Fikirlerinizi merak ettim?
Tanrı bizi seçti biz üstün bir ırkız
Dİger ırklarla eşit bir ırkız. Tanrı hiç bir ırkı üstün olarak seçmedi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Allah adı yerine, tanrı veya tanrı adı yerine Allah demek caiz değildir. Çünkü tanrı, ilah, mabud-put demektir. Asuriler, Türkleri, güneşe, yıldızlara tapınmaya alıştırdıkları için tanyeri ağarınca, güneşe tapınırlardı. Bu sebepten, Güneşin ismi, tanyeri ve nihayet tanrı oldu.
Allah kelimesi özel isimdir. Hiçbir dilde karşılığı olmaz. Allah kelimesinde müzekkerlik, müenneslik yoktur. İlah kelimesinin ise her dilde karşılığı, bazı dillerde de müzekker [erkek] ve müennes [dişi] şekli vardır. Mesela Arapça’da Mabud-Mabude, Türkçe’de Tanrı-Tanrıça, İngilizce God-Goddess, Fransızca Dieu-Deesse, Almanca Gott-Göttin gibi. Bu kelimelerin hiç biri Allah ismi yerine kullanılmaz. Allah manasına yalnız Allah kelimesini kullanmak gerekir. Çünkü Allahü teâlâ, (Benim ismim Allah’tır. Bana, Allah diye ibadet edin) buyuruyor. Kendisi ne bildirmişse onu kullanmak gerekir. İlah manasında her millet kendi dilindeki kelimeyi kullanır. Fakat Allah her dilde aynıdır. (S. Ebediyye)
bunu kim söylüyor ya da uyduruyoranlamıyorum defalarca söyledim tanrı hiç bir şeye karar veremez tanrıça olan eşide veremez bu işe karar veren Yüce Yaratıcı Allahtır tanrı denilen zavallı mahluk kendini korumaktan bile acizdir
Tanrı yok. Türklük ırk değil, millet. Hiçbir millet diğerlerinden daha üstün değildir.
Üstünlük takva ile olur
Öbür tarafta " memleket neresi " diye sormayacaklar
takva ne kanka suriyedekiler ıraktakiler arabistandakiler öyleler mesela japonyadan falan üstün mü onlar :D
Buradaki ustunluk onemlimi ahiret icin. Gecici dunya.
Irkla, renkle, dille üstünlük olmaz
Cevap
12Cevap
Kuran'da böyle bir şey yok, haliyle üstün ırk durumu da yok.
kuranda türkler üstün dese üstünüz dicektin yani :D
yorum için sağol dostumm :))
Akil disi bir ortamda yetisen insanlar ancak irksal önyargilar olusturur. Hicbir irk diger bir irktan üstün degildir.
bir zamanlar israiloğulları öyleydi ama lanetlendiler artık üstün ırk diye bişi kalmadı fakat bizim milletimiz gerçekten şanlı bir millet ne olursa olsun vatanımızı bırakmıyoruz bırakmamaya devam edeceğiz kim gelirse gelsin farketmez
He türkler zembille indi 😂 tamam türk olmak güzel bişeydir ama kimse kimseden ustun değildir. Bu benim nacizane fkrim 😊
Fotoğrafta arkadaki garson seni kesiyor. Bil istedim.
Biyolijik olarak ırk diye bir şey yok ki bir ırk diğerine üstün olsun. :D
aynen kanka :D
Irksal farklılar evrimin getirisi olarak vardır. Ancak yeryüzünde bir ırk diğerine bariz üstün değildir.
Türk diye bir irk yok. Kürtlerin bir koludur türkler.
Tam olarak öyle değil...
https://www.nature.com/articles/srep29890 ırkların akrabalığı
Türkçe çevirisi var diye biliyorum. Elimde yakın olan linklerden bu vardır...
@Üçnokta-SoğukNevale Sorun değil.. Zaten ırkların yayılımı konusunda girersek türküm diyenlerin çoğunun hayal kırıklığı yaşayacağını düşünüyorum. Konu gerçek genetik bağ değil aidiyet hissidir.. Türküm diyenlerin temel güdüsü budur. Diğer ırklar için bu o kadar çok geçerli değil ülkemizde.. Zira devletin uyguladığı temel 2 politika var.. turancı türklük ve sunni islamcılık... Bu da beraberinde ciddi bir asimilasyon getiriyor.
Sende beyin var mi?
Üstün ırk diye bir şey yoktur ırkınıza tapmayı bırakın yahu allah katında üstün olmak istiyosan takvalı ol
takvalı nasıl olunuyor
Allahın emrettiği şekilde yaşa
onun içinmi bu haldesiniz? Türküm Türküm diye ortalıkta gezenlere bir bak bakalım genetik ve Soy olarak Türklermi? toplasan toplasan 6 7 milyon Türk var onlarda Türkmenler ve yörüklerdir. geri kalan hepsi devşirme.
Olum hepsini allah kendisi yarattı niye birini seçsin. aşağılık psikolojisi la bu
kanka öylede zaten bunu bana anlatma topmun çogu öyle olduguna inanıyor :D
Sana anlatmıyorum zati. sorun aracılığıyla okuyanlara 😂
tamam kanka :D
Irkçılık ıslamda men edilmiş yahudiler irkcidir üstünlük ancak ve ancak Allahtan hakkıyla korkmaktadır (takva)
Roma Bizans zamanlarında mıyız? Bende zeus 'un oğluyum.
böyle düşünen milyonlar var zeusun oglu :D
Yıl 2017 hala kanla ırkla üstünlük olabileceğini düşünen insanlar var
Üstün ırk diye birşey yok o sadece Türklerin egosundan
siz de eşitsiniz her insanla
üstün bir ırk olsaydık böyle olmazdık
Dünya boş bir amaç uğruna yaratılmamıştır
Biz gök ile yeri ve aralarındaki şeyleri, boş bir eğlence için yaratmadık. Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, elbette onu katımızdan edinirdik. Yapacak olsaydık öyle yapardık (ENBİYA/16-17)
Dünya bir imtihan yeridir
Doğrusu biz insanı, imtihan etmek için karışık bir nutfeden (erkek ve kadın sularından) yarattık da onu işitici, görücü yaptık. (İNSAN/2)
O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır. (MÜLK/2)
Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz. (ENBİYA/35)
Biz yeryüzündeki şeyleri kendisine süs olsun diye yarattık ki, insanların hangisinin daha güzel amel edeceğini deneyelim. (KEHF/7)
Yok öyle bise 😒
Üstünüz 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
tani allah torpil geçti bizi daha çok seviyo diyon :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar