https://youtu.be/2VInZ3XLgJ0
Üstad Nazım Hikmet'i nasıl bilirsiniz?
https://youtu.be/2VInZ3XLgJ0

Ah "Mavi Liman"ı yazmış daha ne olsun.
Onu anlamak için o şiiri okumak yeter.
Hikayesi de çok güzeldir o şiirin. Çok hüzünlü bir yaşam görüyorum Nazım'da 🌷
Destan şairi Nazım Hikmet. Hem vatan sever ve bir o kadar da lirik bir şair. Büyük üstad.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Onlar vatanperverse bende vatanhainiyim.
Ahh, Demokrat Parti ahh. Bu ülkede Sağ'ın babasıdır DP. Atatürk'ün vefatından sonra direkt ilk fırsatta parti kurup CHP'ye ve Atatürk'e kazık atmışlardır. :( Atatürk ise onları hep yakını, eşi dostu zannederdi. Adam bilir miydi ki Celâl Bayar ve diğer Sağcılar kendini unutup CHP'yi satıp yeni parti kuracak, memleketi satacaklar... :(
Ismet inonu tarafindan sürüldu maalesef😓
1939 da galiba
Inonu cok degisik bir siyasetci. Sola cok zarar verdi.
Cevap
5Cevap
Nazım Hikmet hayatı ve eserleriyle her zaman kalbimde özel bir yere sahip olmayı başardı. Öyle bir şair ki aramızdan ayrılışının üzerinden 50 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ kendisine dair yeni şeyler öğrenebiliyoruz. Geçenlerde şairin 1962 yılında Sovyetler Birliği'nde katıldığı bir televizyon programını izledim. Takır takır Rusça konuşuyor. Yeni oyununu tanıtıyor. Ardından da programda Nazım Hikmet şiirleri okunuyor. Şu kısacık videoyu izlerken bile duygulanmamak elde değil. Özellikle şimdiki şairlerin şiir anlayışını ve sanat dünyamızın niteliğini düşündüğümde iyice canım sıkılıyor. Kuvayi Milliye Destanı gibi bir şiirin altında imzası olan Mavi Gözlü Dev'i, hasretle anmamak mümkün mü?
ideolojisi benimkinden biraz daha uç. severim eserlerini ve düşüncelerini
Karizmatik adammış :D.
O iyi insan o güzel at'a binip gitti.
Tabimam
Atsız tek geçer
Atsız'ın Rum olmadığını bilmemen üzücü:// bence bilmiyorsan konuşmamalısın :)) Türk edebiyatında adı anılmayan dediğin kişi bir Türkolog bunu da bilmelisin:))
Türk olmayan Türkolog nasıl oluyor la' ?
galeri2.uludagsozluk.com/.../...s%C4%B1_497579.jpg
Sen beni sitedeki çomarlardan sandın herhalde. :) Ben senin ideolojini, benimsediğin kişileri bile senden daha iyi bilirim, emin ol. :) Örnek verelim mesela, Türkçü müsün sen?
Türkolog olmak için Türk olmaya gerek yok:)) İkincisi Atsız'ın biyografilerini , kitaplarını okuyan biri olarak böyle bir habere itibar etmem:)) linkini atamadım ama googleye nazım ve atsız şiiri diye yazarsan ikisi arasindaki farki kolayca gorursun:) bu arada çomarlardan sanmadım estağfurullah
1.
Ben de elektriğe inanmıyorum, fakat varmış işte öyle diyorlar. Hani Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan'dan da dinleyebilirsin de, onyıllar önce Hürriyet gazetesinde yayımlanan röportaj özellikle arka sayfalarda yer alıyor. Yani ben demiyorum, Prof. Dr. Türkkan diyor. :)
2.
Atsız zaten Türk değil de, Türk ırkçılığına soyunmuş ya ondan diyorum. Gerçi bizzat oğlu Yağmur Atsız'dan dinle olayı, bu mevzudan sonra babasının günlerce odalara kapandığını söyler. :) Çok zırlamış diyorlar. :(
3.
Nazım ve Atsız zaten aynı kefede değil, Türk edebiyatında hicbir zan yer verilmez ona, dikkat edersen. Bir iki yer hariç yani canım, Atsız'ı mı kıracağız? :)
4.
Sana Türkçü olup olmadığını sordum fakat cevap alamadım. Rica etsem herhangi bir inancın olup olmadığını da söyler misin, ona göre bir soru daha soracağım. Haşa estağfirullah, biz kimsenin dinini sorgulamayız, yanlıd anlama fakat sana bozkurt işaretinin anlamını sormadan önce bu soruyu sorma gereği duydum. Umarım yanlış anlaşılmam. :)
Dönmedir kendisi yahudi dönmesi sabetayist
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar