Size isin gercegini soyleyecegim Hitlerin Turklerle ilgili bir sozu yok Isin gercegi nedir 1 Turkiye Almanyanin muttefikiydi. Bunu resmi olarak dilede getirdiler
2 Adolf Hitler istese cok rahat bir sekilde alırdi ama topraklari cok genisleyecegi icin elde tutamayacagini orayada asker gondermesi gerektigini biliyordu Buda bir hayli masraf demek
Hitler ilk olarak Türkiyeye saldırsaydı ezer geçerdi bu doğru. Ama 1943 yılına gelindiğinde ivmesini kaybetmiş, savunmaya çekilmiş bir Almanya var önemli cephelerde. Rommel Afrikada bir şeyler yapmaya çalışıyor ama destek yok, ikmal yok
Cunku Turkiyeye vardiginiz zaman avrupadan cikip ortadoguya girmis oluyorsunuz zaten hitler yunanistana gelene kadar eski gucunu kaybetmisti bile 2 kitaya birden hukmedemezdi bir yandanda sovyet Rusya (Kızıl ordu) Cok guclendigi zamanlar
İlk olarak almanyanın eski dönemleri yani alman imparatorluğu zamanında almanlar kaybedeceğini anladı ve üstlerine daha az asker gelmesi ve o askerlerin başka bir yere yoğunlaşmasını ve kendilerinin ise daha az zorlanacağını hedefleyen bir plan yaptı. bu plan için ise osmanlı imparatorluğunu seçti. osmanlı savaşa dahil oldu ve 1. dünya savaşı başladı. ancak osmanlı 93 harbini kaybettiği için ve çok güçsüzleşmişti. o yüzden fazla başarı sağlayamadı ülkenin her tarafında savaş başladı. biz ise sadece çanakkalede yenebildik osmanlı almanların planından habersizdi. aslında büyük bir fedakarlık yapmıştı. ama o işe yaramadı. 1. dünya savaşını ittifak devletleri kaybetti. almanlar bunu fedakarlık saymış olabilir. ama tek neden bu değil. aynı zamanda ciddi bir müttefiktik. alman imparatorluğu yıkıldı ve nazi almanyası doğdu. eski nedenler yüzünden saldırmadılar. ve şöyle bir durum var. biz itilaf devletlerine girmek istemiştik ittifak devletlerinden davet yoktu. kabul etmediler. eğer etselerdi belki almanlar kaybedip nazi almanyası kurulsaydı belki saldırırlardı. ama belkide saldırmazlardı çünkü o dönem nazi almanyası çok büyümüştü ve sovyetler birliği gibi büyük ülke yönetimi deneyimleri fazla yoktu. benim bildiğim sebepler bunlardı. iyi günler dilerim.
Türkiye de o dönemler genel olarak bir Alman sempatizanlığı vardı zaten. Bazı tarihçiler, Almanya bir savaşta zafer kazandığı zaman Türk askerlerinin kışlada sevindiğini falan söyler. Bunun muhtemel sebebi, 1. dünya savaşında ikimizinde aynı safta aynı düşmana karşı savaşmış olmamız sanırım
Türkiye ayrıca dünyanın en büyük krom ithalatçılarından biriydi bu yüzden ticari olarak çok önemli bir partner.
Aslında bizim o döne Almanya ya daha erken zamanda savaş açma durumumuz söz konusuydu. Kahire görüşmelerinde, İnönü müttefiklere sadece tüm orduyu iyice teçhiz ediceklerini söz verdikleri takdirde savaşa girebileceklerini söylemişti. Ama müttefikler mümkün olmadığını söyledi çünkü zaten şu haliyle Türk ordusu kötü durumdaydı.
Amerikanın gizli silah yardımları Nazilerin oyunlarını bozdu ayrıca Rusyanın soğuk hava şartlarına Almanlar alışık değildi. Türkiye 2. savaşına katıldı ama askeri olarak değil. Türkiye sanayisi Atatürk sayesinde o döneme bir çok ülkeye göre ilerlemiş vaziyette idi artı Türkiye Naziler saldırmasın diye bir savunma duvarı da örmüştür bildiklerim bunlar sorunuzu çok sevdim bu arada, bu tarz sorular soruyor iseniz takip etmek isterim.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nazi Almanyasini asıl batıran bence sovyet diktator Stalin ilk once muttefiklerdi beraber dogu avrupayi paylasiyorlardı
Sonra ya Stalin hitlerin cokcegini tahmin etti ya da Amerikanin dunyanin super gucu olacagini biliyordu onun safına gecti
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
14
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hitler ilk nasıl Türkiye'ye saldıracak arada onca ülke var onları ya yanına ya karşısına alması gerekiyor rakibini neden yanına alsın ayrıca fransız ispanyollar ne zaman hitler himayesine girdi bu neyin haritası allah aşkına hitler Türkiye'ye dokunduğu anda ingilizler fransızlar müttefik olmasa bile güçlü Türk ordusunu da arkasına alıp savunmaya geçecekti hitler 4 yandan çevrildiğinde askeri nereye yetecekti ve özellikle hitler Türklerin ne kadar güçlü olduğunun farkındaydı bu konuda da sözleri var yeterince araştırmamış olabilirsin çaresizlikten intihar eden biri ölüme koşarak giden bir milletten korkar ve müttefik iki devlet müttefik olurken neye göre oluyor sanıyorsun
Türkiye, Nazi Almanyasını hiç bir zaman tehdit etmemişti malum Türkiye savaştan yeni çıkmıştı tehdit edecek kadar da güçleri yoktu. Türkiye o dönemlerde tarafsız olmaya çalıştı gerek teknolojik gerekse askeri konuda da Türkiye çok geride olduğu için bir yandan da orasını çantada keklik olarak görüyordu Nazi Almanyası. Gel zaman git zaman Nazi Almanyası haliyle çok yıpranmıştı son gücünü de Türkiye'ye karşı kullanmadılar. Şeklinde düşünüyorum.
Almanlar stalingrad saldırısı ve leningrad kuşatmasında yenilince son umut olarak birliklerinin çoğunu Kursk muharebesi için ukraynaya yolladı dediklerim kazanılsaydı üçüncü reich ın "Gerdrude" adındaki türkiyeye karşı operayonu gercekleşebilirdi nedeni ise petrollere ulaşmak
adolf hitler in turklerle ilgili 3 sozu vardir. kendi yazidigi kavgam kitabini okumani tavsiye ederim. hatta kendinden ustun tuttugu iki kisi vardir. biri musollini digerdi de ataturk tur.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kavgam kitabi yalanlarla dolu hitlerin bile kendisi yalanlardan ibaret
kavgam kitabinda yazilanlar adolf hitler in bizzat el yazisiyla yazdiklaridir. kitabin cevirisini de bizzat şansolyesi yapmistir. orjinali bergama muzesinde mevcuttur. ve turklerle ilgili 3 tane ayri makale vardir.
yahudi soykirimiyla ilgili bizzat kendi yazdigi bisey yok. amcak şansolyeye gore orta okulda kendisine takintili olan bir hocasi , ilk asik oldugu yahudi kiz veya annesini yalnis tedavi yontemiyle olduren yahudi bir doktor. bunun kesin bir aciklamasi yok. sadece ; "gunu geldiginde oldurmedigim tun yahudiler icin bana kufur edeceksiniz" ibaresi hitler e ait bu konuda.
Abd olayi baska Amerika japonlari bitirmek icin oraya geldi Amerikanin planlari cok farkli Amerika dunyanin en iyi dıs politikasini yapiyor Ulkeleri yeralti kaynaklari ve ekonomik olarak isgal ediyor ABD