Turan (Türk Birliği) hakkında ne düşünüyorsunuz?

Turan(Türk Birliği) hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet arkadaşlar, beni bilen bilir zaten Kürt'üm ben. Pantürkizm (Panturanizm/Türkçülük/Turancılık) gibi işlerden haz etmem, aşırı Solcu bir Sosyalistim.

Devletin, ekonominin iplerini eline almasının, yine ekonominin millileştirilmesi ve dışa bağlılığının en aza indirilmesinin, kendi kendine yetebilen bir Türkiye'nin taraftarıyım. Ülkemizin yabancıların tarafından fiili olarak işgal edilmesinden rahatsızım. Malum her yer bizim muhterem gavûrlara satıldı.

Sorumuz şu, Turan'a inanıyor musunuz?
İnanıyorsanız neden, inanmıyorsanız neden?

Benim görüşüme göre bir ütopyadır kendisi. Biz sözde kardeş olmamız gereken Türkmenistan'ın metrekübünü 30 dolara sattığı doğalgazı elimizin tersi ile itip, sırf siyasi çıkar için Rusya'dan doğalgazın metrekübünü 70 dolara alıp da Türkmenleri kendimize küstürürsek, tam bir ütopya hem de.

-“Muhtelif milletleri, müşterek ve umumî bir unvan altında toplamak ve muhtelif unsur kütlelerini aynı hukuk ve şartlar altında bulundurarak kuvvetli bir devlet kurmak, parlak ve cazip bir siyasî görüştür. Fakat aldatıcıdır. Hatta, hiçbir hudut tanımayarak, dünyada, mevcut bütün Türkleri dahi bir devlet hâlinde birleştirmek, erilmesi imkânsız bir hedeftir. Bu, asırların ve asırlarca yaşamış olan insanların çok acı, çok kanlı hadiseler ile meydana koyduğu bir hâkikattir."

-"Panislamizm... Pantürkizm siyasetin muvaffak olduğuna ve dünyayı uygulama sahası yapabildiğine tarihte tesadüf edilmemektedir."

-"Irk farkı gözetmeksizin bütün insanlığı içine alan cihangirhane devlet kurma hırslarının neticeleri de tarihte yazılıdır. Müstevli olmak hevesleri, söz konumuzun haricindedir. İnsanlarla her türlü duygularını ve özel bağlantılarını unutturmayıp onları kardeşlik ve tam bir eşitlik dairesinde birleştirerek, insanî bir devlet kurmak görüşü de kendine mahsus şartlara sahiptir.”(1920 Nutuk II, s. 436.)
-Mustafa Kemal Atatürk

#Dersimli
#TürkBirliği
Güncellemeler
+1 yıl
Düşüncemi yansıtan bir "çizim" :

galeri12.uludagsozluk.com/.../...ulkusu_927952.jpg
Güncellemeler
+1 yıl
@AdilllDEVRİMCİ
1) Takrir-i Sükun kanunu, İsmet İnönü'ce çıkartılmıştır. Asıl sebebi isyancı elebaşların sistemli örgütlenmelerini engellemektir. Ülkenin durumu neticesinde, tekrar belirtilmeli ki İsmet Paşa tarafından hazırlanmıştır. Kaldı ki Takrir-i Sükun Kanunu, dinsel gericiliğe karşı çıkartılmıştır. Ne dedigin belli değil senin... Ayrıca neden engelledin? Baktın gördün yazacak cevabın yok engelle tabii... Yallah tazyik :D Biz böyleyiz işte, korkudan engelletiriz ;)
Turan (Türk Birliği) hakkında ne düşünüyorsunuz?