Atatürk'ün kendi yazdığı ve manevi kızı Afet İnan adına bastırdığı eserindeki sosyolojik ve ekonomik fikirlerinin sansürlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
#SolBakışSoruyor
#VatandaşİçinMedeniBilgiler

İlerigörüşlü bir lider geçmişten ders alıp tarihimizi okuyup kaleme aldığı yazıyı Atatürk önderliğinde açılan bir kurum tarafından sansürlenmesi... Sansürlenen kısımları okumuştum ne yazıkki ve herkes kendisine dürüst olursa yazılanlarda ne denilmek istendiği, anlama kabileyeti gelişmiş insanlarca anlaşılacaktır. Fikir doğrudur ve sansürlenecek bir şey yoktur herkes kendine dürüst olsun. Bir dini kabul etmek başka milletin yaşam tarzını kabul etmek demek değildir.
Sizin kafalarınız putlaşmış
Sansürlenmeseydi ülke belki de daha medeni olabilirdi. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşıyoruz ya.. Sözde..
Bence de.. Yaptıysa kesin doğrudur.
Bu kitap sayesinde gercek Ataturku ogrendim.
Evet😂
Ne olduda yoldas?
Atamizi herkes musluman ve irkci zannediyor😂
Irkçılıkla müslümanlığın ne alakası var ki cahil solcu arkadaşım? Bilakis İslam milliyetçiliğe/ırkçılığa şiddetle karşı çıkar.
@haskemalist lafi kicindan analama. Cahil kemalist arkadadim.
Mhp atayi irkci
Ulkuculer musluman zannediyir.
MHP ile ırkçılığın ve milliyetçiliğin ne ilgisi var cahil Kılıçdaroğlucu arkadaşım?
@haskemalist haklisin
@haskemalist
1. Birader sen okuduğunu anlamıyor musun? Adam "Irkçı ve Müslüman" biliyordum, diyor. Yani ırkçılıkla Müslümanlığın arasındaki ilişkisini sorgulamıyor.
2. Evet haklısın, İslam ırkçılığa karşıdır fakat bir kısım zât-ı muhterem, hem ırkçı hem Müslüman ya bizim memlekette, oradan sapma meydans geliyor. Yoksa elbette İslam ve ırkçılık bağdaşmaz. Adam "sanıyordum" diyor zaten.
3. İslam Etnik Milliyetçiliğe karşı çıkar;Atatürk'ün Milliyetçilik anlayışı ise bölücü ve ırkçı değil bilakis birleştiricidir. Bu arada, sana defalarca sordum ama orslı olmadın hiç, muhtemelen yine cevao vermeyeceksin ama ben sana sorayım;
Atatürk'ün ve aynı zamanda Türkçülük akımının fikir babasının Türkçülük Esasları kitabındaki esaslardan hangisi üzerine kurulu Cumhuriyet'te yaşıyoruz? Bu mâlûm esasın savunduğu Milliyetçilik görüşü nedir ve neden birkaç esastan bu esas seçilegelmiştir?
Arzederim...
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar