Mantiga bakın , Domuzu Hiristiyan yerse temiz, Yahudi yerse pis?
İncilde Domuz yemeyin ayeti oldugu halde Hiristiyanlar neden hala Domuz yer acaba?
Mantiga bakın , Domuzu Hiristiyan yerse temiz, Yahudi yerse pis?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biz başkalarının dinini değil de kendi dinimize bakalım. Onlar pek de bizi ilgilendirmiyor. Ben öyle düşünüyorum.
En güzel Din bizim dinimiz. ❤️
Evet onlar da haram olduğu halde yiyorlar, ama biz de aynı şeyi yapmıyor muyuz? İçki haram, ama içiyorlar maalesef. Bunun gibi düşün. Hepsi yemiyor ancak bir kısmı. Bizde de aynıları var yani.
🌼
ona bakarsan zina onlara da haram ama?
Müslümanlar olarak kesin olan değişmemiş Allahın kelamı kuranı kerimde de bizi için bir çok haram olan şeyler var. Domuz da dahil. Ama ne hikmetse domuz hariç hepsini yapıyoruz. Kaldı ki insan tarafından değiştirilmiş bir kitapta haram yazsa ne yazmasa ne?
Bilmiyordum. Ama adamlar 3 tanrı yapmış kendilerine dkmuz ne ki:)
Cevap
6Cevap
Domuz yemenin haram olduğu eski ahitte yazar yeni ahit olarak bilinen incilde böyle bir ibare yok ama her iki ahitte zaten çelişkilerle dolu olduğu için yeni ahit tede böyle birşey olsa şaşırmazdım tıpkı Kuran'da şarap haram denirken yine aynı Kuran'da cennette şarap vaadedilmesi gibi
genel ismiyle ickiden bahsediyoruz degil mi? ickinin ticarette biraktigi kâr disinda faydasini goren var midir sence? akli gecici olarak devre disi birakan her sey islamda haram kilinmistir. ayrica cogu sarhos edenin azı da yasaklanmistir. dunyada oldugumuz surece sevap kazanip haram isleyebiliriz. akli basinda olmayam biri muhakkak gunah islemeye de cok daha dazla meyillidir. zaten alkol icen insanlar kendilerine geldiklerinden cogu seyi hatirlamazmis. bu adam o kafayla cinayette isler zina da yapar hirsizlikta yapar. iyi seyler yaparsa ne âlâ. bu yuzden sarap ve turevleri insana zevk vermesine ragmen yasaklanmistir. ahirette ise gunah ve serap kavramlari yoktur. ölüm de yok edilmistirm orada cazil gelen ise her seyin serbest olmasidir. bu yuzden sarabin serbest olmasi da normaldir. tabi bu gorus senin gibiler icin bir cevap. ama asil cevap ise orada bahsedilen sarabin sarhos edici etkisinin OLMAMASIDIR. sen anlamak istedigin gibi anlarsin. bizim anladigimiz da bildigimiz de budur.
evet belki var ama ondan once butun tedavi yontemlerinin denenmis olmasi gerekir. son care olarak kalirsa eger insan canindan ve sagligindan daha onemli olmadigi icin ve sadece tedaviye yetecek kadar kullandigi takdirde olabiliyor. ayrica sen isin o kismini dusunme. devede kulak kismina bakarsan devenin kalan kismini ziyan edersin
@Nova_18 bilmediğin çok açık. Ayeti de biliyorum. Diğer söylediğine gelince az tüketilmesi halinde faydalıdır dedin bu azın limiti nedir bunu kim belirliyor onuda geçtik Kuranda Bakara Suresi'nin 219. ayeti
“Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: İkisinde de büyük bir günah, bir de insanlar için bazı yararlar vardır; fakat günahları, yararlarından daha büyüktür. Bir de ne bağışlayacaklarını soruyorlar. ‘İhtiyaçtan fazlasını' de. İşte, Allah, düşünmeniz için ayetlerini size böyle açıklıyor.” Söylediğinle uyuşuyor ama ordaki bir ifadede bazı yararları vardır günahları yararlarından daha fazladır ne demek istediği anlamışsındır. Neyse iyi günler dilerim
bende genel bir aciklama yaptim. kimseyi kastetmedin. her neyse arkadasim. konu hakkinda bilgin olmadigi cok belli. sagdan soldan duymakla olmuyor. Ayetin de dedigi gibi OKU.
@87burak
İçen kişi bırakalımda kendisi belirlesin bu azın limitini kimisine bir kadeh şarap yeterli olur kimisine daha azı herke aynı değil sonuçta şaraba kadar tamamen helal olan yiyeceklerin bile fazlası zararlıdır bunu neye göre belirliyorsan şarabıda ona göre belirleyebilirsin sarhoş olmak evre evredir önce sinirlerin yatışır bir sakinik gelir sonra hafif sersemlik sonra denge bozukluğu mantıksız konuşmalar ve bu şekilde sızıncaya kadar devam eder demekki o dönemin bedevileri içmeyi bilmiyormuşki yasaklanmış
Iyy çok pis hayvan ya nası yiyolar onları besliyolar 😝🤢
Pis bir hayvan değil sadece eti haram. Her yaratilanin bir amaci var pis hayvan ya da temiz hayvan diye bişey yok. Domuzlar gayet cana yakın olabiliyor beslenebiliyorda. Köpeği kediyide yemiyoruz ama pisde demiyoruz.
Peki faydası ne? Hangi amacı var? Sütünü mü içiyoruz yoo değil o zaman ne?
Senin gibi dünyadan bir haber aptallar böyle düsünüyor evet. Tavukta leş yer. Dışkı yer. Ama etinide yumurtasınıda tüketiyosun. Kedi köpekte ölmuş bebeğini yer. Kendi kakasını yeme coğu hayvanda mineral eksikliğinde görülen bir olaydır. Domuz pis ya da haram bir hayvan değil bu fikirden sıyrılın artık. Haram olan etini yemektir yaratılana iğrenç pis ya da gereksiz demek haddiniz değil
ibannotr hiçbişey yapmiyorsa haşerat insect yiyor. Onuda yapmasa toprağa azot katıyor. Faydasini bilemezsin ama yaratilana gereksizde diyemezsin. Kedi köpeğinde etini yemiyoz sütünü içmiyoz ama bugün en iyi dostlarımız.
@Vetsurgeon haksrete devam edersen engelleneceksin.
Aptal diye sizin gibilere derler kutsal kitabinizda pis yemeyin yaziyor. O bize degil Yahudilete diyorsunuz, Yahudi yerse pis siz yerseniz nasıl temiz oluyor?
Ya okuma bilmiyorsun. Ya okuduğunu anlayamiyorsun. Ya da beynin okuduklarini sana farkli yorumlatiyor ki bu en kötüsü. Lütfen dikkatli oku yazdıklarımı ben yemekten bahsetmedim ya. Domuz eti haramdır arkadaşım. Ama etini yemek haram diye dokunmak yanında olmakta haram değil. Hele ki pis iğrenç hayvan neden yaratıldı demek çok çok buyük bir yanliş umarim bu sefer anlamişsindir
Ayrica şurda boyle yazıyor diyorsunUZ deme. Beni sadece benim söylediklerimle yargıla. Kaldı ki kuranda domuza iğrenc pis vs demez. Eti haramdır denir Maide Bakara ve Nahl surelerinde geçer haram olduğu
@Vetsurgeon bişi derdimde neysee
@Ibannotr saygi çerçevesinde her fikre açiğim. Doğada hiçbir hayvan gereksiz değil.
@Vetsurgeon kardesim biz gereksiz demedik, niye yaratildida demedik ama yenecek hayvanlar arasinda degil.
Boşver ya acısı varmış demek
@Kuzey alla allaaaahh bizde iki saattir yenmiyo diyoruz zaten birader ayni şeyi savunup nasıl benle tartişiyosun ya? Ayrica pis diyen sen değilmiydin birader? @iban nasıl bir acim olabilir allah askina tanidiğim bir domuz falan mi var azcik mantikli konuşun ya :D
@Vetsurgeon 😂😂😂
Hıristiyan bir arkadasim vardi ve o da haram oldugunu söylemişti bir hikayesi varmis yani her Hıristiyan domuz yemiyormus.
Domuzlar kendi pisliklerini yedikleri için haramdır... İncil zaten korunsaydı orjinali kalsaydı Kur'an inmezdi...
Adamlarda parada bol istese sığır eti felan yerler ama çok seviyolar galiba domuz yiye yiye domuz gibi olmuslar zaten...
O olsa olsa eski ahitte, yani Tevrattadır. Ona da her hristiyan uymaz. Yoksa bize de geçen pek çok yahudi geleneği var. Domuz eti, helal yiyecekler, baş örtüsü, kadın erkek ayrımı gibi. Onlarda kadın üstündür ama.
Din, insanların umurlarında mı sanıyorsun? Herkes kendi zevkine bakıyor.
Kardeş onu onlara sorsana.
Müslümanlıkla ilgili soru sorsan cevap veremeyecek insanlara hristiyanların kitabını soruyon.
şu an nasıl müslüman olduğumuz halde harama el uzatıyorsak bu da aynı icap oluyor
Kur'an da da yapmamız gereken bir çok sey var ama yapıyoruz bir fark yok
Müslümanlar içki nasıl içiyor içki haram olduğu galde. Aynı durum olmalı
Yasa'nın tekrarı bölümü Tevrat'da bulunur. Kitabı Mukaddes'in Eski Antlaşma bölümüdür. İncil ise Yeni Antlaşma olarak geçer.
Üslubunuza dikkat edin. Hristiyanların kutsal kitabı Kitabı Mukaddes'dir. Tevrat "Eski antlaşma" olarak geçer ve Hristiyanlar o kitaba da inanır. Bunu Türkiyede çoğu insan bilmez.
Fark şudur , o kısım Eski Antlaşmadır. Yani hükümleri kalksa da değişmemiş tanrı sözüdür Hristiyanlara göre. Domuz eti yemeyin emri de Eski Antlaşma da yani Tevrat'da kalmıştır
İncil'de geçmiyor ama Kitab-ı Mukaddes'in Eski Antlaşma bölümünde geçer. İncil Hristiyanlara göre Tanrının insanlarla Yeni Antlaşmasıdır.
Ayrıca ben müslümanım. Bir insana tanımadan saldırmayı bize peygamber efendimiz öğütlemez. Size bir şeyi izah etmeye çalıştım sadece
Onlar adına cevap vermek sizemi düştü hamim efendi?
Hiristiyan ülkede yaşıyorum ve buradakiler incilin 25%ne degil tamamina inaniyorlar, nedense Türkiyedekiler o eski anlaşma bizimle ilgisi yok deyip İncilin 75% ni inkar ediyorlar.
Dine saldırma işine gelince o iş Yahudi ve Hiristiyanlara aittir. Islamı Terör müslümanıda terorist gösterip islamofobia yayan onlardır biz degil.
Elbette tamamına inanıyorlar. Kitab-ı Mukaddes'in tamamı onlara göre değişmem Tanrı sözü. Sadece Eski Antlaşmanın yani Tevrat'ın hükümleri kalktı diyorlar.
Onlar adına cevap vermiyorum. Onları savunmuyorum. Sadece Hristiyan arkadaşımdan bildiklerimi söyledim. Onların savunan üslup kullanmadım zaten
*değişmez
Holy Bible'ı Türkçe'ye direkt İncil diye çeviriyorlar. Aptala anlatır gibi anlatayım. Çünkü cahil olduğun kadar küstahsın.
Holy Bible = Kitab-ı Mukaddes ( Senin İncil diye çevirdiğin kelime )
New Testament = İncil
Ayrıca bana müslüman değilsin diyerek günaha girdin. Peygamber Efendimiz hadisinde der ki "Birine kafir diyen eğer söylediği kişi kafir değilse kendi kafir olur"
Size de hakkım haram olsun. Ahirette görüşeceğiz. O zaman anlarsın kim müslüman kim dğeil
Toz kondurmadım. Sadece açıklamaya çalışmadım. Ama küstahlığın ve her şeyi biliyorum havasından dolayı gözlerin kör.
Daha İncil ile Kitabı Mukaddes arasındaki farklı bilmeyen, Holy Bible'ın direkt karşılığı İncil zanneden. Google'den öğrendiği 2-3 bilgiyle hava taslayamazsın. Bana da müslüman değilsin. Bu büyük günahının bedelini sana ahirette ödetmezsem Allah beni çarpsın
Bana da müslüman değilsin DEDİN. Bu büyük günahının bedelini sana ahirette ödetmezsem Allah beni çarpsın. Allah senin en kötü şekilde belanı versin. Benim gibi dindar birine kafir diyen sana beddualarım olacak
Savunmadım. Allah biliyor o bana yeter. İyi günler. Kavgaya gerek yok
Hristiyan sanmasınlar diye. Senin gibi düşünebilecek insan çok
Size izah etmeye çalıştım. Bilgi eksikliğiniz düzelirse Hristiyan biriyle daha iyi tartışırsınız. Ben hele Tevrat'ı çok eleştiriyorum. Örneğin hayvan öldürme ayeti var içinde, Mısır'da yeni doğan bebekleri ölecek diye tehdit eden bir tanrı figürü var. Değiştirilmiş batıl kitap olduğu belli. Yeni antlaşma ise kural/kanun içermeyen laylaylom kitabı. Kuran-ı Kerim bu konuda eksiksiz. Her türlü hükmü barındırır hayatı düzenler
Abla sen ne yapmışsın böyle ya 😅 hoca falanmısınız? Saygı duydum vallahi elemanda salağa yatmış bakmış olacak gibi değil kendini deliye vurmuş Allah kızlı erkekli herkese senin gibi sağlam iman nasip etsin gözüm açıldı bu mevzuyu tüm çevreme yayıcam inşaallah
Sana güvenilmez daha ablanın anlattığı mevzuyu çakamıyosun ablaya haşa kafir diyosun aynı yoldayız diyosun sen ne diyorsun lan değişik aptalmı sanıyosun müslümanları gevşek
Kuzeymiş belli soğuk başına vurmuş
@üye123654789 Hoca değilim ama dinler üzerine kitaplar okudum. Bunun dışında Hristiyan arkadaşımla çok kez tartıştık. Hristiyanlığı bilmeden onu eleştiremezsin. Yani bir şeyi öğrenmek illa o tarafta olmak demek değil.
Soran arkadaş maalesef ilk yorumunda hemen kötü üslup kullandı. Tartışma oradan koptu. Halbuki düzgünce müslüman mısın diye sorsa daha iyi olurdu
Özel hayatıma nereden geldik anlamadım :) Hayır sevgilim değil. Eski okul arkadaşım. Süryani kendisi. Hristiyanlığı çok iyi bilir. St. Paul ve St. Petrus gibi Hristiyan tüm azizlerini tanır. Bilgili biriyle sohbet etmeyi her zaman severim. Ayrıca dinimize göre o erkek (farklı dinden) olduğu için, benim onla sevgili olmam caiz değildir
gizli sen cok kültürlü ve bilgili birisin. yazdiklarini okudum. sana tavsiyem bu soruyu soran gibi anlaması kıt sığırlara vakit harcama. bir laf vardir cahille tartısma, uzaktan goren farki anlayamaz diye. adamin cahil ve sığır oldugu belli. lafın altında kaldıgı icin sana saldirmaya calisiyor. sende hala ona insan gibi davranmaya calisiyorsun. sıgıra hak ettigi bicimde davran yoksa ezilirsin gizli iyi gunler
@ısıksızlık_gunlugu Al bir tane daha kara cahil, yüzsüz ve davetsiz yorumcu daha.
o da onlarin duşuncesi ne diyelim.
müslümanlardan da yiyen alkol icen vsr
e onlar da hristiyan degil o zaman xd
Kuzey4509 Heralde dine sen alıp çıkarıyosun. Sanami muracat ediliyor girip çıkarken?
@Vetsurgeon bu bir küfür ya da hakaretmi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar