Herif siyasete karışmaya başlamış. Bir de bu çıktı başımıza! Niye akıllanmıyor bu millet anlamıyorum ki. Atatürk'e tarikatları kapattığı için dinsiz diyenler fetö olaylarından sonra hala dinsiz diyor. Çok garip.
Bediüzzaman Said Nursi der ki: "Belki siyaset vasıtasıyla dine ve ilme hizmet edeceğim diye beyhude yoruldum.. Ve gördüm ki, o yol meşkûk ve müşkülâtlı ve bana nisbeten fuzuliyâne, hem en lüzumlu hizmete mâni ve hatarlı bir yoldur.
Çoğu yalancılık; ve bilmeyerek "ecnebî parmağına" âlet olmak ihtimali var.
Bunu anladım ve "Euzubillahimine şeytani ve siyaseti" dedim ve siyaseti bütün bütün bıraktım.."
Dini hiçbir cemaat, tarikat ve cemiyetin "asıl vazifelerini" bırakıp malayâni siyasetle meşgul olmasını doğru bulmuyorum..
Fetö köpegiyle bu fotodaki Allah dostunu ayni kefeye koyduguna göre senin gözler fena bozulmuş. Yani köpekle aslanı birbirine karistirmissin. Göz doktoruna git sen ciddiyim. Duvara carpmiyosun demi yolda yürürken. Bu fotodaki alimin sana , islama, türk milletine ve bu vatana ne zarari var ne kötülügünü gördün desem agzini acip 1 kelime bile söyleyemezsin. Varsa kanıtın buyur dinliyorum. Cünkü hakkinda zerre kadar bir bilgin yok cahilce ve acizce elestiriyosun sadece. Sırf tayibe olan nefretinden dolayi tanimadigin bilmedigin bir din alimini de elestiriyorsun. Bunun adı acizlik ce cahillikten baska hicbirsey olamaz.
Çevresinde ne kadar aptal olduğunu gördüm. Bu zarardır. Tüm tarikatlar saf ve güdülmeye hazır insanları kukla yapar kullanırlar. Fetöye de eskiden muhterem hoca hazretleri diyordunuz, ne oldu? Cami imamından öğretmenine, hatta devlet bile bunlara destek veriyordu. Bu kadar insanın tek bir kişinin emirlerine bağlı olması çok tehlikeli. Yarın bir gün çıkarları devletle uyuşmayınca ne olacak? Ayrıca bu adamlar dün tayyiple görüşmeler yaparken bugün tayyibin aleyhine konuşuyorlar, bilgin olsun. Ki bizim için hiç farketmdz. Çıkarları devlete uymayınca ne olacak ben söyleyeyim, bugün olanlar olacak. Tarikata yardım diye aldıkları paraları bilmiyor muyuz sanıyorsunuz? Müritleri adama resmen tapıyor, kutsal bir şeymiş gibi dokunmaya kalkanları videolarda gördük.
Birincisi cevresindekilerin aptal oldugunu kanitla kanitlayamazsan aptal sensin. Zeka ölcebilen bir aletin mi var? İkincisi tarikatlar insanlara dini ögreten, dogruyu yanlisi ögreten, ve din alimi yetistiren kurumlardir. 15 temmuz darbesinde tarikatcilar sokaktaydi senin gibi solcular degil. O kirmizi kamyonu süren ve kamyonuyla meydanlara insan taşıyan çarşaflı abla da tarikatciydi. Bu insanlar mı vatana millete zarar? Yoksa sen ve senin gibi düşünen islam düsmanları mı? Ücüncüsü ben ve bu tarikatın hicbir üyesi fetö köpegine asla ve asla hicbir zaman muhterem hoca hazretleri demedim/demedik. Fetönün ne mal oldugunu 1990 lardan beri her sohbetinde anlatan tarikattır bu tarikat. Ama sen tabiki aslanla köpegi birbirine karistirdigin icin yine sacmaladin. Senin kadar önyargili bir insanla ilk defa konusuyorum. Tanimadan bilmeden bizim fetöye muhterem dedigimizi iddia ediyosun. Güzel bir kafa yapisi bayanönyargı... Bu kadar insan zamanında senin atana tapiyordu ne cabuk unuttun?
Senin atan tek adamdi. O ne derse o oluyordu. İstedigini astirip istedigini sürdürüyordu. Bu ülkenin padisahini ailesiyle beraber sürdüren adam tek adam degil de kim tek adam o halde he? Senin atan binlerce din alimi astı. Din alimlerini asa asa Allah cenazesine kimseyi yollamadi işte. 9 kişi kildi cenaze namazini. O zamanki herkes ağasi paşası memuru senin atandan ölesiyr korkuyordular . Onun bir dedigini iki etmek bir yana laf daha agzindan cikmadan anlamaya calisiyordular. Cikacak ortaya bunlar rahat ol. Cogu cikti daha da cikacak. Senin atan bu ülkede ezanı yasaklarken, camileri kapatirken bu din alimlerini sırf laiklige karsilar diye astırırken kimseye sormadı. Kimseye danismadi. Tek adamdı cünkü. Senin atan bu ülkede "Dini ve namusi olanlar kaybetmeye mahkumdur'" meshur sözünü söylerken bu sarıklı sakallılar dini yaymaya ve müslüman halkı gavurlara benzememeye cagiriyordu. Senin atan yahudi fötr şapkasini mecbur ederken bu alimler sarıklı diye sarıklarıyla beraber astirdi
Tarikatçılar vatana millete hayırlı, dine hayırlı ve tarikat karşıtları vatan haini, dine zararlı hatta dinsiz olmuş öyle mi? Çok yazık... Evet o tarikatta hoca peşinde dolanan insanlar aptal olmasalar dahi aptallaştırılıyorlar. Nasıl bataklıklar olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kadını tanımıyorum. O bahsettiğin teyze de bir gün hocası kamyonunu devlete sür derse sürer. Beyinleri yıkanmış, başkaları onlar yerine düşünüyor. Tıpkı size yapıldığı gibi. O kadar insanın sorgusuz sualsiz bir adamın peşine takılması tehlikelidir. Bunu anlamak için çok düşünmeye gerek yok. Bir gün onlar gibi aynı şeyi yapabilirler. Keşke evrensel dininizi kendi başına öğrenebilseydiniz. Kitabı var ama kalkıp başkasından yardım alıyorsunuz. Çok garip. Savaşın ortasında kime danışacaktı? İstanbul'u İngilizlere satıp kızıyla kaçan Abdülhamid'e mi? Azıcık mantık ya. Kaç yüz yıllık saltanatı yıkıp savaşın ortasında meclis toplamış, demokrasiyi getirmiş hala diktatör diyorsunuz adama. Bir padişah gerek size demek ki!
Savaşın ortasında kurulan mecliste kaç tane din adamı vardı biliyor musun sen? Bak bakalım o sarıklılara. insanların beyinlerini yıkayan tarikatlar kapatıldı evet ama Diyaneti kim kurmuş? Atatürk'e din düşmanı diyebilmek için hakikaten hiç yakın tarih bilmemeniz gerekiyor. Marifet gerektiren bir iş. Annesi Zübeyde hanımı da araştırın derim. Çok uzun konu. Ezanı yasakladığına dair belge, kaynak gönderin. Camiler ne zaman kapatılmış? Kaynak Kadir Mısırcıoğlu mu? Bahsettiğiniz asılanlar niye asılmış siz hiç araştırdınız mı? Din adamı olması dokunulmaz olduğu anlamına mı gelir? Savaş ve karışıklık içinde, insanların öldüğü bir dönemde, 18.-19. yy. 'larda insanların idam edilmesine kızanların 21. yy'da ''Fetö'ye idam'' diye bağırması ironik...
Allah cc sana iman nasip etsin. Baska bir söz ancak söz israfı olur. Yazdiklarin arasinda bir tane bile dogru yok. Allahın üstüne yemin ederim ki hepsi yanlis ve beyninizi güzel yikamislar. Ayrica abdülhamid kiziyla kacmadi senin tarih dersine ingilizce hocası girmis belli. Cahilsin bari belli etme. Abdülhamidi indirdiler. Darbe yaptilar. Ve önce yildiz sarayinda ev hapsi verdiler, ardindan da selanike sürdüler. Cidden şu abdülhamid yorumumdan sonra cahilliginin sınırsız oldugunu farkettim. Artik konusmaya gerek yok. Konustukca senden bana cahillik bulasacagina eminim. Tarih bilgisi sıfır maaşallah. O dedigin olay vahdettin icin gecerli. Tabi o da yalan da en azindan solcu kemalist putperestler vahdettine vatani satip kacti diyorlar. Abdülhamide degil. Abdülhamid 33 sene boyunca bitmis durumdaki osmanliyi güclü gibi göstererek kurtlara yem etmedi. Filistini defalarca istediler vermedi. Halbu ki savassaydilar alacaktilar. Cünkü osmanli bitmisti.
Ama dedigimiz gibi cennet mekan dedemiz abdülhamid han savastan cikmis bitik osmanliyi makyajla güclü gösterdi. İngilizler de buna kanıp filistini savasarak almaya cesaret edemediler. Hep istediler, rica ettiler. Ama abdülhamid han yine vermedi. Senin putun atan verdi. hem de masada. Filistin cephesindeki binlerce askerimizi de tek kurşun attirmadan ingilizlere teslim eden senin atan putundu. Din alimleri dinlerini savundugu sürece dokunulmazdir evet. Sırf dini yönetim gitmesin laiklik gelmesin gavur sistemidir müslüman halk gavurun sistemiyle yönetilemez organ uyuşmazligi olur dedikleri icin asildilar hain olduklari icin degil. Ama tabi senin gibi islam ve Allah düsmanlarina göre laikligi istemeyen din alimi haindir. Senin putun atandan önce dogmus ve atanın babasi yasinda saçı sakalı agarmis halka din hizmeti veren kırk yillik din alimleri cikarilan bir kararla bir anda hain ilan edildiler. Bunun adı diktatörlükten baska hicbirsey degildir. Allahın adaleti yakindir merak etmeyin
Ayrica fetö vatani satti, dine hainlik etti, müslümanlari tanklarin altinda parcaladi. Ona idam demicez de kime dicez bayanönyargı? Sen fetöyle atanın astigi alimleri bir kefeye koyuyorsan cok agir Allahsızsın din düsmanisin acik ve net belli. Dininizi neden birilerinden ögreniyorsunuz diyosun. Biz dinimizi 1400 küsür sene önce de hatta ondan önce de hep peygamberlerden ögrendik. Senin mantigina göre ögrermenlere de gerek yok profesörlere de. Sonucta herkes kitaptan ögrenebilir. Sen anladigim kadariyla bilime de düsmansin. Himm degisik bir ilerici kafası. Enteresan. Muallim, ögretici her zaman vardı her zamanda var olacaktir. Eger sadece kitaplar yeterli olsaydi ögrericileri (peygamberleri) neden yolladi Allah? Peki sen bir kalp ameliyatinin nasil yapildigini bir kitaptan okuyarak ögrenip bir hastayi ameliyat yapabilirmisin. Senin kafa yapina göre evet. Birinin örnek olması, bir kac defa yapmasi gerek, püf noktalarini ögretmesi gerek. Din tek basina ögrenilmez yazik aciyorum sana
Bu memlekete işine gelmeyen tüm olay ve durumların karşında olanlar dinsiz oluyor, ben zamanında 2005-2006 yılında Azerbaycan da fettoş deniyor bu adama hoca falan değil dediğimde ajandır CIA adam yetiştiriyor dediğimde bana da dinsiz demişlerdi. Taktım mı 😳 şimdi o beni dinsiz ilan edenler konuşmaya çekiniyor
Ne kadar şeriat varsa hepsi sapkin. Cübbeli okumak İyi değil diyor. ama okuyanlarin yaptığı teknolojiyi kullanarak bunu yayınlıyor. Bayanlar okumaz diyor ama bayan doktora götürmek istiyor eşini kızını 😉 okumak yanlış diyor ilk âyet olan oku buna şirk koşuyor 😂 Hepsinin canı cehenneme. hepsi din Tüccarı
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben Süleymancıların yurtlarında büyümüş birisi olaraktan Fetö olaylarından sonra insanların diğer tarikatlara da önyargılı olduklarını düşünüyorum. İsmailağa yı bilmem ama lütfen her tarikata Fetöcü damgası yapıştırmayın.
Ya hayır tamamda Materyalist ve Atesit olunca ne oluyor hocam. Sen yapılan şeylerin doğru veya yanlış olduğuyla gel bana. Sen bir ülkenin yeniden doğuşunda rol oynayan bir insanı hangi yaptığın veya sahip olduğun meziyetle eleştiriyorsun. Hadi adam Ateist diyelim e sende Müslümansın peki Müslümanlık adına ne yaptın şu ana kadarda kendi idealleri için savaşan ve bir şeyler yapan bir insanı eleştirme hakkını kendinde görüyorsun.
@0_0BakışAçısı0_0 peygamber nikahlı olduğu kadınlara benden sonra haliniz ne olacak diyede düşünüyorum vallahi benden başkası size TAHAMMÜLL edemez dedi. Kadin eğridir doğrultmaya kalkarsan kırarsın eğri bırakırsan eğri kalır o halde faydalanacaksan o eğriliği ile faydalan -hadis
Gelecekte türkiye adlı bir devlet kurulacak ve iktidiara Recep adında bir kişi geçecek. İşte o kişi hz. Muhammed'den sonraki son peygamberdir. -hadis Ben yazdığım saçmalıkların önüne "-hadis" şeklinde bir şey koyunca bu gerçek oldu mu? Tabike de Hayır. Aynı senin yazdığın saçmalıkların gerçek olmadığı gibi.
@0_0BakışAçısı0_0 peki o zaman sen namazın nasıl kılınacağı yazan zekâtın hükümleri yazan hadislerin de önüne hadis yazılıp kaynaklara aktarılmadığını nereden biliyorsun?
Kur'an-ı Kerim islamı analmak ve bilmek için başlıca yeterlidir. Bunun için başka bir ilme ihtiyaç yoktur. Ama sonuçta rivayet edilen hadisler vardır ve bunlae belgelenmiştir yani olan olmuştur. Ama kesinlikle hadislerden Kur'ana ters düşenleri dikkate almamak gerekir. Yani sana demem o ki, hadislerin sahih olanları bile tartışılırken burda daha kaynak bile belirtmeden yazdığın hadislere insanların inanmasını beklemen ironik ve ilkel bir davranış.
@0_0BakışAçısı0_0 benim söylediklerim belgeli hadis zaten birinin i destekleyen De çok hadis var bu konuda sen nereden biliyorsun benim uydurduğumu tahmin ediyorsun ayrıca sahih hadislere şüphe ile yaklaşmak küfre düşme sebebidir çünkü dkuran yeterli değil tek başına bu çok açık ayrıca sana öbür soruda yazdığım gibi Kuran'da sadece cehennem ateş vb kötü kelimeler dişi cinsiyetinde kullanılır buda hadisleri doğrular delildir
Başka sayfadaki tartışma konumuzu buraya taşıma ki burda da cevap vermek zorunda kalmayayım. Cehennem vb olayının tamamen dilsel olduğunu buraya tekrar yazıyorum. Ve sana şu tehlikeyi haber veriyorum. Değişmeyen tek kaynak Kuran'dır ve kuran tamamiyle yeterlidir. Hatta Allah-ü Teala buna birçok ayetinde dikkat çekmiştir.
@0_0BakışAçısı0_0 ayette derki peygamber size neyi yasakladıusa kaçın ne yap dediyse uyun bu ayete göre peygamberden ilim öğrenmek şart oluyor ve zekâtın hükümlerinin yazdığı hadis nasıl elendiyse sahih kabul edildiuse benim söylediklerimde aynı yöntemle sahih kabul edilir aynı kaynaklarda yazar
Peygamber efendimizin kendi hüküm verme yetkisi yoktu. Buna dair ayetler var. Peygamberimizin zaten Allah'ın vahiylerini yani Kuranın ta kendisini yavaş yavaş ve kademeli bir şekilde aktarıyordu. O bir elçi ve karakter olarak örnek kişilikti o kadar. Peygamberimiz Kuran dışında birşey söyleyemezdi. Dolayısıyla Kurana ters düşen herhangi bir hadis hiçbir şekilde gerçek kabul edilemez. Çünkü öyle bir hadisi kabul etmek Allah'a ve Peygamber efendimize hakaret olur.
@0_0BakışAçısı0_0 peygamberin davranışı tüm sözleri Kur'an'a uygundur ve o taklit edilmeli dir. Sen diyorsunki bazı hadisleri kabul ederim diğerlerini etmem tek savunduğun şey aklı baz almak oluyor ama İslam nakil dinidir kafana göre sahih senetli o kadar delilli birbirini destekleyen tekrarlı hadisleri yok sayamazsın o kadar fazla kilolar hangi birini red edeceksin ayrıca söylediğim hadislerin Kur'an'a çelişeni yok.
Ben savunduğum tek şey aklı baz almak demiyorum. Kuran'ı anlamak diyorum. Ben Kuranı savunuyorum sen hadisi savunuyorsun. Ben sana sahih hadisler bile hadis alimler arasında tartışıl8yor diyorum sen gelip doğruluğu birbirini destekleyen hadis falan diyorsun. Örnek veriyorum, yalancı olan iki insan birbirini destekleyin yalanın gerçek olamayacağı gibi gerçekliği Kuran ile destekli olmayan hadis de gerçek (peygamberimizden gelmiş) olamaz
@0_0BakışAçısı0_0 sahih kaynaklı hadisleri hangi alimler tartışıyor yok zayıf hadis bu hadis gerçek değil diyenler sapık olan hocalardır senetli hadisler doğru dur zayıf bile olsa o o hadis yok peygamber söylemedi demek değildir sadece sıkı şartla rdan geçirmişler sahabe zamanında derecelendirme yapmışlar sana diyorumki senin mantığınla zekat hükmünün yazdığı hadiste gerçek olmayabilir nereden bilecez sahihliğe itibar etmezsek sadece akıll baz alınır ama akla uygun olması onun peygambere ait olmasını gerektirmez ben de akla uygun bir cümle kurarim peygamber söyledi derim sende kabul edersin o zaman önemli olan senetli sahih hadis olup olmaması anladın mı söyle bana nereden bilecek sin zekat hükmü yazan hadisin gerçek olup olmadığını senetli var dersen benim yazdığım hadislerinde senedi var ama bak bu yeterli değil sana göre.
@0_0BakışAçısı0_0 benim yazdığım hadislerinde Kur'an'a uymayan bir şey yok zaten sen sadece uyamaz gözü ile bakıyor senede göre değil akla göre uymaz Kur'an'a diyorsun
İyi de ben senin söylediğin hadisin hangi birinğru sayıcam. Bahsettiğim kitaplara sadece sahih hadisler belgelenmiyor. Mavzu (sahih olmayan) hadisler vb. 'de belgeniyor. O yüzden kaynak vermeden iş yaptığında kimsenin insanmasını bekleyemezsin kusura bakma kardeşim.
@0_0BakışAçısı0_0 kendin ara bul kaynağını madem bu hadisleri kabul etmeyen ehli sünnet alimi yok bunuda bil anca bozuk inanışlı alimler yok diyor bir çok hadise buharı müslim gibi en güvenilir kaynak diyorum sana hala orada mevzu hadi s var diyorsun vardır ama mevzu olduğu belirtiliyordur bunlar mevzuoOlarak geçmiyor önemli olan bu sana dedimki zekâtın hükümleri yazan hadislerin doğruluğu da aynı senetle temin ediliyor nereden bileceksin seneti yüzde yüz güvenilir saymazsan sende önemli olan kurana ters düşmemesi dedin bende sana kuranla ters ddüşen bir hadis yok dedim bu noktada tıkanıp kalıyoruz geriye senin gidip dediğim hadislerin senedine bakman kalıyor.
Ben hadisleri toptan reddetmiyorum, sadece Kuranı tüm kaynaklardan üstün tutuyorum ve buna sahih hadisleride dahil ediyorum. Değişemeyecek ve doğruluğu bozulmayacak olan kaynak Kurandır ve Allah bunu zaten Kuranda belirtiyor. Sırf Kuranı üstün tutuyorum diye beni sapık inançlara benzetemezsin. Ayrıca zekatın miktarı Kuranda "ihtiyacın fazlası" olarak belirtilmiştir. Hz Ali ve onun sözü konusunda daha fazla konuşmak istemedigimizi belirttim. Senin sacma teorinin gerçekle ilişkisi olmamakla beraber senin kötü niyetini ortaya çıkardığı aşikardır. Böyle basit islami meselelerde dahi alimlere danışmak pek adetim değildir. Benim için fikir konusunda Alimlerin değil Allahın buyruğu ve düşüncesi çok çok daha önemli, değerli ve geçerlidir.
Cemmat, tarikat gibi insanları koyunlaştıran ve birer birey olmaktan uzak yapan kitleler ve yapılar sadece islama ve müslümanlara değil, ülkemize de zarar veriyor.
Dünyanın en karlı ticareti olan, din tüccarlığı yapıyorlar! sermayeleri yalan müşterileri cahil! karanlık ve gerici yobazlaraın çarkına çomak soktuğu için Atamıza olan düşmanlıkları.
Din devleti olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. bu twitter dan falan cumhurbaskanima kocama vermediklerimi veririm falan diye tweet atanlar, yiyecekleri kirbaci hesapliyorlar mi acaba? Neyse bunada hulogggg
En İyi Cevaplar