PKK NEDEN BİTMİYOR?

(Partiye Karkeren Kurdistane) açılımı PKK arkadaşlar neredeyse 40. yılı dolucak ama bunlar neden bitmiyor hiç bir şekilde destekçisi değilim ama şurada benim ilgimi çeken var Pkk ilk Türkiye'de 1978 yılında kuruldu. Sonra 2003 yılında Irak uzantısı Peşmerge kuruldu. Tabi biz ne yaptık 2003 ' e kadar da biticek bitiyor diye kendimizi avuttuk. Sonra 2004 yılında İran uzantısı (Partiya Jiyani Azadiya Kurdistan) PJAK kuruldu. 9 Yıl sonra Suriye uzantısı (Yekitiye Parastina Gel) YPG kuruldu. Kuzey Irak ve Kuzey Suriyenin neredeyse tamamını ele geçirdiler. Biz hala 'Amariğa yardım edyor' diye avutuyoruz kendimizi. Ama anlamadığım mesela geçen yıl ATV dağda 5500 terörist var diye haber yayınladı. 2 hafta sonra 3 gün içerisinde 8800 terörist öldürüldü diye haber yayınladı rakamlara dikkat edin geriye kalan 3300 terörist örgüte ne ara katıldı? O zamandan bu zamana her gün 50-60 terörist öldü haberleri geldi bu rakamları toplarsak 2-3 milyonu aşıyor. bu da sadece Pkk'nın Türkiye uzantısındaki rakamlar. Nasıl olabilir ki böyle bi'şey? Şırnak'ta uçak düştü 13 şehit verdik :( Ama bir çok kişi pkk'nın düşürdüğünü iddia ediyor. Bana da mantıksız gelmiyor. Sonuçta hava harekatı bu kadar da dikkatsiz olamaz ya. Anlamadığım pkk çinden militanmı ithal ediyor bu ne böyle? Bana sorarsanız silahla bitmicek gibi geliyor git gide güçleniyor da. hayatın gerçekleri bu. içimizi rahatlatacak yalanlar yerine bizi harekete geçirecek doğrular lazım. tabi bu hareket silahlı hareket değil diyalogsal ve demokrat hareket. yorumlarınızı bekliyorum. kalın sağlıcakla.. umarım pkk biter.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu konuyu açmak veya bu konuya yorum yapmak hiç bir şekilde yasal suç değildir bazı arkadaşlar çekiniyor olabilir ama yorum atmazsanız fikir belirtmezseniz asla bitmez.
PKK NEDEN BİTMİYOR?