Evet mi diyeceksin hayır mı, diye sordu birden. Ben de Hayır dedim. Sonra bir başladı nankör, ahmak, araştır biraz, ortadoğu ne halde filan. Yani hakkını helal etmeyecekmiş. Ne yapayım bilmiyorum doğrusunu
Cevabın nedir?
Para & Ekonomi konusunda 792 cevap paylaştı. sana bir müslüman tavsiyesi :
tevhid , la ilahe illallah , tağut ve şirk kelimelerini araştır.
bunlar üzerine okuyabildiğin kadar kitaplar oku.
sonra da anne babaya itaatte , bazı istisnalar var onları da araştır.
cevabı kendin ver..
burada sana ne anlatsam da yetersiz kalır.
ama kısaca şunu söyleyebilirim :
hükmedici olarak , kanun koyunu olarak allah bize yeter..
firavun kıssasını ve tefsirlerini oku , benzer taraflarını günümüze bakarak kafanda canlandır.. ebu cehil , ve mekke müşriklerinin peygamber efendimize olan tekliflerini ve tehditlerini araştır.
bunlar neden böyle yapmışlar de kendi kendine? sorgula..
göreceksin ki cahiliye döneminde , olan biten ne varsa şu an günümüzde yaşanmaktadır.. ondan sonra asıl doğrunun tüm bu zannettiklerinin dışında bir şey olduğunu göreceksin..
sadece dediğimi yap sen..110 Yorumla
Soran+1 yılSiz çok ilginç bir grupsunuz. Hakimiyet şüphesiz Allahın, ama insanın da tercihleri vardır. Hakimiyet milletindir yazan yerlerin altına tağut nedir yazmak neyin nesi?
Allah bize özgürlüğü de veriyor. Dileseydi biz secdeden ayrılmayan canlılar olurduk ama bize tercih etme hakkı veriyor. Hakimiyet Allahındır derken bunların dışında bir şey anlıyorum.
Allahın kanunları derken şeriati kastediyorsan, ona varım. Ama arap ülkelerininki gibi bir şeriat sisteminin sonuna kadar karşısındayım.- +1 yıl
şeriat istiyorum demedim.
allahta kuranında şeriatı getireceksiniz diye bir şey söylemiyor zaten.
ama inanan bir toplum için, şeriat gerekli bir hal alıyor.
bizim öyle bir durumumuz olmadığı için , şeriattan bahsetmeye bile gerek yoktur..
evet insanın da tercihleri vardır.
ama sana kısaca bir örnek vereyim.
rabbimiz diyor ki , dileyen iman etsin , ona imanının karşılığını vereyim.
dileyen de inkar etsin , ona inkarının karşılığını vereyim.
düşün ki , burada iki kişi konuşuyor.
birisi diyor ki öbürüne , ya dediğimi yaparsın.
ya da seni öldürürüm.
sende çıkıyorsun diyorsun ki , "adam tercih hakkı sundu.."
sence bu doğru bir şey mi?
kuran da diyor ki , "Yoksa sen, onlarının çoğunun gerçekten (söz) dinleyeceğini yahut düşüneceğini mi sanıyorsun? Hayır, onlar hayvanlar gibidir, hatta onlar yolca daha da sapıktırlar. "
- +1 yıl
bir hayvan , kendisine araba çarpacağını gördüğünde geri çekilir irkilir hemen.
bize yaklaşan bir kıyamet var oysa ki , o hayvanın iç güdüsüyle yaptığını biz "aklımız" ile yapamıyorsak , sorgulanması gereken çok şey vardır.
ben burada allahın asla affetmeyeceği bir günah olan şirkten bahsediyorum.
dileyen iman eder, dileyen etmez..
ve şunu da belirtmeliyim ,
tüm islam alimlerinin ortak görüşüdür :
bir kimsenin , hayatına yön veren şey ne ise , onun ilahı da odur..
buyur istediğin yorumu yap.
bizim hayatımıza yön veren kuran değil , anayasa kitabı. haramları ve helalleri belirleyende öyle.
zina serbest.
tecavüzcüler kol geziyor.
hırsızlar aldatmalar , faiz , kumar , adam öldürme.. ne ararsan var..
ben benimsemiyorum , benimseyeni de , yaptıkolarından habersiz bir insan olarak görüyorum.
Soran+1 yılTeşekkür ederim açıklayıcı oldu 😌
Soran+1 yılYa benim kafam çok karışık biraz kitap filan önerir misin bir yolumu bulayım😂
- +1 yıl
ölmeden önce ,
kuranını türkçe olarak 1-2 kez oku öncelikle. tefsir kısmı uzun sürecektir , fakat ebu hanzala isimli bir hoca var. bu hocanın söylediklerine kulak verebilirsin.
emin ol , aklına mantığına sığmayacak bir şey görmeyeceksin.
yani ben senin aklını çelmeye çalışmıyorum o tarikatçılar gibi..
sadece aklınla dinle , bu adamın söylediklerinde , yanlış bir şey var mı yok mu?
olabilecek tek bir şey vardır , oda senin beğenmemendir..
belirtmek isterim ki , bu yol seni herkesin alkışlayacağı bir yol değildir.
annen ile baban ile fikirleriniz daima ayrılıkta olacaktır belki..
benimde öyle oldu çünkü.
son 1 yıldırda müslümanım elhamdülillah.
kendine kıstas olarak şunu belirleyebilirsin.
peygamber efendimize taş atmışlar ,
ona deli demişler , şair demişler ,
kötü muamele etmişler , ona çeşitli tekliflerle gelmişler ,
teklifler kabul edilmeyince tehdit etmişler , ve onunla savaşmışlar..
neden peki? allah diye bir rab var. ona iman edelim dediği için mi?
tabii ki hayır.
- +1 yıl
onlara sorsan , rabbimiz allahtır diyeceklerdir çünkü..
kuranda bu defalarca kez zikrediliyor.
onların kabullenemediği , allahın hayatlarına karışmasıydı.
nefislerine ağır geldi bu.
o yüzden , hak ile batıl iyice birbirinden ayrıldı.
her kim rabbim allahtır dediğinde , karşısına müşrikler dikilmiyorsa , bilsin ki halen imanı tam değildir..
öyleyse diyeceksin ki , diyanet ne yapıyor peki?
1 milyon dolarlık mercedesten inip , fakirlere sabredin demekle meşgul.
ona arabası sorulduğunda , biz onu daha ucuza aldık.300 bin tl ye demekle meşgul..
imamlarımız , cemaat ne durumda diye bir sor.
iyidir deyip geçecektir. neden? onun umrunda olan tek bir şey var :
ay sonunda cebine girecek olan 2000 lira..
cemaatin durumundan ona ne? kıldır namazını geç...
- +1 yıl
Muhakkak ki onlar, Allah’ın indirdiği Kitap’tan bir şeyleri gizlerler ve onu az bir bedelle satarlar. İşte onların yedikleri (bu rüşvet), karınlarında ateşten başka bir şey olmaz. Ve kıyâmet günü Allah, onlarla konuşmayacak ve onları tezkiye de etmeyecek (temize de çıkarılmayacaklar). Ve onlar için elîm bir azap vardır.
bakara 174.
sadece kulak ver , rabbim bana ne diyor? peygamberim bana ne diyor?
cumhur başkanı çıkıp diyor ki benim için islam budur..
halbu ki senin için ne olduğu önemli değil.
önemli olan islamın allah katında ne olduğudur..
egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ,
devletin rejimi cumhuriyettir , değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez " ibaresinin arkasında duran insanlara , şeriat getirecek diye oy veren insanlar var..
ne de az düşünüyor insanlar?
- +1 yıl
rabbimiz diyor ki : "çoğu insan , işlediği şirk amelinden habersiz karşımıza çıkarılacaktır.."
öyleyse , bu konuya allah affeder allah affeder diyenlerin izinden giderek , ancak işimizi şansa bırakmış oluruz onların tabiriyle.
bense diyorum ki , direk şirktir.. cehenneme önden bilet almış olursun..
çünkü , nasıl ki kurbanı sen kesmiyorsun başkasına veriyorsun , aynı sen kesmişsin gibi sayılıyorsun... aynı hesap.
oy veriyorsun. onlarda senin elinle , senin verdiğin yetkiyle , hükümler koyuyorlar.
"Allah Hüküm koymada hiçbir şeyi ortak kabul etmez." (Kehf: 26)
sen oy vermediğinde , ortalık onlara mı kalacak derler hemen.
inan bana , bu ülkede kimsenin bilmediği oyunlar dönüyor.
pkk lı birisi internete video koyuyor : evet çıkarsa biz biteriz diye..
hangi aptal kendi zaafını ortaya atar ki? peki buna hangi aptal inanabilir?
tabii ki kendini akıllı zanneden cahiller inanabilir.
ben konyadayım.
dün cumhur başkanı buradaydı.
- +1 yıl
ve konyanın yüzde 80 i akp lidir.
hepsinin tersi yönde istikamet tuttum. hepsinin yüzüne baktım teker teker.
ilahları onları övdü. onlarda mutlu oldular..
ne yaparsa yapsın hemde , ona güvenleri tam.
çelişkili videolarını gösterdiğinde ise bu montaj deyip çıkıverdiler işin içinden :)
ama bunları gördükçe , azabın gerekliliğini anlıyorsun yavaş yavaş..
bunu da ancak kuranı okuyup yaşayarak anlayabilirsin.. haydi selametle..
En İyi Cevaplar
Araştır biraz kısmına çok güldüm :) Ülkenin kaderi yarınki seçime bağlı ve insanlar hala kör yazık bu insanlara... Yapılan yollar, getirilen sağlık imkanları vb. vb. vb. gibi şeylere kanıp kafalarını gayet güzel bir şekilde yıkamışlar insanların büyükler ne der kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez verin abi EVET verin sonra oturup ağlarsınız bundan 3 5 sene sonrasında... :)
15 Yorumla
Soran+1 yılBu ülkeyi canımdan çok seviyorum. Ama birileri ne hale getiriyorlar. İnsanlar kör olmuş yazık.
Soran+1 yılDaha kıymetli zaten kararımı verdim. Böyle kirli konuları nereye bağladı ya. Ülkemin nasıl bölündüğünün resmidir bu
Soran+1 yılO konuda kafam allak bullak. Oyun olmasa bile kendi lehine çevirmek için bir şeyler yaptı işte. Sonra beykozda Allahın ormanına dahil 15 temmuz şehitleri adını koydu. Paraları da bastırdı, bir tane 15 temmuz param var. Satarım alan saf olur 😂
+1 yılahahahhaha ya bosver sen ne istiyosan hangisini secmek istiyosan sec özgürsün anana noluyor anlamadım ki böyle bir konunun hakla ne alakası var sorarsa he annem tamam annem haklısın anmem der gećersin salla
13 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapacağım da şimdi boş mu atsam diye düşünüyorum. Anne hakkı sonuçta ya nasıl boş vereyim. Konunun buraya gelmesine çok kızdım ilk defa böyle bir şey duydum yani
- +1 yıl
saçmalama boş oy atma sakın 1 oy 1 oydur dediğim gibi sen istiyosan onu seç ayrıca senin ne oy seçip seçeceginin annenin hakkıyla alakası yok böyle mi konuda hakkını helal etmemezlik yapamaz? dini acıdan yok boyle bir sey kusura bakma da annen sırf seni etkilemek için öyle demiş bence
Soran+1 yılTamam
+1 yılya ona evet diyorum de, perdenin arkasını kim görüyor? sanki helal etmedim deyince Allah kabul edecekmi? sacma sapan bir sebep duası bile kabul olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
37Cevap
#Hayır de Ortadoğu ne halde deniyor ya oralarda da tek adam vardı sonra bu hale geldiler şimdi evet dersen bizim ülkenizde tehlikede olacak bu yüzden hayır , yani düşün ki 15 temmuzdan sonra bu halde bu sistemde kandırıldık denildi , şimdi tek adam olacak ya bu kişiyi kandırıllarsa ne olacak söylermisin , yargı , emniyet , hakim , savcı , adelet , herşey tek kişide olacak zaten şu an ülkenin hali ortada. bu nerede eşitlik bak evet çıkarsa her seçimde olduğu gibi terörü bitireceğiz diyorlar örnek bu bitti mi hayır ekonomi artacak herkes iş bulacak deniyor işsizlik ortada her seçimde aynı yalanlar yeter
10 Yorumla
+1 yılAnnen bunu demişse sende Bu konuda hakkı yok demektir asla bunu hak olarak görme sen verdiğin kararı uygula Dini açıdan bunun asla hakkı olamaz tam tersine bu konuda seni yönlendirip zorlaması senin hakkına gasp olur
23 Yorumla
Soran+1 yılAynen bir tanecik oy hakkım var istediğim gibi kullanayım
- +1 yıl
Bence de sen en doğru kararı vermişsin içinde düşüncende doğru olana git oyunu ver
Soran+1 yılAyneb
Gizli Üye(36-45)+1 yılannen baban bilmiyor memleket vatan ülke elden gidiyor eyalet sistemi ne demek ülkeyi bölmek demek ülkem için vatanım için yarınlar için gelecek nesiler cocuklar gençler ülkemiz cumhuriyetimiz kalsın diye hayır diyoruz
34 Yorumla
Soran+1 yılAnlamıyorlar cidden ben boşuna laf anlatıyorum
Cevap sahibi+1 yılevet der sek yarın bize doğmamış cocuklarmız nesillerimiz bize hakımızı hela edermi düşünün
Cevap sahibi+1 yılsen hayıra bas evet dedim de
Soran+1 yılTamamdır
"Araştır biraz" annen cidden araştırmış mı? Cidden merak ettim. 😀😀
13 Yorumla
Soran+1 yılSus ya benim annemle sadece ben alay ederim😂
- +1 yıl
Ehehe şaka bir yana da bu seferlik anneni dinlemesen iyi edersin. "Bir oydan nolucak ki evet bassam nolucak ki annemden daha mı değerli ki hem o biraz araştırmış ki 😀" diye düşünme bir oyda bir oydur HAYIR ı bas sen. Annen kadar araştırmasak da az buçuk biz de araştırdık yani 😀
Soran+1 yılHayır diyeceğim zaten anne başka vatan başka😊
+1 yılOrtadoğu teokrasi ile yönetildiği için zaten bu halde.
Simdi bizde teokrasi ile yönetilecegiz bu daha kötü.14 Yorumla
Soran+1 yılAynen ben de öyle dedim ama bir şey değişmiyor
- +1 yıl
Soran+1 yılEvet öyle yaparım
- +1 yıl
İyi o zaman yoldaş
+1 yılAnneler kutsaldır, kırma.
Ama oy kişiye özeldir. Lütfen kendi özgür iradenle, inandığın yönde tercihini yap.
Unutma ki oyunu kimseyle paylaşmak zorunda değilsin. Bu yüzden gizli kullanılıyor.10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılKonuş annenle ya sen onu ya o seni ikna etsin bir yerde buluşun
11 Yorumla
Soran+1 yılO evet dese de olur ama benim hayır dememe müsaade etmeli. Saçmalıyor sabah sabah
Bence yalan soyleme
Eğer oyle bişey varsa evet demeni tavsiye ederim
Dinimiz anne hakkına cok onem veriyor
Etmesse etmesin diyen arkadaslara bakma sen cunku cennet annelerin ayağı altındadır01 Yorumla
Soran+1 yılVatanım da önemli
Öyle saçma bir laf mı olur sen ona bakma düşüncen neyse ona göre ver oyunu. Başkasına göre değil.
10 Yorumla
+1 yılSen gönlünden geçeni yap bunun için helal etmiosa etmesin 😂
10 YorumlaAcaba o hakkını bize nasıl ödeyecek senin geleceğini benim çocuklarımın geleceğini içine edecek hayir sonuna kadar hayır
20 Yorumla
+1 yılkararını bidaha açiklama mecbur değilsin bos yere kavga stress gereksiz.. herkesin fikri kendini.. iyi vatan haini ilan etmemiş..
01 Yorumla
Soran+1 yılPkklılar da hayır diyor dedi. Zaten söylemem fikrimi. Anlamazlar biliyorum. Ama sorunca yalan söylemek istemedim. Anneme ne zaman doğruyu söylesem pişman oluyorum
Cumhuriyetin anasının bellenmesi helallik mevzusundan daha önemli. Azıcık vatan sevginiz varsa bu suriyelileri Türk vatandaşı yapmazsınız.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır mı desem boş mu atsam diye düşünüyorum. Ama ben sonucun olumsuz olacağını düşünüyorum
Soran+1 yılAynen. Ailemin böyle olmasına üzülüyorum.
- Para & Ekonomi konusunda 624 cevap paylaştı.
+1 yılHaksiz yere hakkini helal etmeme gibi bir sey yapamaz, soyledikleri bos
10 Yorumla nedense 18 yaş civari hep hayir diyor ama büyüklerimiz hep evet diyor degil mi? bir bildikleri var demekki ben evet dicem.
12 Yorumla- +1 yıl
Büyüklerimiz dediğin kişilerin eğitim seviyesi ne durumda
Soran+1 yılNesil farklı. Onlar başka açıdan bakıyor. Tayyipin ülkeye getirdiği güzel şeyler için minnettarlar ve her dediğini yapıyorlar. Sen 19 yaşındasın, tayyip erdoğan 63. O ölünce ne olucak sistem bir düşün bakalım kim gelecek yerine.
Mantığını kullan biraz oku düşün. Şu dümdüz bakmadan bir vazgeçin. Daha 19 yaşındasın bu neyin kafası yani
+1 yılişte ortadoğu ne halde biz de onu diyoruz evet çıkarsa bizim de sonumuz öyle alacak
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle dedim
Bu senin hakkına göz dikmektir hayır de annelik hakkıyla alakası yok
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de
+1 yılBence hayır de kardeşim hakkını helal etmezse etmesin bir oy için anneyse bile insan olacak.
12 Yorumla- +1 yıl
Ne gereksiz bir yorum ve insan
- +1 yıl
@_-_JoKeR_-_ Benim görüsüm seni ilgilendirmiyor haddini bil.
+1 yılhelallik kavraminida mi siyasete alet ediyorlar arkadas ayip etmis annecigin
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet üzdü
+1 yılevet verirsen de ben hakkimi helal etmem şehitlerimiz hakkını helal etmez çiftçi helal etmez esnaf helal etmez gaziler etmez
00 Yorumla
+1 yılboşver etmesin..
bunun için edecekse, hakkı da tartışılır zaten..10 YorumlaDoğu ne haldeymiş çok merak ettim Kürtçe seçim arabaları geziyor
04 Yorumla
Soran+1 yılO doğu değil yaa
Soran+1 yılArap ülkeleri
anne hakkı önemli istemesende evet de cennet annalerin ayakları altında
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSırf bu yuzden helal etmicekse etmesin kardesim ben direk boyle derdim umrumda da olmaz kaç yasında insanlarsınız biraz kendi kararınızı vermeyi oğrenin
20 Yorumla
+1 yılBabaannem de bana buna benzer bişey demişti gittim MHPYE oy attım değişen bişey olmadı 😂😂😂😂😂
00 Yorumlahakkını helal etmiyosa evet diycegin başka çaren yok
00 YorumlaBoş at. Evet verme ya hayır ver bunun için haram mı edilir hak
04 Yorumla
Soran+1 yılYa öyle dedi çok üzüldüm valla
Soran+1 yılGerçekleri gördüklerinde geç olmamasını diliyorum
- Para & Ekonomi konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılböyle tehditle helal haram olması bence islama auymaz
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 592 cevap paylaştı. Oyle hak helal etmemi olurmus yaa dinen bir hukmu olacagini sanmiyorum ben sahs3n
00 Yorumla
+1 yılEvet de sandıkta da yanında gelmıcek ya itediğine basarsın..
00 Yorumla
+1 yılEvet dicem de, yine kendi bildigin yap
10 Yorumla
+1 yılHayir deme kardes zaten pkk cilarinxverdigi hayir gibi sende mi vericen
00 Yorumla
+1 yılannene evet verdim de ama hayır ver ;)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcahil bir anne vay be evaldını siliyo ülekmin geldiği hal bak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDürüst ok ne vereceksen ver etmezse de öbür dünyada görüşürsünüz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır desen ne değişicek 😀 sonuç belli değil mi sizce
04 Yorumla
Soran+1 yılSonucun ne olacağı benim düşüncemi değiştirmez.
Cevap sahibi+1 yılBoşu boşuna yol tepeceksin zahmet etme yani 😀
Soran+1 yılOlmayan beyninle beni mi düşünüyorsun.
Cevap sahibi+1 yılYav he 😀 git kumda oyna çocuk
Ne yap biliyormusun?
KARARIM EVET OYUM HAYIR...10 Yorumla
+1 yılhayıra oy ver sorarsa evete bastım dersin
02 Yorumla
Soran+1 yılYalan mı söyleyeyim? Elim ayağım titrer ya
- +1 yıl
yani annem bana öyle birşey dese etmessen etme derim bir oy için analık hakkını haram edicekse hiç analık yapmasın
+1 yılAnnen sana ahmak mı diyor o da güzelmiş
04 Yorumla
Soran+1 yılDemediğini bırakmadı ki
- +1 yıl
annene de ki ortadağu ne halde demeden önce Türkiye ne halde olacak sence de bir de bakalım cevabını çok merak ettim
Soran+1 yılİşte batı üstümüze çökecekmiş tayyip olmasaymış falan uff hiç dinleyemem daha
- +1 yıl
bir şey siyah değilse, beyazdır mantığı yanlış senin iradene saygısızlık yapması daha da yanlış seçim senin iyi günler
+1 yıldemek erdoğan kızından daha önemli vay be
10 Yorumlakafayı yedi bu millet😂
00 YorumlaHayır verip annene evet verdim dersin
00 YorumlaAnnenin bana karismaya hakki yok
00 YorumlaAnnene bakma annen cahil diye sende cahil olma
10 YorumlaHayırlısı be gülüm de annene
01 Yorumla
Soran+1 yılHahah şaka yapmadım sinirliydi
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır ver ama annene evet verdim de
00 YorumlaNasıl biliyorsan öyle yap
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnen ilkokul mezunu falan mı? Gazete okur mu?
00 Yorumla
+1 yılTakıl kafana göre.
00 Yorumla
+1 yılannen haklı evet de
02 Yorumla
Soran+1 yılAnnem cahilliğinden evet diyor
- +1 yıl
sen 19/70/80/90/2000 tr sine bakıp sonra hayır evet de tamam mı?
+1 yılyalan söyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHımm
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTroll
01 Yorumla
Soran+1 yılYav he he bir tek sen gerçeksin
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet de
00 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Annem, "hayır dersen hakkımı helal etmem" dedi. Napim ben şimdi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler