dili HZ İSA nın konustugu Aramice cok cok eskı bır dıl ve gunumuzde bu dili bilen kişi cok cok az ama cıdden ne yazıldıgını merak edıyorum Allahın gonderdıgı bozulmamıs incil
İlk defa bozulmamıs 2000 yıllık bir İncil bulundu allahın gercek gonderdıgı İncil bu işte nedır dusuncelerınız?
Şayet bu İncil, Hz İsa'ya inen İncil ise : tıpkı Kuran-ı Kerim'deki gibi ; iman, ibadet, ahlak, hak ve adalet, kişinin ailesine ve çevresine karşı sorumlulukları gibi farzları ve yapmaması gerekenleri yani haramları bildirir, genel olarak. Böyle olacağına dair, Kuran-ı Kerim'de onlarca Ayet mevcuttur.
Incil hz. Isa dan çok çook yıl sonra yazıldı. O yüzden buna bile güvenme. ALLAHIN kelamı 100% Kuran da doğrudur. Incilde de kısmen doğruluk olabilir. Fakat 100% orijinali yoktur.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
ama Aramice bu aramıce sadece isa nın cınlerın ve meleklerın konustugu bir dil
Nasıl emin olabiliyorsunuz. Somut deliller var mı? Madem bu dil Hz. İsa, cinler ve meleklerin konuştuğu bir dil o halde diğer insanlar nereden biliyor?
Bak güzel kardeşim. Müslüman olan bir kimse elbette Hz. Isa ya inanıyor ayni şekilde 'gerçek incile' de. Fakat biz son Peygamberin Hz. Muhammedin ümmetiyiz. Bu sebebpten ona inen KURAN dan sorumluyuz.
hrıstyanlar için değişebilir ya da islam için geçmişe ait yeni bilgiler çıkabilir ama dinin şu anki hükümleri değişmez. Son kitap son peygamver orda ne yazıyorsa onu uygulıcaz
Allahın gerçek gönderdiği incil diye bir şey yoktur. İncil gerçekte bir biyografidir. Hz. İsa'nın doğumunu, yaşamını, öğretilerini, ölümünü ve dirilmesini anlatır. Matta, Markos, Luka ve Yuhanna tarafından yazılmıştır. İslamiyette olduğu gibi inmiş bir kutsal kitap değildir.
Kuran dan sonra beyin nasıl kaldığı boğulup bozulmadı bir anlam ifade etmiyor. Son ve tek sin islam. Ben bunu biliyorum ve buna inanıyorum. Zor değil dil bilim uzmanlaeı onu da çevirir isteyen istediğine inansın.
Barnabas incili diye yutturdular simdi de bu imcilde muhammedi mujdeliyor mu diyeceksiniz? Siz muslumanlar bu kadar korkmayin hristiyanliktan. Isa Mesih in kim oldugunu birgun anlarsiniz umarim😓
En İyi Cevaplar