaşırken kadınlar çocuklar il değiştirmişler. Anneye evladının etini yedirecek kadar rezilleşmişler, hamile bayana karında ki kız mı erkek mi diye sorup hamile bayandan bilmiyorum cevabını alınca şimdi öğreniriz deyip kadıncağızın karnını süngüyle yırtmışlar biz soykırım yapsaydık şimdi ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarda ermeniler başı çekemezlerdi çünkü soyları kurumuş olurdu demek ki yapmamışız.
20 Yorumla
Sene 1915, osmanlıdaki bir çok millet gibi ermeniler de bağımsızlıkları için kudurdu Türk köyleri yağmalandı kadınlara tecavüz edildi çocuklar yaşlılar öldürüldü, tehcir edilexek kadar azdılar. Bu zorunlu göç esnasında Türk atalarım da elbette gülle öpücükle göndermedi, çatışmalar çıktı fakat bunun adı soykırım mı? Tabi ki hayır. SOYKIRIM ARAYAN GÖZLER DÖNSÜN HOCALIYA BAKSIN
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
15Cevap
+1 yılyok öyle bir dava ya.. ne soykırımı.. sözde bir soykırım uydurmuş ibineler, türk düşmanlığı aşılıyorlar avrupaya türkler barbardır diye.. çıkan olayları bastırmak amacı ile ermeniler gönderildi ülke dışına. bir soykırım olsa onlar çoktan öldürülürdü. yok öyle bişey. onlar önce kendi yaptıklarına baksınlar. gündeme getirdikleri yok. almanlar 1 milyon yahudi yi katletti böyle gündeme gelmedi. fransa cezayir ve bosnada ne katliamlar yaptı kimsenin gündeminde yok.. amerika suriyeyi, ırağı talan etti bir sürü insan hayatını kaybetti demokrasi getirecez adı altında.. şimdi suçlu biz Türk milletimiyiz? yok öyle yağma.
00 Yorumla
+1 yılBildiğim kadarıyla isyan eden ya da etme ihtimali olan (tam hatırlamıyorum) ermeniler toplatılıp sürgün edilmiş. O zamanlar yolculuklar bu denli konforlu olmadığından bazıları ölmüştür.
Eğer bu yalansa ve gerçekten soykırım yapıldıysa ermeniler misliyle cevap vermiştir. Sayısız Türkü genç yaşlı demeden katletmişlerdir. Toplu Türk mezarları bulunmuştur.40 YorumlaNe ingliz ne rus ne türk nede başka bir ülkenin arşivlerinde tek bir kanıt yok ermenilere tarihçilere bırakalım onlar karar versin diyorlar ama ermeniler kaçıyor bundan neden çünkü böyle bir soykırım yok haa ölenler var mı var hava şartlarından çevresel etkenlerden ve eşkiya saldırılarından dolayı o kadarda olması normal sen osmanlıyı arkadan vur çetelerin türklere tecavüz etsin saldırsın kstletsin osmanlı onlara gülmü atacaktı ne yaptı en doğrusunu yaptı göç ettirdi o kadar da ölü olsun artık kesmediği ne dua etisnler
20 YorumlaAsıl soykırımı Ermeniler Kürt ve Türk halkına yapmistir askerin cephede ruslarla savaşmasinı fırsat bilip hem ruslara yardım edip hem de iç karisiklik cikarmak icin cephe gerisindeki halki canice katletmistir turlü eziyetler etmistir
50 Yorumla
+1 yılHer fırsatta Anadolu'yu ele geçirmek için isyan başlatıp savaş açan Ermenilerin dediği doğru mudur sence? Hayır, sadece dünyada en etkili diaspora Ermenilerdedir o kadar.
Not: Her Ermeni Türk düşmanı değildir arkadaşlar. En yakın arkadaşlarımdan biri Ermeni, bu memleket için çoğu koyundan fazlasını yapar. Öyleleri de var.00 YorumlaSıykırım yok sadece bastırılan bir isyan var tarihte en büyük soykırımları yapan abd ve almanya bugün böyle yüzsüzce bir tavır alıyor bize karşı tayyip sağolsun.
40 YorumlaZorla evinden yurdundN çıkarılıp önce güneue sonra kuzeye sürgün edilen bir halk buna elbette haklı olarak ses edecektir. Bu ses etme ile sence katliam yok mu?
024 Yorumla- +1 yıl
@Karagül_l kimse zorla birlikte yaşamak zorunda değil. Adamların binlerce yıllık yurdu o şekilde anlaşıp Bizansa girdik. Ancak sırtından vurduk mu zor olur. Hele hele sen kalkıp bugün nasıl bir ermeni ülkesi ile yaşamak istemiyorum diyorsan kimse kalkıp seninle yaşamak zorunda değil. Ve şunu da eklemek isterim katliama sessiz kalabiliyor kimse durduk yere göç ettirilmesi fikrinde isen o katliamı yapan kadar suçlu olursun Allah karşısında doğrulari konuşmak şart
- +1 yıl
Yillarca beraber yasadigi hatta o millet tarafindan sadık millet olarak adlandirilip sonra sivil halkı katletmek mi dogru olan her seyi isinize geldigi gibi yorumlayin bakalim madem bagimsizlik istiyordu hic himaye altina girmeyecekti sozunden dönen hem de böyle alcakca ş... szce dönen ittir kalleştir
- +1 yıl
@Karagül_l islamda çok şey öğrendim atalarımin kim olduğunu hatalarının ne olduğunu da çok iyi biliyorum. Atalarımin hatalarına yeni nesil dusmedi dusmezde. Hatalar 3 defa aynı durum yapılmaz iki kere şans verilir 3 te eywallah denilir. Ayrıca kuranı kerim oku belki imanın tazelenir
- +1 yıl
@Karagül_l Elhamdülillah diyenlerdenseniz demek o yüzden böyle ırkçılık faşist dolu gerçekleri inkar eden iki arkadaşım komutanın günahina ortak oluyorsun. İcki içen bir medeniyetinin ışığı ile kurulmus bir devletin islamla işi olmadığıni bildiğin halde Elhamdülillah demek... komedi + trajedi
- +1 yıl
Bir seylerin belli bir zaman diliminde yanlis yapilmasi vatanimi sevmeme engel degildir asla da olamaz zira ben vatanımı iki capulcu icin veya bir yasa icin sevmiyorum ben vatanımı atalarımin üzerlerinde döktügü her damla kan icin bu topraklarin kutsalligi icin seviyorum ırkçı olsaydım Şu an cok daha farklı seyler söylüyordum inan bana. Ayrıca ermenilerin yaptiklarini unutmak onlarin sözde soykırim iddialarini kabul etmek can veren atalarıma yapacagim büyük bir saygısızlik ve haksizlik olur. Öldürülen Müslümanlara degilde hakettigi icin ölen bir kac ermeniye üzülmek de hem kalben hem de mantıken saçma
- +1 yıl
Fethullah guleni gectin beddua konusunda ama unutma beddua sahibine döner ben beddua etmem Allaha havale ederim muhakkak o en dogrusunu en hayirlisini en iyi bilendir. Artık yorum yapmazsan sevinirim zira Ramazan gibi güzel bir ayda ic huzurumu bozan hickimseyi ve hicbir seyi istemiyorum.
- +1 yıl
@Karagül_l gerçeklerden bahsettim neden kaçtın atanın arkasına sığınma yapsaydın tarih tekerrürden ibaret diyorsun hani nerde?
Benim kizdigim olay kalkıp İslamiyetten bahsedip katliamlara destek veren duruma bedduam ayrıca gülene layık bir insan olun sonra ismini ağzına alın. Gidin salli ala Tayyip ya da kedicik olun - +1 yıl
Abuk subuk konuşup beni çileden insanlıktan çıkartma ağzının ayarı yok biri ayar verir yakında Ramazan Ramazan şurdan bir git ben her zaman atamın arkasımdayım sen de git amerikada gülenin arkasına saklan belki bir köpeğe ihtiyacı vardır sen iyi bir aday gibi görünüyorsun ayrica akpli oldugumu nerden biliyorsun olsam bile biz Allahtan baskasına kulluk etmeyiz sevdiğimiz insanı da Allah icin severiz çivisi çıkmis çeneni sanayiye götürüp bir baktır uzamıs yılan dilini de berberine kestir.!
- +1 yıl
@Karagül_l ramazan ayı rahmet ve bereket ayı muslumanin oruç tuttuğu sofrasında komşusu ile beraber iftar ettiği yoksunlun halinden anladığı nefsini terbiye ettiği bir ay. Oysa ramazanda insanlar içindeki ırkçılık kin nefret ırk ayrımı gözetmeksizin herkesin hava ve ademden olduğunu unutmamalı diyorum
- +1 yıl
@Karagül_l ben muslumanligi bilirim canim merak etme kalkıp dost kanka ol demiyorum çocuklarima kin nefreti aşılarım demiştin ya hani ben ondan bahsediyorum nefret yok islamda affetmek sevgi ve hoşgörü var. Yanlış anlamissin maide Suresindeki ayeti. Kalkıp sana çocuklarına kin nefret ile bak zulüm yap demiyor dost olma diyor. Bunun tefsirini ac üstad Beduizzaman ya da Fethullah gülenden izle anlarsın Zekeriya beyaz Nihat Hatipoğlu adnan Oktar gibi isimlerden araştırma
- +1 yıl
Ben Müslümanliginla ilgili bir sey demedim ama sen ayetten bunu cikardiysan bir dank etmeli artik nasil bir durumda oldugunun. Bediüzzaman cok sevdigim bir sahsiyet ama fethullah gulenin üstadla hicbir ilgi alakasi yok olamaz da. Çocuklarimin tekrar aynı zulmü yasamasini ayni iftiraya ugramasini istemem bu yüzden bu gercekleri onlara en guzel sekilde aşılarim ben evlatlarıma kalkin gidin tüm ermenileri öldürun emri vermiycem heralde sadece onlarla dost olmamalarını onlara sempati duymamalarini eger kendilerini savunmalari gerekirse de en guzel sekilde savunmalari gerektigini ögretecegım.
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşadigim şehirde eskiden ermeniler varmis. Hatta ermeniler zamanindan kalan mezarlar falan var. Bingöl daglari ermenilerin goc etmeden once gomdugu altinlari yillardir bağrinda sakliyor. Göçenler göçmüş, kalanlar da katledilmiş.
Hatta Şu an ermnilere tazminat veriyor turkiye00 Yorumla
+1 yılSoykırım filan yok isyan çıkaranlara gereken yapılmış bu kadar.
24 Yorumla- +1 yıl
benim büyük dedemi öldürmüşler kars ta sen neyden bahsediyon kesinlikle soykırım var
- +1 yıl
@Sexycancerboy11 arkadaşım tabiiki öldürecekler, ben öldürmediler demiyorum ama haklı bir sebeple öldürdüler.
Şurada ki arka plan kısmını okursan daha iyi anlarsın neden öldürdüklerini. https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ermeni_Kırımı - +1 yıl
@Sexycancerboy11 ulan adi herif büsüsürü türk toplu mezarı var senin şereffsiz dedelerinin öldürdüğü en son hocalıda büssürü azerbaycanlıyı katlettiniz soykırımmış
- +1 yıl
@Sexycancerboy11 ulan hain senin çeteci dederin büssürü türk ü öldürmüş pis barbar boy boy kanıtlarıda var resimleri de var paylaştırtma bana onları senin ataların anca insan öldürmeyi bilir pis barbar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış bilmiyorsam isyanlara karşı sert bir bastırma olmuş ve bazı ermeniler sürülmüştür. Fakat bir katliam söz konusu değildir. Eğer katliamdan konuşucaksak bugün bize insanlık dersi veren ülkelerin zamanında yaptıklarına bakmakta fayda var.
00 Yorumla
+1 yılsoykırım vardır hatta benim büyük dedemi de karsta türk askerleri öldürmüş ve karısının ve cocukalarının öünde yapmışlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürk kaynakları sadece isyan bastırılmış diyor ama Ermeni kaynaklarında öldürülen yaşlılar ve küçük çocuklar da var. İkisi de yalan olabilir, emin olamıyorum.
115 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTürklerin tarihi zulümla dolu. Neden bütün dünya nefret ediyor sanıyorsun? Kıskançlıktan mı?
- +1 yıl
Türklerin tarihi zulüm mu dolu? Neden kimse almanlarin yahudilere yaptigi soykirimi gündeme getirmiyor ya da ingilizlerin afrikada yaptiklarini ya da amerikanin kizilderililere yaptiklarini ya da ermenilerin Azerbaycan Türklerine yaptiklarini? Sence sadece Türklerin yapmadiklari bir soykirimi üstüne yıkmaya calisiyorlar? cok adaletli olduklari icin mi? burda Türk düsmanligi yok diyorsan o da senin zeka seviyenle ilgili
Cevap sahibi+1 yılO sandıklarını herkes gündeme getiriyor? Cidden ermeni soykırımı ve Yahudi soykırımını kıyaslamanız için Alanların Türkler gibi soykırımı inkar etmiş olması lazım. Onlar kabullendi ve bütün sonuçlarına katlandı ne cahilsiniz arkadaş.
Cevap sahibi+1 yılHee. 1,5 milyon insanı babam öldürdü zaten.
Cevap sahibi+1 yılSoykırımı inkar eden sensin, senin baban öldürmüş olmasın? İnsanlık yok sizde cidden. Soykırım kabul edilsin de tazminatı yiyince kendinize gelin.
- +1 yıl
Hangi insanliktan bahsediyosunnn? Senin ülken savasa giriyor rusla sen de rusa köpeklik icin köpek gibi cephe gerisindeki sivillere saldiriyorsu ruslardan aldigin cephaneyle bu mu insanlik biz kendimizi savununca Türkler soykırim yaptiii yapma ya senin soykirim yapti diyen dillerinle köpegimi beslerim ben
Cevap sahibi+1 yılOsmanlı'nın yüzyıllarca azınlıklara nasıl eziyet ettiğinden haberin yok mu? Okulda öğretilen masallara bu kadar kolay kanan biriyle münakaşa edemem.
- +1 yıl
Zeka seviyen ve tarih bilgin yetmez benimle tartişmana olmayan seyleri savunmak da zor sen de haklisın ya. Bu arada madem o kadar merhametlisin Ermeniler Azerbaycan Türklerine Türkiye Türklerine Kürt kardeslerimize yaptigi soykirım icin merhamete davet ediyorum Hocalıyı da unutmadik ermeni doktorun 7 yasindaki cocugun diri diri derisini yüzüp kac dk da hesapladigini ve bundan hic pisman olmadigini yine olsa yine yaparim dedigi caniligini vahşetini de unutmadik sizin soyunuzun merhameti bu kadar.
Cevap sahibi+1 yılBenim soyum? Ermeni soykırımını sadece Ermeniler kabul etmiyor biliyorsundur umarım, ben Kıbrıs'lıyım.
+1 yılİşte sorun şu ki soykırım yapıldığını düşünen ahmeklar hiçbir delile kanıta dayanmadan söylüyorlar
21 Yorumla- +1 yıl
aynen
+1 yılErmenileri Azerbaycanlı Türklere yaptıkları soykırımdan mı bahsediyorsun?
60 Yorumla
+1 yılvar çünkü zamanında atalarım dedelerim erzurumdan uşağa göçmüşler
02 Yorumla- +1 yıl
sen yaşadığına göre soy kırım yok demekki ya
- +1 yıl
@by_mert_34 valla dayı niye göçtüler bize ailmiz tarafından denilen bu
Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı. ilk ermeni başbakanının mektubunu okuyun olmadığını anlarsınız
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvet var ama hak ettikleri için var. Ülke birlik olmaya çalışırken o pislikler köylerimizi yakıp insanlarımızı öldürdüler. Biz de izin mi verecektik
00 Yorumla Ortada bir soykırım var evet, ermeniler Türkleri katletti zamanında.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet ermenilere soykirim yapildi
Kabul etmek istemeyenler var sadece00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslın yok aksine onlar bize soykırım yapmaya çalıştılar akılları sıra diğer itler de kendi dostlarını tutuyorlar.
00 Yorumla
+1 yılVar.
00 Yorumla
+1 yılHayır yok
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!