bugun yolda gecerken peceli bir kadinla ayni yerde yanyana yuruduk bir grup (igrenc) sahislar kadincagiza laflar hakaretler edip alay ettiler kadincagzda hic bse demeden yuruyodu bu benim cok zoruma gitti ve ben mudahele edip agzima geleni soyledim. Arkadaslar eger aranizda bu sekil davranan varsa bir kendinize gelin ya ! bu ne cirkin bir davranis ! ben sacim acik gezebiliyorsam oda pecesiyle gezebilir kimene bundan? ben anlamiyorum ya peceliye laf atiliyor, sortluya laf atiliyor bu ulkede kadina hic saygi yok mu?
Madem bu ulkede ozgurluk var öyleyse kimin ne giydigine niye insanlar karisiyor?
1923 anayasasına göre hala bu kanunlar geçerlidir sadece uygulanmıyor 1. din görevlisi gibi giyinmek yasaktır başörtü ve tesettürü aşmak yasaktır kadınlar tanınmayacak gibi giyinemez erkekler şehir merkezlerinde şalvar cübbe giyemez 2. kadınlar dizin üzerine kadar açılamaz tahrik edici giyimlerde bulunamaz ama bu kanunlar hala yürürlükte ama uygulayan yok... normalde saat 10 dan sonra el ele tusmak dışında daha yakın hareketlerin cezası var zabıtası kesmesi lazım seyyar vasıtalarda cinsellik yaşamanın sonucu sürücünün ömür boyu trafikten men ı dır ama memlekette hangi kanuna kim uyuyor
İşte katılıyorum sana o açık gezer kimse karışamaz eyvallah kendi kararı ve kimene istediğimi giyerim der sonra kapalı lara yobaz diyip yargılar bende buna ayar oluyorum madem herkes istediğini giyiyor ozaman neden kapalılara yallah Arabistan'a yobazlar gibi kelimeler deniliyor açık kapalı isteyen istediğini yapsın su yargılamayı bırakın artık
Helal olsun sana ya. Keşke her insan böyle karşılayabilse. Ben de tesettürlüyüm. Bu zamana dek kimse buna laf edemedi. Fakat etse onun gibi susacağımı zannetmiyorum. Ama o da ahlakını göstermiş.
Kapalı ya da açık her birey özgürsün ahlaksız ve cahil insanlara devlet ne yapsın millet ne yapsın bu kapalı veya açık benim benzimde farkı yoktur her insan bişeyler yapıp birine laf atacaksa önce kendini sorgulayacak ve benimde anam var bacım var diyerek hareket edecek
İşte şerefsizlik diyecek bişey yok Atatürk ün adını karartanlar bunlar Ama onun dışın da çoğu peçeli kadın Atatürk e bir tutar bkn: ehlisünnet tv Onlara saygı duymamız da beklemesinler millet Çarşaflı kadın çıkmış 15 Temmuz da evin de oturanlar haindir diyor ya
Bugün İstanbul'da bir parka giden kadını da güvenlik görevlisi kovdu açık giymeyr hakkınız yok diye böyle insanlara olan kin de çarşaflıkardan çıkıyordur muhtemelen
Ben bu durumdan dolayı kimsenin laflarına maruz kalmadım çok şükür. hiç başıma böyle bişey gelmedi. ama gelirse de Allah hidayet versin sana deyip orayı terketme gibi bir düşüncem var.
Ozmam hadi ordan gidin hu ulekden bnde senin gibi cahil saygisiz degersiz cigeri bes para etmez insan musveddesi leei gormek istemiyorum.. Bisa suresini oku da gel cahil
bak kardesim ben bu turbani bastaki sayesinde takmiyorum bu ulkenin %90 ni musluman ve laik bir ulke o zaman herkes istedigi gibi giyinir bu sadece ondan once gelenlerin yaptigi pislikti o sadece olmasi gerekeni yapti o kadar ben bu yuzden kimseye minnet etmem..
cumhuriyette 1923 de kuruldu ne uzerine laiklik medeniyet uzerine peki biz Şu an ne devri yasiyoruz TURKIYE CUMHURIYETI o zaman ona gore davranilacak suana gore gecmise gore degil
Kara carsaf islama hakarettir. Irkcilik yapmiyorum Sen git onu islamcilara de Bu ulkenin kurucularina ve analarina hakaret edernlerin sonu idam sehpasi olacak birgun
En İyi Cevaplar