Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan, aşağıda koordinat bilgileri yazılı Tunceli İli, Tunceli Merkez, Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye İlçe sınırları içerisindeki 31 ayrı bölgede 01 Mayıs 2017- 15 Mayıs 2017 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliği için; Özel Güvenlik Bölgelerine, mülki amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır" denildi. Türkiye, terörden ne zaman yakasını silkecek dersiniz?
Tunceli’de 31 yer özel güvenlik bölgesi ilan edildi! Türkiye'de terör ne zaman bitecek?
Ulan cahiller,40 yıldır bitiremediniz terörü;her yıl bitti bitti bizi kekliyorsunuz. Kürt Sorunu, demokrasi eksikliğinden başlayıp;teröre kadar süregelen bir sorundur. Yani bazı kesimlerin o kalın kafası ne zaman alacak, ne zaman kafalarına dank edecek bilemiyorum. Ulan anlayın artık bu terör örgütü operasyonlarla bit-mi-yor... Çünkü güçlü bir halk tabanı var namussuzların. Ilk önce o halk tabanını yok edeceksin... Bizim CB nasıl üç çocuk diyorsa;Kürt nüfusun da en az üç çocuklu bie aile düzeni vardır. Yani sen istediğin kadar dağı taşı bombala, teröristleri teslim al veya gebert, bu sorun böyle çö-zül-mez. Olmuyor lan işte. Al 40 yıl oldu 40...40.000 insan can verdi... Ulan akıl var mantık var sen kurşn yarasının üzerine istediğin kadar dikiş at, o kurşun yine derinin altında kalacak. Ne yapacaksın? Açacaksın deriyi, çıkaracaksın kurşunu, ondan sonra çorap söküğü... Istediğin kadar dikiş at sonra. Çözülmüyor kardeşim... Bu şekilde çözülmüyor kavrayın artık şunu...
Beni bilen bilir Dersimli CHP'li Koyu Solcu bir Kürt'üm. Çözüm Kürt halkına hak tanımaktır, Fidel Castronun deyimi ile dağdaki "emperyalist uşaklarına" değil. Sen alacaksın karşına Kürt halkını, ne eşit ve kültürel hakkı var ise vereceksin... Kültürel hakları çok zayıf azınlıkların misal, abanacaksın kültürel haklara, bu devlette Türkler ve Kürtler eşit vatandaş olunca bak bakalım PKK'ya giden destek nasıl kesiliyor da PKK yalvarmaya başlıyor... Kürtlere ne zaman ki eşit vatandaşlık tanıdın, Türkler ile tamamen eşit hak vedin, adam neden sana isyan etsin? Neden yeni devlet istesin? Her hakkının olduğu coğrafyada, hazır kurulu düzeni neden reddetsin? Aksiyon mu arıyor?
Ulan bana bakın sakın yok burası Türkiye yok bilmemne demeyin asabımı bozmayın benim. Biz bu ülkeyi Türkler ve Kürtler birlikte kazandık. Nasıl ki batıda bazı taburlar tamamen Türkse, doğudaki bazı taburlar da aynı şekilde tamaen Kürttür. Biz birlikte savaştık da aldık bu vatanı. Şimdi zırlamayın burada...
Döneklik etmeyin, bu vatan beraber kazanıldı. Türk de Kürt de Arap da savaştı... Birkaç vatan haini domuz inkar edince yok olmuyor bu gerçek. Terörü başlatanlar değil, tüm Türkiye cezasını biz çekiyoruz.
Allah terörü destekleyen, başlamasına hamur hazırlayan, göz yuman, burun kıvıran, devamını kasten getiren herkesi elli kere kahretsin.
kürtlere eşit haklat saglanmiyor oyle mi ulan ordaki kacak elektirigin kacak suyun vergisini biz veriyoruz tonkarca yardim yapiliyor her cocuk basina maas kesiliyir bez parasi o parasi su parasi diye sen neyin kafasini yasiyorsun?
@Panthora Lan aptal aptal konuşma asabımı bozma benim! Elektrik nedir lan? Elektrik nedir? Boş boş konuşuyor! Ben sana eşit vatandaş diyorum sen bana elektrik diyorsun! Boş konuşma lan burada! Elektrik ne? Haktan bahsediyor Allah'sız bir de... Kültürel hangi hak var ebu cahil? He?
Kalin kafanız daha kaç asker, sivil;memleket çocuğu ölünce alacak? Ne zaman anlayacaksınız lan daha kaç insanın canından olması gerekiyor?
Birincisi, zorunlu askerlik olan bir ülkede Kürtlerin taburlarına bak demen yanlış. İkincisi, burası PAŞA PAŞA (argo kullanmayayım dedim anlarsın sen) Türkiye güzel insan. Ülkenin kurucusu da, soyadı Türkler'in atası anlamına gelen Mustafa Kemaldir.
1. Öyle bie şey yook... Boş yapma... Öyle bir sey yok. Herkes vatana sırt çevirirken nadir milletlerden biri idi Kürtler.
2. Biz de Atatürkcüyüz fakat Atatürk Milliyetçiliğinin A'sını bilmeyenlerden onu ögrenecek değiliz. Biz birlikte savaştıysak PAŞA PAŞA (anladın sen) karseşçe yasayacağız...
Kardeşçe mi yaşıyorsunuz şu an? Gerçekten soruyorum. Şu yorumunda bile Kürt ve ırkçı faşist (artık ne sıfatlar söylersen) Türk diye ayrışmaya gidiyorsun. Eğer gerçekten kardeşlikten söz etseydin, beni utandırırdın. Soru detayında Türk-Kürt ayrımı bile yapmamışım. Sadece terörden bahsetmişim. Ve sen gelip saldırgan bir tutumla görüş yapıyorsun.
Yook öyle çarpıtıp da madur esebiyatı yapmayacaksın, ben seninle bu konuyu sabahtan akşama kadar konuşurum... Bak sabahtan akşama kadar gel konuşalım istersen, beni siyasi arenada yenen tek bir kişi olmadı... Bak tek bir kişi...
Biz Türk de oluruz, hiç problem yok. Hiiiç problem yok... Ancak sen çıkar da Kürtler zaten bizle savaşmaya mecburdu dersen orada işe yatarsın... Ne demek? O ne demek? Kürtler kitleler haliyle gider Avrupalılar ile de birlikte olurdu. Bak hiç zor bir şey değil... Ama ben diyorum ki bu ülkeyi beraber kurduk, beraber devam ettirecez... Sen ne yapıyorsun? Kürtler zaten bizle olmak zorundaydı... Yook öyle bir şey kardeş... Bölücülere, vatan hainlerine, ırkçılara, Faşistlere geçit yok burada. Bak aşagıda bir ırkdaşim da Türklere barbar demiş, ona da geleceğim... Bizim farkımız bu işte, biz kardesliği savunuruz, çikarları değil...
Bu ülkeyi Kürt ve Türk kurdu, ağlasanız da zırlasanız da Kürt ve Türk kardeştir, eşit vatandaştır... Bu biir.
@Panthora Demek beni bölücüluk ile itham ediyorsun. Al bakalım hesabımı gizliden cıkardım. Tek bir PKK destekçisi veya ayrılıkçı bir görüşümü bul, bu siteye tekrar bir kez bile gelmeyecegim... Tek bir cümle! Bulursan siteden temelli gideceğim, haa;bulamazsan sen gideceksin... Tamm mı?
Yahu aslan parçası, insan evladı, Allah'ına kurban olduğum, ben tepkimi sana mı koydum? Ben tepkimi bizim kalın kafalı milliyetçilere ve emperyalist uşağı "devrimci"(!) Kürt (!) lere koydum... Ben tepkimi devlete koydum... Akan kan dursun diye koydum... Bu iş böyle yürümez, daha indan ölmesin,20 yaşındaki erlerden tut,60 yaşınfaki kadınlara kadar kimse ölmesin... Ama olmuyor, bizim mal milliyetçi takılanlar ırkçilık yapıyor, PKK namussuzları da bu malı alıp yok "Barbar Türk" yok "T*rk" yok "Türko" diyip dalga geçiyor. Kendimden biliyorum PKK destekçileri ile konuştuğumda vereceği ceval kalmayınca sizinkiler de böyle böyle yapmış biz ondan vuruyoruz diyor. Anladın? Sen adama malzeme veriyorsun. Ve birkac yorum önce attığın ilk yorumun saçmalıgını da anladın umarım, ne yazdıgını bilmiyorsun... Şimdi sen diyorsun ki burası Türkiyee, PKK'lı biri de çikıp diyor al bak sizinkiler kendi diyor bize yer yok bu ülkede diye, bir posta da onlarla uğraşıyoruz. Ben kendim biliyorum...
Yani sen gelip Kürt haklarını savunup demokrasi elçisi olup da benle birlikte PKK'yı kınayacağına, Kürtleri sanki bu ülkede hak sahibi degil diye gösteriyorsun. Yani bu ne demek? Bu bölücü bir dildir işte... Kutuplaştırıcı, bölünmeyi tetikleyen bir dildir. Verilen mesaj,"Burası TÜRKiye, burada sana yer yok."tur. Ee adam da gazı alıp dağa çıksa ne yapacaksın? Siz uğraşmıyorsunuz tabii PKK'lıları ikna etmekle... Siz 20 yaşında olup da dağda nöbet tutmuyorsunuz, her an ölümle burun buruna değilsiniz... Çatışma hattının ardından yazmak kolay, olan oradaki vatan evlatlarına oluyor.
Ayrıca diger cahil de beni "PKK"lı olmakla itham edince iyice gözü dönüyor insanın. Ben kaç PKK'lı ile kavga ettim, tartıştım, onları kendi tarafıma demokrasiye çekmeye çalıstım haberi yok arkadaşın... Sallıyor ohh...
Partiya Karkene Kürdistane zannımca. Kürdistan Işçi Partisi midir nedir? Neden sordun? Cevap vermeye kalkma, ne kastettiğini biliyoeum... Yazdıkalrıma düzgün cevap ver önce. Bana sormana gerek yok, internette PKK'nın açılımını rahatça bulursun. Merak ediyorsun ya ondna sordum ;)
Orada kardeşçe geçinmek isteyen bir topluluğun özerklik hayalleri var bunu görmüşsen söylenecek bir şey yok demektir. Ayrıca daha az önce bana hitaben konuşmadığını söylemiştin. Neyse... Bana yönelttiğin soru nedir, buyur dinliyorum.
Sen "orada kardeşçe geçinmek isteyen topluluğun" neden özerklik istediğini biliyor musun? Sen asit kuyularında kaç yüz Kürt yakıldı biliyor musun? Sen Kürtlerin dilininyasaklandıgını, Kürtçe isim vermenin yasak olduğunu, Kürtçe müzik dinlemenin yasak olduğunu biliyor musun? Biliyorsun... Gayet de iyi biliyorsun. Fakat işine gelmiyor... Özerkil vaadediyormuş... Ulan bir git de sor o adama yahu kardeşim sen neden bu devletten ayrılmak istiyorsun diye... Git bir sor öyle kurt işareti yapıp da Çinli sanıp Uygur Türkü dövmeye benzemiyor bu işler. Git bir sor yahu neden özerklik diye... Bir sorun olmadan bir değişim istekği de olmaz... Sen Kürtlerin nasıl zulümler ile karşılastıklarinı yine çok iyi biliyorsun. Işine gelmiyor orası ayrı. Ancak sen yok diyince yok olmuyor işte... Bak gerekirse her soruna gelir hepsinde rezil ederim seni böyle. Hiç sorun değil, engellersin, yeni hesapla görüş belirtirim... Yine engellersin, yeni hesapla görüş belirtirim. Sorun değil yani...
Fakat kendin dahi burası Türkiye, Kürtlerin hiçbir hakkı yok diyorsun. Dedin mi? Dedin. Yahu sorunun içinde cevabı da veriyorsun işte. Adam çekip gidecek değil ya.. Bu sefer özerklik diyor. Ha ben özerkliği destekliyor muyum? Hayır. Sorun toprak sorunu değil, bunu biliyorum çünkü. Özerklik otoriteyi boş yere zayıflatır, bunu biliyorun çünkü. Özerklik sorunu çözmez, saklar sadece, bunu biliyorum çünkü. Fakat sen ille de burnunun dikine gidiyorsun... Yahu nasıl çözülecek bu sorun? Kürt tabanı ikna etmeden nasıl çözülecek? Hank bir kesim sürekli PKK yandaşı zaten... Sürekli PKK tabanında. Ve bu üç beş kişi de değil, sürekli sayısını artırıyor. Şimdi sen bu tabanı nasıl yok edeceksin? He söyle bana?
Pekala daha kolayındna sorayım... Hayatında tek bir PKK'lıyı ikna edebildin mi? Ben en az 15 tanesini PKK'ya sövdürttüm. En az 15 bak Allah biliyor. Sen ne yaptın? Tam tersine onlara koz verdin...
Her Kürt tabii ki PKK'lı değildir. Fakat PKK'nın varolan bir halk tabanı vardır ve çoğunu da Kürtler oluşturur. Sözde Türkçüsün de kendi dilini anlamıyorsun ne diyeyim ben sana :D
Canım ablam benim, insan evladı, ilk yorumumu sana karşı yazmadım zaten. Alinması gereken ya PKK cephesi, ya da Türkçü/Kürt düşmanı cephe. Sen de bu yazıma karşı olarak Burası TÜRKiye, burası Türklerin, sizin yeriniz yok demeye getirmesin mi? Getirdin... PKK'lı mısın? Zannetmiyorum. Türkçü/Kürt düşmanı veya Kürt haklarının karşısında mısın? Muhtemelen. Ilk iki görüşüm PKK'ya ve bizim kaskafalı milliyetçilere hitabendi... Sonrasında sen bana cevap verdin, senin üstüne cevap verdim. Bak kolay değil mi? Maddeleyerek de anlatabilirim hiç aoeun değil.
Kıvır kıvır :D Bak ileride göbekten dönüş var U dönüşü yap oradan :D Yolun yarısında U dönüşü yapınca trafik karışıyor :D
Ayrıca ne sen ne yukarıdaki "ırkdaş"ım saçma ve erilmesi mümkün olmayan ideolojilerinizden dolayı bana cevap veremiyorsunuz. Hayret aslında beni engellemedin şaşırdım. Ayrıca seni çok daha agresif biri sanırdım sitede de değilmişsin Allah Allah 🤔🤔🤔
Karşıdakinin seni ciddiye alması için onun kıvırdığını söylemen pek yardımcı olmuyor farkında mısın :D Senin gibi Kürt kökenli Demokrat mıydı adı o üye de seni ciddiye almadı :D Ciddiye almadığım için sinirlenmedim :D Engellerdim de şimdi ''diyecek bir şeyi yok ondan engelledi'' dersin diye engellemedim :D Senin gibileri bilirim. Savunduğu şeyin altı boş olunca laf dalaşına girersiniz :D Bu yüzden engellemedim de sinirlenmedim de. Yaşın daha yeni 19 olmuş. Çok normal böyle şeyler. Durulursun zamanla <3
1. Senin dediklerime saygı göstermeyip altını "boş" ile nitelendirmen, boş oldugu manasına gelmiyor. Defalarca hodri meydan tartışalım Kürt Sorunu'nu diyorum, fakat siyecek bir şeyin yok. Halen daha diyorum, kaçıyorsun, hodri meydan...
2. Dediğin vatandaşın görüşü de seninle aynı ideolojide olduğundan dolayı, cevap vermeye çekiniyor. Aksini iddia ediyor ise cevaplayabilir sorularımı. Senin için de geçerli bu. Evet, cevabın olmadığı için engellerdin;zira sana bir saygısızlık yapmadım.
Tekrar soruyorum, tekrar kaçıyorsun (uz). Hodri meydan, Kürt Sorunu'nu tartışalım;bir çözüm getirelim. Şu Türk düşmanı arkadaş da, Kürt düşmanı olan sen de davetlisiniz :D Hodri meydan. ;)
Hani diyorsun ya söylediklerim "boş" olunca saldırıyormuşum, hakaret ediyormuşm. Ondan hani. Gel diyorum bak kaçtır hodri meydan diyorum sana, kaçıyorsun;ona neden buna neden? Ulan 30 yıldır bir terör var,40.000 insan can vermiş, neden tartışacakmışız... Sen buraya prim yapmak için başlık açıp da askerlik yapan gençleri önemsemiyor, onlar için parmaklarını yormaya gerek duymuyor olabilirsin, tüm bunlar senin umrunda dahi olmayabilir."Ben primimi yapar giderim aga, askermiş sivilmiş ilgilendirmez beni, güzel ellerimi yoramam 40.000 insan"cık" için diyor da olabilirsin, fakat ben ölen her insan, canından malından olan her insan, teröre kurban giden her insan için tek tek üzülüyorum. Farkımız bu işte seninle. Senin mevzun memleket , barış;kardeşlik değil çünkü. Iki Bozkurt atar bir Asena marşı söyler vatansever olurum davası seninki. Ben nerede bir PKK'lı, HDP'li, AKP'li, MHP'li;Kürtçü-Türkçü, Faşist/Irkçı görsem ikna etmeye, doğru yola getirmeye calışıyorum. Asıl vatabseverlik budur.
Yahu ciddiye al, alma ablacım sen halen daha durumu anlamadın... :D Sen ciddiye alsan ne oluur, almasan ne olur. Yani Koyu Türkçü, ırkçı olan birine 2+2'nin 4 olduğunu her yoldan anlatsam görmek istemeyecektir zaten anladın :D Hani ister ciddiye aal, ister alma :D
He "Ben seninle tartısırım, ama kırıcı konuşuyorsun." diyorsan eyvallah, kusura bakma. Fakat eğer birinci dedigim gibi ise sallaa gitsin yani anladın? Bizi bilen biliyor zaten. Siyasi aremada kimse beni deviremedi... Hani bir Türkçü-Kürtçü beni dikkate alsa ne olur almasa ne olur, radikaller laftan anlamaz zaten. He sen gerçekten sorunun çözümü için düşünce üğretecek isen her zaman buradayım
Pekâla 1) PKK ile kaç yıldır mücadele ediyoruz? 2) PKK'nın biteceği iddiası kaç defa ortaya atıldı? 3) PKK'nın mevcut halk tabanı, ne zaman temizlenebildi? 4) PKK'nın Suriye kolu olmasa dahi sempatizan örgütü YPG, ne zamandan beri devletleşme kararı aldı? 5) PKK ile Emperyalist ülkeler, tarihin hangi bölümünde bu kadar yaklaşıp açıkça silah ve cephane yardımında bulundu? 6) Tarihin hangi bölümünde, hangi hükumet devrinde PKK ile masaya oturularak gizli görüşmeler dahilinde ortak karar alındı? 7) Hangi iktidar döneminde PKK militanları Habur Sınır Kapısı'nda davullar ve zurnalar ile karşılandı? 8) Hangi iktidar döneminde Başbakan veya CB,"Ne istediler ki de vermedik onlara?" diye skandal bir söylemde bulundu? 9) PKK'nın onca hendek kazmasına ve silah depolamasına hangi hükümet göz yumdu? 10) Hangi hükumet döneminde PKK'yı yüceltmek bu kadar rahat yapılabilen bir davranış halinde gelmeye başladı?
10 soru sordum, cevaplarını bekliyorum. Sonuçta bir yerden başlamak lazım...
Tabii ki de. Yalnız teşekkür ederim, terörle ilgili sorumu Kürt konusuna çektiğin için ayrıca bir teşekkür etmem gerekirdi. Bir milliyetçi olarak bunu ben yapsam ırkçı, faşist görünebilirdim. Bir Kürt birisinin yapması daha çok karlı oldu. Evet cevaplarını bildiğim kadarıyla soruları cevaplayayım öyleyse ^_^ 1. PKK'nın kuruluşu çok eskiye dayanıyor. 80'lerde kurulmuştu hatırlamıyorsam. O zamandan beridir var. 2. Herhalde oluştuğu günden itibaren tüm hükümetlerce biteceği sözü verilmiştir. Şekilci bir toplumuz. Bunun sözünün verilmesi her şeyi çözecekmiş gibi her zaman söylenir ''terör bitecek'' diye. 3. Yani şimdi :D 10'ar 10'ar ben de doğursam :D Neyse... Bitmedi evet. Hatta meclise bile girdiler solcular sağ olsun <3 4. Kolu olmasa dahi? Şimdi burada bir algı operasyonu var. Sanki Kürtler dışında bir terörleşme hareketi varmış gibi konuşmayalım bence. 5. Evet günümüzde bu bayağı yükseldi. Artık gizleme ihtiyacı bile duymuyorlar. Sığmadı beklersen eğer :D
6. Benim bildiğim Cumhurbaşkanımız başbakanken olsa gerek böyle bir masaya oturma fiili oldu. Eğer bundan önce varsa böyle bir şey, beni aydınlatırsan sevinirim. 7. Bir dakika ya sen beni hükümet yanlısı mı sanıyorsun bu sorular ne :D
Estağfurullah, uçana kaçana Faşist diyenlere göre ben de işbirlikçi ve asimileyim. Oysa onlardan çok Kürt haklarını ben savunuyorum. Namlunun ucunu gösterince "Asil Kürt"oluyorsun herhalde benim anladığım o, sorulara geçelim.
1) Doğrudur,78'de kurulmuş bir örgüttür kendisi. Katliam ve işkenceleri ile tanınan kanlı Diyarbakır Cezaevi'nden tahliye olan Kürtçü siyasetçilerin tahliye olması ile hızla güçlenmiştir. Ilk terör eylemini 84'te "eş zamanlķ baskın"lar ile gerçekleşmiştir. Yanılmıyorsam Hakkari Şemdinli'deydi. Kaç yıl olmuş kurulalı? Yaklaşık 40 yıl...
2) Evet, defalarca söylendi bu söz. Defalarca iddialar ortaya atıldı. Birçok komplo kuruldu bu konuda. Halen daha PKK bitirilecekmiş. Bunu diyenler ABD'nin arkasına saklanan YPG'nin sınırda devlet kurmaya başladığını biliyor mu acaba? YPG şu an en parlak dönemini yaşıyor, zira ABD açık açik YPG'yi silahlandırıp koruması altına almış durumda. Hatta öyle ki ABD ve Rusya, YPG'yi kendi safına çekmek icin 50 takla atıyorlar.
3) Evet, Kürtlerde aşiretvari bir aile yapısı vardır. Çogu cahil olan her halk gibi Kürtler de çocuk yapıp yapıp ortaya bırakırlar. Gerekli eğitimi vermek yerine intikam tohumları atılan çocukların ise nereye gittiği, ne yollara düßtügünü tahmin ediyorsundur herhalde.
4) Parlama hemen, inan bana bir Sosyalist olarak Sosyalist ve Marksist katili olan ABD ile birlikte çalışan bir örgüt bırak Sosyalizm'ı, Solcu bile olamaz. Sol'un birincil yasası Kapitalizm ve Emperyalizm düşmanlıgıdır. Sen YPG'ye bir küfür ediyorsan ben elli küfür ediyorum rahat ol. Fakat kendileri reddediyor PKK ile bağlarını. Herhangi bir kanıt da yok buna karşın, fakst biliyoruz ki PKK ile aynı ideolojinin bir parçasılar. ABD Emperyalizminin kucağina oturuo gidiyorlar. Sosyalizm, ihaneti affetmez.
5) Doğrudur, hem de nasıl. Hatta o kadar ki el altından da yapmıyorlar bunu, açık açık.
6) Ne dediğini tam olarak anlamadım;fakat cevabinı vereyim madem;Çözüm Süreci dahilinde yapılmadık sey kalmadı...
7) Hani tek beğensiğim politikası bu dedin ya, ondan söyledim. Cevap, AKP iktidarı. 8) Bu sorunun cevabı da, yine toplumumuzu ampülle karartan muhterem canımız cananimız olan partimiz, AKP'"miz"...
9) Cevap yine aynı, senin teröre çözüm bulmasından dolayı desteklediğin tek politikası bu olan parti yine...
Pekalâ biliyorum zaten AKP'li olduğunu ve Müslüman olmadıgını. Sitede yeni değilim ben... Çoğu kişinin düşüncesini bilirim. Sen hükumetin bu politikasını beğeniyorum dedin ya, orayı iğneledim zaten ben. AKP'li olmadıgını ben de biliyorum.
Bir zulme karşı gelmek için Müslüman olmana gerek yok. Fakat bir Müslüman her türlü zulme karşı çikmakls sorumludur. Neyse, devam edeyim...
Kürt Sorunu, Cumhuriyet Dönemi'nde alevlenen bir sorundur. Sitede çoğu kişi benim nasıl koyu bir Atatürkçü olduğumu bilir. Zira ben Atatürk'ün ciğerinden geçen rakının bileşimini bilir de severim onu. Ancak Atatürk'ün de yanlışları her insan gibi olmuştur. Atatürk'e tapmayan herkes bunu görebilir. Atatürk'ün yaptığı nadir hatalardan biri de Kürt Politikası'dır. Bu politikaya en sert biçimi ile karşı çıkarım ben, bilen bilir. Bak desteklemiyorum değil, karşı çıkarım... Atatürk tabii ki de bir diktatör değildir, fakat "Kültür Birliği" konusunda çok katı olmuştur. Bu kökünden hatalı politika, günümüzdeki PKK ve...
... türevi ayrılıkçı yapılanma ile gruplara zemin hazırlamıştır. Tarihte ilk kez Kürtlerin dili yasaklanmış, tek kelime Türkçe bilmeyen Kürtlere zorla Kürtçe konuşturulmuş, konuşmayanlar cezalandırılmıştır Bak düşün şimdi, yüzyıllarca konuştuğun dil yasaklanıyor, yerine hiç bilmediğin bir dil dayatılıyor. Samimi ol, senden sadece samimi olmabı istiyorum... Sen olsan ne yaparsın? Her canlının doğasında olan öfke ve haksızlık duygularına kapılırsın. Bunun sence kabul edilebilir bir yanı var mı? Bak düşün, radikal cevap verip inada bindirirsen ben de inat ederim, yalnızca düşün:Bugünden itibaren Kürtçe konuşacaksın, Türkçe yasak. He konuşursan cezalandırılacaksın. Isyan edersen yakılacaksın. Tek kelime Kürtçe bilmiyorsun, ama konuşmak zorundasın. Bir hayal et... Bir kez hayal et nasıl zor bir durum. Şimdi kendini Kürtlerin yerine koy, sen nasıl bu devleti benimseyeceksin? PKK'dan bahsetmiyorum ben, zaten o konudaki düşüncelerim ne kadar sert tüm site bilir. Halk olarak düşün, ne yapılsın?
İşin belli bir kısmından bakarsan son derece haklısın. Ama tarih Türklerin Kürtlere ceza vermesiyle başlamıyor. Kürtlerin Osmanlı dönemindeki isyanlarıyla başlıyor. Milliyetçiyim evet, yanlışa yanlış doğruya doğru derim. Özellikle de karşımdaki tartışmasını biliyorsa.
Bu yüzden dürüstçe diyorum. Şu an son yazdığın görüşte tamamen haklısın. Hiçbir savunmam yok. Ama sen tarihin ortasından başlayıp öylece gidiyorsun. Sence objektif misin?
Arkadaşım; "Türkler şöyle yaptı, bizi böyle kırdı, katil ve kafir Atatürk şunu şunu yaptı, intikam;intikam."
... mı diyorum ben yukarıda? Bak "Türkler" kelimesine bilerek yer vermedim. Atatürk'ün de yanlışlar yapabileceğini vurgulamak için Atatürk'ün adını verdim. Bak güya Erdoğan da
"Kürtler zulüm gördü, bize böyle böyle yapıldı, Kürt kardeşlerimiz en büyük zulmü gördü, hep CEHAPE..."
... diyor. Fakat onun derdi Atatürk ile, hani "Ben ne yaparım da Atatürk'e saldırırım?" diye düşünüyor o. Onun hedefi Atatürk, biz tam tersine;olanı söylüyoruz. Bilakis biz bunları söylerken dahi Atatürk'ü esgeçmeye çalışıyoruz. Fakat bir gerçektir ki gidiyor;diyorsun ki "Kürt isyanları Osmanlı'da da vardı." vardı, fakat hiçbir zaman bu kadar şiddetli bir sorun olmadı. Isyan edenler genelde dış ülkelerin tahriki ile isyan ettiler ki koca koca isyanlar da değil bunlar. Bölgesel isyanlar, çünkü Osmanlı'da Kürtlerin diline karışılmıyordu.. Ortada büyük bir sorun yoktu yani...
... Hatta Cumhuriyet'in başında dahi yoktu. Fakat hükümetin (CHP'nin ) asimile politikası sonucu Kürtler ilk defa kitlesel olarak isyan etmeye başladı. Kaldı ki Atatürk de Kürtleri cezalandırmaya çalışmadı, öyleydi demiyoruz. Yalnızca Türkleştirme politikası uyguladı, bak başaramadı. O bile başaramadı. Çünkü Kürtler çabuk ayıldı. Bak Atatürk'ü her ortamda savunurum, fakat tapamam ona. Olmasaydı olmazdık, şimdi onun yaptıgı icraatları yazsam site çöker, hiç girmiyorum bile say say bitmez, fakat illa ki hatalı politikası olacaktır. Illa ki ya o da insan değil miydi?
Başta anlayışın için teşekkür ederim. Radikalleşmediğin için gerçeği görmen kolay oldu. Bak Kürtler de sütten çıkma akkaşık değildir, benim Dersim'li olduğumu biliyorsun herhalde. Dersim'in yüzde doksanı Alevidir. Aşık Gevheri'nin "Dağlara Gel" türküsünde ne anlattığını biliyor musun misal?
Osmanlı'da Yavuz, Kürtler ile anlaşıp binlerce Bektaşi'yi, Türk Alevisi'ni, katletti. Kürtlere yaltırdı bunu, sonucunda ne oldu? Bak Anadolu'daki Alevi köylerine, geneli şehirden uzak yüksek yerlerdedir. Kürt-Yavuz zulmünden kaçan Alevi Türkmenler dağlara sığinmıştır. Bu şarkıda da bu anlatılır misal. Sadece bir örnek. Eğer gerçekten tarihi eşelemek gerekir de düşmanlık etmek istersek birkac olay dahi kafiidir zaten. Fakat bizim tarihten ders almamız lazım, düşmanlık için sebep degil...
Bak hem Kürt hem Alevi olarak söylüyorum, Kürtler Alevilerden de cok zulüm çekti... Bak daha Cumhuriyetin ilk kurulduğu dönemdeyiz, devam edeceğim daha... Zilan ve Dersim katliamı da var önümuzde,12 Eylül de var, Diyaebakır Cezaevi de var, AKP'lilerin bahsettiği meşhur "90'lı yıllar" da var. Yani Kürt Sorunu yok efendim TOMA'ya kaldırım taşı atmış da bilmem ne, o kadar kolay bir sorun değil. Bak devlet çok şey denedi çözmek için, fakat halen devam ediyor. Hala var Kürt Sorunu, bir türlü çözülmüyor.
Bak birsürü terör örgütü var... Misal TAK var, PKK ile alakalı drğil, ve ne diyor bikiyor musun?"Biz PKK kadar barışçıl olamayız." diyor. Bak ne kadar vahşiler sen düşün. Intikam ateşi adamlsrın gözünü kör etmiş... Neyse sapmayalım çok. Buraya kadar bir sorun var mı?
Ben de koyu Atatürkçü bir Asenayım. Ben de yeri geldiğinde Atatürk'ü eleştiririm konu bu değil. Dediğin gibi, Kürtler sütten çıkmış ak kaşık değil. Atatürk'ün amacı zaten asimile olmuş Türk HALKINI bak halk diyorum milleti değil, ayağa kaldırmaktı. O bucu şu şucu derse zaten elinde 3 5 Türk kalırdı. Dönemin şartlarına göre gayet makul davrandı. Ayrıca Dersim değil Tunceli. Radikalleşen sensin 3 gündür farkında mısın :D Hep bir espriyle ve gülerek cevap veriyorum. Sen de beni suçluyorsun. Kürtlere hiçbir lafım olmayan sorumda konuyu Kürtlere çekiyorsun. Radikal değilim, herkesi dinlerim. Ama konuşmasını bilene. Az çok üslubumu anlamışsındır benim. Bu yüzden, bir daha suçlayıcı tavırla gelmezsin diye tahmin ediyorum. Ayrıca rica da ediyorum.
Bak ben, sen beni dinlemeye başladıgından beri suçlamadım seni Tek bir suçlama söylemedim. He Atatürk'ün çok üstüne gidesim yok zaten adamın yeterince düşmanı var, her ne ksdsr Türkleştirme politikssinın yanlış olduğunu bilsem de. Şucu bucu değil olay. Kürtler, Türklerden ayrı bir ırktır, kardeşizdir;fakat etnik köken ve ırk olsrak farklıyız. Bu ksrdesliği engellemez. Fakat sen kendi dilini dayatırsan bu işte yanlış olur. Çünkü adamın kendi dili var, bak Kürtler binlrrce yıldır Anadolu'dadır. Kürtlerin Anayurdu Mezopotamya'dir. Ben buradan demiyorum ki "Türko"lar geldi de topraklarımızı işgal etti. Yok öyle bir sey. Aksine Kürtler Alparslan'a Türk akınlsrında yardımcı da oldular. Böyle bir şey aklımın ucundan gecmez. Fakat sen çikar da senin dilin yok, yıllarca yalan bir dili konuştun, al bunu konuşscsksın artık, bana bak Kürtçe konuşursan ds iceri tıkılırsın sonrs duymadım bilmiyordum deme, vallahi atarım seni zindana... Dersen bu yanlıştır...
Kaldı ki radikal olsam Kürtçü olurdum, nasıl ki srn Türkçü isen. Radikal olsam Kürtler üstündür, Kürtler şöyledir böyledir derdim, faksr olan olayları söylüyorum ben sana...
Ben Dersim diyorum, yıllarca oranın adı Dersim'di. Bak şimdi inatlaşıyorsun işte, kimse beni inatla yenemedi şu ana kadar, sana bir zararı var mı? Yok... Ee karışma o zaman sanko küfrediyoruz...
Ben çok Türkçü ile münakasa ettigim için üç aşağı beş yukarı vereceğin cevapları bilirim. Klasiklesmiş cevaplara anınds karşilık veriyorum artık reflex oldu. Bu Kürtçü ve İslamcılar için de gecerli. Şuraya kadar itiraz ettiğin, öyle değil de böyle dediğin bir yer var mı? Yoksa devam edecem çünkü...
Aslında, televizyona çıkıp konuşan herkes kaynak olabilir elbette. Ya da bir kitap da olabilir kanıtın. Ama ben daha çok, tarihi kazılarda bulunmuş bir şey istiyorum. Aydınlat beni. Tunceli'nin yıllar önceden beridir Dersim olduğuyla ilgili bir kazı çalışması, bir kitabe falan. Utandır beni bakalım.
Dersim'de isim değişikliği, Dersim İsyanı, Harekatı ve en sonunda yasanan acı katliamın sonunda Tunceli vilayeti olarak değiştirilmiştir. Başka soru var mi?
Değiştirilmiş olamaz yani :D Dur pardon sen Müslümandın değil mi? Değiştirilmediğini düşünüyorsunuz, her şeyin. Bir dakika yazıyı okuyacağım diyeceğin varsa eğer.
Evet okudum. Kaynaklara baktığımda ismini duyduğum bir tarihçi göremedim. Ayrıca google'a Tauresium yazınca Makedonya çıktı, Sırbistan çıktı. Doğuyla bir alakası olmayan yerler çıktı. Emin miyiz bu kaynaktan?
Benim sana şu anda düşmanca bir tavrım olmadığı halde bana saldırıyorsun. Müslümanlık ile bağını anlamış değilim.
Bahsettiğimiz olay 1000 yıl önce olmuş;sen daha 100 yıl önceki olayı dahi ispat etmek konusunda zorlanıyorsan 1000'lerce yıllık tarihte inanacsğın hiçbir şey olamaz. Hani ne bekliyorsun anlamadım ses kaydı falan kı bekliyorsun?
Örnek vermiştim onu saldırıdan ziyade. Müslümanlar da Kuran-ı Kerim'in değiştirilmediğine inanır ya. Sen de bu kitap için öyle bir inanış sergiliyorsun. Hayır anlamadım. Demek istediğim şey, vikipedianın kaynak kısmında itibar edebileceğim birini görememem. Ve daha ilk defa duyduğum Tunceli dergilerinden tarih öğrenemeyiz bence. Değil mi?
Alparslan'ın kitabı için öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum. Ayrıca sen neyi iddia ediyorsun şu an? Dersim adının sonradan çiktıgını mi iddis ediyorsun? Sadece TBMM arsivlerinde dahi CHP Dersim Milletvekili Diyap Ağa, Meclisin ileri gelenleri, Atatürk dahil birçok isim Dersim Katliamı ve Vilayetin değişmesinden önce "Dersim" diye nitelendirilirdi o bölge. Şimdi Tunceli Kanunu yalan mı? Devlet tarafindan çıkarılmıştır o kanun. Dersim Vilayeti'nin Tunceli Vikayeti'ne çevrildiginden bahseder. Inanmiyorsan gel bakalim arsivlere. Ilk dediğime inanmıyorsan gel TBMM kayıtlarına bakalım...
Zilan Katliamı ile devam ediyorum. Bu, Türkiye tarihinin en büyük, en kanlı, en vahşi katliamlarından biridir. Dönemin hükumetince yapılmıştır (CHP).15.000 Kürt, 7. ve 9. Kolordu, artıdan 80 85 uçak ile gelen ordu tarafından katledilmiştir. Zilan Deresi, cesetlerle dolup taşmıştır. Bombardımandan sağ kurtulanlar ise mağaralara kaçsa da, kolordular tarafından vahşice kurşnlanmıştır. Düşündürücü yanı, bu 15.000 kişi arasında yalnızca birkaç asi silahlı militan bulunmaktaydı. Yani %95'lik kısmı tamamen silahsız sivillerdi. Şimdi bu olay üzerinden düşün.15.000 küsür sivil vatandaş, kadınlar, çocuklar, yaşlılar da dahil...15.000 küsür silahsız insan bombalarla parçalanıyor. Yetmiyor karadan da ablukaya alıp mağaralara kaçan sivil vatandaşlar parçalanıyor. Şimdi bu hoş mu? Yani dinin yok ise vicdanın var, sivilleri katliam ile katletmek, parçalamak, hem de kendi vatandaşını, sen kendine yakıştırıyor musun? Ben bir türlü yakıştıramıyorum...
İşe katliam olarak bakıyorsak haklısın. Ama terörist öldürülmei olarak bakılırsa haksızsın. İlk defa duyduğum için bir yorum yapamayacağım. Ama ona kalırsa, doğuda dağlarda öldürülenler de katliam olabilir senin bakış açınla. Haksız mıyım?
Hangi konuyu defalarca değiştirmişim?2 gündur ne anlatıyorum ben sana?
15.000 küsür sivilin katline hangi isim uyar söylesene sen bana? Birkaç isyancı içeren Zilan Deresinde bir grup Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürt vatandaşıydı onlar! Ne suçları vardı? Ölen insanların ne suçu vardı? İsyan etmemiş, bir şey yapmamış. Kaldı ki isyan olarak değil, protesto da edebilir, yürüyüş de yapabilir! Ancak hiçbiri yok. Zilan Deresi cesetlerle dolup taşıyor, ben demiyorum;dönemin gazetesi diyor dönemin gazetesi!15.000 sivilin katline ne isim vereceksin? Tiyatro, sinema diye mi adlandıralım yoksa?
Benim Mehmetçiğim özgürlük savaşçıları adını taktığınız ş. refsizlerin ellerinde ölüyor. Onlarda birer evlat, birer baba! İlla küçük masum bebek mi olmalı, haklı olmamız için?
PKK var ve halen daha terör estiriyor ise senin zihniyetin yüzündendir. Bak sana 2 gündür dil döküyorum, arada sen yumuşadıkça ben de yumuşuyorum ama sürekli çarpıtıyorsun. Sana Kürt Sorunu'nu en detaylı ve objektif biçimde, ayrıntılı biçimde anlatmaya çalışıyorum. Fakat sürekli bölüyorsun. Bak hiçkimse benim kadar iyi inatlaşamaz. İnada bindirir, çarpıtır, sana gösterdiğim saygıyı bana aynen iletmezsen ben de iyi bilirim bağırıp çağırmayı... Yukarıda PKK'ya anavrat sövüyorum, sen çıkıp beni PKK ile itham ediyorsun, dağdaki teröristler ile silahsız halkı karşılaştırıp sanki ben dağdaki teröristleri destekliyormuşm gibi lanse ediyorsun. Bak şu ana kadar en çok saygı duyup da söz söylediğim, anlattığım milliyetçi sensin... Sabırla anlatıyorum saatlerdir. Fakat sıkışınca defalarca PKK'yı yerden yere vurmama rağmen PKK'lı gibi teröristlikle otham edersen beni bozuşuruz o zaman. Inadı, bağırıp çağırmayı;kuru muhalefeti biz de cok iyi biliriz!
Ya hu gelmişsin bana ceset fotoğrafları gösteriyorsun. Bilmem ben hangi ağacın içinde vitaminken yapılmış şeyi. Bir de benim zihniyetim yüzündenmiş. Daha ilk yorumunun saldırgan olduğunu hatırlatırım güzel insan...
Ulan pekalâ, senin yönteminle konuşayım;baştan beri hata bende çünkü... Kalınkafalı bir milliyetçiye laf anlatmaya çalışıyorum... Pekalâ , senin dilinden anlatayım:
Profilimi açtım, -Tek bir Türkiye Cumhuriyeti karşıtı yazı, -Tek bir yerde PKK sempatizanlığı, -Tek bir yorumda PKK'yı terörist dışında bir unsur ilan etme, -Tek bir yerde şehitlerin aleyhinde en küçük söylem -Tek bir yerde Atatürk karşıtı söylem, -Tek bir yerde devleti, bayrağı aşağılama, -Tek bir yerde PKK veya türevi terör örgütlerini yüceltme, -Tek bir yerde Mehmetçik düşmanlığı, -Tek bir yerde bölücü bir yazı, -Tek bir yerde ayrılmaya tahrik edici bir cümle, -Tek bir yerde PKK'yı haklı görme ... ve bu tarz bir görüşüm oldu ise en adi namussuz ve şerefsizim. Hatta bununla kalmayıp siteyi de bie daha dönemek üzere terk edeceğim. Hee, varsın bulamadın;o zaman sen hain ve şerefsiz olacaksın. Arkadan vuran, çarpıtan bir hain olacaksın. Sana 24 saat müddet. Şu an saat 21.55 ... En küçük bir PKK lehinde yazı yeter...
Kıvırma kıvırma! Lafının arkasında dur! Sen beni PKK ile itham et,"geç ve güç anlayan"manasına gelen söze darıl gücen... Yok öyle dünya, sen kimsin beni PKK ile itham ediyorsun? Hayatımda böyle bir itham yemedim arkadaş ben! Ne demek bu?
Darıldığım falan yok. Seni ciddiye almakla hata etmişim ona üzülüyorum :D Hangi Kürtle siyaset tartıştıysam eninde sonunda hakaret ediyor, buna şaşırıyorum. Genetik galiba.
Hakaretmiş! PKK ile itham etmekte bir şey yok,"kavraması güç" manasına gelen söz hakaret sayılıyor.
15 dakika geçti... Profilim halen açık. Sadece bu konuda değil, herhangi bir soruda PKK lehine herhangi bie söylemde bulunmuş isem kopyala yapıştır. Direkt siteyo terk edeceğim. Aksi halde sen terkedeceksin. Bakalım lafının ardında duruyor musun durmuyor musun?
Geç Tunceli'yi geeç... Kürt Sorunu 'nu da geç, sen bana ne dedin?
"... özgürlük savaşçıları adını TAKTIĞINIZ..." "... özgürlük savaşçıları adını TAKTIĞINIZ..." "... özgürlük savaşçıları adını TAKTIĞINIZ..." "... özgürlük savaşçıları adını TAKTIĞINIZ..." "... özgürlük savaşçıları adını TAKTIĞINIZ..."
Kürt olduğunu basarak söylememiş miydin? Yanlış mı hatırlıyorum. Türkiye sınırları içinde kalan Türk şehri olan Tunceliye bölücü terör örgütlerinin tabiri olan Dersim'i kullanmıyor muydun? Ne oldu bir anda?
Lan bölücü terör örgütünün tabiri nedir? Dersim bölgenin Tunceli Vilayeti'ne geçmeden onyıllarca yıl kullanılan ismi... Bölücü Terör Örgütü'nun tabiri ne demek?
T. C. de bölücülerin tabiri o zaman. Türk Devleti de bölücü tabiri Türk Ordusu da bölücü tabiri İstanbul da bölücü tabiri...
Kürt olduğumu basa basa söylemişim... Hani nerede? Sen Türk olduğunu basa basa söyleyince bölücü olmuyorsun da ben laf arasında Kürtüm diyince mi bölücülük oluyor?
Yahu sen boşver onu bunu, hadi ispat et PKK'lı olduğumu. Bak oteki soruda da iddia etmişsin fakat oradakilere de rezil oldun. En azindan buradaki yorunlarını sadece ben okuyorum da çok rezil oluyorsun başkasına. Hadi bakalım PKK'yı destekleyen tek bir söylem istiyorum. YALNIZ HIZLI OL.
Yıl 2023 terör yurt içinde bitti sayılır bayraktar tb2 saolsun. Kürtler de istedigi kadar pkklı olsun hicbir zaman güçlü türkiyeyi bölüp kürdistanı kuramayacaklar nokta...
Teröre halkin destegi bittiği zaman terör bitecek neden karadenize acilmaya calisan pkk karadenizde palazlanamiyor ya da ic anadoluda palazlanamiyor çünkü 6 milyon oy veren varken terör bitmez 😎
Az önce mükemmel bir yorum yaptığını söylemiştim birine. Aynen sana da diyorum alnınızdan öperim... Sizi yetiştiren anne ve babalarınıza selam olsun <3
O bitse ne olacak bu seferde yeni bir şey çıkacak. Bakınız yıllarca Fetö devletin en kılcal damarlarına bile sızabilmiş ama ne hikmetse kimsenin haberi bile olmamış. Hocaefendi ne istedi de vermedik diyenler yıllarca çözüm süreci adı altında, Doğu da bunların barınıp silahlanmasına da izin verenlerdir aynı zamanda. Bizim halkımız ya kör ya da elleriyle gözlerini kapatıyor.
Daha dur bu başlangıç çok şehit olacak bu yaz veya kışa doğru ypg rakkayı alsın yavaş yavaş dikkat edersen artmaya başlıyor terör olayları daha çok şey gelecek bizim mehmetçiklerimizin başına da ne yazık ki ordumuz hiçbir türlü hazır değil ordu falan kalmadı. Bu haritaya göz at burada her haberi bulursun https://isis.liveuamap.com/
Doğuda teröre karşı destek bitmezse terör biter. Terörist dediğiniz adamlar sırf ıraktan suriyeden gelen herifler değil Türkiye sınırları içinde evi olup kışın bir yanları yemediği için silah bırakıp evlerine gidip yaz gelince dağa çıkan herifler var kısacası terör nasıl biter biliyor musun? teröristle masaya oturarak değil kafasına sıkıp sevaba girerek biter.
Başta İncirlik üssü ve 30 dan fazla askeri üssümüzdeki Abd, Nato, Alman ve Fransızların gitmesi ve Sömürgeci Batı ve Abd nin Uydusu olmaktan vazgeçince...
Sokağa çıkmayalım artık bir eve kapatmadıkları kaldı her şey yasak ulan bu ne
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben askerliğimi tunceli ovacikta komando olarak yaptım 64 göreve çıktım. Tunceli de pkk hayatta bitmez. cunku halk destekliyor ve okadar kötü arazisi var ki pkk için biçilmiş kaftan.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkçü cesur insanlar güç kazanmaya başlayınca hiçbir zorlukla karşılaşılmadan biter diye düşünüyorum
Türkiye olmasindan rahatsız değilim ki ben ırkçı değilim fakat terör diyerek ötekilestirdiğiniz büyük bir çoğunluk var. Oturup terör sorunu hakkında konusulunca çözüm üretiliyordu fakat sonuç ne? illegal alanda pürüz, legal alanda siyasi soykırıma neden oldu. Bu ülkede terör sorunu yoktur. Kürt sorunu vardır.
Binlerce yıl atalarının toprağında yaşa bu topraklar için nice kan dök, öl, öldür. Ek, biç, çalış askerlik yap... Sonra Orta asyadan gelen barbarlar sana "kap'tan" bahsetsin. Önce o sefil halinizi ve aç karnınızı doyurun. Sonra oturun düşünün, bu dünya bize düşman peki gerçek dost kim? Tabiki her ne olursa olsun sizlerle sentezlenmiş kürtler sizin gerçek dostunuz.
200 yıllık kürtlerin binlerce yıllık tarihi mi varmış :D allah bilir alparslan anadoluya girerken yardım da etmiştir onlar :D barbar dediğin insanlar olmasa bütün ortadoğu ırkları gibi ya ışidin ya abd nin kıçını yalıyor olacaktınız şimdide yalıyorsunuz fakat karaktersizlikten, biz size her zaman adam olma fırsatını sunduk
Milliyetçilik ve ırkçılık yanınız sizi kor etmiş. Sadece kendi etrafınızda donup kendinizi tavaf ediyorsunuz. Tarih geçmiş insanlık sadece sizden bahsetmez ve sadece siz yoksunuz. Mezopotamyada bir çok egemenlik altına girmiş ve sürekli milli benliğini korumuş kürtler nice imparatorluk, devlet, krallık, beylik, mirlik kurmuş milli birliğinin olmayışının sonucu hep bölünmüş parçalanmıştir yani birlikleri yok. M. ö varlığını arkeolojik kitabe yazıt bulgularla kanıtlanmış çevrilen bir çok yazıtta varlıkları görülmüştür.
Gerçi ben bu tür detaylara takilmam kendimi dünya denen gezegende bir canlı olarak ekolojik olarak yaşantımı sürdürmek huzurlu yasamak istiyorum. Ve savaşların bitmesi irklarin, dinlerin, sınırların bitmesi dileği taşıyorum. Sonuçta kısa bir yasam süreceğiz ebedi değiliz barbarlığa gerek yok
Ben çok okuyorum biliyor musun? İstersen sana okudugum kitapların adlarını vereyim. Ayrıca internetten öğrenmedim bunları Sana link vereyim. Yinede vardır muhakkak bir kaç yerde bilgi nette. bir zahmet kendin araştır. Hade güle güle
Alma'cım sana lin atarız birazdan hatırlat, problem yok yani, uzun uzun da anlatırız... Ben asıl konuya geleyim...
1)"Türkler kürt bölgesinden elini çekerek." -Kürt bölgesinden elini çekmek diye bir şey yok. Sen bunu dogu için söylersin, bir Türk çikar "Kürtler Batı'dan temizlenince" diye görüs belirtir aynı vakitte.
... Bu, saldırgan ve düşmanca bir dildir. Kendine kullanılmasını istemiyorsan sen de kullanmayacaksın.
2) Biz Kürtleri terör diye ötekileştirmiyoruz, ancak terörün tanımı bellidir. Sen yıldırıcı bir politika ile mevcut ülkenin Kürt Sorunu'ndan bağımsız olan 20'lik vatan evlatlarını öldürür, kolluk kuvvetlerine saldırır, sivil halkı katledersen;varsın Kürtlerin değil babamın hakkını savun, teröristten ileri gidemezsin... Bir demokrasi eksikliği var ise, ki varlığında hemfikiriz, bunu terör ve şiddetle çözemezsin. Bak çözülmedi, şekil 1'de görüldügü üzere...
İlle de demokrasi, demokrasi, demokrasi demeliyiz. Her haksızlıga uğrayan eline solah alıp sağı solu tarasa nasıl olur? Olmaz, bu yüzden demokrasi... Hee,"Türkiye'de demokrasi mi var ki kardeş? Tek çözüm PKK işte, hakkımızı onlar savunuyor. Sen lanet olası asimile bir Kürtsün Türko seni..." dediğini duyar gibiyim. PKK, demokrasinin içini boşaltmaktan başka bir halta yaramıyor. Eger ülkede demokrasi sorunu var ise, ki var,...
... bu ülkenin şahsorunudur. Her sorunu beraberinde getirir. Sen dört elle demomrasiye sarılacaksın silahı bırakıp...
3)"Kap"mevzusunu yukarıda sert bir dille açıkladım zaten. Zannımca mesaj yerine iletildi. Bu ülkeyi hepimiz kurduk, hepimizin istediği olur. Bu konuda ben de senin gibi düşünüyorum... Fakat aşağıdaki yorumun çok daha düşmanca... Türkler gelmeden biz vardık, tabii ki onlardan önce bizimdi buralar, halen de bizim.. Hepimizin, ancak bırak tarihi olaylardan düşmanlık çıkartmayı, biz Kürtler hep misafirperverliğimizle övünürken senin bu yorumu yapman çok saldırganca. Kabul edilemez. Yano sorun Türklerin Anadolu'ya yerleşmesi değil, sorun Kürt Sorunu, çarpıtarak bir yere varamazsın...
4)"Tabiki her ne olursa olsun sizlerle sentezlenmiş kürtler sizin gerçek dostunuz."
Biz oluyoruz onlar herhalde :D
Ben sonuna kadar Kürtlerin haklarının ve dünyadaki ezilen her halkın savunucusuyum. Fakat düşmanı iyi tespit etmek lazımdır. Türklerin hepsi Faşist mi?
... Kürtlerin hepsi PKK'lı mı? Türk de oluruz Kürt de fark etmez. Biz Ahmet Kaya'nın deyimi ile "Bir Türk ırkçısına karşı Kürt/Bir Kürt ırkçısına karşı Türk'üz." He kendi haklarımızı da sonuna kadar savunuruz, merak etme sen. Biz demokrasi taraftarıyız, susanlardan da değiliz, şiddet gösterenlerden de.
Vallahi öyle bir iddiam yom, fakat asıl konuyu ele almak yerine söz oyunları oynayan birine göre evet, doğru benim. He aksini iddia ediyorsan devam edelim tartışmaya, hiç sorun değil bir siyasetle yatar siyasetle kalkarız. Memleket meselelerine senden çok daha hakim olduğuma eminim, hodri meydan ;)
En İyi Cevaplar