Siyasal sebeplerden dolayı seçeneklerde bir Türk lider göremedik sanırım :D Karizmatik lider nedir önce ona bakmak gerekiyor. Tanımına bakarsan bildiğin süper kahraman olan insanlara karizmatik lider deniliyor. Anket seçeneklerinde bir Trump ve Merkel konuşmalarını dinledim. Trump'ın inancı güzel ama ikna kabiliyeti sıfır. Merkel'in de hitabet yeteneği yok. Putin'in birkaç fotoğrafına denk geldim. Bir liderden çok halk gibi davranıyor. Halkla bütünleşmiş benim cevabım bu.
Putin tabiki. Putini severim adam gibi adam. Kanada'da camiyi yaktiklarinda Putin onun çok kötü davranış olduğunu ve Kınadığını Söylemişti. Orada yararlilara da baş sağlıgı dilemişti. Müslümanlara saygı duyuyor. Akıllı zeki sinsi biri.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
putin şerefsizi çeçen ülkesini işgal etti ama Çeçenlerin de içinde hain çoktu geri kafalı aşırı dinci yobazda çoktu. Yinede ülkesi için karizmatik biri.
Tabi ki Atatürk gelmiş geçmiş en karizma liderdir ve Norveçliler bile şöyle derler “Eğer zorda kalırsan, İçinden çıkılamaz bir durumdaysan, Atatürk gibi düşün” , böyle bir lider yeryüzüne gelmişken diğerleri karizma konusunda tırt kalır!
Adam koskoca bir enkazdan bir dünya devi çıkardı. Kimsenin adamdan saymadığı ülkeyi süper güç yaptı.
Kaç ülkede 3 havaalanı olan şehir var, bir tek İstanbul'da var. Kaç ülkede denizi geçen köprü var, bir tek Kocaeli'nde var. Kaç ülkede denizin altından tren geçiyor, bir tek Türkiye'de geçiyor, dünyada bir tek Marmaray var. Eskiden gökdelen yoktu ülkede, şimdi her yer gökdelen dolu.
Ne kadar da yazik. Ucaga binmeye parasi yok ama havalimanina seviniyor. Trene binmeye parasi yok trene seviniyor. Kopruden gecis 60tl arabasi dahi yok ve olsa da gecemez ama yine de seviniyor. Hayatinda kac defa gokdelene ciktin? Kac defa site de yasadin? Lan ben anlamiyorum abi bu kafayi ya. Ayin sonunu zor getiren insanlar yaziyor bunu birde. Benim durumum iyi ona ragmen istemiyorum bu adami. Ulkede kitabin vergisi %18 ama havyarin vergisi %8. Pirlantada vergi bile yok. Ac gozunu ac biraz.
Müslüman gayrimüslimle "müslüman kaldığı sürece" dost olmayacağından düşmanlarımızın çok olması normal ve gereklidir. Erdoğan'dan önce üniversitelerde başörtü bile tamamen serbest değildi. İslam'ın yaşanmasına izin vermeyen bir ülkenin İslam düşmanları neden düşmanlığını yapsınlar? Bu yüzden düşmanımız yoktu. Engel olarak görülmüyorduk. Silah, tank ve daha nicelerini üretemiyorduk ve savunma sistemimiz bizim üretimimiz olmadığından Avrupa ülkeleri ve Amerika'ya karşı işe yaramazdı.
@DoganTurkkan Silah, tank ve daha nicelerini hala üretemiyor Türkiye. Eğer bana uyduruk prototip çalışmalardan bahsedeceksen hepsinin palavra olduğunu küçük bir araştırmayla göreceksin. Ne tank fabrikası ne silah ne araba hiçbiri seri üretime geçemedi. Gaz ver ver mehteri ver çoşsunlar osmanlı olacağız işsizlik 4 milyonu geçti. Yemişim dindarlarını milletin ince ayarlarını kullandılar. Eskiden dindarlara baskı var denildiği dönemlerde bir sürü soytarı tarikat cemaat karşı tarafı tahrik etmek için atatürke küfürler edip eğleniyordu.
İşsizlik 4 milyonu değil 15 milyonu da geçmiştir. Öğrenci sayısı bile söylediğin rakamın 3-4 katı, öğrenci olacak yaşa gelmeyenler ve emekli olanlarda o rakamın katları. Silah, tank ve daha nicelerini üretiyoruz, seri üretime de geçti fakat pazarlamasını yapmıyoruz, sadece Türk askeri kullanacak kadar üretiliyor. 15 Senede bunu yapmamıza dahi şükür. Dengeler beş on senede değil asırda değişir.
"İşsizlik 4 milyonu değil 15 milyonu da geçmiştir. Öğrenci sayısı bile söylediğin rakamın 3-4 katı, öğrenci olacak yaşa gelmeyenler ve emekli olanlarda o rakamın katları." Öğrenci ve emekliler, çalışacak yaşta olmayanlar o kadar ediyor zaten diyorum.
Anlamıyorsunuz :D Diyorum ki, işsiz sayısı bizde kat kat fazladır ÇÜNKÜ; öğrenci sayısı bile yaklaşık 20 milyon. Emeklilerden ve çalışamayacak kadar küçüklerden bahsetmiyorum bile. Bunların hepsinin adı "İşsiz", 2 Yunanistan nüfusu kadar işsizimiz var olmak zorunda.
@Vindicta Almanya devleti çıkarları yönünde hareket eder. Devletimiz ise terörle uğraşan, yetmezmiş gibi önü kapatılan bir ülkedir. Türkiye büyüdükçe büyümesi zorlaşacaktır. Almanya Avrupa ülkeleri için tehdit değildir fakat Türkiye tehdittir.
Almanya devleti mi şerefli devlet? Almanya şerefli devlet ise neden terörü oluşturan batı ile aynı çizgide ilerliyor? Biz resmiyette değil fakat batı ile terör örgütleri vasıtasıyla savaşıyoruz. Her zamanda batı düşmanımız olarak kalacak. Sonuç olarak ya batı yok olacak ya Türkiye ve ittifak halindeki devletler.
@DoganTurkkan ben masallara değil gerçeklere bakıyorum. Osmanlı param parça edildi çünkü başındakiler şişirme sloganlarla aynı palavraları anlatırken avrupa teknolojiye eğitime önem vermişti. şu an bir cami imamı 4 milyar alırken okullarda 1,400 liraya ücretli diye ne idüğü belli olmayan adamları çalıştırıyorlar. Nesiller bunlarla yetişiyor. Madencilerin hali ortada. Osmanlı dağıldı ama mücadele ettiği avrupa ülkeleri on kat güçlendi. Biz hep sıfırdan başa aldık. Her gelen öncekini kötüledi ama diğerinden farksız bir gelişme yapmadı. Bana yol köprü masalı anlatma. Yol köprünün kralını avrupada görürsün üstelik ücretsiz.
@DoganTurkkan yav he bir düşmanları bizdik? Adamlar 1 ve 2. dünya savaşlarında 100 milyondan fazla insan öldürdüler kendi içlerinde. Temellerine kadar yıkıldı ülkeleri. Biz onlar kadar zararda görmedik. Peki ne oldu? Onlar çalıştı bizi katladı geçti. Biz sadece baktık. Kanunide tembeldi yavuzda tembeldi. Sadece ganimet toplamayı başarı saydılar.
@DoganTurkkan Selehaddin Eyyubi haçlılarla savaşmadan önce Cihad için asker toplasın diye bütün hazinesini boşaltır. Asker getirsin diye gönderdiği beylerin çoğu eli boş döner. Bazıları parasını aldığı halde cevap vermez. Elinde kalan küçük bir orduyla ölümüne saldırır. Ne abbasi ne diğerleri herkes keyfine bakıyor umursamıyordu. Böyle bir İslam dünyası şuanda aynı olayları yaşıyor. Libyada halk Ömer Muhtara destek için koşarken italyanların satın aldığı arap aşiretleri birbirlerine girdiler. şu an suriyede esad 1 milyon gelmez ama rusya iran şii ırakla para karşılığı aşiretlerden yalancı devrimci isyancı İslami gruplar oluşturuyorlar. Sayayım mı daha? Çeçenler bağımsız devletlerini rusyayı rezil ederek büyük bir zafer kazanarak kurmuştu. İslamcı geçinen vahabi selefi gruplar sözde aşırı dinciler halka eziyet edip baskı uygulayınca halk rusyayı seçti. Aynı aşırı dinciler mısırda mursiyi devirmek için sisiyi destekledi. Asıl sorun avrupada mı?
avrupada ateizm yayılırken saidi nursi papaya ateizmle mücadelenizde her türlü desteği vermeye hazırız diye mektup yazsın sonra kolundan gelen feto darbe yapsın. Torpille adam atasın. Sonra bu torpili yaparken koministler mi ülkeyi yönetsin biz Müslümanız diye dalga geçer gibi soru çalsın. Bunlara göz yumanlar onların tehlikesini bugün dalga geçer gibi halka anlatsın?
@Vindicta Mantık çerçevesinde Said Nursi'nin yaptığı doğrudur. Ateizmin yükselişi tüm dinlerin çöküşüdür. Avrupa var, müslüman dünyasında hristiyan gibi davranan veya davranmayıp İslam ile alakası olmayan, kendini müslüman zannedenler var ve yine bunları yapıp müslüman olmadığını bilen, müslüman değilim diyemeyenler var. Bir de ağzına etek geçirip "foşik devlet" diyenler var onlara hiç girmeyeceğim. Avrupa'dan önce kendini müslüman sananlara dini öğretmeli, seçiyor musunuz? diye sormalı, müslüman olmayıp itiraf etmeyen, her olayda bize karşı saf alanları açığa çıkarmalı. Halk bilinçlendirilmeli. Açık konuşayım, Fetö diye gezinenleri anlamıyorum. Sünger gibiler, nereden sıksalar oradan şekil alıyorlar. Adam açıkça Erdoğan ile aynı kafada çoğu yönden. Büyük emeller için insanlar feda olabilir. Fakat ülke sıkı yönetim İslam ülkesi olursa savaş başlar. İnsanlar fikirlerini açıkça beyan edemeyeceğinden ülke algıdır, kampanyadır fikir olarak değişemez. Avrupa ülkelerinin fikir değil,
İroniden anlamıyorsan bu senin aptallığının bir sonucu, senin düşük zekalı olman benim problemim değil, yapabileceğim bir şey yok. Düşük zekalı doğmasaydın sen de.
İşi başka yerlere çekme, en karizmatik lideri sormuşsun "soruda" bende fikrimi beyan ettim. O başımızda olmasa yukarıda resmini koyduğun bütün dünya liderleri başımıza çöker hepsi birer akbaba misali dik duruşunu ve taviz vermeyen karakteri sayesinde ayaktayız.
Milletçe dik durduk.. Boyun eğmedik kararlı ve güçlü bir algı yarattık bu süreçte gücüyle azmiyle inancıyla bize güç verdi sayın Cumhurbaşkanımız halkının yanında durdu milletine ve değerlerine sahip çıktı söyle bana Türkiye'nin yönetimini sağlayacak bu kadar özelliğe sahip iman ve inanç esaslarına bağlı "kaosta kaçmayacak" Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi "bu yola kefeniyle çıkacak bir siyasetçi? Bu kadar önemli rolleri üstlenen Recep Tayyip Erdoğanın vatanına milletine bağlı duruşunu ve iktidarını eleştirmek doğru olmaz şahıs olarak değil Türkiye olarak birliğiz biz.
Türkiye olarak birlik olsaydık fetonun piçleri göz göre göre memurluklara adam sokarken buna susmazdık. Menfaatleri çakışınca terörist oldu yoksa çok güzel anlaşıyorlardı. Bu ülkede torpil var her türlü haksız adaletsiz uygulamalar var. En basitinden örnek verdim ben.
Günümüzün en büyük sorunu olan bu hain darbe girişimi yıkıcı etkiler bıraktı kabul ama bunların üstesinden geliyoruz kimse istemezdi böyle olsun bu suç değil kesinlikle ortaklı işler yapıldı ve fetö denen illetin amacı açıkça ortaya çıktı devletimiz üzerine gidince böyle hain bir girişim gerçekleşti devletimiz 4 yıldır fetönün pislikleri ile uğraşıyor ve inşallah üstesinden gelinecek bu bir kusur değil bu bir hata ve bu ülkenin ekmeğini yiyen siz bunu kendi yöneticinizin yüzüne hata ayıp başlıkları ile vuruyorsunuz siz zaten birlik olamazsınız birlik olmak bunu gerektirimez kusura bakma bir ülkenin birliği söz konusu oldugunda çatışma ortadan kalkar herkes ve herşey yek vücut olur gerçek birlik örneği gezide bir ağaç kesildi diye polisine saldırıp aracına zarar vermek değil
gerçek birlik ve beraberlik milletin bekasını refahını ve namusunu korumak için tankın topun altına yatan kurşunlarla siper olan vatan sevdalısı evlatlardır bu kalın çizgiyi görmezden geldiğiniz sürece birliğin ne olduğunu anlayamayacaksınız.
feto gitti yerini dier cemaatlar tarikatlar doldurdu ne değişti? menzil denen cahiller şimdi şişiriliyor bunlara mı kaldı ülkeyi kurtarmak? Dini sömürünün son çırpınışları bunlar. İşsizlik yoksulluk sırtını döndü.
Cemaat ve tarikat o oluşumlarını hiçbir şekilde desteklemiyorum Recep Tayyip Erdoğan gelmeden önce Türkiye IMF ye borç batağındaydı Borçları ödedi hastane sağlık kurumları pis rezil revan durumdaydi parası olmayan tedavi olamıyordu devlet hastanelerinde kuyruklar almış başını gidiyordu çocuk ölümleri çok yaygınlaşmıtştı geldi sistemi yeniledi özel hastane konumunda hastaneler açtı sağlık sorununu ortadan kaldırdı İstanbul'da içecek su yoktu halletti trafik sıkıntısını ortadan kaldırdı denizin dibinden yol yaptı köprüler açtı Daha neler neler var Türkiye' ayağa kalktı nefes aldı
Ve yukarıdaki sozde lider vasıflı kişilerin tek hedefi vatanımız İslam dininin son beşiği ona göz diktiler kararlı duruşuyla taviz vermedi 2023 de de yakındığın işsizlik sorunu ortadan kalkacak o zaman göreceksin Daha yeni Daha güçlü Türkiye'yi. Allah Sayın Cumhurbaşkanımıza ve vatanımıza zeval vermesin.
Çok nefes aldı Türkiye. Eskiden kimse işsiz değildi öğretmenler maaşlarına zam istemek için çıkardı greve şimdi atanmak iş bulmak için bile çıkamıyorlar. Madencilerin hali zaten ortada. dandik bir imam müezzin olmak için bile birilerini araya koyman lazım. 1 kadrolu maaşıyla 3 buçuk tane sözleşmeli çalıştırılıyor ülkede. Buna nefes mi diyorsun?
Yukarıda saydığım tüm bu faaliyetler hıç mı gözüne gelmiyor bunlar onemsiz mı senin için herşeyin bir zamanı var ve bu sorunların çözümü de 2023 de çamur atmayıp bu 2023 projesinin içeriğini okursan herşeyi açıkça anlarsın. Senin doğrun senin olsun ben çalışıyorum bu da bana mani oluyor iyi günler sana
18 yıl oldu laf laf laf işsizlik diyorum daha ciddi nasıl anlaşılır sorun? İnsanların emeği sömürülüyor. Aynı işi şu gördüğün ülkelerde yapanlar bu kadar berbat yaşamıyor. Vergilerden haberin var mı?
@Vindicta Çıkarlarına ters düşmese batının silmek istediği bir ülkeyiz. Onlarla dost değil düşmanız. Resmiyette değil ama savaştayız. Terör örgütü onların silahıdır. Hiçbir örgütle iş yapmayan bizden başka neredeyse hiç ülke yok.
Adamlar kendi milletlerinden, dinlerinden olan kişilere sahip çıkıyor destek oluyorlar. Bizde böyle birşeye kalkışılınca benim görüşüme göre aptal kesim hemen önce kendi ülkendekilere bak diye ağlamaya başlıyor. BM denilen topluluğun bize yardım etmesini nasıl beklersin?
terör atatürk zamanındada vardı osmanlıdada vardı onların içindede var. İspanya rusya yunanistan çok mu normal? Hepsinde ayrılıklı gruplar var. Belçikada fransada italyada hepsinde var. Ama onlarda adalet ve kalkınma lafla olmadığı için insanlar huzurlu.
Konuyu önce karizmadan BM'ye bağladınız şimdi de teröre, insanların huzuruna vs. Ne alaka?
Bu milletin sadece sözde olduğunu idda ettiğiniz adalet ve kalkınmayı seçmesinin sebebi diğer kesimin sözde laikliği bunu da göz önünde bulundurarak konuşun. Demekki "sözde" adalet ve kalkınma sözde laiklikten daha iyiymiş. Sen baş örtülüsün okuyamazsın denilen zamanlara göre biz huzurluyuz. Belki siz buna tahammül edemediğiniz için huzursuzsunuzdur.
@Vindicta Torpil nedir? Siz torpil deyince tanıdığınız birisini istediğiniz makama getirmeyi anlıyorsanız, eğer o kişi getirileceği işin ehliyse sorun yoktur. Yapılan da budur. Recep Tayyip Erdoğan'ın mesleği cumhurbaşkanlığıdır, adalet bakanlığı değil.
@DoganTurkkan bu işi yapanlar yukarıda tanıdığı olmasa desteği olmasa göz yumanlar olmasa bu kadar rahat yapabilir mi? Senin kadar hak etmeyen biri sırf arkası var diye memurluklara girecek yükselecek sen izleyeceksin belki benden daha çok vasıflı mı diyeceksin? Hadi oradan.
@Vindicta Gerçekten benden vasıflıysa lafım olmaz fakat değilse ve tek sebebi yukarıdakilere yakınlığı ise hakkımı sonuna kadar savunurum. Bu şekilde torpil yapan isim varsa bildiğin, şikayet et yetkili heryere tek tek.
bu adam midemi bulandırıyor saddamın teröristi değil miydi? neresi karizmatik? https://i. milliyet. com. tr/YeniAnaResim/2013/06/08/fft99_mf3357833. Jpeg
ülkücüyum ama bir dunya lideru Eecep Tayip Erdoğan
6
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
başka işin mi yok boş heriflere takılıyorsun? ülkücü sağa sola sataşmaktan başka nedir? tayyibe gelince işsizliği bu derece fazla olan bir ülkede değil dünya lideri saygınlığı bile olmaz yokta şu an.
@interestingthings onlar işsizlerine maaş bağlayan asil hedefleri yüksek ülkeler. Asla birbirlerine argo mahalle ağzı konuşmalar yaparak basitleşmezler.
@interestingthings kim alıyormuş yalandan nefret ederim doğru konuş. Bizde ancak makarna kömür verirler oda seçim zamanı. Onuda arkası güçlü olanlar dağıtır.
@Vindicta Bir takmışsın ağzına 5 milyon işsiz lafını bırakmıyorsun. Bir işe sahip olmayan 5 değil sırf öğrenci nüfusu 20 milyon :) Öğrenmişsin doğru öğren en azından.
bunlar uyandı artık. O kadar torpille adam alırken hala dini kullanacaklarını mı sandılar? O kadar insanı değil işsizlerin onları destekleyen ailelerini de kaybettiler inşallah.
Ab müslüman bir ülkeyi ve türk old. Irkçı davranışlarından dolayı almıyo ağzınla kuş tutsan giremezsin oraya belki ağzındaki kuşu isterlerse o ayrı tabi
sen bu masalları dinlemek yerine gerçeklere bak yoksulluk fakirlik eskisinden beter seviyelerde. Görmek istemiyorsun belki ama referandum sonuçlarında bunu çok iyi gösterdi halk. Bunu anlamak istemeyenler işi istediği kadar sulandırsın. Ekonumi iyi güçlü ülkeyiz demekle güçlü olmadığımız açık.
Yaşın benden 5 yaş büyük muhtemelen. tr eskiden daha zengindi diyosun bu dediğine kendinde inanmadın. ben türkiye süper güç demiyorum eskisinden daha iyi yönetiliyo ve daha iyi bir yerde bunu anlamak istemiyosunuz rte düşmanlığı gözünüzü örtmüş Aklınızı kullanırrsanız eskiden nasıldı şimdi nasıl diye araştırırsan biraz daha farklı düşünürsünüz belki.
rte düşmanı değilim umurumda değil o gider başkası gelir hiç fark etmez ben cebime bakarım. Kimse babamın oğlu değil hepsi menfaatçi. Sen şimdi bilmiyor musun kadrolara sınavsız torpille nasıl adam soktuklarını? Eskiden bu kadar işşiz mi vardı ülkede? Geçmediğin köprüden vergilerinle yaptıkları geçmediğin yollardan hava atıyorlar. Onu istanbullular düşünsün bu tüm ülkeyi ilgilendirmez ki? Bu kadar cahilleştirildi insanlar. Okumanın bir değeri kalmadı.
Bende zaten rte diye öylesine yazdım ama konu uzadı. haklısın herkes menfatçi oraya gelen herkes menfaatçı olacak herkes kendi adamını yerleştirecek istediği yere bu kaçınılmaz. ben bu adamların hatası yok demiyorum. çok yanlışları var çözüm süreci fetönün içimize kadar sızması hep pnların hatası sadece diyorum ki yine bazı işleri yoluna koyuyolar değirmeni döndürüyolar
hangi işler hangi değirmen bu? Sağlık sektörü ve ulaşım dışında tek bir görülür yanları yok. Sosyal adaletsizlik her yerde var. Birileri arkası var diye istediği yere yerleşirken emeğiyle çabasıyla açlık sınırı altında yaşamaya çalışan insanlar var. Yoksulluk yok kimse aç değil diyen yalancıdır. Pazara bak insanlar nasıl alışveriş yapıyor. Pazardan sonraki görüntülere bak. Utancından gece atılmış çöpleri toplayan aileler var.
Terbiyeni topla, düzgün tartış veya tartışma. Konu kimin daha "Karizmatik" olduğu, devletine daha iyi yöneticilik yaptığı, ne için çalıştığı değil. 5 Milyon işsiz Yunanistan'da var mıymış? Yunanistan'ın nüfusu 10 milyon, bizim yaklaşık 85. Yunanistan nüfusunun 3 katından fazla çalışamayacak yaşta ve emekli insan var bu ülkede.
@Vindicta Erdoğan'da Davos'ta sırtını dönüp gitmedi mi? Doğu bizi takar, İslam ülkelerinin çoğu ve Türk ülkeleri takar, Rus ülkeleri takar, batı ülkeleri de takar da belli etmez.
@Vindicta Ben gitmem desem giden arkadaşlarımdan da ben mi sorumlu olacağım? Coca Cola açılışı değil, genel meyve suyu tesisi açılışı yaptı ve orada satılan ürünlerin üreticilerinden çok Türkiye kâr edecek. Coca Cola gibi ürünlerin satışının önüne geçilemiyor maden, biz kâr kazanacağız yavaş yavaş, hemde kârın çoğunu kazanan biz olacağız.
@DoganTurkkan coca colayı kendi ülkesinde içmeyen israil dünyaya satıyor o paraları açık açık israil ordusuna bağış yapıyor. Utanmıyorsun yalan konuşmaya bari gördüğümü çarpıtma. Bu saatten sonra coca cola içmeyin diyebilir mi? Dese kim ciddiye alır? Mavi marmarada yalan oldu.
@Vindicta Kim yalan konuşuyor? Erdoğan mı demiş Coca Cola içmeyin diye? O tesisten çıkan ve satışa sunulan Coca Cola'dan İsrail ordusu yararlanır. Mantıkla hareket edelim ve düşünelim; Coca Cola'dan o tesisin olduğu bölgede tesis yıkılsa ve %20 fazla vergi alınsa sonuç ne olur? Tesis yıkılmasa ve tesiste Coca Cola'dan %20'den fazla kazansa ne olur? O içecek her türlü satılacak fakat artık bizde pastadan pay alacağız. Ne kadar tesis, o kadar pay.
@DoganTurkkan milli görüş hatırlatması yapana ben o gömleği çıkaralı çok oldu diyende aynı kişi. siyaset bu kişisel yorum yapamam. Ama milletin ülkenin menfaatleri söz konusuysa çok farklı düşünüyorum seninle. Ben fanatizme karşıyım. Aşırılıklara ayrılıkçılara karşıyım. Ülkede kadrolaşmaya karşıyım. Memurun siyasete karışmasına karşıyım. Bu millet dindar sanıp oy veriyor. O kadar çok konuşuruz ki ama anlamak için tarafsız durman lazım.
En İyi Cevaplar