İlkokul, ortaokul, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin barındığı; yurt, pansiyon, apart ve stüdyo daireleri gibi yerlerde 2 kişilik odalarda iki hemcinsin kalmasının sakıncalı bulunması üzerine 1, 3, 4, 5, 6 kişilik odaların hizmete açılacağı resmî gazetede yayımlandı.
ÖĞRENCİ BARINDIRAN YERLER RUHSAT ALMAZLARSA ÖĞRENCİLER DE MAĞDUR OLABİLİR
Öğrenci barındırma hizmetini ilk defa kullanacak yerlerin 30 Eylül'e kadar il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinden ruhsat ve izin almaları gerekiyor. Bu kanuna uyulmaması durumunda öğrenci barındıran yerler kapatılacak dolayısıyla orada kalan öğrenciler de mağdur olacak.
Evet, bu gerekli bir uygulama.
Hayır, bu gerekli bir uygulama değil.
Bu konu hakkında bir fikrim yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Artık yurtlarda 2 kişilik odalarda kalmak yasak ! Bunun gerekli bir uygulama olduğunu düşünüyor musunuz?
İki kişilik odaların kapatılmaması için böyle bir kampanya başlattık. Desteklerinizi bekliyoruz. (aşağıdaki linki kopyalayıp başına h yazmanız yeterli)
Yurtlarda psikolojik test yapılmasını doğru buluyorum. Bazıları yapıyor, lakin yasa olarak yok.
Bence doğru bir karar. Ne olur, ne olmaz. Üç kişi ideal... Tek kişide... İnsanın kafası rahat oluyor. Elbet ikisinden biri ile iyi anlaşacaksın düşüncesi.
Ben birkaç yurt biliyorum zaten genelde 3 kişilik. İstanbul'da...
En İyi Cevaplar